Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

norit kompensacijos - nepasirašykit kad išeinat savo noru.
Atsakyti
Sveiki,nueinu i savo darboviete,noriu sugryzti i darba,bet ten pareiskia,kad negali man pasiulyti jokio darbo,tai isejau menesiui apmokamu atostogu(nes nebuvau isnaudojus)bet klausimas stai koks,ar man yra kazkokia pirmumo teise?jei jie negali man suteikti darbo,gal kazkokia kompensacija priklauso? 4u.gif
Aciu smile.gif
Atsakyti
darbo vieta jums turėjo būt suteikta. jei etatas panaikintas - privalo pasiūlyti kitą jūsų kompetenciją atitinkantį darbą su ne mažesniu atlyginimu. kompensacija priklausytų tik atleidimo atveju.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 01 15, 11:03)
darbo vieta jums turėjo būt suteikta. jei etatas panaikintas - privalo pasiūlyti kitą jūsų kompetenciją atitinkantį darbą su ne mažesniu atlyginimu. kompensacija priklausytų tik atleidimo atveju.

kitos vietos sake nera,kaip suprantu man nereikia rasyti pareiskimo,kad iseinu savo noru?
Papildyta:
QUOTE(muter @ 2009 01 15, 11:04)
kitos vietos sake nera,kaip suprantu man nereikia rasyti pareiskimo,kad iseinu savo noru?

ir dar klausimukas blush2.gif o kokia kompensacija priklauso?nu kad nuejus zinociau apie ka kalba eina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(muter @ 2009 01 15, 10:04)

jei nenorit išeit - nereikia.
o darbdavys jūsų š** mala - jums privalo išsaugoti etatą 3 metus arba suteikti kitą darbą. siūlau tiesiog paskambinti į darbo inspekciją.
jei padėtis prasta - jūs gali atleisti nesant darbuotojo kaltė.
dar kartą primenu - jei darbuotojas išeina savo noru - negaus ne tik kompensacijos išeitinės, bet ir bedarbio pašalpos iš biržos.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 01 15, 11:09)
jei nenorit išeit - nereikia.
o darbdavys jūsų š** mala - jums privalo išsaugoti etatą 3 metus arba suteikti kitą darbą. siūlau tiesiog paskambinti į darbo inspekciją.
jei padėtis prasta - jūs gali atleisti nesant darbuotojo kaltė.
dar kartą primenu - jei darbuotojas išeina savo noru - negaus ne tik kompensacijos išeitinės, bet ir bedarbio pašalpos iš biržos.

jau maniskiui trys greitai sueis,aciu jums uz informacija,nes apie birza net negirdejus bv blink.gif ot buciau reikalu prisidirbusi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(muter @ 2009 01 15, 10:14)
jau maniskiui trys greitai sueis,aciu jums uz informacija,nes apie birza net negirdejus bv  blink.gif ot buciau reikalu prisidirbusi  mirksiukas.gif

būtumėt tiesiog likusi be pajamų, nes :
* išeinant iš darbo savo noru išeitinė kompensacija nepriklauso, galima tik gauti kompensaciją už nepanaudotas atostogas
* darbo birža išmokas moka tik esant atleistam iš darbo darbdavio iniciatyva, nesant darbuotojo kaltės, dėl nepriklausančių nuo darbuotojo aplinkybių bei darbdavio bankroto atveju
aš jums siūlau vis dėl to skambintis į darbo inspekciją.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 01 15, 11:18)
būtumėt tiesiog likusi be pajamų, nes :
* išeinant iš darbo savo noru išeitinė kompensacija nepriklauso, galima tik gauti kompensaciją už nepanaudotas atostogas
* darbo birža išmokas moka tik esant atleistam iš darbo darbdavio iniciatyva, nesant darbuotojo kaltės, dėl nepriklausančių nuo darbuotojo aplinkybių bei darbdavio bankroto atveju
aš jums siūlau vis dėl to skambintis į darbo inspekciją.

Ryt einu i darboviete,nes paskutine atostogu diena,gal pirma paziuret ka kalbes,poto skambinti?nes as nesutiksiu pareiskimo rasyti ,kad savo noru schmoll.gif Metus pradirbau ten,ir iki triju metu bv motinystes atostogose,kaip db oreantuotis kokia kompensacija,nes paskaitinejus internete aiskiau nepasidare,vieni raso uz menesi,kiti uz du,treti uz tris g.gif
Atsakyti
QUOTE(muter @ 2009 01 15, 10:33)
Ryt einu i darboviete,nes paskutine atostogu diena,gal pirma paziuret ka kalbes,poto skambinti?nes as nesutiksiu pareiskimo rasyti ,kad savo noru  schmoll.gif  Metus pradirbau ten,ir iki triju metu bv motinystes atostogose,kaip db oreantuotis kokia kompensacija,nes paskaitinejus internete aiskiau nepasidare,vieni raso uz menesi,kiti uz du,treti uz tris  g.gif

bet juk atostogų ėjot ne trims metams? juk minėjot kad vaikui 3 m. nėra, o jūs grįžot g.gif aš manau kad visų pirma nereikėjo grįžti - būtumėt gavusi stabilias išmokas, o atleidimo atveju - kompensaciją už tas atostogas, kurių išėjot. jums reikėjo bent jau rašyti prašymą pratęsti atostogas vaikui auginti.
dėl kompensacijų -
jei būsite atleista nesant jūsų kaltės - išmoka turės būti 3 vidutinių darbo užmokesčių dydžio (nes stažas darbovietėje yra 36-60 mėn.). tada olialia opapa į darbo biržą tvarkytis nedarbo soc. draudimo.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 01 15, 11:50)
bet juk atostogų ėjot ne trims metams? juk minėjot kad vaikui 3 m. nėra, o jūs grįžot g.gif aš manau kad visų pirma nereikėjo grįžti - būtumėt gavusi stabilias išmokas, o atleidimo atveju - kompensaciją už tas atostogas, kurių išėjot. jums reikėjo bent jau rašyti prašymą pratęsti atostogas vaikui auginti.
dėl kompensacijų -
jei būsite atleista nesant jūsų kaltės - išmoka turės būti 3 vidutinių darbo užmokesčių dydžio (nes stažas darbovietėje yra 36-60 mėn.). tada olialia opapa į darbo biržą tvarkytis nedarbo soc. draudimo.

as pries menesi nuejau i darboviete ir pasakiau,kad noriu dirbti,nes vaikutis i lopsi eina o pinigeliu reikia,jie pasake kad darbo nera,bet pasiule eiti apmokamu atostogu,nes man jos dar priklause,tai parasiau,pareiskima,kad gryztu i darba,ir pareiskimas kad suteiktu atostoga.Gal kazka ne taip parasiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(muter @ 2009 01 15, 10:54)
as pries menesi nuejau i darboviete ir pasakiau,kad noriu dirbti,nes vaikutis i lopsi eina o pinigeliu reikia,jie pasake kad darbo nera,bet pasiule eiti apmokamu atostogu,nes man jos dar priklause,tai parasiau,pareiskima,kad gryztu i darba,ir pareiskimas kad suteiktu atostoga.Gal kazka ne taip parasiau blush2.gif

atsiprašau, suklaidinau dėl pašalpos, neatkreipiau dėmesio kad vaikui jau virš dvejų, jos nepriklauso, bet darbo vietą jums suteikt turėjo. ką galiu patart - tai nerayt prašymo išeiti savo noru ir jei pasiskambint į inspekciją pasikonsultuot.
Atsakyti
Tiesa, o iseitine kompensacija grizus is mot atostogu skaiciuojama is 3men uzdarbio, kuris buvo pries iseinant i dekreta? g.gif
Ir jei po 1 m buvimo su vaiku buvo isnaudojamos kasm atostogos, o paskui vel iseita i vaiko priez atostogas iki 3 m - tai kaip skaiciuojama iseitine tokiu atveju? (Dirbta nebuvo, "fiktyviai" grizta TIK atostogoms isnaudoti ir vel pratestos atostogos). blush2.gif

Ir kas is tu atostogu isisikaiciuoja i bendra darbo staza? pirmieji metai?? ax.gif

Aciu, kas pagelbesit 4u.gif
Atsakyti