Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

as norejau pasiteirauti, darbdavys darbo sutartyje numate fiksuota atlyginima ir priedai proc. priklausantys nuo pajamu, ar tas priedas gali buti didesnis kelis kartus nei atlyginimas, kazkur imones istatuose maiau parasyta kad priedas negali virsyti atlyginimo, bet ten turbut tas priedas kitos, na kaip paskata ir t.t.t, o mano priedas jau gan pastovi atlyginimo dalis, taigi ar gali tas priedas buti didesnis uz atlyginima ta fiksuota?
Atsakyti
SVEIKUTES GAL MAN KAS PAGELBES. MANE ATLEIDO IS DARBO KADANGI UAB KURIOJE DIRBAU PRIES ISEIDAMA VAIKO PREZ ATOSTOGU BUVO LIKVIDUOTA. MANO PUMPURELIUI JAU SUEIS TUOJ 2 METUKAI, NABEGUDINESIU DARBO DIDZIO ATLIGINIMO IS SODROS, TAIGI GALVOJU STOT I BIRZA, GAL KAS GALIT PADET, GAL ZINOT AR TURES MAN KA MOKET BIRZA, GIRDEJAU KAD TOKIU ATVEJU BIRZA TURI DAR MOKET 3 MEN KAZKOKI TAI ATL DIDZIO PINIGELIUS
Atsakyti
sveiki 4u.gif
atradau sakinį tokį: "Socialinį darbą dirbantiems darbuotojams minimalūs ir maksimalūs koeficientai didinami vidutiniškai 12 proc." ir niekaip nesuvokiu, kas čia bus didinama g.gif jeigu dabar mano koeficientas yra 12, tai reiškia, kad tas 12 bus didinamas 12 proc.? ar kaip? gal kas atsakys į tokį paprastą klausimą ax.gif
Atsakyti
Labas, turiu rimta ir labai mums siuo metu aktualu klausima.

Trumpa istorija - vyras isejo is darbo gruodi, taciau jam nesumokejo darbdavys pagal darbo sutarti priskaiciuotos sumos uz atostoginius bei uzdirbtus pinigus uz lapkricio, gruodzio menesius. Kreipesi i darbo inspekcija - gavom israsa, jog jie patikrino kad vyro darbdavys jam tuos paskaiciuotus pinigus ismokejo, ir vyras tai patvirtino savo parasu. Zinoma, pinigu jis negavo o parasa suklastojo ar tai darbdavys ar sekretore, nezinau. Ir darbo inspekcijos atstovai nurodo kad del to paraso neatitikimo ar tai padirbimo, kreiptis galim i teisma.
Taigi klausimas toks - ar Jums buve panasiu atveju, ar yra sansu iskelti byla ir ja laimeti? Ar tiesiog susitaikyt su tuo ir palikt taip kaip yra. Aisku ten suma virs tukstancio, gal kitam pasirodys menka, taciau tik ne musu seimai.
Patarkit ka daryt panos g.gif
Atsakyti
laba 4u.gif
esu vaiko prieziuros atostogise, iki vaikui sukaks 2metai. gaunu is sodros ismokas.noreciau paklausti, ar galiu eiti dirbti dabar i kita darba (vaikui 1.5metu), ir sename darbe likti motinystes atostogose? ar gausiu is sodros ismokas?
aciu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blondinatore: 13 sausio 2009 - 20:10
Negausite.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 01 13, 21:02)
Negausite.

neklaidinkite, ne visai taip.
kadangi sodros išmokų tikslas kompensuoti negautą du, jei naujame darbe du bus mažesnis už pašalpą - gausite skirtumą, jei didesnis - negausite nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 13 sausio 2009 - 21:41
QUOTE(l'eau @ 2009 01 13, 22:40)

Atsiprašau. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija5: 13 sausio 2009 - 21:45
QUOTE(blondinatore @ 2009 01 13, 21:08)
laba 4u.gif
esu vaiko prieziuros atostogise, iki vaikui sukaks 2metai. gaunu is sodros ismokas.noreciau paklausti, ar galiu eiti dirbti dabar i kita darba (vaikui 1.5metu), ir sename darbe likti motinystes atostogose? ar gausiu is sodros ismokas?
aciu blush2.gif

o jei į mokesčių inspekciją kreiptis? g.gif
nes spėju, kad darbo inspekcija pamatė tik popierius, o mokesčių inspekcija patikrintų, ar sumokėti mokesčiai.
kreipdamiesi į teismą nieko neprarasit, gal darbdavys išsigąs ieškinio mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinavija Nuostabioji: 13 sausio 2009 - 22:38
QUOTE(l'eau @ 2009 01 13, 22:40)
kadangi sodros išmokų tikslas kompensuoti negautą du, jei naujame darbe du bus mažesnis už pašalpą - gausite skirtumą, jei didesnis - negausite nieko.

aciu viusoms 4u.gif , bet esme lieka ta, kad galiu darbintis, ir is kito darbo nebusiu isvaryta, galesiu (jeigu ka), grizti i ji po motinystes atostogu? as apie senaji darba, mat noreciau ji pasilikti kaip apsidraudima, jei naujame darbe sesisektu...?
Atsakyti
QUOTE(blondinatore @ 2009 01 14, 14:10)
aciu viusoms 4u.gif , bet esme lieka ta, kad galiu darbintis, ir is kito darbo nebusiu isvaryta, galesiu (jeigu ka), grizti i ji po motinystes atostogu? as apie senaji darba, mat noreciau ji pasilikti kaip apsidraudima, jei naujame darbe sesisektu...?

As jau kazkur rasiau, bet pasikartosiu - del tokio pacio dalyko skambinausi i darbo inspekcija ir ten gavau toki atsakyma, kad cia kaip ir su liga, jei sergi vienoj darbovietej, turi sirgti ir kitoje, ju atsakymas buvo - NEGALIMA
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Pas mus darbe šiuo metu susiklostė tokia situacija, kad kasdien adleidžiami darbuotojai. Žinoma jiems liepiama rašyti prašymus, kad išeina savo noru.Nujaučiu, kad ir mano eilė jau neužilgo ateis verysad.gif Tik aš labai norėčiau kompensaciją gaut blush2.gif Kokių turėčiau imtis priemonių?Ar pavyzdžiui darbo inspekcijai užtektų mano vienos pareiškimo, ar reikėtų kelių žmonių?Ačiū už atsakymą!
Atsakyti