Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

Sveikos, merginos... mirksiukas.gif
Man reiketu konsultacijos: ar gali darbdavys priverstinai isleisti darbuotojus (ir mane tame tarpe; apie nestuma jis zino) nemokamu atostogu 2 menesiams? g.gif

Is anksto dekoju uz atsakyma... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RasuteK @ 2009 02 12, 15:28)
pirma karta girdziu  blink.gif nuo 2 iki 3 m., kol jus esate vaiko preiziuros atostogose, jus negaunate jokiu pajamu, bet darbo vieta jums paliekama, kol pasibaigs vaiko prieziuros atostogos iki 3 m. ir grisite i darba (tik aisku turi buti darbovieteje prasymas parasytas)

Aciu uz ats,bet man turbut neapsimoka,nes as nenoriu grysti...tai geriau kai sukaks 2m, iseiti is darbo ir stoti i darbo birza? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dajanka @ 2009 02 12, 15:43)
Sveikos, merginos...  mirksiukas.gif
Man reiketu konsultacijos: ar gali darbdavys priverstinai isleisti darbuotojus (ir mane tame tarpe; apie nestuma jis zino) nemokamu atostogu 2 menesiams?  g.gif 

Is anksto dekoju uz atsakyma...  4u.gif
Negali.

184 straipsnis. Nemokamos atostogos
1. Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos:
...
Atsakyti
QUOTE(Izabelee @ 2009 02 12, 15:49)
Aciu uz ats,bet man turbut neapsimoka,nes as nenoriu grysti...tai geriau kai sukaks 2m, iseiti is darbo ir stoti i darbo birza? mirksiukas.gif

sitoje temoje ankstesniuose puslapiuose buvo apie pasalpas is darbo birzos, berods nieko negausite, jei iseisite savo noru (tiksliai nezinau, pasiskaitykite ar gal kas kitas atsakys blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(RasuteK @ 2009 02 12, 16:01)
sitoje temoje ankstesniuose puslapiuose buvo apie pasalpas is darbo birzos, berods nieko negausite, jei iseisite savo noru (tiksliai nezinau, pasiskaitykite ar gal kas kitas atsakys  blush2.gif )

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Reikalinga konsultacija blush2.gif

Dirbu pamaininį darbą ,valgykloje, gaminu maistą , pamaina trunka 12 val. Ar gali darbdavys prailginti darbo dieną iki 13 val. suteikdamas vieną valandą pietų pertraukai ?
Atsakyti
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 02 12, 18:04)
Labas  4u.gif
Reikalinga konsultacija  blush2.gif

Dirbu pamaininį darbą ,valgykloje, gaminu maistą , pamaina trunka 12 val. Ar gali darbdavys prailginti darbo dieną iki 13 val. suteikdamas vieną valandą pietų pertraukai ?

143 straipsnis. Darbo laiko struktūra
...
2. Į darbo laiką neįeina:
5) pertraukos pailsėti ir pavalgyti, kasdieninis (tarp pamainų), kassavaitinis poilsis, šventės, atostogos;

Gali.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 02 12, 18:09)
143 straipsnis. Darbo laiko struktūra
...
2. Į darbo laiką neįeina:
5) pertraukos pailsėti ir pavalgyti, kasdieninis (tarp pamainų), kassavaitinis poilsis, šventės, atostogos;

Gali.

Ačiū aciuks.gif , o sakykit , ar dar yra išlikę pertraukėlės kurios įsiskaičiuoja į darbo laiką ?Bent jau anksčiau būdavo , kad kelias valandas padirbus priklausydavo 10min. pertraukėlė g.gif
Atsakyti
159 straipsnis. Papildomos ir specialios pertraukos

1. Atsižvelgiant į darbo sąlygas, darbuotojams darbo laiku suteikiamos papildomos pertraukos pailsėti.

2. Jaunesniems kaip aštuoniolikos metų darbuotojams, kurių darbo laiko trukmė yra ilgesnė negu keturios valandos, privalo būti suteikta mažiausiai trisdešimties minučių papildoma pertrauka pailsėti darbo metu. Ji įskaitoma į darbo laiką.

3. Dirbant lauke arba nešildomose patalpose, kai aplinkos temperatūra žemesnė kaip -10 °C, taip pat dirbant sunkų fizinį ar didelės protinės įtampos reikalaujantį darbą arba darbą veikiant kitiems nepalankiems sveikatai veiksniams, privalo būti suteikiamos specialios pertraukos.

4. Papildomos ir specialios pertraukos įskaitomos į darbo laiką, jų nustatymo tvarką tvirtina Vyriausybė.

5. Papildomų ir specialių pertraukų skaičius, trukmė ir poilsio vieta atsižvelgiant į konkrečias darbo sąlygas nustatomi kolektyvinėse sutartyse bei darbo tvarkos taisyklėse.

Atsakyti
Sveiki visi smile.gif turiu ir as klausima del atleidimo doh.gif

Situacija:
Zmogus dirba savo darba, ir staiga jam sako kad nuo pirmadienio tu nebedirbsi arba eik nemokamu atostogu 3men. Zmogus tada nusprendzia kad noretu iseiti apmokamu atostogu, nes jam jos teisetai priklauso,nes jis dirbo visus metus ir ne dienos neatostogavo. Jam pareiskia kad to nebus ir kad net jei jis iseidines is darbo bus neismoketa kompensacija uz nepanaudotas atostogas nes ""firmoj nera pinigu" ar gali taip buti kad alga ismokes o kompensacijos ne, jei zmogus iseina is darbo?

Is anksto aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Waidilute @ 2009 02 12, 23:09)
Sveiki visi smile.gif turiu ir as klausima del atleidimo  doh.gif

Situacija:
Zmogus dirba savo darba, ir staiga jam sako kad nuo pirmadienio tu nebedirbsi arba eik nemokamu atostogu 3men. Zmogus tada nusprendzia kad noretu iseiti apmokamu atostogu, nes jam jos teisetai priklauso,nes jis dirbo visus metus ir ne dienos neatostogavo. Jam pareiskia kad to nebus ir kad net jei jis iseidines is darbo bus neismoketa kompensacija uz nepanaudotas atostogas nes ""firmoj nera pinigu" ar gali taip buti kad alga ismokes o kompensacijos ne, jei zmogus iseina is darbo?

Is anksto aciu uz atsakyma  4u.gif

Darbdavys privalės sumokėti priklausantį darbo užmokestį bei kompensaciją až nepanaudotas atostogas.
O dėl atleidimo, tai skaitykite LR DK 129, 130, 140 str.
Atsakyti
Prasau pagalbos 4u.gif Padekite surasti atsakymus Kita sav tureciau gryzti y darba taciau gamyba sustabdyta visi irengimai isardyti. As noreciau iseiti kaip ir visi darbuotojai su iseitine kompensacija taciau direktorius kazka sapalioja kad suras man kita darba t,y sargauti ar kazka panasaus. Ar gali jie mane versti dirbt ta darba ar as galiu nesutikti. Kiek as suprantu viskas daroma kad as parasyciau prasyma ir iseiciau savo noru. Ir dar jie man bando kazka yrodyti kad negali manes atleisti nes as auginu mazamecius vaikus. Labai prasau pakomentuoti jei kas turi atsakymus y mano klausimus.
Atsakyti