Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

o kai esi vaiko prieziuros atostogose iki 3 metuku tai skaitosi kad tu dyrbi ? ar kaip ir atostogose g.gif ?
Atsakyti
Į darbo stažą įskaitomi tokie laikotarpiai (sąrašas sudarytas remiantis DK 170 str., neįrašant specialiųjų reikalavimų):
1) faktiškai dirbtas laikas;
2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;
3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;
4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;
5) mokamos kasmetinės atostogos;
6) nemokamos atostogos;
7) priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnį darbą;
8) teisėto streiko laikas (remiantis DK 82 str. 1 d. streiko laikotarpiu streike dalyvaujantiems darbuotojams darbo sutarties vykdymas sustabdomas išsaugant darbo stažą, aprūpinimą pagal valstybinį socialinį draudimą);
9) kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai.

Niu ir paaiškinkit man tundrai g.gif tai motinystės iki 3 metų įskaitoma į stažą ar ne? Ar čia 4 punkte vadinamas "dekretas"? Kažkur kažkada girdėjau, kad įskaitomas laikotarpis iki vaikui sueis 2 metai, o nuo 2 iki 3 metų tas laikotarpis nesiskaito, neva nėra pajamų g.gif ar teisingai? g.gif
Atsakyti
Reikia ir man konsultacijos, patarimo.
Auginau vaikuti ir ruosiuosi grysti i darba. Iseidama vaiko auginimo atostogu turejau 0.75 etato. Dabar darbdavys duoda man ta 0,75 etato. Taciau as noreciau dirbti pilnu etatu. Administracija man neteikia info apie laisvus etatus, nors zinau, kad ju yra (viena moteris visiskai isejo is darbo, kitos dvi yra vaiko auginimo atostogose). Direktoriaus darbe niekada nebuna, o pavaduotoja sako - kad nera pinigu atlyginimams.
Kaip man tokiu atveju elgtis?
Atsakyti
QUOTE(Ramune_lt @ 2009 02 11, 16:30)
Auginau vaikuti ir ruosiuosi grysti i darba. Iseidama vaiko auginimo atostogu turejau 0.75 etato. Dabar darbdavys duoda man ta 0,75 etato. Taciau as noreciau dirbti pilnu etatu. Administracija man neteikia info apie laisvus etatus, nors zinau, kad ju yra (viena moteris visiskai isejo is darbo, kitos dvi yra vaiko auginimo atostogose). Direktoriaus darbe niekada nebuna, o pavaduotoja sako - kad nera pinigu atlyginimams.

jie teisus - ka turejot pres atostogas, ta gaunat gryzusi is atostogu, jei netinka, ieskokit kito darbo.
Atsakyti
QUOTE(Ramune_lt @ 2009 02 11, 16:30)

Darbdavys privalėjo išsaugoti jums darbo vieta kol jus buvote vaiko priežiūros atostogose.
Ką jis ir padarė.
Kodėl jus esate tokia tikra, kad tie etatai yra?
Rašykite prašymą direktoriui, o jo valia sutikti ar ne.
Jeigu nėra laisvų etatų arba galimybės mokėti jums daugiau, tai sutikti jis neprivalo.
Atsakyti
QUOTE(Armani @ 2009 02 09, 19:08)
o kai esi vaiko prieziuros atostogose iki 3 metuku tai skaitosi kad tu dyrbi ? ar kaip ir atostogose  g.gif  ?

nesiskaito. tačiau į darbo stažą įeiną.
QUOTE(Tomienė @ 2009 02 09, 23:20)
Niu ir paaiškinkit man tundrai  g.gif tai motinystės iki 3 metų įskaitoma į stažą ar ne? Ar čia 4 punkte vadinamas "dekretas"? Kažkur kažkada girdėjau, kad įskaitomas laikotarpis iki vaikui sueis 2 metai, o nuo 2 iki 3 metų tas laikotarpis nesiskaito, neva nėra pajamų  g.gif  ar teisingai?  g.gif

170 str. kalbama apie stažą kasmetinėms atostogoms. vaiko auginim o metu jis nesiskaičiuoja. vaiko auginimo atostogos iki trejų metų į darbo stažą įskaičiuojamos, nes nenutraukiami darbo santykiai.
QUOTE(Ramune_lt @ 2009 02 11, 15:30)

darbdavys neprivalo suteikti jums tos darbo vietos. pasiūlyti laisvą darbo vietą neterminuotai sutarčiai darbdavys turėtų tik tada jei dirbtumėt pagal terminuotą.
Atsakyti
Aciu merginos uz atsakymus, tiesiog maniau, kad man kaip ir turetu pasiulyt blush2.gif . Tiesiog tada parasysiu prasyma direktoriui, o jau jo teise atmesti ar priimti mano prasyma unsure.gif . Geriau jau priimtu, nes tada tikrai teks ieskotis naujo darbo verysad.gif .
Atsakyti
Noreciau patarimo 4u.gif uz kiek isdirbto laiko skaiciuojama iseitine kompensacija? Darbe siulo zenkliai sumazinti alga, tai, ar galima nesutikti ir reikalauti iseitines kompensacijos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nerami @ 2009 02 11, 22:42)
Noreciau patarimo 4u.gif  uz kiek isdirbto laiko skaiciuojama iseitine kompensacija? Darbe siulo zenkliai sumazinti alga, tai, ar galima nesutikti ir reikalauti iseitines kompensacijos  ax.gif

Jus turite teisę nesutikti.
Yra padaryta vieno nedidelė apklausa tai: Akademikai vienbalsiai mano, kad nesutikimas susimažinti DU jokiais atvejais negali būti pagrindas atleisti iš darbo. Teisėjai 50/50 pasiskirstė.

Darbdavys turi įteikti pranešimą prieš 1 mėn. iki darbo užmokesčio sąlygų pakeitimo (LR DK 203 str.). Jus tiesiog pasirašykite ant pranešimo, kad nesutinkate. Ir laukite kas bus toliau.
Manau šiuo atveju darbdavys įteiks jums įspėjimą apie atleidimo iš darbo pagal LR DK 129 str arba pasiūlys darbo sutartį nutraukti šaliu susitarimu (LR DK 125 str.).
O toliau jau galvosite kas jums geriau. smile.gif
Išeitinė priklauso nuo darbo stažo toje bendrovėje (LR DK 140 str.)
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 02 11, 23:45)
Jus turite teisę nesutikti.
Yra padaryta vieno nedidelė apklausa tai: Akademikai vienbalsiai mano, kad nesutikimas susimažinti DU jokiais atvejais negali būti pagrindas atleisti iš darbo. Teisėjai 50/50 pasiskirstė.

Darbdavys turi įteikti pranešimą prieš 1 mėn. iki darbo užmokesčio sąlygų pakeitimo (LR DK 203 str.). Jus tiesiog pasirašykite ant pranešimo, kad nesutinkate. Ir laukite kas bus toliau.
Manau šiuo atveju darbdavys įteiks jums įspėjimą apie atleidimo iš darbo pagal LR DK 129 str arba pasiūlys darbo sutartį nutraukti šaliu susitarimu (LR DK 125 str.).
O toliau jau galvosite kas jums geriau.  smile.gif
Išeitinė priklauso nuo darbo stažo toje bendrovėje (LR DK 140 str.)

Aciu Jums labai 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Pakonsultuokit ir mane: esu isejus vaiko prieziuros atostogu iki 2m, tuoj jau ir sukaks tiek, i darba gryzti nenoriu.....Girdejau, jog pirmus du metus kai esi vaiko prieziuros atostogose - moka Sodra, o kitus metus (nuo 2 iki 3) darbdavys.Tai kaip cia yra?Zinoma, kad darbdavys nenores kad dar metus nedirbciau, o uz mane jis tures moketi(tuo labiau, kai dabar LT tokia situacija).Tada esu priversta rasyti prasyma,kad atleistu, arne? g.gif

Is anksto dekoju uz ats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Izabelee @ 2009 02 12, 15:16)
Sveiki,
Pakonsultuokit ir mane: esu isejus vaiko prieziuros atostogu iki 2m, tuoj jau ir sukaks tiek, i darba gryzti nenoriu.....Girdejau, jog pirmus du metus kai esi vaiko prieziuros atostogose - moka Sodra, o kitus metus (nuo 2 iki 3) darbdavys.Tai kaip cia yra?Zinoma, kad darbdavys nenores kad dar metus nedirbciau, o uz mane jis tures moketi(tuo labiau, kai dabar LT tokia situacija).Tada esu priversta rasyti prasyma,kad atleistu, arne? g.gif

Is anksto dekoju uz ats 4u.gif

pirma karta girdziu blink.gif nuo 2 iki 3 m., kol jus esate vaiko preiziuros atostogose, jus negaunate jokiu pajamu, bet darbo vieta jums paliekama, kol pasibaigs vaiko prieziuros atostogos iki 3 m. ir grisite i darba (tik aisku turi buti darbovieteje prasymas parasytas)
Atsakyti