QUOTE(linda7 @ 2009 03 13, 09:41)
1. į darbą grįžau dukrytei suejus 2 metukams. Mūsų įstaiga turi 3 padalinius, kurie atlieka tas pačias paslaugas. išeidama aš dirbau viename padalinyje, o sugrižti į jį jau nebesugrįžau-ten dirba naujai priimta darbuotoja, man buvo palikta vieta tik kitame padalinyje. darbo pobūdis iš esmės nepasikeitė.
2. Darbo sutartis kaip tik dabar pasiėmusi administracija, daro papildymus kažkokius tai, kokius neturiu jokios informacijos, pas mus darbe daroma mums viskas už nugarų ir sužinom viską kai jau būna post faktum.
3. Šiaip mano darbo diena yra nuo 8 iki 17 val, penkias darbo dienas per savaitę.
4. darbo laiko režimas tikrai nepasikeitė, tiesiog įstaigos vadovas išleido įsakymą du kartus per savaitę atvykti į darbovietę nuo 19 val. nes mūsų įstaiga teikia socialines paslaugas ir dirba 24 val. per parą, taigi privalau kartu su kitais budinčiais darbuotojais prižiūrėti ir t. t. Pasiūlyta buvo tiek, kiek būsiu valandų, neateiti rytą į darbą. mane toks variantas netenkina, nes ryta vaikai išeina kas į mokyklą, mažoji į darželį, bet kur man juos palikti po darbo, vat klausimas. Ar išleistas įsakymas gali būti traktuojamas kaip darbo sąlygų keitimas?
1. Jus turėjote grįžti ten pat iš kur ir išėjote

Negalėjo paimti ir perkelti. Tai yra jau darbo sutarties sąlygų keitimas.
2. Apie darbo sutarties pakeitimus būtina informuoti darbuotoją.
3. Kaip parašyta, taip ir tutite dirbti, t.y. nuo 8 iki 17.
Aišku ir man pasitaikydavo ateiti anksčiau, buti ilgiau. Čia viskas viko šalių susitarimu, be jokių pakeitimų.
4. Pasikeitė, jeigu turite ateiti dirbti po 17 val. Tada reikėtu daryti pakeitimus DS.
155 straipsnis. Budėjimas 4. Budėti įmonėje arba namuose negalima skirti asmenų iki aštuoniolikos metų. Nėščios moterys, neseniai pagimdžiusios moterys ir krūtimi maitinančios moterys, darbuotojai, auginantys vaiką iki trejų metų, bei darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, neįgalųjį slaugantys asmenys, neįgalieji, jeigu jiems nedraudžia Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išvada, budėti įmonėje arba namuose gali būti skiriami tik jų sutikimu.