Situacija tokia: dirbau vietoj moters, kuri isejo i dekretines atostogas. Mano sutarties terminas - iki tada, kol moteris gris is dekretiniu atostogu (t.y) 2009 m. rugsejo men.) Pavaduojant sia moteri pati isejau i dekretines atostogas ir vietoj manes dirba kitas zmogus. Ar as dar turi galimybe grizti i si darba, jei as grisiu anksciau nei grizta ta moteris, pvz. liepos menesi, o ji grizta tik rugsejo menesi. Darbdavys privalo mane priimti?
QUOTE(laskatarija @ 2009 03 09, 16:11)
Situacija tokia: dirbau vietoj moters, kuri isejo i dekretines atostogas. Mano sutarties terminas - iki tada, kol moteris gris is dekretiniu atostogu (t.y) 2009 m. rugsejo men.) Pavaduojant sia moteri pati isejau i dekretines atostogas ir vietoj manes dirba kitas zmogus. Ar as dar turi galimybe grizti i si darba, jei as grisiu anksciau nei grizta ta moteris, pvz. liepos menesi, o ji grizta tik rugsejo menesi. Darbdavys privalo mane priimti?
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus, taip pat laikinąją darbo sutartį pasibaigus jos terminui.
QUOTE(laskatarija @ 2009 03 09, 16:11)
taip, galite gryzti i darba anskciau ir padirbeti iki kol moteris, kuria pavaduojate grys is vaiko auginimo atostogu. tik privalote rastu ispeti darbdavi pries dvi savaites, kad jis galetu siuo metu dirbanti zmogu ispeti apie atleidima...
QUOTE(ooo @ 2009 03 09, 16:32)
taip, galite gryzti i darba anskciau ir padirbeti iki kol moteris, kuria pavaduojate grys is vaiko auginimo atostogu. tik privalote rastu ispeti darbdavi pries dvi savaites, kad jis galetu siuo metu dirbanti zmogu ispeti apie atleidima...
Aciu
Gal kas gali atsakyti. Vyras dirbo pagal DS atlyginimas 1600 lt. Dabar jiems siūlo pasirašyti ties DS pakeitimu kad jų valandinis atlyginimas bus 9,50 lt. Garantavo kad tą sumą (1600LT) vistiek uždirbs bet jeigu bus sunkūs laikai tai daugiau (juodų) negaus. Man tik vienas klausimas, atleidimo atveju, atostogų metu ar biliotenio atveju kokia suma bus išmokama, ar darbo užmokesčio vidurkis, ar ......?
QUOTE(kavyte @ 2009 03 09, 19:37)
Gal kas gali atsakyti. Vyras dirbo pagal DS atlyginimas 1600 lt. Dabar jiems siūlo pasirašyti ties DS pakeitimu kad jų valandinis atlyginimas bus 9,50 lt. Garantavo kad tą sumą (1600LT) vistiek uždirbs bet jeigu bus sunkūs laikai tai daugiau (juodų) negaus. Man tik vienas klausimas, atleidimo atveju, atostogų metu ar biliotenio atveju kokia suma bus išmokama, ar darbo užmokesčio vidurkis, ar ......?
Bus skaiciuojamas vidurkis kiek buvo uzdirbta per 3 menesius
QUOTE(ooo @ 2009 03 09, 16:32)
Pagal LR DK, reikia įspėti darbdavį prieš dvi savaites, jeigu darbuotoja nori grįžti anksčiau iš atostogų.
Šiuo atvėju darbdavys pats turi žinote apie terminus.
Zinau,kad Marija5 tikrai atsakys,uztai is anksto aciu
Kazin ar nemokamu atostogu viena ar kelios sav. isiskaiciuotu i darbo staza?Man truksta stazo,kad gauciau pasalpa DB.
Kazin ar nemokamu atostogu viena ar kelios sav. isiskaiciuotu i darbo staza?Man truksta stazo,kad gauciau pasalpa DB.
QUOTE(d-oncek @ 2009 03 10, 17:30)
Zinau,kad Marija5 tikrai atsakys,uztai is anksto aciu
Kas liečia atostogas, tai aš labai prastai gaudausi.
Yra įskaitoma:
6) nemokamos atostogos iki keturiolikos kalendorinių dienų;
7) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų neįgaliesiems;
8) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų asmenims, slaugantiems neįgalųjį;
Labutis
Niekaip negaliu prisiskambinti i VDI- uzimta ir uzimta
Bandziau rasyt emaila- neatsako. Gal kas susiduret su panasia situacija ir patartumet
Situacija tokia. Kovo 6d man baigesi motinystes atostogos, kelios dienos pries tai susiskambinau su savo darbovietes vadovybe ir suzinojau, kad imonei skelbiamas bankrotas. Jis beje, ivyko kovo 4d. Kovo 5d vel skambinu i darboviete (nes nesulaukiau jokios informacijos). Klausiau kas ir kaip, tai man paaiskino, kad buvo teismas, o mes visi ten "dirbantieji"(sake esam 3) po 15d turesim susirinkti ir mus atleis.
Dabar man iskyla klausimas.
www.cr.lt rodo, kad mano darboviete yra veikiantis subjektas. As pati dabar sedziu namuose ir laukiu kada praeis tos 15 dienu. Bet ar tikrai taip gali buti? Ta prasme, as nezinau ar man nesizymi kokios nors pravaiksos?? O gal man priklauso kokia iseitine kompensacija? Ar sioje situacijoje ne?
Kitas dalykas, kai jau gausiu atleidimo rasta(ar kaip ji), ketinu stoti i Darbo birza.
Bet vel gi, kyla klausimas- ar per tas 15dienu nebus taip, kad paveluosiu ir nebegausiu bedarbio pasalpos?
Niekaip negaliu prisiskambinti i VDI- uzimta ir uzimta
Situacija tokia. Kovo 6d man baigesi motinystes atostogos, kelios dienos pries tai susiskambinau su savo darbovietes vadovybe ir suzinojau, kad imonei skelbiamas bankrotas. Jis beje, ivyko kovo 4d. Kovo 5d vel skambinu i darboviete (nes nesulaukiau jokios informacijos). Klausiau kas ir kaip, tai man paaiskino, kad buvo teismas, o mes visi ten "dirbantieji"(sake esam 3) po 15d turesim susirinkti ir mus atleis.
www.cr.lt rodo, kad mano darboviete yra veikiantis subjektas. As pati dabar sedziu namuose ir laukiu kada praeis tos 15 dienu. Bet ar tikrai taip gali buti? Ta prasme, as nezinau ar man nesizymi kokios nors pravaiksos?? O gal man priklauso kokia iseitine kompensacija? Ar sioje situacijoje ne?
Kitas dalykas, kai jau gausiu atleidimo rasta(ar kaip ji), ketinu stoti i Darbo birza.
Bet vel gi, kyla klausimas- ar per tas 15dienu nebus taip, kad paveluosiu ir nebegausiu bedarbio pasalpos?
QUOTE(uoga83 @ 2009 03 10, 18:53)
Kovo 6d man baigesi motinystes atostogos, kelios dienos pries tai susiskambinau su savo darbovietes vadovybe ir suzinojau, kad imonei skelbiamas bankrotas. Jis beje, ivyko kovo 4d. Kovo 5d vel skambinu i darboviete (nes nesulaukiau jokios informacijos). Klausiau kas ir kaip, tai man paaiskino, kad buvo teismas, o mes visi ten "dirbantieji"(sake esam 3) po 15d turesim susirinkti ir mus atleis.
Na geriau žiūrėti www.registrucentras.lt dar galima pasitikrinti čia http://www.bankrotodep.lt/.
Bet man idomu, kodėl jus skambinate, o ne nueinate ir negrįžtate į savo pareigas? Jus įspėjo raštu? Ką aš žinau gal ir žymi tas pravaikštas. Kol neturite popieriaus rankose, tol jus dirbanti. Jeigu paskelbtas bankrotas, įmonę atstovaus bankroto administratorius. Bet kol bendrovės statusas nepasikeitė, tol ji veikia ir jus turite dirbti.
Kaip gali elgtis darbdavys, man nesutikus su atlyginimo sumažinimu?Turiu du vaikus iš kurių vienam birželį 3 metai bus. Ar gali kažkokiu pagrindu mane atleisti?Kokių garantijų tikėtis, kad pasilikus darbe už minimumą aš vėliau iš jo neišlėksiu