Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(Marija5 @ 2009 03 17, 19:08)
Kovokite ir viskas.  4u.gif Įstatymai yra jūsų pusėje.

O kaip kompensacija paskaiciuojama?
vidurkis is 3 men pries iseinant i dekreta ar galimas ir kitox scenarijus?
Atsakyti
QUOTE(audiga @ 2009 03 17, 11:36)
Niekaip nerandu informacijos apie darbą puse etato... Pervedė mus darbe visus puse etato, tai kaip suprantu nebeturim teisės į socialines pašalpas, į kompensacijas už šildymą, stažas perpus mažesnis skaičiuojasi...Kokie dar minusai? Kaip su medicininėm paslaugom, ar viskas pilnai kompensuojama kaip ir dirbant pilnu etatu? Kaip su biuleteniu vaiko slaugai, ar priklauso? O jei dabar atleis išvis iš darbo (panašu kad į tai ir einama), kaip su darbo birža, nebus kažkokių dar problemų? Niekad puse etato nedirbus, tai pasimetus dabar... Ir dar jeigu turiu neišnaudotų atostogų už kelerius metus, bet išeisiu iš darbo pvz už pusmečio, kaip jos bus apmokėtos, pagal pilną etatą ar pusę? Uch, kiek prirašiau, labai ačiū jei kas atsakys... 4u.gif

man irgi aktualu verysad.gif , beje kiek suprantu reikės parašyti prašymą tipo "savo noru prašau mane įdarbinti 0,5 etato... pareigose", o pvz. nėra kokio straipsnio dėl ko dabar tas pusė etato skiriamas, na ar nereikia nurodyti "prašyme". O beje jei pristatai pažymą jog esi nėščia gal negali pervesti iš pilno etato į 0,5. O beje atlyginimas tai jaučiu bus dabar irgi 0,5 gaunamo (na pvz. aš gaunu pareiginį+priedas už stažą) ax.gif
liūdna kažkaip verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2009 03 18, 21:12)
man irgi aktualu  verysad.gif , beje kiek suprantu reikės parašyti prašymą tipo "savo noru prašau mane įdarbinti 0,5 etato... pareigose", o pvz. nėra kokio straipsnio dėl ko dabar tas pusė etato skiriamas, na ar nereikia nurodyti "prašyme". O beje jei pristatai pažymą jog esi nėščia gal negali pervesti iš pilno etato į 0,5. O beje atlyginimas tai jaučiu bus dabar irgi 0,5 gaunamo (na pvz. aš gaunu pareiginį+priedas už stažą) ax.gif
liūdna kažkaip  verysad.gif  verysad.gif

Darbdavys negali priversti parašyti prašymą. Jis gali pasiūlyti pakeisti darbo sutarties sąlygas, apie tai jis turi pranešti rašytiškai, nustatant protingą termoną apsvarstymui. Bet nesutikus darbti pakeistomis sąlygomis darbadvys gali atleisti iš darbo.
Pristačius pažymą apie nėštumą, yra draudžiama nutraukti darbo sutartį. Bet sąlygas keisti darbdavys turi teisę. Bet jus taip pat turite teisę nesutikti. mirksiukas.gif
Dėl atlyginimo, tai taip irgi bus sumažinamas per pusę. Dėja.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 03 18, 20:23)
Darbdavys negali priversti parašyti prašymą. Jis gali pasiūlyti pakeisti darbo sutarties sąlygas, apie tai jis turi pranešti rašytiškai, nustatant protingą termoną apsvarstymui. Bet nesutikus darbti pakeistomis sąlygomis darbadvys gali atleisti iš darbo.
Pristačius pažymą apie nėštumą, yra draudžiama nutraukti darbo sutartį. Bet sąlygas keisti darbdavys turi teisę. Bet jus taip pat turite teisę nesutikti.  mirksiukas.gif
Dėl atlyginimo, tai taip irgi bus sumažinamas per pusę. Dėja.

aciuks.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveiki,

Mano detektyvas tęsiasi doh.gif

įteikiau darbdaviui, tiksliau administratorei (ji užregistravo ir t.t.) pažymą dėl nėštumo, pati asmeniškai pasakiau, kad laukiuosi ir, kad negaliu sutikti su keičiama DS- kaip DU mažinamas 50proc. (visą kitą dalį mums irgi žada išmokėti, bet tik neaišku kaip; juodai, baltai ar spalvotai)

Tai darbdavus dėl nėštumo tiek nenustebo, kiek nustebo, kodėl aš nepasirašinėju DS pakeitimų?
Tipo, aš vienintelė nepasirašiusi dar; ir tai bus išskirtinis atvejis, o jis niekam išimčių daryti nenori ir negali, nes čia Valdybos, ty. savininkų sprendimas; ir galiausiai pareiškė, kad nėštumas- tai ne argumentas ne pasirašyti pakeistos DS.
Nu geras, sakau, čia labai didelis argumentas....
O jis man- tu nepergyvenk, mes tau vis tiek viską sumokėsim, visus sodrinius ir t.t.
O jei nepasirašysi, negarantuojam, kad neieškosim priekabių; vėlavimas į darbą, darbų laiku neatlikimas ir t.t.
Jau vakar prasidėjo psichologinis spaudimas- vėl paprašė mano darbų už kovo mėn., nors kovo pr. jau viską buvau nusiuntusi.

Sakiau, jei jie taip. tada aš imsiu biuletenį ir save labiau pasaugosiu
Atsakyti
QUOTE(Calendula @ 2009 03 19, 10:12)
Jau vakar prasidėjo psichologinis spaudimas- vėl paprašė mano darbų už kovo mėn., nors kovo pr. jau viską buvau nusiuntusi.

Sakiau, jei jie taip. tada aš imsiu biuletenį ir save labiau pasaugosiu

Labai paplitusi tarp darbdavių taktika. doh.gif
Sekmės kovojant. 4u.gif
Atsakyti

Labas turiu klausimeli 4u.gif

vyra ismete is drabo tai jis eis i tevystes atostogas , as noriu gryzti i darba, mano virsininkas mykia kad kol vaikui nera dvieju nepriims manes atgal g.gif, nes prasyma atostogu iki dvieju metu rasiau doh.gif mes liekam tik su mano pajamom tuo atveju o tai reiskia keliames i gatve nes paskolu neeismoka, skaitineju tas tevystes bet nematau apie gryzima ir vaiko auginimo atostogu i draba jom nepasibaigus

Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 03 19, 12:13)
Labas turiu klausimeli  4u.gif

vyra ismete is drabo tai jis eis i tevystes atostogas , as noriu gryzti i darba, mano virsininkas mykia kad kol vaikui nera dvieju nepriims manes atgal  g.gif, nes prasyma atostogu iki dvieju metu rasiau  doh.gif  mes liekam tik su mano pajamom tuo atveju o tai reiskia keliames i gatve nes paskolu neeismoka, skaitineju tas tevystes bet nematau apie gryzima ir vaiko auginimo atostogu i draba jom nepasibaigus

Jeigu vyras nebedirba, tai kaip jis gali eiti tevystės atostogų? g.gif

179(1) straipsnis. Tėvystės atostogos
1. Vyrams suteikiamos tėvystės atostogos – laikotarpiui nuo vaiko gimimo dienos iki tol, kol vaikui sukaks vienas mėnuo.
2. Už šio straipsnio 1 dalyje nustatytų atostogų laiką mokama Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nustatyta pašalpa.

180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 03 19, 11:37)
Jeigu vyras nebedirba, tai kaip jis gali eiti tevystės atostogų? g.gif

vyrui paskutine darbo diena rytoj , pirmadini jis darbinasi kitur, su salyga kad per balandi iseis vaiko auginti

Aciu uz informacija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 19 kovo 2009 - 12:08
QUOTE(audiga @ 2009 03 17, 11:36)
stažas perpus mažesnis skaičiuojasi...

kaip čia taip sugalvojot? stažas ne nuo etatų skaičiaus priklauso
Atsakyti
Ieskau konkrecios info... blink.gif

Informavau darbdavi pries 2 sav. (prasymas buves iki vaikui sueis 3m), kad griztu is mot atostogu. Bet mano etatas panaikintas.

Tai kompromisas butu 125 str ir man priklausanti kompensacija (4 men ispejimo apie DS nutraukima + iseitine uz darbo staza), taip?
Juk pagal 129 str atleist negaletu del 132 str? O ir ka dirbciau ten 4 ispejimo menesius??

Ar yra kokia rizika del 125 str? Darbo birzoje ismokos bus?
Ar iseitinei gresia "sumazint" del susitarimo abipuse nauda??

Kaip elgtis, kad nenusvilciau.. Va, kox rupestis... g.gif
Abipusiai zodziu jau sutarem, kad darbo vietos man nera...

Aciuuuuu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grivita: 19 kovo 2009 - 13:04
QUOTE(grivita @ 2009 03 19, 14:03)
Ieskau konkrecios info...  blink.gif 

1. Informavau darbdavi pries 2 sav. (prasymas buves iki vaikui sueis 3m), kad griztu is mot atostogu. Bet mano etatas panaikintas.

2. Tai kompromisas butu 125 str ir man priklausanti kompensacija (4 men ispejimo apie DS nutraukima + iseitine uz darbo staza), taip?
Juk pagal 129 str atleist negaletu del 132 str? O ir ka dirbciau ten 4 ispejimo menesius??

3. Ar yra kokia rizika del 125 str?  Darbo birzoje ismokos bus?
4. Ar iseitinei gresia "sumazint" del susitarimo abipuse nauda??

Kaip elgtis, kad nenusvilciau.. Va, kox rupestis...  g.gif
Abipusiai zodziu jau sutarem, kad darbo vietos man nera...

Aciuuuuu  4u.gif

1. Neturėjo teisės naikinti jūsų etatą.
2. Na galima ir pagal 129 str. atleisti, jeigu jus sutinkate. Tada tik įspėjimo terminas būtų 4 mėn. Jeigu sutinkate su 125 str, tai jūsų valia. Sumoka jums priklausantį DU+kompensaciją už nepanaudotas atostogas+išeitinė išmoka (140 str.)
3. http://www.ldb.lt/In...ai/default.aspx
4. Nesupratau klausimo.

Atsakyti