Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(l'eau @ 2009 03 24, 14:10)
kreipkitės į darbo inspekciją. raštiniai įrodimai visada geriau už žodinius

Ar iskart kreptis i juos? Ka jie padetu siuo atveju?
Ar laukti datos, kada esu nurodziusi grizti?

Kadangi pagal 129 str atleisti negali, tai ar teisiskai teisinga (is mano puses) reikalauti iskaiciuoti i iseitine kompensacija butina ispeti termina (4men)?
Bei iseitine pagal isdirbta darbo staza? g.gif
Atsakyti
Gal kas galetu patarti-pradejau dirbti po vaiko auginimo atostogu tik savaite laiko.Noreciau iseiti is darbo savo noru-ar man reikia kazkiek atidirbti ar isleidzia nuo pareiskimo pateikimo dienos?
turiu kazkiek uzsidirbusi atostogu(nepanaudotos atostogos) ar man ismokes pinigais?
dekui
Atsakyti
QUOTE(photoframe @ 2009 03 25, 17:33)
Gal kas galetu patarti-pradejau dirbti po vaiko auginimo atostogu tik savaite laiko.Noreciau iseiti is darbo savo noru-ar man reikia kazkiek atidirbti ar isleidzia nuo pareiskimo pateikimo dienos?
turiu kazkiek uzsidirbusi atostogu(nepanaudotos atostogos) ar man ismokes pinigais?
dekui

turite ispeti apie isejima pries dvi savaites, gal su darbdaviu sutarus ir anksciau atleis, bet ispeti privalote.
kompensacija uz nepanaudotas atostogas priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Gurmano @ 2009 03 24, 14:14)
Ar iskart kreptis i juos? Ka jie padetu siuo atveju?
Ar laukti datos, kada esu nurodziusi grizti?

Kadangi pagal 129 str atleisti negali, tai ar teisiskai teisinga (is mano puses) reikalauti iskaiciuoti i iseitine kompensacija butina ispeti termina (4men)?
Bei iseitine pagal isdirbta darbo staza?  g.gif

Teisiskai Jusu dar metus negali atleisti is darbo (kol vaikui sueis 3 m). Darbo vieta issaugoti privalo ir i darba priimti taip pat...
Vienintele galimybe darbdaviui Jus atleisti - LR DK 125 strp (saliu susitarimu). O ten jau galima prasyti dar daugiau, nei priklausytu, jei galetu taikyti 129 str.
Atsakyti
Nezinau ar sitoj temoj klausiu, bet gal kas nusimano apie tai -
kaip cia su tais etatais ?
- jei tarkim dirbu uz 500Lt ir cia skaitosi man, kad pilnas etatas (nors minimumas pas mus 800Lt) - tai stazas eina kaip uz 1 metus?;
o jei tarkim as dirbu uz 800Lt bet iforminta kaip puse etatui - tai staza skaiciuos kaip uz puse metu ar pilna? g.gif
ar as kazka cia painioju doh.gif , kaip yra istikruju? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Papildomos info galite rasti ir pasiskaitineti cia:
Bedarbių teisės ir pareigos
Nedarbo draudimo išmoka

O as turiu toki klausima. Tureciau gimdyti geguzes pradzioj, iseisiu dekretiniu.. Su vyru tiksliai nezinom kokia ismoka gausiu kas men. ir kiek laiko, ir ar vyras is darbovietes gaus kazka is valstybes? g.gif
Gal zinot kur daugiau info rast ?
Atsakyti
QUOTE(latede @ 2009 03 25, 18:33)
- jei tarkim dirbu uz 500Lt ir cia skaitosi man, kad pilnas etatas (nors minimumas pas mus 800Lt) - tai stazas eina kaip uz 1 metus?;
o jei tarkim as dirbu uz 800Lt bet iforminta kaip puse etatui - tai staza skaiciuos kaip uz puse metu ar pilna? g.gif
ar as kazka cia painioju doh.gif , kaip yra istikruju? Aciu 4u.gif

* ne, pilnas etatas ir stažas - už 800 lt
** kaip pilna
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 03 25, 18:34)
Teisiskai Jusu dar metus negali atleisti is darbo (kol vaikui sueis 3 m). Darbo vieta issaugoti privalo ir i darba priimti taip pat...
Vienintele galimybe darbdaviui Jus atleisti - LR DK 125 strp (saliu susitarimu). O ten jau galima prasyti dar daugiau, nei priklausytu, jei galetu taikyti 129 str.

Teisiskai taip - bet ekonomines krizes metu.... irgi prasyti verta? ....
Imone IT srityje, stambi, bankrotai negresia..bent kol kas.

O nepavykus rast bendro sutarimo - grizti i darba ir ka tuomet ten veiki, jei darbo nelike? g.gif
Sudetinga situacija gaunas.
Atsakyti
QUOTE(Gurmano @ 2009 03 25, 21:12)
O nepavykus rast bendro sutarimo - grizti i darba ir ka tuomet ten veiki, jei darbo nelike?  g.gif
Sudetinga situacija gaunas.

Jie turėjo išsaugoti jūsų darbo vietą ir viskas.
Ką veikti? Na tegul suranda kokį darbelį.
Atsakyti
Kaip tik dabar skaitau darbo teisės knygą " Jeigų jų (pareigų) neliko, darbuotojui reikia pasiūlyti lygiavertes pareigas arba darbą ir padaryti atitinkamus pakeitimus darbo sutartyje."
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 03 26, 01:49)
Kaip tik dabar skaitau darbo teisės knygą " Jeigų jų (pareigų) neliko, darbuotojui reikia pasiūlyti lygiavertes pareigas arba darbą ir padaryti atitinkamus pakeitimus darbo sutartyje."

Kad nudienoj ta darbo teise tokia savotiskai teorine pasidarius.. Lyg ir gina, bet kartu ir ne. Bent darbdaviams ji menkai tegalioja.
Moralinis spaudimas - geriausia darbdavio teisiu israiska g.gif

O dar girdejau per radija, svarstoma daryti keitimus darbuotoju nenaudai .... doh.gif

va cia radau: http://209.85.129.13...I...=lt&ct=clnk
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gurmano: 26 kovo 2009 - 10:16
Galbūt ir ne naudai tie pasikeitimai, bet aš asmeniškai nieko blogo tame nematau.

O dėl DK, jus neteisi, galioja DK darbdaviams ir dar kaip. Jeigu pati bučiau nemačius daug teimų nutartimų, kurie beje visi buvo darbuotojo naudai. mirksiukas.gif
Atsakyti