Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(Marija5 @ 2008 10 20, 09:26)
Nieko atgaline data nesigauna.
Juk administratorė pažymėjo, kad prašymas gautas.
Dabar vadovas tiesiog turi parašyti įsakymą ir viskas.
Juk darbuotojas neprivalo taikytis prie vadovo darbotvarkės.

Tai va ir aš taip sakyčiau. drinks_cheers.gif
Tik galvoju gal tikrai blogai, jei prašymas pateiktas 15 d. ir parašiau, kad atleistų 15 d. Dabar kai paskaičiau juk būna laikotarpis 14 d. ar 3 d. ir per tad dienas patvirtinamas prašymas.
Jei bučiau prašius atleist pvz nuo kokios 18 d., manau niekas dabar nesikabinėtų prie tos datos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linarija: 20 spalio 2008 - 08:52
QUOTE(linarija @ 2008 10 20, 09:49)
Tai va ir aš taip sakyčiau.  drinks_cheers.gif
Tik galvoju gal tikrai blogai, jei prašymas pateiktas 15 d. ir parašiau, kad atleistų 15 d. Dabar kai paskaičiau juk būna laikotarpis 14 d. ar 3 d. ir per tad dienas patvirtinamas prašymas.
Jei bučiau prašius atleist pvz nuo kokios 18 d., manau niekas dabar nesikabinėtų prie tos datos  doh.gif

Nesupratau ką turite omeny "Patvirtinamas". g.gif
Prašymo gavimo dieną, paprastai uždedama žyma "Gauta".
O laikotarpis 3 arba 14 dienų, tai visai nepatvirtinimas.
Tiesiog darbutojas privalo įspėti darbdavį apie darbo sutarties nutraukimą prieš 3 arba 14 dienų, LR DK 127 str.
Tikriausiai prašo perrašyti dėl to, kad nespėjp sodrai formos pristatyti, mano nuomonė. Prašymą galima išiūsti ir registruotu laišku.
Atsakyti
Turiu tokį klausimą. Ar gali darbdavys atleisti iš darbo dėl rūkymo?
Atsakyti
QUOTE(Marsiuke @ 2008 10 20, 19:04)
Turiu tokį klausimą. Ar gali darbdavys atleisti iš darbo dėl rūkymo?

tarptautinese kompanijose ivairiu darbo sutarciu buna biggrin.gif kas pas jus darbo sutarty irasyta? ax.gif
nu dar gali atleist jei darbo laika ne darbo reikmems naudojat ax.gif cia velgi pagal kompanijos rasytines taisykles su kuriomis turejot buti supazindinta pasirasytinai priimant i darba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2008 10 20, 19:07)
tarptautinese kompanijose ivairiu darbo sutarciu buna  biggrin.gif  kas pas jus darbo sutarty irasyta?  ax.gif
nu dar gali atleist jei darbo laika ne darbo reikmems naudojat  ax.gif  cia velgi pagal kompanijos rasytines taisykles su kuriomis turejot buti supazindinta pasirasytinai priimant i darba  ax.gif
Būtent, kad apie tai net užsiminta nebuvo. Daug bendradarbių rūko, įskaitant ir vadovą, bet kažkodėl atleidimu grasina tik man. g.gif Tiesa, dar rūkymo kambariukas yra įrengtas. mastau.gif
Man tiesiog įdomu pasidarė, ar dėl tokios priežasties tikrai gali atleisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marsiuke: 20 spalio 2008 - 18:40
QUOTE(Marsiuke @ 2008 10 20, 19:37)
Būtent, kad apie tai net užsiminta nebuvo. Daug bendradarbių rūko, bet kažkodėl atleidimu grasina tik man. g.gif Tiesa, dar rųkymo kambariukas yra įrengtas. mastau.gif
Man tiesiog įdomu pasidarė, ar dėl tokios priežasties tikrai gali atleisti.

Negali. Matyt tiesiog prisikabinti nori.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2008 10 20, 19:39)
Negali. Matyt tiesiog prisikabinti nori.
Ačiū. Tikrai taip ir maniau, tiesiog norėjau pasitikslinti.
Atsakyti
Tokių grąsinimų bijoti nereikia. smile.gif
Darbdavys turi viską daryti raštu, pvz. skirti nuobaudą už taisyklių nesilaikymą, nurodant taisyklių pavadinimą bei pažeistą punktą. Turi duoti darbuotojui susipažinti su tarnybinių pranešimu ir įsakymu.
Taip parastai atleisti tikrai negalima. biggrin.gif
LR DK 129, 130, 136, 235 str.
Atsakyti
1. Pagal koki straipsni geriausia iseiti is darbo (isskyrus 127 str. 2 dali), kad darbo birzoje greiciau gauti pasalpa.

2. Ar gali darbdavys atleisdamas pagal 129 str. darbuotojui skirti 1 men. (ne 2 menesiu) iseitine pasalpa, jei darbuotojas pradirbo toje imoneje 2 metus.

Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2008 11 02, 22:11)
1. Pagal koki straipsni geriausia iseiti is darbo (isskyrus 127 str. 2 dali), kad darbo birzoje greiciau gauti pasalpa.

2. Ar gali darbdavys atleisdamas pagal 129 str. darbuotojui skirti 1 men. (ne 2 menesiu) iseitine pasalpa, jei darbuotojas pradirbo toje imoneje 2 metus.

Aciu uz atsakymus  4u.gif

1. Tenka mažai su DB bendrauti unsure.gif
http://www.ldb.lt/In...rbo_ismoka.aspx
2. Išmokos dydį griežtai reglamentuoja LR DK:
140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių - vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių - dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija5: 02 lapkričio 2008 - 21:21
Bet ta DB taip suraso, kad siutas ima doh.gif Tai jei as isienu savo noru arba saliu susitarimu, tai nuo kada data pradeda skaiciuoti nedarbo ismoka g.gif
Atsakyti
Bandau dabar skaityti įstatymus, bet taip viskas neaiškiai surašyta. Susidarė tokia nuomonė, kad jeigu išeini savo noru ne labai kokias teises ir turi g.gif
NEDARBO SOCIALINIO DRAUDIMO ĮSTATYMAS
dėl IEŠKANČIŲ DARBO ASMENŲ REGISTRAVIMO IR APSKAITOS TERITORINĖSE DARBO BIRŽOSE SĄLYGŲ IR TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO
UŽIMTUMO RĖMIMO ĮSTATYMAS

Gal geriau paskambinti ir paklausti biggrin.gif
Atsakyti