labai skanu į faršą įdėti džiovintų grybų. O balandėlius prieš troškinant, apkepinti piene..
persiprašau, be tpirmąkart išgirdau apie apkepinimą piene...
kas tai yr ir kaip tai atrodo? ką tai duoda? gal galite plačiau..?


labai idomiai
,dar neteko girdeti kad piene apkeptu balandelius,prasom placiau.

balandelius dariau tik syki, bet vyras labai gyre 
kopusta tradiciskai, apvirta nurengiau
ryzius i farsa dejau nevirtus, prieskoniu dar, tik nebepamenu ar kiausini dejau ar ne, na tarkim ne. visus balandelius i puoda, uzpyliau tuo vandeniu kur kopustas vire, pridejau tarkuotu pakepintu morku, paviriau siek tiek, ir supyliau grietine maisyta su pomidoru padazu, ir paskui ant silpnos ugnies troskinau ilgokai, koki pusvalandi tai tikrai.
na tirai labai skaniai gavosi, tik padazas skystokas, reiks ka nors sugalvoti kad ji sutirstint kita syki

kopusta tradiciskai, apvirta nurengiau

na tirai labai skaniai gavosi, tik padazas skystokas, reiks ka nors sugalvoti kad ji sutirstint kita syki

as patirstinu padaza taip - vandeni, kur vire balandeliai pries baigiant isvirti,nupilu i keptuve, uzkaitinu, ir ipilu miltus su vandeniu (kokius 2 saukstus miltu su trupuciu vandens ismaisau stiklineje), po to idedu pomidoru padazo, prieskoniu, ir kai jau padazas baigtas, supilu atgal ji i puoda ir dar patroskinu su balandeliais.
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 12 09, 18:47)
as patirstinu padaza taip - vandeni, kur vire balandeliai pries baigiant isvirti,nupilu i keptuve, uzkaitinu, ir ipilu miltus su vandeniu (kokius 2 saukstus miltu su trupuciu vandens ismaisau stiklineje), po to idedu pomidoru padazo, prieskoniu, ir kai jau padazas baigtas, supilu atgal ji i puoda ir dar patroskinu su balandeliais.
as taip pat padaza darau,bet viska puode kartu su balandeliais ir dar dadedu grietines

Kopusta apvirti, kad nusiimtu lengvai jo lapai, o kota ispjauti. (vandens nuo apvoryo kopusto neispikt)
Per ta laika apvirti, bet neisvirti ryzius (nedaug).
Morkos ir svogunu truputi supjaustyti smulkiai arba sutarkuot ir sumaisyt su riebesniu farsu, bei ryziais..zinoma nepamirst mesytes prieskoniu ir druskytes su pipiriukais.
Viska graziai susukam i lapus tik nepamirskit pries tai apipjaustyti kieciausios kopusto vietos- 'gyslos', taip bus lengviau juos suviniot...
Na ir tada dedam i puoda talpiai, kur buvo apvirtas kopustas, imest pora lauru lapeliu, buljono kubeli ir virti 30min nuo uzvirimo
va o po to nuo balandeliu skyscio galima ir padaza padaryt
Per ta laika apvirti, bet neisvirti ryzius (nedaug).
Morkos ir svogunu truputi supjaustyti smulkiai arba sutarkuot ir sumaisyt su riebesniu farsu, bei ryziais..zinoma nepamirst mesytes prieskoniu ir druskytes su pipiriukais.
Viska graziai susukam i lapus tik nepamirskit pries tai apipjaustyti kieciausios kopusto vietos- 'gyslos', taip bus lengviau juos suviniot...
Na ir tada dedam i puoda talpiai, kur buvo apvirtas kopustas, imest pora lauru lapeliu, buljono kubeli ir virti 30min nuo uzvirimo

va o po to nuo balandeliu skyscio galima ir padaza padaryt

man dazniausiai gaunasi kleckai miltu arba per skystas vistiek padaziukas....

QUOTE(ssiimmaa @ 2008 12 12, 15:47)
kad nebutu tu klecku,reikia miltus su vandeniu ismaisyti atskirai,-stiklineje,vandens pilt po truputi vis pamaisyti,taip tada nesusidaro gumulai! na ir pilti i keptuve,turetu padaziukas sutirsteti


o kiek laiko kopūstą apverdat? Vieną kartą dariau balandėlius, bet tas kopūstas toks kietas gavosi, tai nelabai skanu, ir troškinau gal 40 min

na keleta minuciu ir virsutinius lapus nuimt reikia,po to vel ta kopusta atgal i puoda dedu,vel virsutinius gan greitai nuimu...as taip darau
