Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

Ir as prisijungiu prie balandeliu gerbeju 4u.gif man sitas maistelis yra Nr1. Ir dabar troskinasi ant virykles didziulis puodas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niushka: 20 rugsėjo 2008 - 12:37
QUOTE(Maluna @ 2008 09 15, 11:34)
Noriu paklausti balandeliu zinoviu: kai kepinat miltus keptuvej ant sviesto ir dar ipilat sultinio, kaip jums guzais miltai "nesusoka"?Pradzioj istirpinu sviesta keptuvej, idedu pora saukstu miltu, pamaisau ir man pradeda gumulai darytis, jei sultinio dapilu doh.gif .Nu visad taip .Karta bandziau tiesiog i puoda tu miltu idet, kad sutirstetu, ale vistiek ne tas gaunas blush2.gif .Kitos nededa miltu, bet man tirsciau skaniau biggrin.gif

Aš miltų nededu,o padažui sutirštint tiesiog pilu tomatų(ne ketčupo) mirksiukas.gif .Taip pat dedu kepintų svogūnų ir morkų.Tikrai skanu.Mano mama deda dar paprikos,priduoda skonį.Bet man tai nelabai patinka.


QUOTE(klaida @ 2008 09 16, 10:57)
O kas su kopusto lapais gaunasi, kai istraukiate is saldiklio ir atsildote ? Ar islieka tokie patys, kaip ir pries uzsaldyma?
Kazkaip vis nedristu as ju uzsisaldyti  cool.gif

Šaldau beveik visada.Tiesiog ant lentutės sudedu gražiai,kai sušąla nuimu ir dedu į maišelį.O kai užsimanai tiesiog į puodą ir troškinam,niekad nesubyra ir neištyžta 4u.gif
Atsakyti
Amerikietiškas kopūsto paruošimas balandėliams: į maišelį (tipo maxsiminį) įdedu kopūstą, užlenkiu, kad būtų sandarus ir į mikrobanginę, ant didžiausio galingumo 8-15 min. Išėmus iš kopūsto lapų galima "cigarą" susisukt, bet jis būna neištežęs ir jokio didelio puodo vandens. Jei lieka nesuminkštėjusių lapų - procedūrą pakartoju. Ryžius į faršą dedu nevirtus, o tik 2val. pamirkytus - išvirs kartu su faršu.
Atsakyti
Vakar balandelius troskinau orkaiteje, uzdengiamame moliniame inde. Apkeptus balandelius (juos is saldiklio istraukiau, atsildziau) sudejau i sultinio - grietines - kecupo misini. Asmeniskai man buvo zyyyymiai skaniau nei paprastai troskinti, sultingesni, prisigere to padazo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 10 15, 16:29)
Vakar balandelius troskinau orkaiteje, uzdengiamame moliniame inde. Apkeptus balandelius (juos is saldiklio istraukiau, atsildziau) sudejau i sultinio - grietines - kecupo misini. Asmeniskai man buvo zyyyymiai skaniau nei paprastai troskinti, sultingesni, prisigere to padazo  biggrin.gif

Gera ideja thumbup.gif
Atsakyti
O kopūsto tą stambią gyslą reik išpjaut? Nes aš išpjoviau, tai man sunkiai vyniojosi jie g.gif
Atsakyti
QUOTE(egleber @ 2008 09 21, 21:37)
Amerikietiškas kopūsto paruošimas balandėliams: į maišelį (tipo maxsiminį) įdedu kopūstą, užlenkiu, kad būtų sandarus ir į mikrobanginę, ant didžiausio galingumo    8-15 min. Išėmus iš kopūsto lapų galima "cigarą" susisukt, bet jis būna neištežęs ir jokio didelio puodo vandens. Jei lieka nesuminkštėjusių lapų - procedūrą pakartoju. Ryžius į faršą dedu nevirtus, o tik 2val. pamirkytus - išvirs kartu su faršu.

as irgi taip pat darau drinks_cheers.gif o ryzius dedu net nemirkytus - puikiausiai isverda
Atsakyti
Radau kažkada nete štai tokį receptėlį ir pabandžiau pasigamint, tik mažiau dariau. mmmmmm kaip skanu (aišku vyras purtėsi iš tolo, nes be mėsos) aggressive.gif

Daržovių balandėliai

1. Jums prireiks :
12 bulvių,
5 – 6 stambios morkos,
1 svogūnas,
1 saliero šaknis su lapais,
1 stiklinė ryžių,
4 – 5 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas raudonųjų pipirų,
druska,
juodieji pipirai,
kopūsto lapai,
10pomidorų.

Veiksmai :
Bulves ir morkas stambiai sutarkuoti, susmulkinti svogūną ir salierą. Ryžius apvirti, užpilti šaltu vandeniu ir nusunkti. Viską sudėti į indą su pašildytu aliejumi ir truputį pakepinti.
Paruoštą daržovių masę dėkite ant paruoštų kopūstlapių ir darykite nedidelius balandėlius. Sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje. Užpilkite pomidorų padažu ir dar pakepinkite
Galima valgyti šiltus ir šaltus.
Atsakyti
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 10 23, 15:55)
as irgi taip pat darau  drinks_cheers.gif  o ryzius dedu net nemirkytus - puikiausiai isverda

Aišku, kad išverda, bet kieno sąskaita - "pasiimdami" drėgmę iš mėsos ir įdaras būna sausas schmoll.gif Man patinka tik su virtais ryžiais, tada būna minkšti ir sultingi essen.gif
Atsakyti
na pas mane tie balandeliai irgi nesigauna "akmeniniai", nes viskas troskinasi padaziuke, taigi dregmes viskam pakanka, o gamindama visada bandau ta visa procesa supaprastinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 10 23, 17:51)
Aišku, kad išverda, bet kieno sąskaita - "pasiimdami" drėgmę iš mėsos ir įdaras būna sausas  schmoll.gif  Man patinka tik su virtais ryžiais, tada būna minkšti ir sultingi essen.gif

Pabandziau ir as su nevirtais,tai man nepatiko,teko labai ilgai virti kad tie ryziai normalus gautusi,zodziu man su virtais geriau.
Atsakyti
bandziau ir as,galvoju bus greiciau,bet su virtais daug skaniau. smile.gif
Atsakyti