Ir as prisijungiu prie balandeliu gerbeju
man sitas maistelis yra Nr1. Ir dabar troskinasi ant virykles didziulis puodas
QUOTE(Maluna @ 2008 09 15, 11:34)
Noriu paklausti balandeliu zinoviu: kai kepinat miltus keptuvej ant sviesto ir dar ipilat sultinio, kaip jums guzais miltai "nesusoka"?Pradzioj istirpinu sviesta keptuvej, idedu pora saukstu miltu, pamaisau ir man pradeda gumulai darytis, jei sultinio dapilu
.Nu visad taip .Karta bandziau tiesiog i puoda tu miltu idet, kad sutirstetu, ale vistiek ne tas gaunas
.Kitos nededa miltu, bet man tirsciau skaniau 
Aš miltų nededu,o padažui sutirštint tiesiog pilu tomatų(ne ketčupo)
QUOTE(klaida @ 2008 09 16, 10:57)
O kas su kopusto lapais gaunasi, kai istraukiate is saldiklio ir atsildote ? Ar islieka tokie patys, kaip ir pries uzsaldyma?
Kazkaip vis nedristu as ju uzsisaldyti
Kazkaip vis nedristu as ju uzsisaldyti
Šaldau beveik visada.Tiesiog ant lentutės sudedu gražiai,kai sušąla nuimu ir dedu į maišelį.O kai užsimanai tiesiog į puodą ir troškinam,niekad nesubyra ir neištyžta
Amerikietiškas kopūsto paruošimas balandėliams: į maišelį (tipo maxsiminį) įdedu kopūstą, užlenkiu, kad būtų sandarus ir į mikrobanginę, ant didžiausio galingumo 8-15 min. Išėmus iš kopūsto lapų galima "cigarą" susisukt, bet jis būna neištežęs ir jokio didelio puodo vandens. Jei lieka nesuminkštėjusių lapų - procedūrą pakartoju. Ryžius į faršą dedu nevirtus, o tik 2val. pamirkytus - išvirs kartu su faršu.
QUOTE(KibirVibir @ 2008 10 15, 16:29)
Vakar balandelius troskinau orkaiteje, uzdengiamame moliniame inde. Apkeptus balandelius (juos is saldiklio istraukiau, atsildziau) sudejau i sultinio - grietines - kecupo misini. Asmeniskai man buvo zyyyymiai skaniau nei paprastai troskinti, sultingesni, prisigere to padazo 
Gera ideja
O kopūsto tą stambią gyslą reik išpjaut? Nes aš išpjoviau, tai man sunkiai vyniojosi jie
QUOTE(egleber @ 2008 09 21, 21:37)
Amerikietiškas kopūsto paruošimas balandėliams: į maišelį (tipo maxsiminį) įdedu kopūstą, užlenkiu, kad būtų sandarus ir į mikrobanginę, ant didžiausio galingumo 8-15 min. Išėmus iš kopūsto lapų galima "cigarą" susisukt, bet jis būna neištežęs ir jokio didelio puodo vandens. Jei lieka nesuminkštėjusių lapų - procedūrą pakartoju. Ryžius į faršą dedu nevirtus, o tik 2val. pamirkytus - išvirs kartu su faršu.
as irgi taip pat darau
Radau kažkada nete štai tokį receptėlį ir pabandžiau pasigamint, tik mažiau dariau. mmmmmm kaip skanu (aišku vyras purtėsi iš tolo, nes be mėsos)
Daržovių balandėliai
1. Jums prireiks :
12 bulvių,
5 6 stambios morkos,
1 svogūnas,
1 saliero šaknis su lapais,
1 stiklinė ryžių,
4 5 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas raudonųjų pipirų,
druska,
juodieji pipirai,
kopūsto lapai,
10pomidorų.
Veiksmai :
Bulves ir morkas stambiai sutarkuoti, susmulkinti svogūną ir salierą. Ryžius apvirti, užpilti šaltu vandeniu ir nusunkti. Viską sudėti į indą su pašildytu aliejumi ir truputį pakepinti.
Paruoštą daržovių masę dėkite ant paruoštų kopūstlapių ir darykite nedidelius balandėlius. Sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje. Užpilkite pomidorų padažu ir dar pakepinkite
Galima valgyti šiltus ir šaltus.
Daržovių balandėliai
1. Jums prireiks :
12 bulvių,
5 6 stambios morkos,
1 svogūnas,
1 saliero šaknis su lapais,
1 stiklinė ryžių,
4 5 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas raudonųjų pipirų,
druska,
juodieji pipirai,
kopūsto lapai,
10pomidorų.
Veiksmai :
Bulves ir morkas stambiai sutarkuoti, susmulkinti svogūną ir salierą. Ryžius apvirti, užpilti šaltu vandeniu ir nusunkti. Viską sudėti į indą su pašildytu aliejumi ir truputį pakepinti.
Paruoštą daržovių masę dėkite ant paruoštų kopūstlapių ir darykite nedidelius balandėlius. Sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje. Užpilkite pomidorų padažu ir dar pakepinkite
Galima valgyti šiltus ir šaltus.
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 10 23, 15:55)
Aišku, kad išverda, bet kieno sąskaita - "pasiimdami" drėgmę iš mėsos ir įdaras būna sausas
na pas mane tie balandeliai irgi nesigauna "akmeniniai", nes viskas troskinasi padaziuke, taigi dregmes viskam pakanka, o gamindama visada bandau ta visa procesa supaprastinti
QUOTE(Owly @ 2008 10 23, 17:51)
Aišku, kad išverda, bet kieno sąskaita - "pasiimdami" drėgmę iš mėsos ir įdaras būna sausas
Man patinka tik su virtais ryžiais, tada būna minkšti ir sultingi 
Pabandziau ir as su nevirtais,tai man nepatiko,teko labai ilgai virti kad tie ryziai normalus gautusi,zodziu man su virtais geriau.
bandziau ir as,galvoju bus greiciau,bet su virtais daug skaniau.








