jei kopustas mazas tai paprasciausiai ta kopusta ar visa ar puse sutarkuoti burokine tarka,ir i paruosta farsa .tik i farsa dar krakmolo idekite ir daugiau pipiru maltu.vadinasi ukrainietiski balandeliai.dar galima kopusta sutarkuoti ir po to apvirti keles min . po to perkosti palaukti kol atsals ir i farsa,o tam vandeni kur vire kopustas troskinti viska.
Na taip balandeliai geras dalykas
Kuri karts nuo karto padarau tokiu budu:
Issiverdu kopusta, graziai nuimu lapus, kol jie vesta pasiruosiu idara.I kiaulienos farsa dedu jau isvirtus ryzius, susmulkinta svoguna, pora kiausiniu,pipiru, druskos,ismaisome viska ir dedame paruosta idara i kopusto lapus, graziai suvyniojame,dedame i puoda uzpilame vandeniu,ir paverdame.Pavirtus balandelius dedame i keptuve ir kepame, kol graziai apskrunda kopustas,kol kepa pasiruosiame padaza: i puoduka (manasis skirtas kaip ir padazams gaminti) dedame EVE margarino kepinimui, pora geru saukstu,kaitiname kol istirpsta,tada dedame grietines kelis saukstus (geros
,kad nesutrauktu) ir pomidoru padazo kol graziai parausta,pakaitinti ir padazas yra
Prie tokiu balandeliu labai skanu pavirtas bulves dar pakepinti keptuveje,apibarstyti krapais.Sudedam balandelius ir tokias paruostas bulvytes i lekste, apipilam padazu ir SKANAUS

Issiverdu kopusta, graziai nuimu lapus, kol jie vesta pasiruosiu idara.I kiaulienos farsa dedu jau isvirtus ryzius, susmulkinta svoguna, pora kiausiniu,pipiru, druskos,ismaisome viska ir dedame paruosta idara i kopusto lapus, graziai suvyniojame,dedame i puoda uzpilame vandeniu,ir paverdame.Pavirtus balandelius dedame i keptuve ir kepame, kol graziai apskrunda kopustas,kol kepa pasiruosiame padaza: i puoduka (manasis skirtas kaip ir padazams gaminti) dedame EVE margarino kepinimui, pora geru saukstu,kaitiname kol istirpsta,tada dedame grietines kelis saukstus (geros


Prie tokiu balandeliu labai skanu pavirtas bulves dar pakepinti keptuveje,apibarstyti krapais.Sudedam balandelius ir tokias paruostas bulvytes i lekste, apipilam padazu ir SKANAUS

o as gaminu atvirksciai,pirma balandelius apkepinu,o paskui troskinu.
Klausykit,pasakykit jūs man durnai galvai ar tos kurios balandėlius apkepat prieš verdant,tai tą mėsą kepinti vieną ar jau apvyniotą kopūstu?

aš, nusižiūrėjusi Rimi lankstinuke (kur savaitės receptai), įsigudrinau, kaip pasidaryti "balandėlius", kai neturiu didelio kopūsto. Iš mažo kopūsto lapų darau tokį kaip vyniotinį su įdaru - sukloju apvirtus lapus taip, kad šiek tiek dengtų vienas kitą, dedu mėsos įdarą ir susuku tokį ritinuką (ne iš visų lapų, iš mažo kopūsto man išeina 3 tokie nemaži balandėliai). Verda šiek tiek ilgiau, išvirtus supjaustau ir valgom kaip įprastinius balandėlius
Man tik nelabai pavyksta padaryti tokio tirštoko balandėlių padažo, nors ir miltų dedu, nežinau, ką ne taip darau
Mamytės, ar jūs gaminat padažą tam pačiam puode, kuriame verdat balandėlius, ar atskirai?
Vis galvoju pasigaminti balandėlių su vynuogių lapais, mačiau receptą graikiškų patieklaų temelėj. Tik dabar jau turbūt reiks laukt pavasario, kol atsiras šviežių jaunų lapų


Vis galvoju pasigaminti balandėlių su vynuogių lapais, mačiau receptą graikiškų patieklaų temelėj. Tik dabar jau turbūt reiks laukt pavasario, kol atsiras šviežių jaunų lapų

QUOTE(Inevitable @ 2008 11 07, 13:40)
Klausykit,pasakykit jūs man durnai galvai ar tos kurios balandėlius apkepat prieš verdant,tai tą mėsą kepinti vieną ar jau apvyniotą kopūstu? 

Jau paruostus ir suvyniotus balandzius pavolioju i miltus ir apkepu keptuveje

Dėkui Neryte
Taip ir padariau. Nors pirmą kartą dariau balandėlius,bet išėjo -
Kitą kart bandysiuk tinginiuką tą su tarkuotu kopūstu daryt



as irgi susuktus i lapus balandelius is pradziu pakepinu, o po to verdu, o padaza darau keptuveje apkepinu svogunus, miltus, pilu vandeni, kuriame vire balandeliai, ir dedu grietines
, rytoj zadu gaminti vakarienei


Kopūstui išpjaunu šerdį,dedu jį į mikrobangę 15 minučių (šerdimi žemyn,jungiu stipriausią karštį,lyg 800w)
Tuo tarpu į faršą dedu ryžius,kiaušinius,prieskonius ir išminkau.
Išėmusi kopūstą nusiimu lapų kiek laisvai imasi ir kišu atgal dar 10 minučių į mikrobangę.
Nuo lapų nupjaustau storąsias dalis,vynioju balandėlius...
Apkepinu aliejuje,tada į puodą sluoksniuoju balandėlius su tarkuotomis morkomis (dugną padengiu morkomis),užpilu vandens ir troškinu apie 1,5 val.
Padažą darau iš kečiupo,šaukšto miltų ir saldžios grietinėlės,prieskonių.Viską išmaišau ir užpylusi ant balandėlių apie 5 minutes pakaitinu,kol šiek tiek sutirštėja.


Anksčiau vargdavau su kopūstu,kol jį pasiruošdavau daug lapų tekdavo išmesti


QUOTE(loret30 @ 2008 11 11, 12:09)

Kopūstui išpjaunu šerdį,dedu jį į mikrobangę 15 minučių
O be maišelio dedat į mikrobangę?? Nes skaičiau, kad kažkuri būtent su maišeliu užrištu beje į mikruškę kiša.

QUOTE(S.N.A.S @ 2008 11 11, 12:01)
O be maišelio dedat į mikrobangę?? Nes skaičiau, kad kažkuri būtent su maišeliu užrištu beje į mikruškę kiša. 

Be maišelio

as galiu pasidalinti padazo prie balandeliu receptuku 
Pritarkuojame burokine tarka morku (daug) ir jas pakepiname ir patroskiname keptuveje. Kai morkos suminksteja, dedame grietines, keciupo, druskos, pipiru (visko pagal skoni) gaunasi toks tirstas, svelnaus skonio padazas

Pritarkuojame burokine tarka morku (daug) ir jas pakepiname ir patroskiname keptuveje. Kai morkos suminksteja, dedame grietines, keciupo, druskos, pipiru (visko pagal skoni) gaunasi toks tirstas, svelnaus skonio padazas
