Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

jei kopustas mazas tai paprasciausiai ta kopusta ar visa ar puse sutarkuoti burokine tarka,ir i paruosta farsa .tik i farsa dar krakmolo idekite ir daugiau pipiru maltu.vadinasi ukrainietiski balandeliai.dar galima kopusta sutarkuoti ir po to apvirti keles min . po to perkosti palaukti kol atsals ir i farsa,o tam vandeni kur vire kopustas troskinti viska.
Atsakyti
Na taip balandeliai geras dalykas ax.gif Kuri karts nuo karto padarau tokiu budu:
Issiverdu kopusta, graziai nuimu lapus, kol jie vesta pasiruosiu idara.I kiaulienos farsa dedu jau isvirtus ryzius, susmulkinta svoguna, pora kiausiniu,pipiru, druskos,ismaisome viska ir dedame paruosta idara i kopusto lapus, graziai suvyniojame,dedame i puoda uzpilame vandeniu,ir paverdame.Pavirtus balandelius dedame i keptuve ir kepame, kol graziai apskrunda kopustas,kol kepa pasiruosiame padaza: i puoduka (manasis skirtas kaip ir padazams gaminti) dedame EVE margarino kepinimui, pora geru saukstu,kaitiname kol istirpsta,tada dedame grietines kelis saukstus (geros mirksiukas.gif ,kad nesutrauktu) ir pomidoru padazo kol graziai parausta,pakaitinti ir padazas yra rolleyes.gif
Prie tokiu balandeliu labai skanu pavirtas bulves dar pakepinti keptuveje,apibarstyti krapais.Sudedam balandelius ir tokias paruostas bulvytes i lekste, apipilam padazu ir SKANAUS ax.gif
Atsakyti
o as gaminu atvirksciai,pirma balandelius apkepinu,o paskui troskinu.
Atsakyti
Klausykit,pasakykit jūs man durnai galvai ar tos kurios balandėlius apkepat prieš verdant,tai tą mėsą kepinti vieną ar jau apvyniotą kopūstu? blush2.gif
Atsakyti
aš, nusižiūrėjusi Rimi lankstinuke (kur savaitės receptai), įsigudrinau, kaip pasidaryti "balandėlius", kai neturiu didelio kopūsto. Iš mažo kopūsto lapų darau tokį kaip vyniotinį su įdaru - sukloju apvirtus lapus taip, kad šiek tiek dengtų vienas kitą, dedu mėsos įdarą ir susuku tokį ritinuką (ne iš visų lapų, iš mažo kopūsto man išeina 3 tokie nemaži balandėliai). Verda šiek tiek ilgiau, išvirtus supjaustau ir valgom kaip įprastinius balandėlius rolleyes.gif Man tik nelabai pavyksta padaryti tokio tirštoko balandėlių padažo, nors ir miltų dedu, nežinau, ką ne taip darau g.gif Mamytės, ar jūs gaminat padažą tam pačiam puode, kuriame verdat balandėlius, ar atskirai?
Vis galvoju pasigaminti balandėlių su vynuogių lapais, mačiau receptą graikiškų patieklaų temelėj. Tik dabar jau turbūt reiks laukt pavasario, kol atsiras šviežių jaunų lapų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Inevitable @ 2008 11 07, 13:40)
Klausykit,pasakykit jūs man durnai galvai ar tos kurios balandėlius apkepat prieš verdant,tai tą mėsą kepinti vieną ar jau apvyniotą kopūstu?  blush2.gif

Jau paruostus ir suvyniotus balandzius pavolioju i miltus ir apkepu keptuveje mirksiukas.gif
Atsakyti
Dėkui Neryte ax.gif Taip ir padariau. Nors pirmą kartą dariau balandėlius,bet išėjo - thumbup.gif Kitą kart bandysiuk tinginiuką tą su tarkuotu kopūstu daryt bigsmile.gif
Atsakyti
as irgi susuktus i lapus balandelius is pradziu pakepinu, o po to verdu, o padaza darau keptuveje apkepinu svogunus, miltus, pilu vandeni, kuriame vire balandeliai, ir dedu grietines essen.gif , rytoj zadu gaminti vakarienei
Atsakyti
biggrin.gif Pasidalinsiu ir aš savo gaminimo būdu.
Kopūstui išpjaunu šerdį,dedu jį į mikrobangę 15 minučių (šerdimi žemyn,jungiu stipriausią karštį,lyg 800w)
Tuo tarpu į faršą dedu ryžius,kiaušinius,prieskonius ir išminkau.
Išėmusi kopūstą nusiimu lapų kiek laisvai imasi ir kišu atgal dar 10 minučių į mikrobangę.
Nuo lapų nupjaustau storąsias dalis,vynioju balandėlius...
Apkepinu aliejuje,tada į puodą sluoksniuoju balandėlius su tarkuotomis morkomis (dugną padengiu morkomis),užpilu vandens ir troškinu apie 1,5 val.
Padažą darau iš kečiupo,šaukšto miltų ir saldžios grietinėlės,prieskonių.Viską išmaišau ir užpylusi ant balandėlių apie 5 minutes pakaitinu,kol šiek tiek sutirštėja.
4u.gif Skanaus mirksiukas.gif
Anksčiau vargdavau su kopūstu,kol jį pasiruošdavau daug lapų tekdavo išmesti blush2.gif ...bet šiame forume radau patarimą,kad kaitinti mikrobangėje tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loret30: 11 lapkričio 2008 - 11:12


QUOTE(loret30 @ 2008 11 11, 12:09)
biggrin.gif Pasidalinsiu ir aš savo gaminimo būdu.
Kopūstui išpjaunu šerdį,dedu jį į mikrobangę 15 minučių

O be maišelio dedat į mikrobangę?? Nes skaičiau, kad kažkuri būtent su maišeliu užrištu beje į mikruškę kiša. g.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 11 11, 12:01)
O be maišelio dedat į mikrobangę?? Nes skaičiau, kad kažkuri būtent su maišeliu užrištu beje į mikruškę kiša. g.gif

Be maišelio mirksiukas.gif
Atsakyti
as galiu pasidalinti padazo prie balandeliu receptuku smile.gif
Pritarkuojame burokine tarka morku (daug) ir jas pakepiname ir patroskiname keptuveje. Kai morkos suminksteja, dedame grietines, keciupo, druskos, pipiru (visko pagal skoni) gaunasi toks tirstas, svelnaus skonio padazas 4u.gif
Atsakyti