Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

QUOTE(bea @ 2005 08 23, 19:01)
Nors tema ir ne apie tai, bet atsakysiu, kas yra tartar. tartar terminas vartojamas dviems dalykams:
tartar padazas daromas is majonezo, agurkeliu ir kapareliu (prie zuvies)
arba
tartar steikas daromas is zalio farso su kiausinio tryniu ir prieskoniais.

be abejo yra ir visokiausiu tartar variaciju su zalia lasisa ir panasiai. bet is esmes tai yra tie du mano mineti dalykai.


drįstu įsiterpti: "tartar steikas" Lietuvoje vadinamas totorišku bifšteksu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Busta @ 2005 08 24, 12:18)
drįstu įsiterpti: "tartar steikas" Lietuvoje vadinamas totorišku bifšteksu ax.gif

Tu teisi wink.gif. tik kad taip klausė, tai taip ir atsakiau.

P.S. Fuj žalios mėsos aš nevalgau, brrrrr.....
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 08 24, 13:27)
Tu teisi wink.gif. tik kad taip klausė, tai taip ir atsakiau.

P.S. Fuj žalios mėsos aš nevalgau, brrrrr.....



Man irgi slykstoka, bet turbut toks patiekalas taip didziai “prasmatnus” ir “nekaimietiskas” turbut rastu pritarimo “ehm ehm meniu” skyrelyje biggrin.gif
Atsakyti
šiandien pirmąkart gaminau balandėlius. štai kas išėjo:

BALANDĖLIAI KITAIP mirksiukas.gif

įdarą ruošiau iš:
maltos veršienos
1 žalio kiaušinio
smulkiai pjaustyto poro
apvirtų ir susmulkintų džiovintų grybų (nuoviro irgi reikės)
smulkiai pjaustytos raudonos paprikos
prieskonių: bazilikų, mairūnų, petražolių, druskos, pipirų

į apvirto kopūsto lapus dėjau po kelis šaukštus įdaro, suvyniojau. į karščiui atsparų indą dėjau truputyje aliejaus pakepintų svogūnų ir morkų (pjaustytų šiaudeliais), lauro lapelį, balandėlius, užpyliau grybų nuoviru, uždengiau indą dangčiu ir troškinau orkaitėj. baigiant troškintis, dėjau susmulkintų pomidorų ir šiek tiek grietinės, dar truputį patroškinau. tikrai skanūs išėjo essen.gif

beje, didelis ačiū:
Elenai už idėją troškinti balandėlius orkaitėj 4u.gif
Mamaigitanai už balandėlių be ryžių idėją 4u.gif

P.S.
dar pasidariau dviejų rūšių vegetariškų balandėlių ir užšaldžiau. kai juos gaminsiu, jei išeis skanūs, įmesiu čia ax.gif
Atsakyti
Nu gal kas jau ir darot taip, bet aš nesikankinu prie to verdančio puodo su kopustu.
Aš jy tiesiog kišu 15min i mikrobangine karščiausiam šildymui sutaupau daug laiko ax.gif o ir ranku nenusiplikinu man tai thumbup.gif pabandykit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniegas4 @ 2006 01 23, 14:02)
Nu gal kas jau ir darot taip, bet aš nesikankinu prie to verdančio puodo su kopustu.
Aš jy tiesiog kišu 15min i mikrobangine karščiausiam šildymui sutaupau daug laiko  ax.gif o ir ranku nenusiplikinu man tai  thumbup.gif pabandykit  4u.gif

Galiu tik pritarti. Is SM ismokau ir dabar tik taip tedarau, man 10 minuciu uztenka. Tik sienos aprasoja siaubingai, neuzdengsi gi to kopusto. Bandziau maiselin kisti, garai ji isketojo. O kaip Tu darai?
Atsakyti
istryniau dublikata, SM kazko streikuoja.Gal administratore pasalins 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 24 sausio 2006 - 10:50
QUOTE(Amalia @ 2006 01 24, 11:44)
Galiu tik pritarti. Is SM ismokau ir dabar tik taip tedarau,  man 10 minuciu uztenka.  Tik sienos aprasoja siaubingai, neuzdengsi gi to kopusto. Bandziau maiselin kisti, garai ji isketojo. O kaip Tu darai?


Keista net, pas mane nerasoja g.gif šiaip dedu ant lėkštės ir kaitinu ax.gif laikas tai nuo kopusto priklauso o rasojimas gal nuo mikrobangines priklauso g.gif zinok nenusimanau blush2.gif kopusto kota tai irgi palieku
Atsakyti
QUOTE(asfaltuota @ 2004 02 29, 16:48)
Sutarkuoju svogūną, sumaišau su faršu  ir virtais ryžiais. Imušu vieną kiaušinį, įberiu druskos pipirų, maltų lauro lapų.
Viską sumaišau-štai ir įdaras.
Tuo tarpu dideliam puode apverdu kopūstą. Truputį apvirus nulupu viršutinius lapus, vėl apvrdu ir dar porą nuimu.Tai kartoju  tiek, kiek plannuoju daryt balandėlių- tiek ir lapų.  Paskui  išpjaunu storus lapkočius lapo pradžioj, dedu faršą ir suvynioju. Lapo galus užlenkiu, perrišu siūlu. Dedu  į puodą  su pasūdytu vandeniu, per burokinę tarką sutarkuoju vieną morką, porą šaukštų kečiupo. Verdu apie pusvalandį, bet labai priklauso nuo kopūstų, kartais kietesni, kartais minkštesni pasitaiko...Žodžiu žiūriu, kiek reik.Tikrai nieko sunkaus...sekmės,...



QUOTE(jolitav @ 2004 02 29, 18:45)
troskindama, balandelius apkepu apvoliojus juos miltuose.O i puoda, kuriame troskinu dar idedu vistienos sultinio.Labai skanu buna.



QUOTE(inga888 @ 2005 07 25, 13:43)

mano vyrasdaro taip esmė padažiuke: pakepina truputyje aliejaus ar sviesto miltų , na tokia skysta košelė gelsvos spalvos gaunasi nes jei per daug paruduos tai bus degėsių skonis, po to po truputį maišydamas pila grietinę, pomidorų padažo maždaug 1:1 tokiu santykiu, na gal grietinės turputį daugiau, po to krapų, vegetos, mokrytę tarkuotą ir apkeptus balandėlius ir troškina ant mažos ugnies. su bulvėm gaunasi  thumbup.gif patiekalas, aišku koloringas blush2.gif

oi, mamkos, super duper thumbup.gif
vis savo trumpa gyvenima galvojau, kad moku balandelius daryti...padariau pora pakeitmu, kuriuos cia suraset ir blandeliai gavos tokie , apie kuriu skoni svajojau nuo savo mokykos laiku ir vis nepavykdavo isgauti.
ir kas galejo pagalvot, kad morkos, itarkuotas svogunas i farsa, apkepinimas keptuvej gali padaryt toki dideli skirtuma...
nuo siol mano meniu nuo pirmadienio iki sekmadienio bus verdami tik balandeliai....
aciu labai uz nuostabius patarimus notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
Norejau paklausti o koki padaza darote prie balandeliu? As kai jei valgau kokioje kavineje LT ar UZSUK ar LIDO tai atnesa toki tirsta padaza prie balandeliu. O kaip toki pagaminti?
Jau seile tysta kaip ju dabar cia noreciau,planuoju savaitgali su tuo kopustu galynetis tongue.gif
Atsakyti
Na su siulais tai tikrai nereikia apsukti suvyniojus i kopusto lapa schmoll.gif .Kaip isivaizduojat galutini rezultata g.gif Sedi seima prie stalo ir tampo siulus is lekstes.Tikrai neverta.Dekit i puoda uzpilkit ,kad apsemtu vos ir troskinkit.Pabandykit ,tikrai niekas neissiskleis thumbup.gif .
Atsakyti
Paskaitinėjau jūsu receptėlius ir neradau kad kas darytų balandėlius su žuvies faršu . Įdarui imi žuvies faršą į jį dedi virtus ryžius , pakepintą svogūna su morka ir prieskonių (pipirai , druska ir ...)Toliau viskas kaip ir su paprastais balandiais -apkepu ir dedu į troškintuvą kur ant dugno pripjaustau morkų . Troškinu orkaitėje apie 1 val. , valgom su majonezo ir tomato padažu taip pat ir bulvėm .Skanaus .
Atsakyti