Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

Maniskiai siandieniniai balandeliai -->
Apverdu kopusta, kad labai patys beveik nukristu smile.gif tada pasiruosiu farsa: 700g kiaulienos farso (labai skanu kai tik kalakutienos farsas), idedu 1 kiausini, 1 nedideli svoguna, truputi tarkuotos morkos, virtu ryziu, druskos, pipiru ir kiaulienos prieskoniu. Susuku balandelius (susmeigiu kopusto galiukus su mediniu pagaliuku, kad geriau laikytusi).
Susiskutu bulves, jas sudedu i puoda ir ant tu bulviu sudedu pjaustyto kopusto, kuris liko nepanaudotas nuo lapu, o ant virsaus balandelius (bulves prisigeria sultinio, labai taip skanu), dar ant ju siektiek morku ir tomato bei 2 kubelius buljono.
Begalo skanu essen.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2008 08 31, 17:06)
Prasom issamiau  mirksiukas.gif
Ar ideti i maiseli ir 10min i mikrobange,ar po kelias minutes daugiau kartu  g.gif
Ir koks tas maiselis turi buti? Ar jis neissilydo mikrobangej?


Aš dedu be maišelio dešimtčiai minučių. Viduriukas lieka kietesnis, jei didesnė gūžė, bet jo ir taip nepanaudosi vyniojimui. O tie paprasti maksiminiai maišeliai mikrobanginėj neišsilydo. Kol vyras manęs neturėjo, tai žemaičių blynus pietums nusipirkęs su visu maišeliu ir kaina šildydavo biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 08 30, 10:07)
Ar reikia lapus apvirt?

na rudeni as nedariau ,bet pavasari jie jaunuciai tai nieko nedariau
Atsakyti
na as rytoj bandysiu gaminti balandelius, senei jau bevalgem, kaip tik sviezia kopusta turiu ax.gif
Atsakyti
dariau tinginio balandelius, receptas buvo pradzioje, labai patiko, ir ne tiek daug darbo buvo
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2008 07 17, 00:31)
Nežinau gal kas rašė čia, permečiau temą akimis. Noriu pasidalint gudybe viena,,, močiutė papasakojo. Kad nereiktų kopūsto virt, įdėkit jį į maišelį ir į mikrobangę, po keleto minučių išimkit, nurinkit minkštus lapus ir vėl atgal. Jie ten labai gerai suminkštėja ir greičiau žymiai nei virt  thumbup.gif



QUOTE(Escargot @ 2008 08 30, 20:21)
Taip tikrai patogiausia  thumbup.gif  Nereikia vargt žvejojant iš puodo karštą kopūsto galvą. Gavau šį patarimą iš kopūstų pardavėjos turguje - per dešimt minučių vidutinio dydžio galva perkaista, o jei viduriukas dar kiek traškus, tai susmulkinu ir keliauja į padažą.

thumbup.gif Čia tai bent patarimas...mano šeimyna nuo šiol dejuos,kad nebenori balandėlių,o ne kad nori biggrin.gif
Šiandien viriau-suvargau su kopūstu doh.gif tai ir sugalvojau čia pas jus užbėgti...bet tookio patarimo nesitikėjau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2008 09 05, 16:50)
thumbup.gif Čia tai bent patarimas...mano šeimyna nuo šiol dejuos,kad nebenori balandėlių,o ne kad nori biggrin.gif
Šiandien viriau-suvargau su kopūstu doh.gif tai ir sugalvojau čia pas jus užbėgti...bet tookio patarimo nesitikėjau thumbup.gif

Taip taip,ir as apsalus lotuliukas.gif
Atsakyti
As balandelius darau taip (cia iki tol kol nesuzinojau apie mikrobangine lotuliukas.gif )
Isverdu kopusta(skystimo neispilti),sumaisau farsa su priesoniais ir virtais ryziais,dedu mase i lapa,suvynioju,taip padariusi visus,apvolioju miltuose ir apkepu keptuveje.Tada dedu i puoda svoguno galva,krapu,lauro lapu,pipiru,pjaustytu morku(sluoksniuoju su balandziais),balandzius.Padazas:pakepinu miltus,pilu ta skystima kiek reikia,vegetos,ziupsneli cukraus,kokia stikline pomidoru padazo,pakaitinu kol sutirsteja ir uzpilu ant balandeliu,padazo turi buti tiek,kad apsemtu viska.Galiausiai troskinu gera pusvalandi,nu man taip essen.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 08 30, 10:07)
Ar reikia lapus apvirt?

Bent nuplikyt verdančiu vandeniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(joliteee @ 2008 09 05, 16:31)
dariau tinginio balandelius, receptas buvo pradzioje, labai patiko, ir ne tiek daug darbo buvo

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbara @ 2008 05 08, 08:05)
Esu girdėjusi, kad balandėlius galima daryti su kinišku kopūstu, norėčiau pabandyti, gal kuri gaminot? Įdomu jį irgi prieš tai reikia apvirti, ar į žalią įdarą vynioti  g.gif

Aš dažniausiai pavasarį darau,kai kopūstai jau nebeskanūs.Pekino lapų neapverdu,faršą paprastai į juos vynioju,kartais net į du lapus,tik išpjaunu storąją koto dalį.Balandėliai išeina nedideli,bet labai skanūs,lapas minkštutis thumbup.gif

QUOTE(Neryte @ 2008 08 31, 17:06)
Prasom issamiau  mirksiukas.gif
Ar ideti i maiseli ir 10min i mikrobange,ar po kelias minutes daugiau kartu  g.gif
Ir koks tas maiselis turi buti? Ar jis neissilydo mikrobangej?

Maišelis neišsilydo,tik apsitraukia.Aš taip bulves verdu,kai labai greit į kokią mišrainę ar prie silkės kelių reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Kiek nuostabių dalykų apie tuos balandėlius sužinojau. ir padažiukų, ir gaminimo būdų, kad net pati valgyt užsinorėjau lotuliukas.gif
Tik vat vakarui esu sumaniusi gaminti tokius balandėlius tinginėlius. iš faršo, kepintų daržovių (morkytės, svogūniukai, prieskoniukai) ir virti ryžiai daroma masė. Į juos dedamas smulkintas kopūstas. Formuojami kotletukai. Pakepinami ir patroškinami. Labai skanūs gaunasi. kartą teko ragauti. smile.gif
Tik pačiai iškilo klausimas: o kopūsta į tokius balandėlius tinginėlius dėti žalią smulintą ar reikėtų truputį apvirti? blush2.gif
Atsakyti