Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodate vaikams žvėrieną?

oho , as maniau kad negalima mazajam zverienos doh.gif dbr jau trauksiu stirnienas , sernienas ir kameros clap.gif
Atsakyti
as uz 100 procentu uz zveriena, ypac uz stirniena, tai pats svariausias gyvunas , nes maitinasi tik zolemis ir panasiai, o ne taip kaip pirktines vistos, kalakutai ar panasiai kurie uzauginti ant hormonu, kad tik greiciau uzaugtu ir iki parduotuves atkeliautu, tos gyd. tikros neismaneles, kad sako kad neduoti vaikui zverienos, patys alergologai rekomenduoja vaikui tik zveriena ir tik zveriena aisku kas ja turi, ir galima jau duoti nuo 6-7 men, ir nereikia baimintis, tai kad mamos susimastykite, o jeigu jus nemokate jos tinkamai paruosti, tai cia tik jusu problema ax.gif
Atsakyti
as irgi tik uzzveriena, pati jau daug metu ja valgau ir sveika kaip ridikas!
Atsakyti
Reikia pagalbos,

Gavau stirnienos ir šernienos. Norėčiau duoti mažiukui (9,5 men.). Manau, kad žveriena yra superinis dalykas, nes juk gyvunėliai gyveno miške, valge žolytes, tikrai maža tikimybe kad mėsyte ne "eco".
Gal kas savo mažiukams irgi duodat? Pasidalinkime informacija mirksiukas.gif
anksčiau teko tik suaugusiems ruošti, bet ten labai daug priekoniu dedama, kad "užmušti" kvapa.

Atsakyti
Mano abu vaikai su žvėriena užaugo. Patarimas butu toks, cia galioja ir ne tik žvėrienai.

Visu pirma gerai issipjaustyk mėsytę, tai yra išpjaustyk kiek įmanoma viosas gyslas ypač stirnienoje. Stirniena sausa mėsa todėl dažniausiai ja maišau su šerniena. Visą išgyslintą mėsytę sumalu (galima du kart, bet aš maldavau tik vieną), sumalta sumaisau kad pasiskirstytu riebesne su kūdesne. Tada šberiu į ta maltą mėsyte Nordik 4 grudų dribsniu su selenelem (priklausomai nuo mėsos kiekio, bet siaip nepagailiu) šie dribsniai po to suminkstins mėsytę ir jų nesijaus, net šiaip į kotletų faršą jų įmaišau, niekas neatskiria, o batoną ar džiuvesėlius tuoj pajunta. Taiva visa ta mėsa sumaišau su dribsniais ir padarau iš jos daug kukuliuku (na vienas kukuliukas viena porcija apie 40-50 g, galima ir didesnius ir mažesnius), juos ant lentutės sudėjus įkišu į kamerą užšaldau, kai sušala sudedu į maišiuką ir laikau šaldiklyje, kas kartą kai ruošiu pietukus, išsitraukiu kukuliuką ar daugiau jei vaikų daugiau ir iš jo verdu sriubytę, pirmą vandenuką vos užvirus nupilu, o po to jau dedu daržoves ir pan. Patikėkit jokio kvapo nėra ir jokių prieskonių nereikia wink.gif Ir laiko sutaupau. Vieną kartą pasikuičiu su mėsa o po to kad ir mėnesį galiu būt rami (priklausomai kiek kukulių prisidarau). Žvėrieną šiuo metu žymiai sveikiau nei kita mėsa pirkta turguje ar parduotuvėj wink.gif Svarbu tik kad šerniena būtų tikrinta. Stirnos tikrinti nereikia wink.gif

Skanaus!

Va kokius dribsnius naudoju, bandžiau kitus bet nepasiteisino, jautėsi tie dribsniai, nesuvire gražiai ir minkštai:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 16 balandžio 2010 - 08:30
na visai nesudetingai mirksiukas.gif
jau tikejausi "darbelio"

aciu 4u.gif

QUOTE(bevardė @ 2010 04 16, 09:26)
Mano abu vaikai su žvėriena užaugo. Patarimas butu toks, cia galioja ir ne tik žvėrienai.

Visu pirma gerai issipjaustyk mėsytę, tai yra išpjaustyk kiek įmanoma viosas gyslas ypač stirnienoje. Stirniena sausa mėsa todėl dažniausiai ja maišau su šerniena. Visą išgyslintą mėsytę sumalu (galima du kart, bet aš maldavau tik vieną), sumalta sumaisau kad pasiskirstytu riebesne su kūdesne. Tada šberiu į ta maltą mėsyte Nordik 4 grudų dribsniu su selenelem (priklausomai nuo mėsos kiekio, bet siaip nepagailiu) šie dribsniai po to suminkstins mėsytę ir jų nesijaus, net šiaip į kotletų faršą jų įmaišau, niekas neatskiria, o batoną ar džiuvesėlius tuoj pajunta. Taiva visa ta mėsa sumaišau su dribsniais ir padarau iš jos daug kukuliuku (na vienas kukuliukas viena porcija apie 40-50 g, galima ir didesnius ir mažesnius), juos ant lentutės sudėjus įkišu į kamerą užšaldau, kai sušala sudedu į maišiuką ir laikau šaldiklyje, kas kartą kai ruošiu pietukus, išsitraukiu kukuliuką ar daugiau jei vaikų daugiau ir iš jo verdu sriubytę, pirmą vandenuką vos užvirus nupilu, o po to jau dedu daržoves ir pan. Patikėkit jokio kvapo nėra ir jokių prieskonių nereikia wink.gif Ir laiko sutaupau. Vieną kartą pasikuičiu su mėsa o po to kad ir mėnesį galiu būt rami (priklausomai kiek kukulių prisidarau). Žvėrieną šiuo metu žymiai sveikiau nei kita mėsa pirkta turguje ar parduotuvėj wink.gif Svarbu tik kad šerniena būtų tikrinta. Stirnos tikrinti nereikia wink.gif

Skanaus!
Va kokius dribsnius naudoju, bandžiau kitus bet nepasiteisino, jautėsi tie dribsniai, nesuvire gražiai ir minkštai:

user posted image

Atsakyti
Tokius kukuliukus galima daryt iš betkokios mėsos, tikrai patogu. Iš žvėrienos dar esu naudojusi zuikiena (bet va ji tai man smirdėjo, fe) ir bebrieną, bet ją reikia maišyt su šernu arba kiaule, nes sumalus bebriena ji būna labai skysta, bet išvirus labai skani.
Atsakyti
Kitą savaitę bandysim ragauti šernienos.Bet ji pas mane ne malta , o nedideliais gabaliukais užšaldyta.Manau nebus didelis skirtumas, jei išvirsiu,o paskui subelenderiuosiu g.gif Tikiuosi neišbrokys mano alergiškas vaikis unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif

Savo suneliui 8men jau menuo kaip duodu elnienos,stirnienos, neuzilgo gal ir serniuko duosiu paragauti,salia aisku gauna ir kalakutienos ir triusiuko pirktinio,bet zverienai pirmenybe ax.gif
Norejau tik pasakyti,kad kukuliukai liuks,taciau as jam verdu tiesiog gabaliukais uzsaldyta mesyte.Uzverdu,nupilu,o tada virs geros val verdu,o ant galo metu darzovytes,veliau viska sublenderiuoju ir essen.gif Jokiu drusku ar prieskoniu nenaudoju rolleyes.gif
O jus kukuliukus darotes tik todel,kad trumpiau jie evrda ar kaip?
Atsakyti
Manau tokie kukuliukai labai tinka pradedanciam valgyti kasneliais (ne tyreles ). Mums dar ir ankstoka, bet "pasilaikysiu" kukuliuku recepta ateiciai ax.gif

mes dar nespejom paragauti zverienos, nes varskyte pradejom ragauti, tai nenoriu skranduko apkrauti. Mano vyrukui reikia nemazai laiko, kol pripranta prie naujoviu mirksiukas.gif
Atsakyti
Malta mesyte lengviau susiblenderiuoja o ir isverda geriau jei "cielas" gabaliukas wink.gif
Atsakyti
Aga,supratau smile.gif
Atsakyti