Mano abu vaikai su žvėriena užaugo. Patarimas butu toks, cia galioja ir ne tik žvėrienai.
Visu pirma gerai issipjaustyk mėsytę, tai yra išpjaustyk kiek įmanoma viosas gyslas ypač stirnienoje. Stirniena sausa mėsa todėl dažniausiai ja maišau su šerniena. Visą išgyslintą mėsytę sumalu (galima du kart, bet aš maldavau tik vieną), sumalta sumaisau kad pasiskirstytu riebesne su kūdesne. Tada šberiu į ta maltą mėsyte Nordik 4 grudų dribsniu su selenelem (priklausomai nuo mėsos kiekio, bet siaip nepagailiu) šie dribsniai po to suminkstins mėsytę ir jų nesijaus, net šiaip į kotletų faršą jų įmaišau, niekas neatskiria, o batoną ar džiuvesėlius tuoj pajunta. Taiva visa ta mėsa sumaišau su dribsniais ir padarau iš jos daug kukuliuku (na vienas kukuliukas viena porcija apie 40-50 g, galima ir didesnius ir mažesnius), juos ant lentutės sudėjus įkišu į kamerą užšaldau, kai sušala sudedu į maišiuką ir laikau šaldiklyje, kas kartą kai ruošiu pietukus, išsitraukiu kukuliuką ar daugiau jei vaikų daugiau ir iš jo verdu sriubytę, pirmą vandenuką vos užvirus nupilu, o po to jau dedu daržoves ir pan. Patikėkit jokio kvapo nėra ir jokių prieskonių nereikia

Ir laiko sutaupau. Vieną kartą pasikuičiu su mėsa o po to kad ir mėnesį galiu būt rami (priklausomai kiek kukulių prisidarau). Žvėrieną šiuo metu žymiai sveikiau nei kita mėsa pirkta turguje ar parduotuvėj

Svarbu tik kad šerniena būtų tikrinta. Stirnos tikrinti nereikia

Skanaus!
Va kokius dribsnius naudoju, bandžiau kitus bet nepasiteisino, jautėsi tie dribsniai, nesuvire gražiai ir minkštai: