buvau po pirmo kurso.. 19 metų.. dar jauna, spitri, liekna ir visokia ten baisiai suaugusi..

su geriausia drauge išsiruošėm į Preilą paatostogauti.. labia ramiai leidom laiką, skaitėm knygas, ilgai kalbėdavomės, degindavomės, žaidėm stalo tenisą.. taip sakant, šios aplinkybės pasakojant minėtą atvejį tik į naudą, nes implikuoja, kaip puikiai mes atrodėm - įdegę, lieknos, jaunos, apsiskaitę ir t.t.

vieną dieną nusprendėm nulėkti į Nidą.. susigavom kažkokią mašiną, pavežė.. o Nidoj tas pats - pliažas ir knyga..

gulim mes, deginamės.. netoli kažkokių vyriškių apie 25 - 30 metų kompanija gėrė degtinę, klausėsi rusiškos muzikos ir šūkavo.. beje, tuo metu 25 metų vyras man atrodė SENIS..

gėrė gėrė jie ten ir kažkodėl susidomėjo dviem jaunomis stirnomis.. aka mumis.. vienas prislinko. toks mažiukas (aš nesu aukšta, bet jis už mane puse galvos mažesnis buvo, kaip vėliau paaiškėjo), lieknas, bet atletiškas.. kalba rusiškai.. prislinko ir guli prieš mus ir žiūri.. nė žodžio.. o paskui dėjo žvengt ant viso pliažo.. mes oriai apsimetam, kad nieko nematom, nieko nesuprantam.. nu, tipo, labai rimtos ir suaugę moteros.. o jis krizena ir rėkia ant viso pliažo: chi chi chi cha cha cha oni odinakovyjie knigi čitajut.. O faktas toks: mes skaitėm brolius karamazovus.. aš antrą dalį, draugė pirmą..

na gerai, prisijuokė vaikinukas, ėmėm kalbėtis.. iš kur, ką veikiam ir t.t. Paklausė vardų.. Mano draugė atsakė, kad ji Zosė, o aš - kad Stela. Mat tuo metu ką tik buvau perskaičiusi Šv. Petro šunyną.. ten tokia veikėja buvo..

ir tada susižvalgėm, abi tik šast ir į krantą.. o jis nepastebėjo iš pradžių, kad mūsų nėra.. žiūrim, dairosi, blaškosi ir tada atsklido toks gailus: "Steeeeeelaaa... Zoooosiaaaaaaaa.. Steeeeeeela... Nu Zooosiaaaa.... Stelaaaaaaaaaaaaaaa"... Pliažas aišku užsižvengė..

Po to viskas vystėsi dinamiškai: išlindo jis, atlėkė aiškintis, kodėl jį palikom, pasikvietė draugelius, tie tiesiog pliaže mus ėmė laužti ir vos ne muštis, mes pasižadėjom, kad ateisim po 2 valandų į kažkokį barą ir naktį su jais gersim, jei neateisim jie pagrasino susirasti mus ir padaryti taip, kad daugiau vyrų nebenorėsim, mes pabėgom ir susigavę mikriuką parlėkėm į Preilą....
gerai, kad tais laikais mobiliųjų dar nebuvo kaip šieno..