Įkraunama...
Įkraunama...

Rašančios magistrinį darbą

QUOTE(horos @ 2009 12 16, 11:44)
Magistru, ar bakalauru?
Siaip buvau nustebusi neakivaizdininku gynimosi - anie i gynima ejo kasdieniais rubais, su tasem, paltais  doh.gif

Magistrų smile.gif
Atsakyti
Aš tai po I magistro kurso vasarą dariau matematinę dalė savo magistro darbui ir kai nunešiau rudenį vadovui pasakė, kad viskas blogai, nes pasirodo vieną dalyką blogai supratau, tai teko viską iš naujo daryti. Rudenį dar užsimanė dar naujų dalykų kad padaryčiau. Kai perdariau, tai buvo viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(stropi studente @ 2009 12 16, 14:14)
Aš tai po I magistro kurso vasarą dariau matematinę dalė savo magistro darbui ir kai nunešiau rudenį vadovui pasakė, kad viskas blogai, nes pasirodo vieną dalyką blogai supratau, tai teko viską iš naujo daryti. Rudenį dar užsimanė dar naujų dalykų kad padaryčiau.  Kai perdariau, tai buvo viskas gerai.

g.gif o man vadovas apskritai ne vienos pastabos del matematines dalies nepasake. Ir visai jokiu pastabu del darbo. Kazi, kaip ten man bus blink.gif
-----------
O ko iprastai klausineja is matematines dalies ginantis?
Rasiau beveik metus, jau spejau pamirst, ka dariau lotuliukas.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*zivile* @ 2009 12 16, 12:47)
as apsigyniau siemet, neakivaizdiniu studijavau. nemaciau nei vieno nei su paltais, nei su kasdieniais drabuziais  tongue.gif

Gruodzio 7 tokie ejo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(horos @ 2009 12 16, 16:47)
g.gif o man vadovas apskritai ne vienos pastabos del matematines dalies nepasake. Ir visai jokiu pastabu del darbo. Kazi, kaip ten man bus  blink.gif
-----------
O ko iprastai klausineja is matematines dalies ginantis?
Rasiau beveik metus, jau spejau pamirst, ka dariau  lotuliukas.gif  doh.gif
Papildyta:

Gruodzio 7 tokie ejo  blink.gif

Tai kaip supratau, cia nelabai is teises fakulteto, jei apie matematikas kalbat.
Atsakyti
Pas mus tiek per bakalaura tiek per magistro gynimąklausinėjo ka tu pats esi padares ir ka tu naujo savo baigiamajame darbe padarei ko iki taves niekas nebuvo padares. Manes šio klausimo klausė per abu gynimus. Po to klausė ar tik su šia programa galima atlikti tokius skaičiavimus, atsakymas mano buvo kad ne tik su ta, tai liepė ir kitas pasakyti. Po to klausė, kuriuos parametrus modelyje paėmėte iš literatūros, o kokius pati nustatėte. Ten man daug klausimų uždavė, o kadangi gynimas buvo birželį, tai daugiau ir nebepamenu. šiaip visų studentų klausinėjo tik iš praktinės (matematinės) dalies, iš teorinės nei vieno nieko neklausė, nės ši dalis yra svarbiausia. Kitų dar klausė kaip jus ta ir ta apskaičiavaot, kodėl pasirinkote butent tokią analizę daryti. Dar pas mus mėgsta vartyti studentus, paklausdami ko nors iš pirmų bakalaurų kursų, pvz. sąvokų kokių nors kurios pasitaiko darbe ir aišku nei vienas neatsako, nes visi jau seniai viską pamiršę. Buvo ir tokių studentų, kurie pirmieji lietuvoje su tom programom skaičiavo.
Atsakyti
QUOTE(*zivile* @ 2009 12 16, 17:42)
Tai kaip supratau, cia nelabai is teises fakulteto, jei apie matematikas kalbat.

Ne is teises. Bet MRU rasant magistrini, visada pageidautina tyrima padaryti. Padarius reikia su skaiciuoti imtis, patikimuma ir t.t. Stai cia - matematika tongue.gif Naudojamos visokios formules, SPSS, Excelis...
Papildyta:
QUOTE(stropi studente @ 2009 12 16, 21:02)
šiaip visų studentų klausinėjo tik iš praktinės (matematinės) dalies, iš teorinės nei vieno nieko neklausė, nės ši dalis yra svarbiausia.

Nei vienas neisigilines, uztat nedrista klausti is teorines dalies g.gif
Atsakyti
Komisijos nariai juk nežino ar studentas yra įsigilinęs į teorinę dalį ir ar jo galima klausti iš tos dalies, be to jei jiems būtų įdomi teorinė dalis tai nors vienas narys butų nors vieno studento iš teorinės dalies ko nors paklausęs. Tikriausiai komisija nelaikė teorinės dalies svarbia, nes tu nurašai nuo knygų ar mokslinių straipsnių ir tiek. Gal būt yra sričių, kuriose ta teorinė dalis yra labai svarbi, o matematinės dalies jiems padaryt nereikia, tai ir klausinėja iš teorinės dalies. Bet visų klausinėjo ką naujo tu pats padarei šiame darbe, be to juk magistrantai jau turi ir mokslinių publikacijų, tai tikrai gali pasakyti ką yra naujo padarę naujo. Šiaip pas mus ir bakalaurai bent jau anų mokslo metų laida turėjo mokslinių publikacijų, nes stojant į magistrantūrą yra pridedamas vienas balas turintiems mokslinių straipsnių.
Bet viskas priklauso nuo vertinimo komisijos, pas mus mažiausias pažymys buvo 8 kai gynėmės magistrinius, o kai gynėmės bakalaurus buvo ir 6.
Atsakyti
QUOTE(horos @ 2009 12 16, 12:44)
Magistru, ar bakalauru?
Siaip buvau nustebusi neakivaizdininku gynimosi - anie i gynima ejo kasdieniais rubais, su tasem, paltais  doh.gif

MRU bakalauro darbų nėra, po bakalauro studijų laiko kelis valstybinius egzaminus, o rašo tik magistro darbus( bent mūsų teisės fa- ke), tai gynimo pažymiai tikrai buvo normalūs, gal čia ne apie teisės fak. kalba? O dėl kasdienių rūbų - tai nežn., ką tais kasdieniais laiko, pas mus visi atėjo tokiu dalykiniu stiliumi, be visokių pričindasų, bet maždaug kaip į darbą iškilmingesne proga, juk dauguma neakivaizdininkų iš tiesų dirba .
Atsakyti
Magistru, ar bakalauru?
Siaip buvau nustebusi neakivaizdininku gynimosi - anie i gynima ejo kasdieniais rubais, su tasem, paltais doh.gif

Net juokas suėmė, o kaip apsirengus eiti? Su balinėm suknelėm? Su blizgučiais? Geriausias būdas-pasižiūrėti kaip dėstytojai ateina-su džinsiukais ir švarku, tai ko studentui puoštis? Mano kasdieniniai rūbai-kostiumai, tai dabar nesugalvoju, kaip čia man reikėjo pasipuošti? Ir nuėjau kasdieniškai....
Atsakyti
QUOTE(ciu @ 2009 12 18, 11:52)
Net juokas suėmė, o kaip apsirengus eiti? Su balinėm suknelėm? Su blizgučiais? Geriausias būdas-pasižiūrėti kaip dėstytojai ateina-su džinsiukais ir švarku, tai ko studentui puoštis? Mano kasdieniniai rūbai-kostiumai, tai dabar nesugalvoju, kaip čia man reikėjo pasipuošti? Ir nuėjau kasdieniškai....

aha, man t.p. tokia mintis kilo, o kaip reikia ateiti apsirengus ax.gif Šiandien buvau gynime, tai visi taip paprastai apsirengę, nu tikrai niekas neina per tokius šalčius ir vėjus su balinėm biggrin.gif Mano katedros vedėjas, pamatęs, su baline, dar ne taip suprastų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 18 gruodžio 2009 - 19:14
QUOTE(Tuberosa @ 2009 12 18, 02:16)
MRU bakalauro darbų nėra, po bakalauro studijų laiko kelis valstybinius egzaminus, o rašo tik magistro darbus( bent mūsų teisės fa- ke), tai gynimo pažymiai tikrai buvo normalūs, gal čia ne apie teisės fak. kalba?

Nuo šių metų jau yra ir bakalauro darbai (pati šiuo metu rašau), bent VA katedroje mirksiukas.gif.
Buvau ir aš pasižiūrėti, kaip magistrantai ginasi darbus, galvojau pavasarį bus lengviau pačiai gintis... Geriau jau būčiau nėjusi doh.gif ... Nusivyliau viskuo, o ypač komisijos nariais, kurie akivaizdžiai rodė nepagarbą besiginantiems studentams doh.gif ...
Atsakyti
QUOTE(angellukas @ 2009 12 18, 21:34)
Nuo šių metų jau yra ir bakalauro darbai (pati šiuo metu rašau), bent VA katedroje mirksiukas.gif.
Buvau ir aš pasižiūrėti, kaip magistrantai ginasi darbus, galvojau pavasarį bus lengviau pačiai gintis... Geriau jau būčiau nėjusi doh.gif ... Nusivyliau viskuo, o ypač komisijos nariais, kurie akivaizdžiai rodė nepagarbą besiginantiems studentams doh.gif ...

Čia gal mūsų katedroje buvai biggrin.gif Ir dar gal neakyvaizdinis gynėsi? ax.gif Nes neakyvaizdininkai mūsų katedroje žmonėmis nelaikomi ax.gif
Atsakyti