Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta

Pasiskaičius temą peršasi išvada, kad kai kurios anytos tikrai žiaurios, nors kita vertus mes nežinome visos situacijos. Tačiau kartais pastebiu, kad marčios tikisi gyvendamos pas anytą ir šiaip, kad ji joms tik šypsosis ir sakys, oi kokia tu šauni, kokia tu tvarkinga ir t.t. Nes iš anytos pozicijos žvelgiant vaizdelis gali būti kitoks. Ji vienaip sūnų augino ir vaikus auklėjo, o štai jos marti, pvz., jos vaikui ne taip valgyti daro ar ne taip kaip ji vaikus augina. Ir anytai tai atrodo tragedija. Kaip gi ji ištvers ir nieko nepasakys. Marčiai savo ruožtu, jeigu pastoviai prikaišoma ir verčiama kas žingsnį teisintis irgi ne pyragai. Taigi ir pratrūksta. O tuomet jau moterys moka viena kitai ir blogo palinkėti ir negražiai pavadinti. Bet čia ne dėl to, kad anyta yra ragana, o marti - našlaitė Elenutė. Tokie santykiai eina iš kartos į kartą būtent dėl mūsų šeimos ir bendravimo kultūros.

Gyvenimas atskirai nuo anytos ne visada išgelbėja nuo konfliktų. Ir ne visi šiais laikais gali sau leisti turėti savo nuosvą kampą, kad ir kokį mažulytį. O jeigu, kaip viena forumietė pasakė, pirma namus pirksime, o paskui šeimas kursime, tai Lietuva išmirs, nes iki 30 metų poros tikrai vaikų nesusilauks.
Atsakyti
QUOTE(Samira @ 2008 09 24, 10:35)
Ji vienaip sūnų augino ir vaikus auklėjo, o štai jos marti, pvz., jos vaikui ne taip valgyti daro ar ne taip kaip ji vaikus augina. Ir anytai tai atrodo tragedija. Kaip gi ji ištvers ir nieko nepasakys.

na, gal tas jos vaikas jau didelis berniukas, ir jau turi savo šeimą, o į kitas šeimas kištis - nevalia.
Tikiu , kad yra gerų moterų anytų,bet aš turėjau dvi, negyvenau nei su viena, bet sdidelės simpatijos viena kitai nejutom/nejaučiam. O jei žmogus vis dar nori kontroliuoti savo berniuką, kuriam 40 doh.gif ,o jam vedus dar ir visą jo šeimą, kiekviena normali marti tam pasipriešins.
Atsakyti
QUOTE(sare @ 2008 09 24, 08:44)
na, gal tas jos vaikas jau didelis berniukas, ir jau turi savo šeimą, o į kitas šeimas kištis - nevalia.
Tikiu , kad yra gerų moterų anytų,bet aš turėjau dvi, negyvenau nei su viena, bet sdidelės simpatijos viena kitai nejutom/nejaučiam.  O jei žmogus vis dar nori kontroliuoti savo berniuką, kuriam 40  doh.gif ,o jam vedus dar ir visą jo šeimą, kiekviena normali marti tam pasipriešins.

Vaikai visada lieka vaikais, netgi tada, kai jie patys susilaukia savo anūkų. Tėvų akimis, jie turi didesnę gyvenimo patirtį, nei vaikai, kurie (dažniausiai) vietoj to, kad paklausytų savo tėvų patarimų, daro tas pačias klaidas ir išradinėja dviratį again. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2008 09 24, 09:15)
O man akis reikia iškabinti tiems, kurie kalba, kad jei jau moteris negali apalami susilaukti vaikų (pastoti, ne tai, kad išnešioti) vadinasi arba tai Dievo bausmė, arba neverta motinystės, arba prisidariusi melejoną abortų - reikia akis šokti drąskyti? Kaip tokiems liežuvis apsiverčia? A?  cool.gif

as su tokiais stengiuosi nebendrauju
kai tuo tarpu tavo poziicja yra, kad jeigu taip sakantis zmogus yra vyro mama, tai jai tai galima daryti, o tu tik palinksesi sutikdama galvyte.

O mane pastoviai (kai tik pasirodydavome svečiuose) vadindavo Kristina, vyro pirmos merginos vardu. Bet kaip galima pykti ant žmogaus, jei (pasak a.a. anytos) mes labai panašios.

tau patinka, kad tave kitu vardu vadina ar su kitu zmogumi painioja - tai valio ir bendrauji toliau. Man asmeniniuose santykiuose tai yra nepriimtina.
Uz viena, antra karta nepykciau, bet jeigu tai kartotusi ir toliau, tai itakotu mano poziuri i ta zmogu ir mano santykius su juo

O kodėl jūs taip įsitikinusi, kad būtent apie jus, kaip apie kandidatę į marčias kalbu?  unsure.gif Gal vis tik kažką pasakau, kas yra tiesa apie jus?  g.gif

i mano posta replikavai - tai ir atsakiau, kad bent jau viena bjauti marti niekada nesikesins i tavo brangiausiaji lobi. Maziau galva reikies sukti.
Beje, as zinau kad tikrai nesu dovanele - turiu savo nuomone ir galiu ja apginti, nesitaikstau su man nepriimtinais dalykais jeigu tai nera reikalinga ir neleidziu visokiems lipti man ant galvos ir tenai patogiai isitaisyti - savo gyvenimui vadovauju savo galva. Del to vienu esu vertinama ir gerbiama, o kitiems labai maga virsesniems pasirodyti.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2008 09 24, 10:47)
Vaikai visada lieka vaikais, netgi tada, kai jie patys susilaukia savo anūkų. Tėvų akimis, jie turi didesnę gyvenimo patirtį, nei vaikai, kurie (dažniausiai) vietoj to, kad paklausytų savo tėvų patarimų, daro tas pačias klaidas ir išradinėja dviratį again.  cool.gif

dėl to niekas ir nesiginčija. Ir patarimas patarimui nelygus. Kai man reikia, aš paklausiu patarimo. O gal man klausyti savo anytos patarimo visais gyvenimo klausimais, kai jos pačios gyvenimas oi, oi , kaip susiklostė, priešui nelinkėčiau, ir esu įsitikinus , didele dalim dėl jos bjauraus būdo. Ji blogai elgiasi ne tik su marčia, bet su visais aplinkiniais. Nenoriu smulkinti, nes nuotaika suges smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sare @ 2008 09 24, 10:11)
Ir patarimas patarimui nelygus.

Reakcija į patarimą taip pat reakcijai nelygi.

P.S.: aš nuoširdžiai nesuprantu kaip gali įžeisti patarimas, pamokymas ar dar kaip tai pavadinsim... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 24 rugsėjo 2008 - 09:15
QUOTE(Silvute @ 2008 09 24, 08:57)
kai tuo tarpu tavo poziicja yra, kad jeigu taip sakantis zmogus yra vyro mama, tai jai tai galima daryti, o tu tik palinksesi sutikdama galvyte.

O gal vyro motinai buvo pateikta per mažai informacijos? Niekaip nesigauna pagalvoti? Esant tokioms problemoms, dažniausiai yra bandoma nuslėpti "tiesą".
Su pažįstamais aš turiu pilną teisę leisti sau nebendrauti. Artimi žmonės yra artimi.

tau patinka, kad tave kitu vardu vadina ar su kitu zmogumi painioja - tai valio ir bendrauji toliau. Man asmeniniuose santykiuose tai yra nepriimtina.
Uz viena, antra karta nepykciau, bet jeigu tai kartotusi ir toliau, tai itakotu mano poziuri i ta zmogu ir mano santykius su juo

Aš pati vardų dažnai neprisimenu. Mano berniukaid arbe labaid ažnai iš manęs krizena, nes tenka vos ne eiti per įmonės darbuotojų nuotraukas, nes galiu pavadinti tais vardais, kurie aplamai yra kitų žmonių. Vyra dažnai pakviečiu sūnaus vardu, ant sūnaus (jei pykstu) pakeliu balsą ketino vardu. Makalynė ir tiek. Ar tai reiškia, kad ir mano šeimos nariai turi užpykti?

i mano posta replikavai - tai ir atsakiau, kad bent jau viena bjauti marti niekada nesikesins i tavo brangiausiaji lobi. Maziau galva reikies sukti.

Duok Dieve, kad tavo žodžiai patektų kam reikia į ausį. Agresyvaus žmogaus aš nemėgstu, nes ir pati darausi šalia tokių labai agresyvi. O ypač nemėgstų tokių, kuriems reikia 10 kartų kartoti vieną ir tą patį dalyką. Todėl jeigu pasirodys panaši asaba su "savo nuomone" galės ir dingti.

Beje, as zinau kad tikrai nesu dovanele - turiu savo nuomone ir galiu ja apginti, nesitaikstau su man nepriimtinais dalykais jeigu tai nera reikalinga ir neleidziu visokiems lipti man ant galvos ir tenai patogiai isitaisyti - savo gyvenimui vadovauju savo galva. Del to vienu esu vertinama ir gerbiama, o kitiems labai maga virsesniems pasirodyti.

O, tipa, šito negalima padaryti diplomatiškai ir delikačiai? Reikia būtinai skeryčiotis ir drąskyti visiems akis? blink.gif Jūs ir taip jau užsitarnavote isterikės etiketės, negi Jums tai patinka? g.gif Nors... "каждому свое".
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 09 24, 09:57)

Su kokiais "tokiais"? O save laikote idealia? Nemanote, kad turite pakankamai trūkumų? Sekančia savo mintimi tai patvirtinate... Nepasisekė ne tik jums, bet ir jūsų anytai...
QUOTE(Silvute @ 2008 09 24, 09:57)
Beje, as zinau kad tikrai nesu dovanele - turiu savo nuomone ir galiu ja apginti, esitaikstau su man nepriimtinais dalykais jeigu tai nera reikalinga ir neleidziu visokiems lipti man ant galvos ir tenai patogiai isitaisyti - savo gyvenimui vadovauju savo galva. Del to vienu esu vertinama ir gerbiama, o kitiems labai maga virsesniems pasirodyti.

... Toks savęs iškėlimas... Jūs pasitikrinkite, ar jums kartais sparneliai neauga?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2008 09 24, 11:14)
P.S.: aš nuoširdžiai nesuprantu kaip gali įžeisti patarimas, pamokymas ar dar kaip tai pavadinsim... unsure.gif

o kur buvo kalba apie įsižeidimus? g.gif
Man nereikalingi svetimo žmogaus, kurio negerbiu, patarimai.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 09 23, 12:11)
Nežinau, kokie ten siūlai galvoje pas jūsų anytą, bet ko nematu tai temų: "Mano marti pati bjauriausia". Taip, kad tą patarimą apie patylėjimą galėtumėt retkarčiais ir sau pritaikyti.

Oi kaip ji sėdėtų tokioj temoj, kad tik sugbėtų bent kompiuterį įsijungti, nes lojimui turi pakankamai laiko ir noro, o liežuvis per dvidešimt metų gerai ištreniruotas (tiek metų nieko neveikia, o tik kitus mėšlu drabsto), tą paliūdytų ir kita,jos dėka, jau buvusi marti.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 09 23, 17:51)
o kur parasyta, kad svarbesni? Bet taip ir maniau, kad uz to uzsikabinsi.
Beje ten pat ir klausimas buvo - kodel negalima svesti svenciu savo namuose su savo seima ( man tai vyras ir vaikai)?
+ niekada nedraudziu vyrui vaziuoti pas tevus. Susipakavai vaikus ir laimingo kelio.
Taip ir gyvenam.
nepergyvenk, nepilnameciu tvirkinimu neuzsiimu.
Papildyta:

o kaip zmogu apsivercia liezuvis isrezti, kad moteris, kuri nesugeba isnesioti kudikio nieko verta, kai salia sedi moteris pries kelis menesius  susilaukusi neisnesiotuko?

Tu čia niekam nesiaiškink ir nesiteisink, būčiau gyvenime nepatikėjusi, kad bet kuri motina kenktų savo sūnaus šeimai, kol nesutikau savo anytos.Ir man buvo užmesta visokių dalykų, nu stiliaus pasakyta nepagalvojus, netyčia ir puikiai tave suprantu.
Galvočiau, kad aš gal kažkokia nenormali ir nesugebu gražiai bendrauti su savo antrosios pusės motina, bet kažkodėl nesutariu tik su anyta (beje, aš antroji jos marti, pirmoji į jos pusę visai žiūrėti negali). Turėjau aš ilgametį vaikiną, su jo motina buvau kaip geros draugės, pasikalbėdavau įvairiausiomis temomis, netgi kai su jos sūnumi pasukome skirtingais keliais, ji atvažiavo su manimi pasikalbėti, kad gerai pagalvotume ką darome, netgi po skyrybų likome geromis draugėmis, man tą moterį malonu matyti, malonu pasikalbėti (žinoma ji kitokio intelekto žmogus)
Atsakyti
QUOTE(sare @ 2008 09 24, 10:51)
Man nereikalingi svetimo žmogaus, kurio negerbiu, patarimai.

Esate neteisi. Jei turėjote dvi anytas, ir abi jos buvo negeros, labai didelė galimybė būti problemų ir Jumyse g.gif
Jums - nereikalingi patarimai, o anytai tai- jos pasaulio, jos gyvenimo dalis. Jos šeimoje, kurios dalį Jūs gavote kartu su vyru, buvo nusistovėjusi atitinkama tvarka, susiformavusios tradicijos. Išėjus sūnui negalima sunaukinti tai, viskas koreguojama, bet nenaikinama, negriaunama.
Vienai pretendentei į mano marčias labai keistai atrodė mūsų "itališkos giminės" triukšmingi susiėjimai, kvatojimai ir pasišaipymai iš vienas kito. Ji paprasčiausiai išeidavo ir susirasdavo kitos veiklos. Gerbiu tą mergaitę lig šiol, nors su mano sūnum jie nebendrauja...
Vyresnėms gal tikrai reikia atskiros temos(jau buvau bepradedanti kurti, bet...). Lai nelaimingos marčios čia guodžiasi ir patirtimi dalinasi. Mes norime joms padėti, bet jos to priimti nenori...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilioja: 24 rugsėjo 2008 - 13:42