Įkraunama...
Įkraunama...

Reiki- 2

Bet koks savęs pažinimo būdas, jei tik duoda žmogui naudos - yra super! Nieko prieš reiki tikrai neturiu. Nepatiko "iniciacijų" principas ir "marketingas".

"Nėra mokytojų ir nėra mokinių" - kalbėjo dar Buda. Kiekvienas žmogus yra vienišas pažinimo kelyje. Net mūsų mokyklose klasėje rasite vaikų, kurie puikiai kerta mokomą dalyką, ir tokių, kuriems nesiseka. Bet mokytojas gi vienas ir tas pats... Neįmanoma tiesiog imti ir perduoti žinias ar tobulumą - kiekvienas pats tai turi "krimsti". Tad kas tuomet yra iniciacija?

Kas tuomet trukdė Budai dalinti kairėn-dešinėn nušvitimus, ar Kristui - gebėjimus gydyti žmones ar vaikščioti vandeniu? smile.gif Jie tikrai nebūtų už tai atlygio prašę...

Atsakyti
Mane stebina žmonės, kurie mano, kad Reiki meistrai maitinasi "oru" ir gyvena tikriausiai irgi "ore", apsirengę "oru" ir tt, Savo šeimą irgi aprūpina "oru" ax.gif
Atsakyti
Man suprantamas mokestis už knygas, už paskaitas, už praktinius užsiėmimus. Man nesuprantama, kas yra iniciacija ir kas jos metu "perduodama".
Atsakyti
QUOTE(vovocka @ 2011 09 26, 15:18)
Bet koks savęs pažinimo būdas, jei tik duoda žmogui naudos - yra super! Nieko prieš reiki tikrai neturiu. Nepatiko "iniciacijų" principas ir "marketingas".

"Nėra mokytojų ir nėra mokinių" - kalbėjo dar Buda. Kiekvienas žmogus yra vienišas pažinimo kelyje. Net mūsų mokyklose klasėje rasite vaikų, kurie puikiai kerta mokomą dalyką, ir tokių, kuriems nesiseka. Bet mokytojas gi vienas ir tas pats... Neįmanoma tiesiog imti ir perduoti žinias ar tobulumą - kiekvienas pats tai turi "krimsti". Tad kas tuomet yra iniciacija?

Kas tuomet trukdė Budai dalinti kairėn-dešinėn nušvitimus, ar Kristui - gebėjimus gydyti žmones ar vaikščioti vandeniu? smile.gif Jie tikrai nebūtų už tai atlygio prašę...

Taigi zinai, vovocka, kad visuomet bus tu marketingu, salia pazinimo budu ir verslo planai kaip is to uzsidirbti. Yra visokiu. Dabar prisiminiau, kai ieskojau mokytojo pirmai pakopai, tai ir siulesi "parduoti" iniciacija internetu (be jokio apmokymo), ir savo nemokama medziaga kai kurie meistrai siulo, tik paskui uzmeto laiskais, kad pirktume ju kazkoki nauja metoda.. smile.gif Bet tai nesumenkina Reiki, na ir tu tiesa pripazisti, kad super, jei tik duoda naudos.
O del mokytoju, tai hmmmm... ne kiekvienas mokytojas tinka kiekvienam suvarytam pagal kazkoki principa i klases mokiniui. Bet jie negali pasirinkti..na beveik.
Pazinimo kelias tikrai toks ir atrodo...vienisas smile.gif Vis tiek pats renkiesi, pats darai sprendimus. Nu bet naudinga ir su kitais pabendraut(kai jau visai bloga nuo to vienisumo pasidaro), pasimokyti vienas is kito. Ta tur but ir norejo pasakyt Buda. Atsiprasau uz toki izuluma interpretuojant jo zodzius smile.gif
Kas yra iniciacija, tai pagooglink smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2011 09 26, 14:41)
Dabar prisiminiau, kai ieskojau mokytojo pirmai pakopai, tai ir siulesi "parduoti" iniciacija internetu (be jokio apmokymo), ir savo nemokama medziaga kai kurie meistrai siulo, tik paskui uzmeto laiskais, kad pirktume ju kazkoki nauja metoda.. smile.gif

Tiesą sakant, po mano pasisakymų www.veducentras.lt tamsta parašei man į privatą su prašymu pabūti tavo guru, o aš atsisakiau. smile.gif

Beje, kaip matau, šis tinklapis nebeveikia. Gal žinote, kaip pasikeitė adresas, ar išvis išnyko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vovocka: 26 rugsėjo 2011 - 14:47
QUOTE(vovocka @ 2011 09 26, 16:46)
Tiesą sakant, po mano pasisakymų www.veducentras.lt tamsta parašei man į privatą su prašymu pabūti tavo guru, o aš atsisakiau. smile.gif

Beje, kaip matau, šis tinklapis nebeveikia. Gal žinote, kaip pasikeitė adresas, ar išvis išnyko?

Ai, jo - buk mano guru smile.gif Antras bandymas smile.gif
Tinklapis ir man neatsidaro, gal nebera skaitanciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vovocka @ 2011 09 26, 13:18)

O gal tiesiog norinčių nebuvo? mirksiukas.gif
Dėl atlygio. Nepamenu, kad Jėzus būtų prana maitinęsis, vadinasi, kažkas jį maitino. Ir rūbus kažkas davė, nes nepamenu, kad kur nors būtų parašyta, kad rūbus materializavo. Gal ir sandalus nešiojo, ne basas vaikščiojo? mirksiukas.gif
Mūsų klimatinėmis sąlygomis reikia ne tik maisto, lengvų rūbų, bet ir žieminio palto, žieminių rūbų, galybė visokiausių mokesčių. ax.gif
Pamenu, buvo tokia moteriškė, žiemą basa vaikščiojus, ant galvos erškėčių vainikas, rankose paveikslas, bet nepamenu, kad paskui ją būtų minios sekę... ax.gif
Atsakyti
Buvo... Antai Kristus žadėjo, kad "dar ši karta" regės Dangaus karalystę. Įsivaizduojate, koks buvo jiems stresas, kai jei vienas po kito mirė, o žadėtoji karalystė taip ir neatkeliavo... smile.gif

Ir Buda turėjo aibes pasekėjų... Ir Šiva... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vovocka @ 2011 09 26, 15:51)
Buvo... Antai Kristus žadėjo, kad "dar ši karta" regės Dangaus karalystę. Įsivaizduojate, koks buvo jiems stresas, kai jei vienas po kito mirė, o žadėtoji karalystė taip ir neatkeliavo... smile.gif

Ir Buda turėjo aibes pasekėjų... Ir Šiva... smile.gif

Manau, Mikao Usui juos pasekėjų skaičiumi nurungė- vien Lietuvoje dabar yra šimtai reikistų. Jis nieko nežadėjo, nes daug kas priklauso nuo paties žmogaus. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 09 26, 18:02)
Manau, Mikao Usui juos pasekėjų skaičiumi nurungė- vien Lietuvoje dabar yra šimtai reikistų. Jis nieko nežadėjo, nes daug kas priklauso nuo paties žmogaus.  ax.gif

Norejai tur but pasakyt - simtai turinciu iniciacijas.
Atsakyti
Ar norite pasakyti, kad Lietuvoje ir visame pasaulyje reikistų yra daugiau, nei krikščionių ir budistų? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Mergaitės, siūlau nutraukti šią diskusiją - ji tik šiukšlina temą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vovocka: 26 rugsėjo 2011 - 16:17
QUOTE(vovocka @ 2011 09 26, 16:17)
Ar norite pasakyti, kad Lietuvoje ir visame pasaulyje reikistų yra daugiau, nei krikščionių ir budistų? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Vovocka, jei Jėzus dabar turėtų galimybę pamatyti, kuo tapo jo mokymas ir kiek kraujo buvo dėl jo išlieta... doh.gif
O Reiki niekam nepakenkė, nors už krikščionybę atsirado kur kas anksčiau... ax.gif
Atsakyti