Įkraunama...
Įkraunama...

Dviragė/vienragė gimda

QUOTE (Lina U. @ 2004 03 25, 11:16)
Gal mano klausimas pasirodis kvailokas, bet ar gali ginekologe nustatyti ar gimda dvirage ne echoskopu, ta prasme ar gali ranka apciuopti ar ji dvirage ar ne. Ar cia nustatoma tik echoskopu? Kita savaite esu uzsirasius echoskopui.

Pamenu, kai pirma karta uzsirasiau pas dabartine savo gydytoja ir laukiau eileje uz duru, tai viena moteriske man pasakojo, kad mano gydytoja turejo paciente, kuri pastojo, isnesiojo ir pagimde net nezinodama, kad turi dvirage gimda ir tik ta mano gydytoja po apziuros jai tai pasake. Vadinasi net echoskopu galima pastebeti, o galima ir ne.

Atsakyti
Man penki gydytojai(tiek turejau per savo gyvenima iki siol) itare,kad gimda dvirage,tai pasirodo kad neklydo.Visi ziurejo is virsaus,o vakar gydytoja ziurejo su transvaginaliniu echoskopi,ji pasake,kad manau,kad diagnoze pasitvirtins.Dviragiskumas aiskiai matomas paziurejus i nuotraukas,kurias vakar padare.
O ranka,tai nemanau,kad gali nustatyti dvirage gimda
Atsakyti
Pažįstu merginą, kuri sėkmingai su dvirage gimda išnešiojo kūdikį ir pagimdė laiku, vaikelio svoris buvo kažkur 3,5kg.Aišku, ji labai rizikavo, išdrįsdama pastot, bet jai pavyko rolleyes.gif
Atsakyti
As turiu irgi dvirage gimda, taip sake viena ginekologe. Kai pastojau ir vaikiukas pradejo sunketi, kitas gydytojas jos net nesugebejo ekoskopu iziureti. pagimdziau vaikiuka, klausiu gydytojo kaip ta gimda. sako, grazute smile.gif Zodziu supratau, kad ji man mazo pakrypimo.
Matas gime 3,6kg ir trikrai nematau tame rizikos.
kaip man gydytoja sake, tada yra dvirage gimda blogai, jei neiseina pastoti, jei pastoji, viskas gerai. bent mano atveju.
O klausykit, ar gali gimda metams begant riestis? (tas ragas).
Atsakyti
Paiduke, jau pasidarei gimdos nuotrauka, ar toks vilkas baisus kaip atrode (pamenu, prisibijojai truputuka rolleyes.gif )
Kaip jautiesi?
Atsakyti
Eaglet o kaip tau sekasi? Ar juda reikaliukai i prieki? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Eaglet @ 2004 03 25, 19:28)
Paiduke, jau pasidarei gimdos nuotrauka, ar toks vilkas baisus kaip atrode (pamenu, prisibijojai truputuka rolleyes.gif )
Kaip jautiesi?

Na siaip procedura tikrai nemaloni,bet kol nepasake diagnozes viskas buvo lyg ir nelabai baisu.O jau kai pasake,tai ir apsizliumbiau.Tai gydytoja vis klausinejo,gal labai skauda,kaip jauciuosi,o man tik trupuciuka maude(per menesines labiau skauda),siaip gal psichologiskai nekaip jauciausi.Bet vakar issizliumbiau taip is dusios,siandien jau geriau,O kraujo buvo,dar siandien ryte truputi bego,o dabar tik skystis tas kuri suleido(galvojau kad siaip isskyros,bet skystos ir su vaistu kvapu)
Atsakyti
QUOTE (paiduke @ 2004 03 25, 19:37)
QUOTE (Eaglet @ 2004 03 25, 19:28)
Kaip jautiesi?

Na siaip procedura tikrai nemaloni,bet kol nepasake diagnozes viskas buvo lyg ir nelabai baisu.O jau kai pasake,tai ir apsizliumbiau.Tai gydytoja vis klausinejo,gal labai skauda,kaip jauciuosi,o man tik trupuciuka maude(per menesines labiau skauda),siaip gal psichologiskai nekaip jauciausi.Bet vakar issizliumbiau taip is dusios,siandien jau geriau,O kraujo buvo,dar siandien ryte truputi bego,o dabar tik skystis tas kuri suleido(galvojau kad siaip isskyros,bet skystos ir su vaistu kvapu)

Vargsyte unsure.gif wub.gif
Atsakyti
Noriu buti mama, as kaip tik trumpam stabtelejau su 'paieskom'.
Bet jau po kokiu poros savaiciu reiks istrukti konsultacijai del laparoskopijos ir del gimdos dviragiskumo (dar pas ka nors - gal kas suteiks vilciu ir ikvepimo). Ieskau ieskau ir nieko nenusprendziu. Vis tiek turbut eisiu ir as i vaisingumo klinika, tik noriu ta nukelt po laparoskopijos - nes tenai man per dideles kainos.
.
Paiduke, as pilnai issiblaiviau po savaites, kai pasidariau gimdos nuotrauka. Tada paverkdavau vakarais del diagnozes. Va padedu nuotrauka i stalciu, o po grizus is darbo begu patikrinti - nu ar tikrai jau TOKS dviragiskumas. Kai nuotrauka stalciuj, tai ir dviragiskumas tirpsta 'mintyse'. Dabar jau beveik menuo praejo - ir nebetikiu. Cia matyt organizmo savigyna tokia - nematyti realybes. unsure.gif
Atsakyti
Taip matau, kad su tom dviragem gimdom tikrai problema kazkokia didele g.gif O ar nera tai siek tiek ispusta? Nes neina suprasti, vienom stato tokias diagnozes, kaip, kad beveik nera sansu pagimdyt, o kitom, vos ne priesingai, kad praktiskai jokiu problemu, kad tai dar ne rodiklis, kad nepasiseks. Gal cia priklauso, pas koki gydytoja pataikai? O be to jei jau butu taip neimanoma su dvirage gimda pastot, tai ar cia forume rasyty tiek forumieciu, kad butent su tokia gimda eme pastojo ir pagimde? wink.gif
Atsakyti
Pastoti galima, isnesiojimas sudetingesnis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Eaglet @ 2004 03 26, 09:07)
Pastoti galima, isnesiojimas sudetingesnis unsure.gif

Man irgi sake,kad mano gimdos dviragiskumas pastojimui itakos jokios neturi,o su isnesiojimu tai problema.Ir dar tu dviragiu gimdu visokiu buna,ta prasme ryskus dviragiskumas,arda nelabai.Pas mane toks kaip V raide,o turetu buti panasiai kaip trikampis,vienu zodziu nemoku paaiskinti
Atsakyti