Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma cigaretė po gimdymo

Apklausa: Kada pirma karta paruket? (339 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(-panthera- @ 2009 02 01, 20:55)
Rukiau ir nestumo metu (nors baisiai grauziausi) ir dabar. Kai tik pagimdziau ryte iskart nutapenau laukan rukyt... Maitinu pati, jau menuo, pieno turiu uztektinai (tfu tfu tfu). Rukyt kol kas nesugebesiu mest (nebent gert pradesiu - reik juk nervus kazkaip nuramint  blush2.gif ) Bet noreciau mest, nemalonu prie vaikucio eit smirdanciai...  verysad.gif

Nepyk, bet jei tikrai negali mesti rukyt, patarciau nebemaitinti vaiko nikotininiu pienu, geriau tada misinuku
Atsakyti
Na, visgi kaip cia jau kazkas minejo geriau rukyt ir maitint savo pienu, negu nerukyt ir maitint misinukais...
Atsakyti
QUOTE(augmina @ 2009 02 01, 22:41)
Aš labai užjaučiu tavo vaikutį, kad jis turi rūkančia mamą.Jis tikrai ačiū  nepasakys, nes rūkančių mamyčių vaikučiai daug silpniau vystosi ir fiziškai ir psichiškai. verysad.gif  Faktas, rašiau kursinį darbą apie tai, todėl labai daug tyrinėjau atvejus visokius g.gif

as irgi rukau,bet prie vaiko niekados to nedariau ir nedarysiu tai darau lauke ir tik kai vaikas uzmiega prie vaiko niekados apsirukiusi nepriejau,visad rankas isplaunu po to...... ir tikrai galiu papriestarauti teiginiuj,kad mano sunus kuo nors prastesnis uz kitus vaikus,ir,kad jo raida kaip nors sutrikusi, fiziskai ar psichlogiskai,net sakyciau,kad kai kur jis pralenke savo bendraamzius....
Atsakyti
QUOTE(kur-rita @ 2009 02 03, 18:43)
as irgi rukau,bet prie vaiko niekados to nedariau ir nedarysiu tai darau lauke ir tik kai vaikas uzmiega prie vaiko niekados apsirukiusi nepriejau,visad rankas isplaunu po to...... ir tikrai galiu papriestarauti teiginiuj,kad mano sunus kuo nors prastesnis uz kitus vaikus,ir,kad jo raida kaip nors sutrikusi, fiziskai ar psichlogiskai,net sakyciau,kad kai kur jis pralenke savo bendraamzius....

per motinos pieną vaikutis gauna tiek pat nikotino, kiek ir būdamas rūkancioj aplinkoj.Nikotinas patenka į kraują.Taigi ne tik į plaucius
Atsakyti
QUOTE(-panthera- @ 2009 02 01, 19:55)
Rukiau ir nestumo metu (nors baisiai grauziausi) ir dabar. Kai tik pagimdziau ryte iskart nutapenau laukan rukyt... Maitinu pati, jau menuo, pieno turiu uztektinai (tfu tfu tfu). Rukyt kol kas nesugebesiu mest (nebent gert pradesiu - reik juk nervus kazkaip nuramint  blush2.gif ) Bet noreciau mest, nemalonu prie vaikucio eit smirdanciai...  verysad.gif

Ale kaip įdomiai g.gif su kvapu nenori eit prie vaiko,o apie žalą net nesusimastai bigsmile.gif O mest rūkyti įmanoma ir labai lengvai.Parašyk į AŽ man savo el.pašto adresą,atsiūsiu tau knygą.Patikėk,tikrai mesi mirksiukas.gif Aš rūkiau virš dešimt metų ir kai pastojau,sakiau vis negaliu mest rūkyt,bet patikėk pavyko ir be jokių pastangų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(augmina @ 2009 02 03, 22:44)
per motinos pieną vaikutis gauna tiek pat nikotino, kiek ir būdamas rūkancioj aplinkoj.Nikotinas patenka į kraują.Taigi ne tik į plaucius

bet as nemaitinu,jeigu maitinciau tikrai nerukyciau....
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 02 04, 10:56)
Ale kaip įdomiai g.gif su kvapu nenori eit prie vaiko,o apie žalą net nesusimastai bigsmile.gif  O mest rūkyti įmanoma ir labai lengvai.Parašyk į AŽ man savo el.pašto adresą,atsiūsiu tau knygą.Patikėk,tikrai mesi mirksiukas.gif Aš rūkiau virš dešimt metų ir kai pastojau,sakiau vis negaliu mest rūkyt,bet patikėk pavyko ir be jokių pastangų rolleyes.gif

Aciu, turiu ta knyga, bet dar neprisiruosiau jos iki galo perskaityt... blush2.gif
Atsakyti
nemanau, kad teisinga smerkt del rukymo, visi zmones skirtingi, vieni turi valios ir gali atsikratyt zalingu iprociu, kitam gal ta cigarete - vienintele paguoda gyvenime... is patirties savo taip sakau. rukiau budama nescia, pries vaziuodama gimdyt ir tai uzsirukiau is jaudulio. negalejau mest ir viskas, nors tu ka. man cigarete - geriausias budas nervams nuramint, atsipalaiduot, uzsimirst buvo. o dabar, kai vaikiukas gime, lyg pirstais kas spragtelejo - visai nenoriu rukyt, ir dziaugiuos labai del to. jei ir toliau taip bus, ir nebepradesiu. ir sportuot begsiu iskart, kai sustipresiu, po kokio menesiuko, tada tikrai nesinores trucytis.
per pirma nestuma irgi rukiau, ir dirbau kaip arklys, dar ir prirukytose patalpose.. ir mokiaus, o per sesija po egzamino kaip nepatraukt su grupiokais ant univero laiptu.. ir pagimdzius rukiau, ir i diskoteka islekiau jau po menesio, turbut ir dingo pienas del to, kad ne tas galvoj buvo, maitinau dukryte iki 3 men tiktai.. durna buvau, dabar visai kitaip viskas atrodo, nusiteikus ilgai maziu maitint. ir nebeimu i galva visko taip, nebesinervuoju, kaip su pirmu vaiku - visko bijodavau, pergyvendavau del smulkmenu, o ir aplinkiniai dar - tetos, anytos, mamos su savo tarybiniais pamokymais ir amzinom pastabom - jauna mama, reik juk pamokyt, ne taip viska daro..o as tuoj i asaras ir uz cigaretes..
o kenkia daug kas gyvenime - masinu ismetamosiom dujom kvepuojam ir mes, ir vaikai, maistas visas konservantais ir visokiu kitokiu brudu usterstas, niekur nuo to nepabegsi, civilizacijos kaina - sveikata.. o cigarete - cia dar ne blogiausia - juk ne narkotikai kokie, kur nervu sistema griauna. o ir narkomanes sveikus vaikus pagimdo (aisku ne pavyzdys cia)
Atsakyti
Isvydus nestumo teste dvi juosteles, nusprendziau neberukyti, tiesa, per nestuma gal 2 cigaretes ir sutraukiau, bet isties krimtausi ir del to... blush2.gif Maitinau iki 3 menesiu leliuka, po to mastitas ir cigaretes. ax.gif Pradejau rukyt jau nemaitindama kudykio, taciau ir db, kai parukiusi nueinu prie sunaus, jauciuosi nekaip... Atsiranda gedos jausmas pries ji. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 11, 19:11)
as anksciau nemazai rukiau...patiko tas rukymo ritualas...rytas,sviecia saulute,pasidarai kavos,iseini i balkona ir uzsirukai...mmm....vien apie tai

geras, rytais važiuodama į darbą matydavau tokią moteriškę kaifuojančią balkone. Ar ne prie Panoramos gyvenate, brangioji?
Atsakyti
Pradėjau rūkyti po pusės metų unsure.gif šeimoje atsirado didelių nemalonumų tai ir pasiėmiau vel cigaretę... krūtimi jau nemaitinau, bet vistiek jaučiausi ir jaučiuosi nejaukiai, kai parūkau ir reikia eit prie vaiko verysad.gif kai sužinojau, kad laukiuosi iš karto ir labai lengvai mečiau... gaila, kad dabartiniu metu nerandu, o gal nenoriu rast, kokio stimulo vėl mest... nors gerai pagalvojus, galėčiau ir nerukyt, bet .... brunette.gif
Atsakyti
dukrytei buvo beveik 9 menesiai, nemaitinau jos, kai smalsumas vel mane nugalejo blush2.gif bet galiu pasigirt, kad vel rukyt neipratau ir visai nebe idomu man tai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MonikisSs: 20 vasario 2009 - 13:22