QUOTE(Atogrąža @ 2008 10 06, 17:29)
Apie apipypinimą ir pagarbą. Jei galima, klausimu į klausimą: O ką jis tada reiškia? Galiu ir sukonkretinti:
Ar kažką pakeičia tas apipypinimas, kai jau netinkamas elgesys daromas ar padarytas (juk iki jo turbūt nepypinat)? Negi jūs manote, kad be jūsų pypinimo vairuotojas nė nenutuoktų, kad daro netinkamą veiksmą? Jei jis vis tik puikiai žino, bet daro, tai jūs tikitės, kad užpypinimas - veiksminga auklėjimo priemonė, o jūs - teisėta auklėtoja? O jei nenutuokia, tai gal jūs manote, kad apipypinimas - veiksminga priemonė pastabumui ir profesionalumui ugdyti? Ar jums pačiai ji tinka ir patinka?
Klausiat ar visada tai reiškia tik nepagarbą. Mano nuomone - taip visada; jei tik pypinama ne siekiant išvengti avarinės situacijos ar norint perspėti apie gręsiantį pavojų, jis visada reiškia tik nepagarbą (dažnai dar garsiai ar mintyse papildant ir keiksmais ar pašaipom). Ir man tikrai keista skaityti apie kituose miestuose, pasirodo, tiek gajų tokį įprotį, sakyčiau, tiksliau kultūros stoką. Kaip mes dar netoli trečio lygio šalių, kur sugedęs garso signalas - rimčiausias mašinos gedimas
Man atrodo, kad pati nelabai supranti garsinio signalo reikšmę. Ar bandymas apsisukti neleistinoje vietoje nesukelia avarinės situacijos? Labai dažnai taip, sukelia. Nes aš spėjau pamatyt ir apvažiavau, o man iš paskos važiuojantis gali ir nespėti, tuomet susidūrimas neišvengiamas. Ypač jei mašina jau pasisukusi ir vakare, tamsoje nebesimato jos šviesų. Nors vėlgi kiekviena situacija skirtinga. Jei kiekvieną dieną tau prieš nosį bandytų apsisukinėti ten kur negalima, manau, kad ir tu neištvertum nepapypsinus. Kaip jau mano minėta situacija Utenos ir Savanorių sankryžoje, negalimas sukimas į kairę ir kasdien atsiranda ne vienas žioplys, kuris tai bando padaryti.
P.S. Aš garsinį signalą panaudojau tik kartą (per metus laiko), kai mane bandė išstumti iš mano juostos.
Beje dėl paskutinės pastraipos tai tikrai nesutinku. Pas mus dar pakankamai mažai naudojamas garsinis signalas. Vat kokioj Italijoj, tai ištisai, išprotėt galima.
Papildyta:
QUOTE(pleistakaulis @ 2008 10 06, 23:37)
toliau kariaujam keliuose..
Jei tu kariauji kelyje, tai manau, kad mum nepakeliui. Mes nekariaujame.....