Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

labas rytas smile.gif

labai įdomu buvo skaityti vakarykščią diskusiją apie taksistą ir bla bla bla smile.gif tik galėčiau pridurti vieną dalyką: jei ant wiknes automobilio nebūtų buvę žalio klevo lapo, tai manyčiau ir taksistas būtų elgiasis santūriau. bet kaip jau lietuviams priimta, gi geriau naujoką vairuotoją užpypinti ir apiburnoti. juk dažniausiai ir pypina ant naujokų, moterų ir senyvo amžiaus vairuotojų. kartais net KET'ės čia nieko dėtos. paprasčiausiai žmonių kultūra kelyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nestta @ 2008 10 06, 09:18)
labas rytas smile.gif

labai įdomu buvo skaityti vakarykščią diskusiją apie taksistą ir bla bla bla smile.gif  tik galėčiau pridurti vieną dalyką: jei ant wiknes automobilio nebūtų buvę žalio klevo lapo, tai manyčiau ir taksistas būtų elgiasis santūriau. bet kaip jau lietuviams priimta, gi geriau naujoką vairuotoją užpypinti ir apiburnoti. juk dažniausiai ir pypina ant naujokų, moterų ir senyvo amžiaus vairuotojų. kartais net KET'ės čia nieko dėtos. paprasčiausiai žmonių kultūra kelyje smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Manau,kad toj situacijoje teisus ir pleistakaulis (atsiprasau jeigu ne taip nika parasiau),bet wikne paprasciausiai neturejo kur dingti....
Pvz MB jeigu taip jau gaunasi,kad kazkam uzstoja kelia ties ta rodykle,tai jis pasitraukia vos ne i sankryza smile.gif Bet as taip nedaryciau,nes as esu tik pradedantis vairuotojas ir man yra sudetinga tai padaryti 4u.gif Nesijauciu gerai,jeigu matau kad uzstojau kelia,bet jeigu tu vaziuoji su zaliu lapu tai SUPRATINGUMO IS KITU VAIRUOTOJU NESULAUKSI schmoll.gif labai gaila doh.gif
beje SVEIKUTES VISOS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2008 10 03, 21:12)

niu aišku, mergina čia ir kaip iš keistos planetos atvykusi elgėsi.. ir nelabai supratau jos manevrų. bet filmuotojai ir geruliai.. pažvengė iš to, kai mergina įvažiavo į žigulį, kaimynų gėlyną.. o tada jau "paidiom pamožem" blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nestta @ 2008 10 06, 09:28)
niu aišku, mergina čia ir kaip iš keistos planetos atvykusi elgėsi.. ir nelabai supratau jos manevrų. bet filmuotojai ir geruliai.. pažvengė iš to, kai mergina įvažiavo į žigulį, kaimynų gėlyną.. o tada jau "paidiom pamožem" blink.gif

drinks_cheers.gif as tai taip nesikankinciau schmoll.gif paprasyciau pagalbos tikrai blush2.gif vyras ziurejo irgi sako: ziek kad taves kas nors tik nenufilmuotu laugh.gif
Atsakyti
labas rytas smile.gif

QUOTE(Padushkele @ 2008 10 06, 01:05)
Šita parašiau ne taip supratus, bet jau neleidžia koreguot wink.gif
Wikne, aš gi nesakau tau nieko, man irgi tikrai visko būna, ir aš tikrai žalia kaip tas lapas  lotuliukas.gif
man tik pati esmė, kad žmogus nuomonę išsakė ir tiek, labai jautriai visos reaguojat wink.gif
pyktis tikrai nėra dėl ko, o va padiskutuot juk visada galima wink.gif

QUOTE(Atogrąža @ 2008 10 06, 01:32)
Perskaičiau viską. Iš anksto atsiprašau už savo nuomonę, bet matau tik kažkokį darželio lygio atsikirtinėjimą ir emocijas vietoj galėjusios būti visai normalios diskusijos  cool.gif

as tik bandziau zmogui isaiskint situacija vos ne su visom smulkmenom, bet vistiek vis randa priekabiu, tai va ir nusiritam taip iki darzelio lygio...tiesiog nebesuprantu kaip dar aiskiau isaiskint kad as neturejau kur trauktis, jei buciau turejusi buciau pasitrukusi ir tiek... doh.gif as nieko pries diskutuoti, bet ar reikia jas pradeti kazkokiais izedinejimais ir pan.? g.gif as nepykstu bet ir saves puldineti bele kam neleidziu ....
Atsakyti
O as tuoj jau leksiu i paskaitas doh.gif nervuojuos kur as ten masina pastatysiu doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2008 10 06, 11:36)
O as tuoj jau leksiu i paskaitas doh.gif  nervuojuos kur as ten masina pastatysiu doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

kaip tau faina rolleyes.gif ir as noriu i paskaitas, bet dar toli ta sesija unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(wikne @ 2008 10 06, 10:37)
kaip tau faina  rolleyes.gif  ir as noriu i paskaitas, bet dar toli ta sesija  unsure.gif

gali eit vietoj manes lotuliukas.gif as visai nenoriu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Signa... @ 2008 10 06, 10:28)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Manau,kad toj situacijoje teisus ir pleistakaulis (atsiprasau jeigu ne taip nika parasiau),bet wikne paprasciausiai neturejo kur dingti....
Pvz MB jeigu taip jau gaunasi,kad kazkam uzstoja kelia ties ta rodykle,tai jis pasitraukia vos ne i sankryza  smile.gif  Bet as taip nedaryciau,nes as esu tik pradedantis vairuotojas ir man yra sudetinga tai padaryti  4u.gif  Nesijauciu gerai,jeigu matau kad uzstojau kelia,bet jeigu tu vaziuoji su zaliu lapu tai SUPRATINGUMO IS KITU VAIRUOTOJU NESULAUKSI  schmoll.gif  labai gaila  doh.gif
beje SVEIKUTES VISOS  4u.gif

drinks_cheers.gif visiskai sutinku su viskuo ka parasei....taip pat ir as galvoju tik gal nemoku minciu isdestyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(wikne @ 2008 10 06, 13:27)
drinks_cheers.gif  visiskai sutinku su viskuo ka parasei....taip pat ir as galvoju tik gal nemoku minciu isdestyt  blush2.gif

Na ir as nelabai ju moku destyti,bet man labai suprantama ta situacija yra..... Tik tikrai gaila,kad vairuotojai turintys jau didele vairavimo patirti, LABAI GREITAI PAMIRSTA,KAD IR PATYS PRADEJO LYGIAI TAIP PAT 4u.gif
Kekviena kart pries pypteldami "lapuotam" prisiminkit kaip jums pypino doh.gif
(cia aisku nereiskia,kad lapuociai gali vazineti belekaip) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 10 06, 09:10)
Manau, kad tu esi neteisi, bent jau wiknės aprašytoj situacijoj. Labai dažnas atvejis: dvi juostos, iš pirmos žalia rodyklė sukti, iš antros galima sukti į dešinę, bet tam nėra atskiros šviesoforo sekcijos. Kažkodėl buvo užsipulta wikne, kuri nepažeidė KET, bet ne jai pypinęs taksi, kuris ne tik kad neparodė jokio padorumo

Ar visada apipypinimas reiškia nepagarbą vairuotojui?

Nemanau, jeigu kelio ženklai rodo, kad negalima apsisukinėti ar sukti į kairę, tai papypinimas reiškia, kad vairuotojas daro netinkamą veiksmą.

neatidžiai skaitote:
QUOTE(Atogrąža @ 2008 10 06, 00:32)
pati aš niekada neužstoju posūkių į dešinę ir labai nesmerkiu  taip darančių, ...  tad užkliuvo man ne tai

Apie taksistą irgi išsakiau nuomonę, ne jo naudai, tereikėjo paskaityti smile.gif

Apie apipypinimą ir pagarbą. Jei galima, klausimu į klausimą: O ką jis tada reiškia? Galiu ir sukonkretinti:
Ar kažką pakeičia tas apipypinimas, kai jau netinkamas elgesys daromas ar padarytas (juk iki jo turbūt nepypinat)? Negi jūs manote, kad be jūsų pypinimo vairuotojas nė nenutuoktų, kad daro netinkamą veiksmą? Jei jis vis tik puikiai žino, bet daro, tai jūs tikitės, kad užpypinimas - veiksminga auklėjimo priemonė, o jūs - teisėta auklėtoja? O jei nenutuokia, tai gal jūs manote, kad apipypinimas - veiksminga priemonė pastabumui ir profesionalumui ugdyti? Ar jums pačiai ji tinka ir patinka? smile.gif

Klausiat ar visada tai reiškia tik nepagarbą. Mano nuomone - taip visada; jei tik pypinama ne siekiant išvengti avarinės situacijos ar norint perspėti apie gręsiantį pavojų, jis visada reiškia tik nepagarbą (dažnai dar garsiai ar mintyse papildant ir keiksmais ar pašaipom). Ir man tikrai keista skaityti apie kituose miestuose, pasirodo, tiek gajų tokį įprotį, sakyčiau, tiksliau kultūros stoką. Kaip mes dar netoli trečio lygio šalių, kur sugedęs garso signalas - rimčiausias mašinos gedimas doh.gif
Atsakyti
Ka as galiu pasakyti,taxistas buvo neteisus,bet naglas,turejo ramiai sau stoveti ir laukti,jokios pirmenybes jis neturejo,taigi pleistakaulis irgi neteisus,o Wiknei reikejo ramiai stoveti ir nesiparinti del nervatiko uz jos,ko ateity ir linkiu ,elgeisi teisingai:4u: 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti