labai įdomu buvo skaityti vakarykščią diskusiją apie taksistą ir bla bla bla
labas rytas
tik galėčiau pridurti vieną dalyką: jei ant wiknes automobilio nebūtų buvę žalio klevo lapo, tai manyčiau ir taksistas būtų elgiasis santūriau. bet kaip jau lietuviams priimta, gi geriau naujoką vairuotoją užpypinti ir apiburnoti. juk dažniausiai ir pypina ant naujokų, moterų ir senyvo amžiaus vairuotojų. kartais net KET'ės čia nieko dėtos. paprasčiausiai žmonių kultūra kelyje
QUOTE(Nestta @ 2008 10 06, 09:18)
labas rytas
tik galėčiau pridurti vieną dalyką: jei ant wiknes automobilio nebūtų buvę žalio klevo lapo, tai manyčiau ir taksistas būtų elgiasis santūriau. bet kaip jau lietuviams priimta, gi geriau naujoką vairuotoją užpypinti ir apiburnoti. juk dažniausiai ir pypina ant naujokų, moterų ir senyvo amžiaus vairuotojų. kartais net KET'ės čia nieko dėtos. paprasčiausiai žmonių kultūra kelyje 
Manau,kad toj situacijoje teisus ir pleistakaulis (atsiprasau jeigu ne taip nika parasiau),bet wikne paprasciausiai neturejo kur dingti....
Pvz MB jeigu taip jau gaunasi,kad kazkam uzstoja kelia ties ta rodykle,tai jis pasitraukia vos ne i sankryza
beje SVEIKUTES VISOS
QUOTE(cudo @ 2008 10 03, 21:12)
niu aišku, mergina čia ir kaip iš keistos planetos atvykusi elgėsi.. ir nelabai supratau jos manevrų. bet filmuotojai ir geruliai.. pažvengė iš to, kai mergina įvažiavo į žigulį, kaimynų gėlyną.. o tada jau "paidiom pamožem"
QUOTE(Nestta @ 2008 10 06, 09:28)
niu aišku, mergina čia ir kaip iš keistos planetos atvykusi elgėsi.. ir nelabai supratau jos manevrų. bet filmuotojai ir geruliai.. pažvengė iš to, kai mergina įvažiavo į žigulį, kaimynų gėlyną.. o tada jau "paidiom pamožem" 
labas rytas
as tik bandziau zmogui isaiskint situacija vos ne su visom smulkmenom, bet vistiek vis randa priekabiu, tai va ir nusiritam taip iki darzelio lygio...tiesiog nebesuprantu kaip dar aiskiau isaiskint kad as neturejau kur trauktis, jei buciau turejusi buciau pasitrukusi ir tiek...
as nieko pries diskutuoti, bet ar reikia jas pradeti kazkokiais izedinejimais ir pan.?
as nepykstu bet ir saves puldineti bele kam neleidziu ....
QUOTE(Padushkele @ 2008 10 06, 01:05)
Šita parašiau ne taip supratus, bet jau neleidžia koreguot 
Wikne, aš gi nesakau tau nieko, man irgi tikrai visko būna, ir aš tikrai žalia kaip tas lapas
man tik pati esmė, kad žmogus nuomonę išsakė ir tiek, labai jautriai visos reaguojat
pyktis tikrai nėra dėl ko, o va padiskutuot juk visada galima
Wikne, aš gi nesakau tau nieko, man irgi tikrai visko būna, ir aš tikrai žalia kaip tas lapas
man tik pati esmė, kad žmogus nuomonę išsakė ir tiek, labai jautriai visos reaguojat
pyktis tikrai nėra dėl ko, o va padiskutuot juk visada galima
QUOTE(Atogrąža @ 2008 10 06, 01:32)
Perskaičiau viską. Iš anksto atsiprašau už savo nuomonę, bet matau tik kažkokį darželio lygio atsikirtinėjimą ir emocijas vietoj galėjusios būti visai normalios diskusijos
as tik bandziau zmogui isaiskint situacija vos ne su visom smulkmenom, bet vistiek vis randa priekabiu, tai va ir nusiritam taip iki darzelio lygio...tiesiog nebesuprantu kaip dar aiskiau isaiskint kad as neturejau kur trauktis, jei buciau turejusi buciau pasitrukusi ir tiek...
O as tuoj jau leksiu i paskaitas
nervuojuos kur as ten masina pastatysiu
QUOTE(Dinelė2 @ 2008 10 06, 11:36)
kaip tau faina
QUOTE(wikne @ 2008 10 06, 10:37)
gali eit vietoj manes
QUOTE(Signa... @ 2008 10 06, 10:28)
Manau,kad toj situacijoje teisus ir pleistakaulis (atsiprasau jeigu ne taip nika parasiau),bet wikne paprasciausiai neturejo kur dingti....
Pvz MB jeigu taip jau gaunasi,kad kazkam uzstoja kelia ties ta rodykle,tai jis pasitraukia vos ne i sankryza
beje SVEIKUTES VISOS
QUOTE(wikne @ 2008 10 06, 13:27)
Na ir as nelabai ju moku destyti,bet man labai suprantama ta situacija yra..... Tik tikrai gaila,kad vairuotojai turintys jau didele vairavimo patirti, LABAI GREITAI PAMIRSTA,KAD IR PATYS PRADEJO LYGIAI TAIP PAT
Kekviena kart pries pypteldami "lapuotam" prisiminkit kaip jums pypino
(cia aisku nereiskia,kad lapuociai gali vazineti belekaip)
QUOTE(pikkolo @ 2008 10 06, 09:10)
Manau, kad tu esi neteisi, bent jau wiknės aprašytoj situacijoj. Labai dažnas atvejis: dvi juostos, iš pirmos žalia rodyklė sukti, iš antros galima sukti į dešinę, bet tam nėra atskiros šviesoforo sekcijos. Kažkodėl buvo užsipulta wikne, kuri nepažeidė KET, bet ne jai pypinęs taksi, kuris ne tik kad neparodė jokio padorumo
Ar visada apipypinimas reiškia nepagarbą vairuotojui?
Nemanau, jeigu kelio ženklai rodo, kad negalima apsisukinėti ar sukti į kairę, tai papypinimas reiškia, kad vairuotojas daro netinkamą veiksmą.
Ar visada apipypinimas reiškia nepagarbą vairuotojui?
Nemanau, jeigu kelio ženklai rodo, kad negalima apsisukinėti ar sukti į kairę, tai papypinimas reiškia, kad vairuotojas daro netinkamą veiksmą.
neatidžiai skaitote:
QUOTE(Atogrąža @ 2008 10 06, 00:32)
pati aš niekada neužstoju posūkių į dešinę ir labai nesmerkiu taip darančių, ... tad užkliuvo man ne tai
Apie taksistą irgi išsakiau nuomonę, ne jo naudai, tereikėjo paskaityti
Apie apipypinimą ir pagarbą. Jei galima, klausimu į klausimą: O ką jis tada reiškia? Galiu ir sukonkretinti:
Ar kažką pakeičia tas apipypinimas, kai jau netinkamas elgesys daromas ar padarytas (juk iki jo turbūt nepypinat)? Negi jūs manote, kad be jūsų pypinimo vairuotojas nė nenutuoktų, kad daro netinkamą veiksmą? Jei jis vis tik puikiai žino, bet daro, tai jūs tikitės, kad užpypinimas - veiksminga auklėjimo priemonė, o jūs - teisėta auklėtoja? O jei nenutuokia, tai gal jūs manote, kad apipypinimas - veiksminga priemonė pastabumui ir profesionalumui ugdyti? Ar jums pačiai ji tinka ir patinka?
Klausiat ar visada tai reiškia tik nepagarbą. Mano nuomone - taip visada; jei tik pypinama ne siekiant išvengti avarinės situacijos ar norint perspėti apie gręsiantį pavojų, jis visada reiškia tik nepagarbą (dažnai dar garsiai ar mintyse papildant ir keiksmais ar pašaipom). Ir man tikrai keista skaityti apie kituose miestuose, pasirodo, tiek gajų tokį įprotį, sakyčiau, tiksliau kultūros stoką. Kaip mes dar netoli trečio lygio šalių, kur sugedęs garso signalas - rimčiausias mašinos gedimas
Ka as galiu pasakyti,taxistas buvo neteisus,bet naglas,turejo ramiai sau stoveti ir laukti,jokios pirmenybes jis neturejo,taigi pleistakaulis irgi neteisus,o Wiknei reikejo ramiai stoveti ir nesiparinti del nervatiko uz jos,ko ateity ir linkiu ,elgeisi teisingai:4u: