Įkraunama...
Įkraunama...

Likęs vienas šuo baigia suvalgyti namus

QUOTE(coliukee @ 2008 10 08, 21:23)
jei padarys ka nors negero bus uzdarytas 5 minutem i narva.

tai nera gerai nes narvas niekada negali buti naudojamas kaip bausme... o paskui iseidami paliekat ji narve tai suo masto kad tai irgi bausme tik deja nezinia uz ka...
Atsakyti
Na teks ieskoti narvo ir mano išdykėlei smile.gif Kitaip nebus smile.gif
Labai ačiū už nuoširdžius patarimus ir supratinmą.
Atsakyti
QUOTE(coliukee @ 2008 10 08, 21:23)
greitai suprato jei padarys ka nors negero bus uzdarytas 5 minutem i narva.

Visiškai neteisingai. Jokių uždarymų už bausmę - narvas turi būti pati saugiausia vieta šuniui. Ir net, jei nori šunį nubausti, o jis pasislėpė narve - viskas, jokių traukimų per prievartą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Peachy_sheila @ 2008 10 09, 09:27)
Na teks ieskoti narvo ir mano išdykėlei smile.gif Kitaip nebus smile.gif
Labai ačiū už nuoširdžius patarimus ir supratinmą.

Ir pamatysi kaip vėl bus gera drinks_cheers.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peachy_sheila @ 2008 10 08, 18:38)
Grįžau vieną dieną iš darbo ir radau visas savo knygas sugraužtas į šiupuliukus... ... Bariau, atrodė labai liudna. Visą vakarą nebendravau, rodžiau, kad labai nuliūdino mane.

Gavote gerų patarimų, tik dar noriu paminėti, kad barti šuniuką grįžus nėra prasmės, jis nesupranta už ką. Barti reikia būtent tuo momentu, kai jis ima kažką graužti. Prieš palikdami šuniuką vieną (tiek narve, tiek šiaip namuose) ilgai su juo vaikščiokite, žaiskite, o palikdami pridėkite žaislų, sausgyslinį kaulą graužimui ar pan.
Ir nėra čia ko liūdėti, problema tikrai išsprendžiama, sėkmės mirksiukas.gif

QUOTE(Daiva D. @ 2008 10 08, 18:59)
RASTINUKĖ

puiki istorija thumbup.gif pradžioje liūdna skaityti, o paskui lieka tik didelė šypsena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2008 10 09, 01:08)
tai nera gerai nes narvas niekada negali buti naudojamas kaip bausme... o paskui iseidami paliekat ji narve tai suo masto kad tai irgi bausme tik deja nezinia uz ka...

kadangi suo pas mane pirmas todel vadovavausi knyga ir joje tai buvo parasyti, kad jei sunelis ka nors pridaro jis turi suprasti, kad padare blogai ir, kad jis dabar turi pabuti uzdarytas ir suprasti, kad daugiau taip nedarytu. Asmeniskai maniskiui tai labai gerai veikia todel ir narvas musu namuose uzsibuvo tik menesiuka, nes jam jau buvo neidomus nei baldai nei knygos ir t.t. jis domejosi tik tais daiktais kurie priklause jam.
Atsakyti
Gal kas galėtų patarti, kokio dydžio tą narvą pirkti, jei šuo vidutinio dydžio - ūgis nesiekia kelių, sveria apie 14 kg.
Ir kur pirkti? gal žinot, kur pigiau...
Atsakyti
Šiaurės miestelyje už medžio centro yra parduotuvė, nepamenu tik pavadinimo, tai ten nebrangūs ir geri narvai. Čia jei Vilniuje, o dėl dydžio, tai pasiimkite šunį ir pamatuokite pačioje parduotuvėje. Bent man vokiečių aviganiui pakanka narvo 80x100, aišku faina kai didesnis, bet ir tokio per akis.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2009 01 29, 10:10)
Šiaurės miestelyje už medžio centro yra parduotuvė, nepamenu tik pavadinimo, tai ten nebrangūs ir geri narvai. Čia jei Vilniuje, o dėl dydžio, tai pasiimkite šunį ir pamatuokite pačioje parduotuvėje. Bent man vokiečių aviganiui pakanka narvo 80x100, aišku faina kai didesnis, bet ir tokio per akis.

Ačiū 4u.gif tik nelabai žinau, kur ten medžio centras... g.gif
Atsakyti
Na va, nupirkau savo mazajai draugei narva. Kadangi ji dar maza, o ir augs nedidele, nesieks keliu, tai nesunkiai isrinkau jai narva, siuo metu jis kokius 3-4 kartus didesnis uz ja pacia, telpa ir dubeneliai ir kalnas zaislu smile.gif
Nepamenu matmenu, galeisu ismatuot jei idomu smile.gif

Kas keisciausia, as net nesistengiau jos iskart taip imt ir pratinti prie to narvo, tiesiog laikiau atidaryta, ir ka jus galvojat tik parnesus jinai pati savo noru ten po truputi susinese savo zaislus, pradejo pati ten lipti, miegoti, isletis, zaisti.
Kai idejau indeli su maistu isvis tapo jos sventove ten smile.gif

Vakar vakare palikau pirma karta ja ten. Keliom valandziukem. Labai nustebino ir tai, kad kai galejo lakstyt po visa buta, man isejus ji taip inksdavo ir lodavo, kad turbut visas namas skambjo (net pries kaimynus buvo geda). Tiek vakar tiek siandien, ramiausiai sedejo, grizus irgi ramesne buvo, Aisku kai isleidau tai jau dukom i valias.

Zodziu kolkas mano mazajai sis narvas labai prilipo, net nemaniau, kad taip greitai prilips. Beje savo ankstesni guoli, visiskai pamirso ir net pralenkia ji smile.gif
Papildyta:
QUOTE(meduliukas @ 2009 02 17, 16:25)
Turiu dideli prasyma, gal pamenate tiksliau adresa ir kaina dideliu narvu. Galima ir i a.z. blush2.gif  4u.gif As ne vilniete, nors medzio centra zinau, bet gal tiksliau galima blush2.gif

Laba,

Tikslaus adreso nepamenu, bet ten viskas labai paprastai randama. Verkiu g, kitoj gatves pusej boulingas "Po Ogmia" smile.gif

Kainos tikrai stulbinanciai mazos, tokio jau didelio narvo, net nezinau matmenu, bet i ji laisvai labradoras koks tiltptu, kaina nuo 160 lt, priklausomai su kiek dureliu norit. Zodziu tokio dydzio narvas kitur nuo 300 lt kainuoja mazdaug.
As uz savaji mokejau 138, kokybe tikrai gera. smile.gif O jau ruosiaus pirkt tokio pat dydzio uz 250...
Atsakyti
Sveikos merginos,
pasikonsultuoti užsukau.
Yra toks reikalas, kad greitu laiku priglausiu 1m. amžius kalytę.
Tikslios veislės net nežinau, žinau tik, kad importo dokumentuose rašo kažką apie greihaundą (pats dokumentų nemačiau-sakė). Pagal išvaizdą turėtų būti Italų greihaundas- lavretę, arba jo mišrunas. Gal Vipetas (kolkas nelabai skiriu).
Danas, palikęs šunį, dabartinei šeimininkei teigė, jog šuo grynaveislis (kilmės dokumentų, deja, nedavė- priežasčių kodėl nežinau).
Dabartinė šeimininkė, jau turi šunį, o dvi hiperaktyvios kalės jau kiek perdaug.
Taigi manau priglausiu aš.

Bėda, kad šuo apsimeta bebru ir viską graužia. Esu dirbantis, o butą nuomuoju. Taigi prieš pasiimdamas šitą galvos skausmą smile.gif apgalvoju visokius variantus. Nenoriu per didelių problemų nei sau nei butui, nei tuo labiau šuniui...

Vienas iš variantų yra narvas. Būtų naudojamas kol aš darbe. Pripratint prie narvo aš pripratinsiu.
Patirties su šunų auginimu šiek tiek turiu. Teko auginti pitbulio mišrūnę su charakteriu smile.gif
Tik va su interjero niokojimu bėdos nebuvo...

Su graužimu reikia kažką daryti.
Būtų jaunesnis šuo, nesukčiau galvos, nes su laiku paprastai iš to išauga, bet 1m. jau amžius, o ir jėgos jau turi pakankamai namus rimtai suniokot...

Bus man vargo vargelio šią kalaitę prisipratint, su šešku teks pažindint, prie naujos dienotvarkės ir vietos pratint... Ir dar daug daug reikalų...

Bet ką daryt su graužimu nežinau. Nupirksiu kongo žaislą, tai turės kažkiek užsiėmimo, bet čia vienos priemonės tikriausiai neužteks...

Reik veiksmų plano- padėkit...

Atsakyti
Ar tik ne apie sita "bebre" eina kalba rolleyes.gif ? http://www.ltsunys.l...ela-kalyte.html Labai ji man uzkliuvo, o ir jusu aprasymas panasus...
O kad problemu isvengt, tai pirmai pradziai reiktu pasiprasyt bent jau savaiteles atostogu ir narva sunei itaisyt, na o po to jau daug su ja vaiksciot ir po truputi prie to narvo pratint. Daugiau vargu ar ka gudraus galima sugalvot...
Atsakyti
Standartinis patarimas turbut butu toks:
* fizinis kruvis, kad suo pavargtu fiziskai
* protinis kruvis (dresura), kad ir galva suns pavargtu
* geriausia nuvarginti pries suni paliekant viena, o ne po darbo vakare
* maista duoti tik uz komandas abra uz kitoki darba (tinka ir ivardintas kongas), t.y., visa maisto doze tik tokiu budu, jokio serimo "uz dyka"
* namie viena palikti tik narve ar kitokiu budu apriboti erdve, kad neniokotu namu ir nesukeltu pavojaus sau, suesdama ka netinkamo

P.S. Ne visi sunys is grauzimo isauga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tati: 30 kovo 2010 - 18:20