Surasyti visus pirmuosius pasiekimus su iliustracijomis. Pirmasis dantukas, pirmasis zingsnelis, pirmosios maudynes, atostogos, zodis, sypsena, viska ka prisimeni buvus pirma karta ir istorija kaip tai ivyko. Galima dar pirmuju metu merasti padaryti, parasyti kaip augo kiekviena menesi, ugis svoris, ko ismoko. Galima duoti seneliams kad irasytu savo linkejimus.
Aš tai pildžiau puslapius "mūsų pirmosios kalėdos ir mūsų primosios velykos, krikštynos pirmasis gimtadienis. Rašiau kur šventėme, ką gavome dovanų ir pan.
Galima vieną puslapį (ar kelis) skirti fotoreportažui iš artimiausio gimtadienio: fotografuoti nuo atsikėlimo iki keliavimo į lovą visus svarbiausius tos dienos įvykius, darbus, susitikimus, bendravimus ir t.t.
įdėk savo nėštukės nuotraukų, ir, jei turi, leliuko foto pilvelyje
jei turi, įsek leliuko tą braslietėlį, kur tik gimus ant rankytės uždėjo. gali daryti tokį kaip ir dienoraštį, jei netingi, na tarkim kas mėnesį - pvz ketvirtą mėnesį aš išmokau to ir ano...keliuosi per naktį tiek ir tiek kartų, miegu po tiek ir tiek valandų, valgau kas tiek ir tiek laiko. kai pradėsi įvedinėti maistelį - pasakok, kokį, po kiek, parašyk kada išmoks savarankiškai valgyti. aprašyk maudynių ritualą - kas maudo, kiek laiko, kokias vonios priemones naudojat, kaip lėlytei patinka ir pan. skirk puslapiuką tėtukui, tegul jis aprašo, kaip labai leliuką myli
kai truputį paaugs, na sėdės bent jau, leisk kokaiis dažais ar kuo aptapnot puslapiuką, kad gautųsi tokia freska
dar seneliams skirk vietos, įdėk leliuko foto su seneliais - vieną dieną tai bus labai brangus atminimas
gali paskirti puslapiuką visiems, kurie atėjo aplankyti, kad įrašytų palinkėjimus savo, ką atnešė dovanų ir pan. bet turbūt jau vėlu, jau gal visi aplankė
tai gali per krikštynas tą albumą visiems svečiams duoti pasirašyti

kai truputį paaugs, na sėdės bent jau, leisk kokaiis dažais ar kuo aptapnot puslapiuką, kad gautųsi tokia freska

dar seneliams skirk vietos, įdėk leliuko foto su seneliais - vieną dieną tai bus labai brangus atminimas

gali paskirti puslapiuką visiems, kurie atėjo aplankyti, kad įrašytų palinkėjimus savo, ką atnešė dovanų ir pan. bet turbūt jau vėlu, jau gal visi aplankė

Jei pritrūksit "eksponatų", galit tiesiog vaikučio nuotraukas pirmųjų dienų, metų suklijuot.
Be to, gali neskubėt albumą užpildyti kuo greičiau, manau pvz. iki mokyklos ir taip prisirinks visko, ką norėsis ten įklijuot.
Aš pati vedu sąsiuvinį, kur aprašau vaikų raidą, pasiekimus, mėgstamiausius žaidimus, dabar jau ir samprotavimus, įdomesnius pokalbius.
Be to, gali neskubėt albumą užpildyti kuo greičiau, manau pvz. iki mokyklos ir taip prisirinks visko, ką norėsis ten įklijuot.
Aš pati vedu sąsiuvinį, kur aprašau vaikų raidą, pasiekimus, mėgstamiausius žaidimus, dabar jau ir samprotavimus, įdomesnius pokalbius.
galima priklijuoti iskarpu is laikrascio tos dienos, kai gime maziukas, kas vyko tuo metu idomaus (valiutu kursai, oras, vardadeniai, politikus populiariausiai ir t.t.), taip pat galima ta pati padaryti, kada vaikui sukako metukai, kas vyko ta diena Lietuvoje, pasaulyje, lygiai po metu..........
o siaip tai jau viskas kaip ir sumineta.
geriausia tureti spesialiai isleista "pirmaja kudikio knyge" ar albuma, kaip jis besivadintu, ten daug kas specialiai paruosta, tereikia iarsyti, iklijuoti......... ten aisku, daugiausia buna viskas, ka vaikas ismoksta daryti pirma karta- pirma karta maudosi, sedi, vaiksto, piesia, dainuoja, zaidzia, taria pirmaji zodi
o siaip tai jau viskas kaip ir sumineta.
geriausia tureti spesialiai isleista "pirmaja kudikio knyge" ar albuma, kaip jis besivadintu, ten daug kas specialiai paruosta, tereikia iarsyti, iklijuoti......... ten aisku, daugiausia buna viskas, ka vaikas ismoksta daryti pirma karta- pirma karta maudosi, sedi, vaiksto, piesia, dainuoja, zaidzia, taria pirmaji zodi
Aš tai esu nusipirkus abiems po nedidelę užrašų knygutę ir ten rašau
kiekvienai atskirai . Ir pripiešiu, ir priklijuoju visokių lipdukų, kad paskui būtų smagu
vartyti ir skaitinėti. Galvoju rašyt iki kokių 16metų ir tada per gimtadienius
padovanot. O gal
rašysiu iki 18m.

O as kolkas viska rasau kompe. Visus svarbiaiusius ivykiu. O kada nors atspauzdinsiu. Turiu ir ta kudikio knyga, bet joje viska surasyt sunku.
O as koki turiu nuostabu daikciuka- audio kasete, kur irasyta pries 21 metus, kai man buvo 1 metukai, po to 3, as ten kalbu, pasakoju ka mata. Tai mano senelis sugalvojo ir pasisodines mane prie magnetofono rode nuotrauku albuma, o as sakaiu- mama, tete, dede, teta...oj, kaip juokinga...ir nepakartojama. Veliau turejo senelis begarse kamera, tai mane irgi nufilmavo sode- man ten 3 metukai...Super.
Dabar tai nieko nebestebina, bet kai tai buvo pries 20 metu...
Dabar tai nieko nebestebina, bet kai tai buvo pries 20 metu...

QUOTE(gine @ 2005 08 10, 19:55)
Verta rasyti, as turiu tokia tarybine knygele- dienorasti, ten kai kas parasyta... Bet savo vaikuciui tikrai rasysiu, o kokiu dabar graziu yra- vieta plauku sruogelei...nuotraukai...super! 

Pritariu daugelio nuomonei, ir as rasau nuo pat jo pradejimo, visa nestumo eiga, "finisa" ir dabartinius ivykius. Kartais tie uzrasai labai padeda, ypac po nestumo prasidejusi "skleroze". Taip pat rasau ir kudikio knygele, tik vis nuotrauku laiku nespeju padaryti:). O tetis uzsiims juokeliu rasymu:) Gaunasi daug rasymo, bet geriau daugiau, nei veliau graustis ir sakyti "juk galejau ir daugiau parasyti"