Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterėms ir kitoms prijaučiančioms skaičiukams

Ačiū visoms už atsakymus, vakar ir seminare to paties pasiklausiau ax.gif

QUOTE(Feminine @ 2009 01 22, 13:34)
Patarkit, prasau. 08 metais gruodi pasirasem autorine sutarti del svetaines kurimo. Bus sukurta aisku tik 09 m. ir parduota paslauga irgi 09 m.
Kaip dabar registruoti ta sutarti?
D XXX
K skola autoriui 1700
K moketinas GPM 300

būtent šį klausimą uždavė vakar ir seminare, tai žinokite, kad apsimokestina pagal 2009 galiojančius įstatymus šis Jūsų autorinis, nes bus išmokamas 2009 metais, paslaugos suteiktos 2009 metais, todėl visiškai nesvarbu, kad sutartis pasirašyta 2008, tai jau 2009 išlaidos, todėl ne tik GPM, bet ir kiti mokesčiai atsiranda ax.gif tad kam ir kur tu tą skolą nori registruoti? 2008 balanse? nepraeis... schmoll.gif

QUOTE(Jurgitak @ 2009 01 22, 13:49)
Dowwe, skaitei VMI išaiškinimą? Kai žmogus sirgo ir dar neturi pranešimo iš sodros kiek jie priskaičiavo, NPD negali taikyti  doh.gif
O dėl kelionės lapų, tai diskutavome ir pernai šioje temoje. Niekur nėra parašyta, kad juos reikia pildyti.

neskaičiau blink.gif įmesk nuorodą mirksiukas.gif bet nesamonė... kol aš jos sulauksiu... jau kito mėnesio alga skaičiuosiu... nesamonė kažkokia... aš kartais išvis nesulaukiu tos pažymos jei darbuotojas nesiteikia pristatyt i SOdrą biuletenio doh.gif ką tada daryt? netaikyt jam išvis NPD ? g.gif

Atsakyti
Klausykit man čia prieš mėnesio galą tokia mintis įsipiršo į galvą, pas mus 5 žmonės dirba pagal suminę darbo laiko apskaitą t.y kas mėnesį jų alga skiriasi tai dabar taip logiškai mąstant išeina, kad aš jiem kas kart turiu naujai pagal tą formulę pasiskaičiuot NPD blink.gif blink.gif blink.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2009 01 23, 07:43)
aš kartais išvis nesulaukiu tos pažymos jei darbuotojas nesiteikia pristatyt i SOdrą biuletenio doh.gif  ką tada daryt? netaikyt jam išvis NPD ?  g.gif

jeigu nepristatė, vadinasi negavo jokių išmokų tongue.gif
mes visada žiūrėdavom kiek laiko žmogus serga. jeigu gaunasi mėnuo, tada jau laukiam sodros. o jeigu ne, tai sodra niekada netaikydavo NPD.
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2009 01 23, 10:14)
Klausykit man čia prieš mėnesio galą tokia mintis įsipiršo į galvą, pas mus 5 žmonės dirba pagal suminę darbo laiko apskaitą t.y kas mėnesį jų alga skiriasi tai dabar taip logiškai mąstant išeina, kad aš jiem kas kart turiu naujai pagal tą formulę pasiskaičiuot NPD  blink.gif  blink.gif  blink.gif  g.gif  g.gif

taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2009 01 23, 07:43)
neskaičiau  blink.gif įmesk nuorodą  mirksiukas.gif  bet nesamonė... kol aš jos sulauksiu... jau kito mėnesio alga skaičiuosiu... nesamonė kažkokia... aš kartais išvis nesulaukiu tos pažymos jei darbuotojas nesiteikia pristatyt i SOdrą biuletenio doh.gif  ką tada daryt? netaikyt jam išvis NPD ?  g.gif

Šiek tiek žemiau yra nuoroda Neapmokestinamojo pajamų dydžio taikymo tvarka. Ten tokių perliukų yra doh.gif
O kokiam seminare buvai?

QUOTE(Carevna @ 2009 01 23, 10:14)
Klausykit man čia prieš mėnesio galą tokia mintis įsipiršo į galvą, pas mus 5 žmonės dirba pagal suminę darbo laiko apskaitą t.y kas mėnesį jų alga skiriasi tai dabar taip logiškai mąstant išeina, kad aš jiem kas kart turiu naujai pagal tą formulę pasiskaičiuot NPD  blink.gif  blink.gif  blink.gif  g.gif  g.gif

Aga, o pas mus tokių 80 doh.gif Skriausim truputį darbuotojus - netaikysim. blush2.gif

Feminine, jei pas jus darys auditą, tada finansinėje apskaitoje turi parodyti įsipareigojimus pagal autorinę, bet 2009 metais, kaip ir dowwe sakė, teks koreguoti korespondencijas.
Atsakyti
gal kas pagelbėsite - o metine PVM deklaraciją visiems reikia teikti? jei praeitais metaios samdomu darb.nebuvo - FR0573 (Metinė A klasės išmokų, nuo jų išskaičiuoto ir sumokėto pajamų mokesčio deklaracija) teikti reikia?
ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KYM @ 2009 01 23, 20:14)
gal kas pagelbėsite - o metine PVM deklaraciją visiems reikia teikti? jei praeitais metaios samdomu darb.nebuvo - FR0573 (Metinė A klasės išmokų, nuo jų išskaičiuoto ir sumokėto pajamų mokesčio deklaracija) teikti reikia?
ačiū iš anksto  4u.gif

Metinė PVM deklaracija teikiama, kai vykdoma mišri veikla.
Jeigu nebuvo jokių išmokų gyventojams, tada ir metinės GPM nereikia.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 23, 20:22)
Metinė PVM deklaracija teikiama, kai vykdoma mišri veikla.
Jeigu nebuvo jokių išmokų gyventojams, tada ir metinės GPM nereikia.

4u.gif ačiū

o kokia skaitosi mišri veikla? g.gif galima pvz? 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, dar ir čia pabandysiu užklausti 4u.gif
Būsiu labai dėkinga už atsakymą 4u.gif
Gal galėsit man patarti, esu priimta į darbą trijų mėnesių bandomajam laikotarpiui,šiandien darbdavė man pasakė jai blogai dirbsiu atleis mane ar viskas taip paprasta g.gif
Ar tikrai gali bet kada užsinorėjus mane atleisti?Esu vieniša mama tai man darbo vietą išlaikyti svarbu,juk tik iš mano algos mes gyvenam unsure.gif
Tai jai žinočiau,kad netinku tai iškart bandyčiau kokio kito darbo ieškotis, labai neramu pasidarė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jovitah @ 2009 01 23, 23:23)
Sveikutės, dar ir čia pabandysiu užklausti 4u.gif
Būsiu labai dėkinga už atsakymą 4u.gif
Gal galėsit man patarti, esu priimta į darbą trijų mėnesių bandomajam laikotarpiui,šiandien darbdavė man pasakė jai blogai dirbsiu atleis mane ar viskas taip paprasta g.gif
Ar tikrai gali bet kada užsinorėjus mane atleisti?Esu vieniša mama tai man darbo vietą išlaikyti svarbu,juk tik iš mano algos mes gyvenam unsure.gif
Tai jai žinočiau,kad netinku tai iškart bandyčiau kokio kito darbo ieškotis, labai neramu pasidarė verysad.gif

Taip, per bandomaji laikotarpi gali atleisti.
Atsakyti
QUOTE(jovitah @ 2009 01 23, 22:23)
Ar tikrai gali bet kada užsinorėjus mane atleisti?

Nenudžiuginsiu doh.gif Bandomuoju laikotarpiu viskas labai paprasta.
Atsakyti
Aišku, net nežinau, gal man visai nereikėjo eit ten dirbt unsure.gif
Matot ten aš įdarbinta iš biržos,ta firma ten kažkokia sutarį pasirašius su ja, bet jai jau įdarbino -tai biržoje aš jau skaitausi kaip nestoviu, tai ir socialinės pašalpos nebegausiu.Plius dar turėtų mokėti minimumą, o sakė sodrai rodys,kad moka ,o dirbsiu visą etatą bet į rankas duos tik pusę.
Tai jai mane atleis nei socialinės nebegausiu , nei nieko doh.gif Nu ir papuoliau doh.gif
Atsakyti