Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas) III

Tai matyt strese , gyvenimo bude , genuose
Atsakyti
QUOTE(Sella @ 2008 11 08, 18:37)
Negimdžiau dar nė karto, bet vis tiek sergu šia liga. verysad.gif  Nežinau, aš net nesusimąsčiau kame tos ligos šaknys. g.gif

O man irgi ta liga atrado dar pries nestuma... masciau kaip ir kodel - tai turbut tik nuo stresu ir gan sudetingo tevu gyvenimo dar vaikysteje, kartais labai pikta buna del to... bet jau kas duota - duota, nepasirinksi... Gaila, kad tik tiek metu ne nezinojau, kad turiu problemu su skydliauke, nes ilgus metus gydziausi... gerkle lotuliukas.gif , kol galiausiai viena gydytoja (visai jauna) sako, kad negali taip buti, kad metu metais skaudetu gerkle ir jokie vaistai nepadetu, tada ir pasiunte pas endokrinologa, kur rado mazgus, vienas jau 4 cm dydzio doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 08, 01:02)
O hiperfunkcija tai ir yra ta hipertireoze?

Gal kas galite mane apsviesti, ar tai tas pats? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 08 lapkričio 2008 - 18:10
man irgi gerkle visa gyvenima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 08 lapkričio 2008 - 18:14
QUOTE(lucero @ 2008 11 08, 19:13)

Nu va, ir niekas nepaprotino musu, kad cia gali buti visai kiti dalykai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 08, 18:10)

Gal kas galite mane apsviesti, ar tai tas pats?  blush2.gif

taip, tai tas pats mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 08, 13:32)
JUSTji, nuosirdziai tau dekoju uz izvalgas.
Zinau, kad ne daktare  biggrin.gif , bet uzvedei mane ant kelio ir bent jau man dabar ramiau - zinau, kas bent yra. Iki tiroksino tai man tyrimus jau pora metu daro, tai visada visi tyrimai buvo geri, tai cia tik tiroksinas kaltas. Siryt pavyko prisiskambinti savo gydytojai, tai jau ketvirtadieni ji mane priims po darbo papildomai - tai dziaugiuosi, kad nereikes laukti dvieju savaiciu ir kamuotis nezinioje.
Papasakosiu, kai apsilankysiu pas ja, gal kada ir kitoms ta info pravers.
Gero savaitgalio visoms mergaitems  4u.gif

nera uz ka, kai as buvau nezinioj, man irgi labai mergaites padejo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lucero @ 2008 11 08, 15:07)
Aciu ir tau smile.gif o kaip manot jei man atpo nukristu bent iki 400 kokiu o hormonai normoje ,  ar tada  galeciau tiroksino nebegert ? kodel sako kad visa gyvenima gert ?

man buvo nukrite iki 400, echoskope sake, kad tiroxino jau nebereikia, taip ir padariau, tik dziaugiuosi,kad nuojauta kuzdejo, jog visai jo nenutraukt, tai geriau po puse tabl ir po 3men gavau tokius blogus kraujo atsakymus, kuriu net pradzioj gydymo nebuvau turejus doh.gif tai isivaizduoju,kas butu buve, jei buciau visai jo negerus blink.gif
is savo patirties, sakyciau,kad gal geriau dar pagerk, gydytojai nuspres g.gif nors cia irgi, vienareiksmiskos nuomones pas juos nerasta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 11 07, 13:21)
Taip musu meilei si mano liga yra isbandymas  smile.gif Bet bus kaip bus , tebunie kaip Dievas duos.... Liga tikrai padeda atskirt kur tikras zmogus ar draugas wink.gif
O man tai pastaru metu gelia skauda rankas ir kojas , taip lyg sanarius kaulus , skauda . Tepu factumgel , bet laikinai tik praeina . Seimos gydytoja jokio demesio nekreipia , pareiske dar kad skauda kaulus is nervu biggrin.gif O ka jus tepat ar naudojat kai skauda rankos kojos ?
o kalis tikrai labai padeda , jei tik man ima perplakti kokia diena tai tuoj isgeriu kalio ir gerai smile.gif

Gal ne išbandymas, o patikrinimas, na toks testukas, aukščiau nosytę - jis nevertas nė vienos ašarėlės. Gyvenimas atsiųs 100 kartų geresnį. Svarbiausia sveikata! Jei žmogus suklupo lygioje vietoje, argi galima į jį atsiremti?
Papildyta:
QUOTE(lucero @ 2008 11 07, 17:53)
smile.gif man dabar kilo bėdų su tėvais , jie mato , kad gerdama tiroksiną jaučiuos daug geriau tai ėmė man aiškint , kad va tu jau sveika nebegerk ...
Mėginau aiškint , bet jie nesupranta biggrin.gif

Oi, oi nemesk tiroxino, nes po kiek laiko savijauta pablogėja, nes organizmui trūksta hormono, vėl teks prie jo pratintis ir pradėti viską iš pradžių. Aš buvau metusi, kai pasijutau geriau, po to vos ant kojų gydytoja pastatė. blush2.gif daugiau taip su savim nejuokauju. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 07, 23:28)
Mergaites, gal jus galite man kokia savo izvalga parasyti, nes parsinesiau tyrimus ir kazko jie mane gasdina... nesuprantu tiesiog...

Esme tokia: yra mazgu, geriu kelis men tiroksina (100 mg) ir dabar pasidariau tyrima - TSH yra 0.010 (norma 0.350 - 5.500) - tai cia is vis mano siaubas  blink.gif - kaip suprasti??? Tiesa, as ne Lietuvoje, todel cia ir normos kitokios nurodytos, nes pagal tai, ka radau internete lietuviskai - neatitinka. Ka man galvoti? Pas daktare tik po poros savaiciu...

Kiti tyrimai geri - atitinka norma.

Aciu uz jusu mintis...  4u.gif

Mano gyd sako, kad viskas priklauso nuo to, kokiu reagentu tiriamas kraujas. Rezultatai gali skirtis, nesivadovauk internete rasta info, geriausiai pasako savijauta. Vis tik patarčiau ramiai laukti vizito pas gyd.
Papildyta:
QUOTE(Dagilis @ 2008 11 08, 01:02)
Nu siaubas cry.gif... viskas veike gerai, o dabar... isigysiu salia mazgu dar viena liga... O [i
Tiroksino geriu didele doze - 100 mg per diena. Tiek israse... tai ka daryti, gal mazinit, nes kol dar pas ta daktare pakliusiu...

]hiperfunkcija [/i]tai ir yra ta hipertireoze?. Na taip! o dozė - didoka.
Atsakyti
o kaip jums, mergaites, reikaliukai su mm g.gif
as tai nieko nebesuprantu, visa gyvenima man jos buvo, kaip laikrodukas, na, o dabar...tai yra, tai veluoja, tai 1d buna, tai 5d tesiasi, kazkokia nesamone dedasi, jau nzn net ka ir galvot doh.gif
Atsakyti
Man tai tikslios tik kad tapo pms tiesiog pragaras , vaziuoja stogas absoliuciai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2008 11 08, 22:04)
Mano gyd sako, kad viskas priklauso nuo to, kokiu reagentu tiriamas kraujas. Rezultatai gali skirtis, nesivadovauk internete rasta info, geriausiai pasako savijauta. Vis tik patarčiau ramiai laukti vizito pas gyd.

Tuos tyrimus man ir seniau, ir dabar dare toje pacioje laboratorijoje, tai turbut is su tais paciais reagentais, matyt to tiroksino man ryskiai per daug... Na bet ka darysi - yra dabar kaip yra, daktarai pakoreguos.

QUOTE(JUSTji @ 2008 11 08, 22:08)
as tai nieko nebesuprantu, visa gyvenima man jos buvo, kaip laikrodukas, na, o dabar...tai yra, tai veluoja, tai 1d buna, tai 5d tesiasi, kazkokia nesamone dedasi, jau nzn net ka ir galvot doh.gif

Na man viskas gerai sioje srityje. O gal nueiks pas ginekologe, maza ka, gal cista kokia ar dar kas nors. Pasitikrinti nepakenks, ypac jei taip pastoviai tau dabar.
Atsakyti
Sella ,mano padruskei 20,negimdzius,o jau ir padidejus,ir mazgu yra,ne amziuj manau esme g.gif man tai grynai nestumas isprowokawo,laksto mano 2.gif aplink su waikstyne sweikut sweikutele,o mama forume mirksta apie skydliauke uzklupuse netiketai biggrin.gif o mazoji "kaltininke" juokiasi is manes biggrin.gif
wakar pirma kart pajutau kaip nukrito spaudimas,nes po gimdymo jau buwo net aukstas blink.gif o pulsas 125,na o wakar iseinu is Senuku ir ziuriu kaip grazu lauke doh.gif o kad man akyse jau zwaigzdutes mirga tai ne iš karto dašlo blink.gif biggrin.gif siaip mano normalus wisada budawo 100/60 o po gimdymo 150/100 tai man jau nuo tokio oj kaip negera budawo blink.gif bet matyt jau normalizuojas g.gif ir kazkaip rubai palaiswejo bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(JUSTji @ 2008 11 08, 22:08)

o man weluoja 10,tesiasi 8 blink.gif plaukia kaip cunamis blink.gif na tikiuos sekancios gal jau laiku ateis ir taip neplauksiu blink.gif juk jau bus menuo kaip tiroxina geriu
Papildyta:
QUOTE(lucero @ 2008 11 08, 19:13)

nu kai as ejau del amzino gerkles skausmo tai suwerte beda skrandziuj,refliuksui ar kaip ten jam,tipo nakti skrandzio sulciu papuola i gerkla ir skauda ryte doh.gif nesamone galvoju,wiskas man su tuo skrandziu twarkoj g.gif bet wa mazgu pas mane nera,tai kazi ko man ja skauda g.gif ir kaip pikta kad jokie waistai nepadeda schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskiniukas: 09 lapkričio 2008 - 09:24
O man tai skaudejo gerkle kol rukiau ax.gif neberukau - nebeskauda.
Atsakyti
QUOTE(meskiniukas @ 2008 11 09, 10:33)
nu kai as ejau del amzino gerkles skausmo tai suwerte beda skrandziuj,refliuksui ar kaip ten jam,tipo nakti skrandzio sulciu papuola i gerkla ir skauda ryte doh.gif nesamone galvoju,wiskas man su tuo skrandziu twarkoj g.gif bet wa mazgu pas mane nera,tai kazi ko man ja skauda g.gif ir kaip pikta kad jokie waistai nepadeda schmoll.gif

Aha, skrandi ir man ilgai tyre hihihi.gif, bet kazko labai visiems ilgai nedaejo, kad cia skydliauke g.gif
Atsakyti