Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...20 tema

QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 11 29, 15:22)
niekas neignoruoja,bet,kad labai neaiškus klausimas  g.gif ką reiškia visiškai kitokiu atspalviu?kas per veislė taip pražydo?žinoma būna įvairių mutacijų ir gėlių pasaulyje pasitaiko stebuklų,keli pavyzdžius ankstesnėse temose ir aš esu aprašius,tarkim,kad ir tokį kaip žalialapės sanpaulijos vaikas "susportavo" ir tapo margalapiu ir pan.stebuklų ir keistenybių pasitaiko,žinoma jos būna retos,bet man visai malonios  4u.gif
Papildyta:

Čia greičiausiai bus nykstančių šaknų sistemos priežastis,kažkada matyt buvo perdžiovinta,tuo metu šaknys apmiršta,paskui užlieta,apmirusios šaknys pamažu pradeda nykti,apatiniai lapukai suminkštėja,taip gali ir puvinys įsimesti,patarčiau tokias apvytusias,skubiai reanimuoti. 4u.gif persodinti nuimant visas apmirusias šaknis ir lapuku,apžiūrėti ar rozetė iš apačios nepradeda pūti,paskui persodinti į naują žemę,saikingai palieti ir 14 dienų patalpinti į šiltnamiuką  4u.gif

Alyvuoge, ačių už ats.
Mano sanpaulija neveislinė, paprasta pramoninė.
Pirmadienį gal jau bus prasiskleidę visiškai žiedeliai, tai pasirodysim, kiek tas spavos skirtumas atsirado.
Atsakyti
Lauksim 4u.gif rytoj ir aptarsim pamate, nuo ko gali keistis sanpaulijų spalva mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(v-i-k-a @ 2008 11 29, 14:30)
Aciu labai uz atsakima. Bandysiu persodinti. Dar vienas klausimelis  ax.gif  Kaip daznai jas reikia laistit?

Laistymas tai individualus reikalas,kiekvienuose namuose skirtingos salygos joms augti,skiriasi dregme,siluma...atsizvelgiant i tai ir laistomos,cia jau reikia"atmušt ranką" kaip sakant doh.gif galiu tik papasakoti apie save,kitos auginancios veliau gal ir apie savo laistyma papasakos.Pirmas svarbus dalykas,tai kad visas savo sanpaulijas sodinu i vinoda zeme,jei tai misinys,kuri pacios darotes,patarciau visada daryti vienodomis proporcijomis,kitas svarbus dalykas pasirenkant vienodo dydzio vazonelius,tie dalykai labai padeda kontroliuoti laistyma.Kas gyvena nuosavam name ir patys kurenasi,kur temperatura sokineja,diena tarkim buna silciau,nakti atvesta,laistyti geriausia tuo metu kai temperatura auksciausia.Butuose su centriniu sildymu dazniausia buna sausas oras sanpaulijos megsta siluma ir dregme,patartina dreginti ora apdedant sanpaulijas dregnais kiminais ar pastatant ant padeklu su sudrekintu keramzitu.
Atsakyti
Alyvuogė+ aciu tau labai uz idomu ir issamu atsakyma. Niu bandysiu reanimuoti rytoi savo grazuoles. Jos pas man kaip tik vienodose vazonose, ir zeme pas man pirkta kur sanpaulijom skirta. O serga pas mane Grape Punch ir Simpler Times.
Atsakyti
pasigirsiu ir as savo grazuolem ax.gif viso ju septynios blush2.gif visai neseniai apsigyvenom naujuose vazonuose ir dabar nekantriai laukiam naujos palanges, kur ketinam puikiai bujoti ax.gif
Atsakyti
Gal kas parduodate veislines sanpaulijas? Domina ivairiu rusiu ir dydziu. Ypac noreciau Зима Улыбается ir rosie ruffles blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustela @ 2008 12 01, 15:25)
Gal kas parduodate veislines sanpaulijas? Domina ivairiu rusiu ir dydziu. Ypac noreciau Зима Улыбается ir rosie ruffles  blush2.gif

Laba diena
Turiu net 4 vnt Zima ulybajetsia, nemazi vaikai. Pavasari turetu zydet, bet as Jonavoj. Gal turit pazistamu Kaune ar Jonavoj. Galeciau perduot. Siusti pastu jau per salta.
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2008 12 01, 16:50)
Laba diena
Turiu net 4 vnt Zima ulybajetsia, nemazi vaikai. Pavasari turetu zydet, bet as Jonavoj. Gal turit pazistamu Kaune ar Jonavoj. Galeciau perduot. Siusti pastu jau per salta.

Nea tuose krastuose niekaip, kartais i Ignalina vaziuojam, tai i ten pakeliui dar dar... O i Kauno puse tai ne... Siuntimams aisku ne sezonas. Gaila verysad.gif
Atsakyti
laba diena,
kazkada seniai cia pas jus rasiau,o dabar kai prazydo kelios mano gelytes nusprendziau pasirodyti.deja nelabai isivaizduoju kas per veisles.
taip pat pries kelias savaites pas l@n@ pirkau sanpauliju vaikiukus,tai skubu pasakyti,kad visos prigijo,ir vaikiuku nauju islindo.tfutfutfu per kairi peti kad neprikalbet tongue.gif

http://img296.images...imgp3514fv8.jpg

http://img296.images...imgp3515nu3.jpg

mano gelytes jusu teismui... blush2.gif
Atsakyti
Nu būsiu jus suklaidinus. doh.gif
Gal pamenta klausiau dėl to ar gali spalva pasikeisti po kurio laiko. Dabar kai labiau prasiskleidė rodos kad viskas normaliai - spalva ta pati. Nors galima ir suabejoti - lyg truputį blankesnė ta violetinė, lyg į rožinumą pasinešė. g.gif

Va tokią gavau prieš pora metų.

user posted image

O čia dabar vėl pradeda žydėti
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 02 gruodžio 2008 - 18:28
Jei geles zydejo skirtingais metu laikais, nieko nuostabaus, kad zieduku spalva gali skirtis mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas auginate veislę 'Spring Kiss' (Sorano) ir galite pasidalinti įspūdžiais apie ją? Klausiu dėl to, kad turiu 3 šios veislės paauglius, jie nežydi ir net nesiruošia. Vienas vasaros pabaigoje parodė vieną žiedą, beje, pražydo ne pagal aprašymą - ištisai rožiniu žiedu. O veislė aprašoma kaip gausiai žydinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2008 12 02, 19:26)

Jus auginat pramonine chimera vardu Myrthe,ji nedauginama lapeliais,nes is lapelio uzauginta greiciausiai prazys vien baltai arba vien violetiniai doh.gif geriausiu atveju gali gautis koks grazus "sportas"kad atkartotu motininio augalo savybes chimeros dauginamos pazastiniais ugliukais arba ziedstiebiu.Chimeru zydejimas gali varijuoti,kinta spalvotu juosteliu plotis,gali mutuoti ir pasidaryti visiskai balta arba violetine,bet zinoma niekada is baltos su violetiniu nepataps melyna ar raudona lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 03 gruodžio 2008 - 07:20