Mes tikimes, kad butina salyga - susirasti tinkama, harmoninga partneri ir pykciu nebus

...dar vienas psichologinis straipsnis,dar viena populiari knygute apie santykius. Dar viena paskaita. Informacijos apie tai, kaip mums gyventi darniai, yra daugiau, nei pakankamai. Mes perskaitome straipsni. Mes netgi "praryjame" knygute. Mes saziningai susikonspektuojame paskaita

Taip atsitiko todel, kad jusu ziurite i savo santykius kaip i isbandyma, uz kuri jums bus parasytas pazymys.
Ka pasakys mano mama?
Ka pagalvos kaimynai, isgirde musu riksmus? (mes atrodeme tokia grazi pora)
Ka as pats apie save pagalvosiu po viso to? (laikiau save racionaliu zmogumi )
Galiausiai - ka apie mane pasakys per Paskutini Teisma?

Pradekime i santykius ziureti ne kaip i egzamina - "kiek as nukrypstu nuo psichologiniu normu?". Paziurekite i tai objektyviai.
Pirmoji taisykle- jus esate tokia , kokia esate.
Taip, nors jus ir esate mastantis zmogus, nors ir turite ziniu, nors ir nenorite kartoti savo motinos klaidu ir netgi esate tikinti - jus nesate iskastravusi savo emociju, nepavirtote savo mama, nepavertete seimos gyvenimo demonstracine paskaita ir nepasiekete Sventos Mergeles dvasinio lygio. Tiesa sakant, kokie buvo santykiai tarp Sventosios seimynos nariu, Sventasis Rastas nutyli

Antroji taisykle - jus konfliktuojate ne apskritai, o del kazko, kas jums yra svarbu.
Priimta manyti, kad svarbu nekonfliktuoti apskritai. Kad svarbu yra forma. "Mes nekonfliktuojame - gerai", "mes konfliktuojame - blogai". Atseit, pakeltas tonas ir yra blogumas, kurio buti neturi.

Taciau niekada nekeliantys balso sutuoktiniai - tera ne kas kita, kaip:
Labai bijantys prarasti pusiausvyra flegmatikai;

Zmones po balso stygu operacijos;

Du senukai, neturintys jegu saukti;

Du suomiai , kuriuos priverte dainuoti visa para be poilsio.

Visi kiti zmones kelia balsa

Konfliktas visuomet turi turini. Netgi kai sakote: "ai, mes riejames del bet kurios smulkmenos".

O tai, kas jums svarbu, tai dazniausiai dvi dideles priezasciu grupes:
Kokiu dalyku jus is ismoke tevai ir gyvenimas;
Kiek tai susije su meile. >
Jus ismoke, kad svarbiausia - tvarka, ir jus pykstate del netvarkos.
Jus ipratino, kad brangiausia - darbstumas, ir jus nepakenciate tingejimo.
Jus isikalete i galva, kad svarbiausia - atvirumas, ir todel netoleruojate uzuolanku.
Jus ipratote, kad normalu kalbetis mandagiai, ir jus siutina keiksmazodziai.
Jus ismokote, kad vertingiausias dalykas - uoliai dirbti ir taupyti, ir jus trikdo islaidumas...
Jus isitikinote, kaip zmones brangina laika, ir einate is proto del nepunktualumo.
Ir visa tai susije su meile - "jei tu mane myletumei, tai susitvarkytumei".
Konflikto turinys - jums svarbus dalykai. Ir svarbiausia juose - meile. Taciau meile niekad nera besalygiska. Ji ateina pas jus per konkrecias savybes, kurias jus ir vadinote "smulkmenomis"- tvarkinguma, darbstuma, atviruma, mandaguma, uoluma, taupuma, punktualuma... Isivaizduokite - is meiles rezervuaro eina link jusu tvarkingumo, darbstumo, atvirumo ir kt. vamzdeliai. Todel, kai vamzdelis susiaureja, susiaureja gaunamos meiles kiekis. Ir jus pradedate jausti nepasitenkinima. >
Juk naturalu, kad pajute alki kudikiai ima rekti? Ir jums pakyla tonas, kai negaunate kazko is jums svarbaus vamzdelio. Ir nors sutuoktinis bando jums tai kompensuoti jam svarbiais vamzdeliais, jus vis vien norite savo: "ne, nesvarbu tavo pinigai, bet ateik namo laiku!" " Kuo cia deta tvarka, kai tu neskiri man laiko!" "Kas is to punktualumo, jei nesusitvarkai!" "man nereikia tvarkos, man reikia tavo palaikymo!"ir t.,t.
Ir tuomet sutuoktinis turi padaryti stebukla - jis turi itikinti, kad vis vien jus

Stai tuomet konfliktu bus maziau.

Ar tai viskas? Ne. Bet gera pradzia - puse darbo.