Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dalyvavimas gimdyme

Atvirai sakant, nelabai suprantu, kaip gimdyme galima plusti ir keikti vyra, lyg tai jis kaltas del gimdymo skausmu.
Gimdymo metu atsipalaiduot, o ne kaltinti ka nors reikia mirksiukas.gif
Vyrai, gimdymo metu padekit zmonoms atsipalaiduoti, tai ir nekeiks jusu niekas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gabani @ 2009 10 14, 16:05)
nieko mes nesvarstem smile.gif .vaika abu darem,ir abu gimdem biggrin.gif

4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man tai truputį buvo galia savo vyro, kuris nelabai ką tegalėjo padėti, nes buvau pati nesava... Norėjau su skausmu kovoti viena... Bet pats jo buvimas, tai padėjo psichologiškai. smile.gif

Atsakyti
savo vyra tik dar labiau myliu ir vertinu uz tai kad jis buvo su manimi,didziuojos juouser posted image
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 10 15, 17:26)
Man tai truputį buvo galia savo vyro, kuris nelabai ką tegalėjo padėti, nes buvau pati nesava... Norėjau su skausmu kovoti viena... Bet pats jo buvimas, tai padėjo psichologiškai.  smile.gif

su kitu leliuku i kursus nueikit ir tau psichologiskai bus lengviau ir vyras labiau ras savo vieta
Atsakyti
aisku kad sutinku,tik kad ne visi vyrukai nori dalyvauti musu gimdyme
Atsakyti
QUOTE(karstas sokoladas @ 2009 10 16, 12:45)
su kitu leliuku i kursus nueikit ir tau psichologiskai bus lengviau ir vyras labiau ras savo vieta

Tai, kad buvau ir su vyru vienoje iš paskaitų. Pati visas paskaitas lankaiu, bet mažai tepadėjo. ax.gif

Atsakyti
Na, o mes sėkmingai pagimdėm dviese, nors vyras tik po kursų apsisprendė dalyvauti nuo iki, nes iki tol nežinojo, koks tas gali būti vyro vaidmuo gimdykloj. O vaidmuo dar ir kaip reikšmingas, galiu pavardinti (čia ne pagal svarbumą, tiesiog):
- jau vien dėl vyro buvimo, tikiu, personalas maloniau elgiasi, renka žodžius, nes jei būtum viena - tai nelygios jėgos, o kai su vyru, tai jau su dviem žmonėm reikia skaitytis;
- vyras padeda jau vien daiktus susinešiot (aš savo krepšio net nepakėliau), paskui paduoda, paima, ką reikia - tai rankšluostį, tai vandens (kai aš ant to stalo gulėjau, akušerė išėjo, sako, dar laukti kelias geras valandas, o mane taip supykino, tai nežinau, kaip pati būčiau susiradusi kibiriuką atpylimui, kaip paskui būčiau išsikvietusi sanitarę, kad pavalytų truputį aplink ir kas man būtų padavęs atsigerti? O vemiančią mane vyras ir taip matė, kol dar laukiausi, tai nieko čia jam naujo nebuvo..)
- vyras nueina pakviest akušerę;
- vyro masažai tikrai padeda suvaldyti skausmą (spec kursuose pamokė, kaip reikia juos daryt smile.gif ). Tiesa, man per vienus sąrėmius tai labai padėdavo, o per kitus pasakydavau jam, kad nemasažuotų, vieną kartą netyčia gal net grubokai pasakiau "neliesk!" tai po visko juokėmės abu iš mano kaprizų;
- visur parodijuojamas momentas "davai, stumk" irgi ne be vyro vaidmens praėjo, nes kai jau reikėjo stumt, aš debesyse buvau ir norėjau, kad viskas baigtųsi, o kad gydytoja ten kažką sako, tai man nė motais, bet va prieš vyrą jaučiausi atsakinga, nes gi ir jo vaikas gimsta, tai būtent jo žodžio paklausiau, susikaupiau (blondinams pabrėžiu - susikaupiau) ir išstūmiau vaiką į gyvenimą;
- vyras pirmas pamatė vaikiuką ir tuo labai didžiuojasi, jis man ir sako - sūnelis! Ir paskui guli sūnutis man ant krūtinės, atsikvošėti nuo gimimo abu bandom ir po truputį ieškoti papuko, o tėtis visas laimingas negali atsidžiaugti, net su ašarom.
- paskui - socialinė funkcija visiem pranešt, nes aš iki šiol, jau tris savaites, telefonu nebesinaudoju.

Dar daug galima vardint, bet paskui čia visa gimdymo istorija gausis. Vyro reziumė buvo - "ne taip ir baisu", bei "čia ir namie galima taip pagimdyt, jei reiktų".

O dėl sekso tai cechava kaimynka, sako, susistabdė vyrą laiptinėj, klausia - ar dalyvavai, sako - jo, o potraukis nesumažėjo, klausia, jis atsako - kad hm, ne.. tai kaip žvengėm namie, kai jis man apie kaimynkos klausimą papasakojo.
Atsakyti
Mano vyras dalyvavo abu kartus gimdyme. Pirmą kartą tai tikrai labai padėjo, nors gal daugiau psichologiškai, kažkaip jaučiausi ramiau.Kai gimė sūnus pirmą kart gyvenime mačiau ašaras jo akyse. Na o antrą kart pagimdžiau per dvi valandas ir kažkodėl mintyse labai ant jo pykau, kad man nepadeda, nors nebuvo ką ten padėti, visą tą laiką gulėjau ant gimdymo stalo...
Atsakyti
QUOTE(EvitaMaria @ 2009 10 24, 15:44)
Na, o mes sėkmingai pagimdėm dviese, nors vyras tik po kursų apsisprendė dalyvauti nuo iki, nes iki tol nežinojo, koks tas gali būti vyro vaidmuo gimdykloj. O vaidmuo dar ir kaip reikšmingas, galiu pavardinti (čia ne pagal svarbumą, tiesiog):

mūsų tokia pati istorija tik 3x drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 08 lapkričio 2009 - 15:55
Man dar labai smagu, kai vyras su draugais, kurie irgi visi kaip sykis per kelis metus apsivaikavo, susitinka, ir kalbasi - "tai kaip, dalyvavai, aha, aš irgi, labai gerai, o kaip sekėsi", o kol laukėmės - "būtinai dalyvauk, tai labai svarbu, nueikit į kursus, vyro dalyvavimas labai svarbus" ir pan. Ir visi dabar tokie super-tėčiai mūsų kompanijoj, nors dar visai neseniai šelmiai tusovščikai buvo (ir dabar tokie, bet jau tėčiai smile.gif )
Aišku, aš nežinau, ką jie kalba, kai moterų šalia nėra, bet kad didžiuojasi savo dalyvavimu, tai nenuslėpsi.
Atsakyti
na maniskis tai zinau tikrai stiprus vyras, net ir jeigu jam paciam tektu gimdyt - istvertu tikrai lotuliukas.gif tiesa, pati nelabai noreciau kad jis dalyvautu ir matytu mano griaudejimus, nes is skausmo dar kazka ne taip galiu isklykt doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na bet vyrai girti dar ne tokių dalykų būna prišneka, o paskui teisinasi- taigi girtas buvau rolleyes.gif O paskaičiavus kiek kartų mes moterys gimdom gyvenime ir kiek jie nusigeria..... ax.gif
Atsakyti