Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai. 2 dalis

QUOTE(rimulėėė @ 2009 05 11, 10:32)
Užtat noriu paklausti aušraz ir kitų ,kaip sekasi jūsų strepsam per žiemą butuose. ax.gif

O aš po šios žiemos manau, kad gal visai gerai per žiemą strepsams nesudaryti "šiltnamio" sąlygų. Jau taip man juos nesisekė lentynose auginti - ir didelius, ir vaikučius. Kažko gelto, nyko, lapai nueidavo rudomis dėmėmis. Vis persiauginėdavau....
O keli, stovėję ant šaltokos palangės puikiai peržiemojo, dabar apsipylę pumpurais ir žiedais. Tiesa, kadangi ant palangės gana vėsu, stengiausi laistyti tik vos vos, kad žemė kiek sudrėktų. Gal jiems toks poilsis visai tiko? O gal tik taip sutapo, bet pabandysiu ateinančią žiemą vėsiau laikyti daugiau strepsų. Juo labiau, kad man po lempomis žiemą gausiai vis tiek nežydi - vienas kitas žiedelis, matyt, šviesos mažoka, įtaisyta tik po vieną lempą lentynai.
Atsakyti
gal ir panašu kad vėsiau joms patinka. pas mus žiemą buvo žvėriškai karšta, vaiksčiojom trumpom rankovėm, gal dėl to ir nenudabojau augaliukų. tai išeina reiks įsitaisyti pora naujų strepsų, ir nešti žiemoti darban, ten būtų kaip tik... reikai pabandyti,nes tiesiog nesupratau,kodėl gražiausiai žydėję augal;ai neperžiemojo.... doh.gif
Atsakyti
na gal čia dėl to kad strepsiams kaip ir visoms gėlėms žiema toks galima sakyti kaip ir ramybės periodas-jos tiesiog tik vegetuoja.O jei sudaromos joms kaip sakote šiltanamio sąlygos tai jos kaip ir per prievartą vieną kitą žiedelį parodo, bet jėgų kaip ir neturi. Gal dėl to lapai ir geltonuoja
na čia tik mano nuomonė
aš auginu tik kelis pramoninius, veislinių neturiu
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2009 05 11, 10:32)
Užtat noriu paklausti aušraz ir kitų ,kaip sekasi jūsų strepsam per žiemą butuose. ax.gif

Mano ziemojo ant palanges, ten kur ir per vasara buna, tik buvau patiesus putplascio. Visi labai gerai perziemojo be jokiu problemu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės. 4u.gif

Turiu tris atliekamus šiuo metu žydinčius veislinius (Paramonovų selekcija) streptokarpus.

Moroznyje Uzory
user posted image

Liubava
user posted image

Snega Kilimandžara
user posted image

Smulkiau galima Čia arba į AŽ. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruginė: 15 gegužės 2009 - 08:16
Sveikos 4u.gif Galu gale as jau namuose, sesija baigta clap.gif Nusipirkau Vilniuje Klassman zemes, taip visur isgirtos, ziuresim g.gif O cia ziuriu tylu, niekas nesigiria ziedeliais schmoll.gif Pas mane is vaikiuku vienas ziedukas prazydo Moonlight /Sorano thumbup.gif kiti dar tik masto, saulutes mazokai gavo doh.gif
Ruginė o tavo gelytes labai grazios thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skarpionuke: 15 gegužės 2009 - 16:39
Skarpionuke, sveikinu pabaigus sesiją 4u.gif Gal jau apžiūrėjai Klasmann žemę - ar tai vien durpė? O Tu kokį substratą pirkai, gal T1?
O mano namuose šiandien apsigyveno Piotro (Lenkija) streptokarpai. Siuntinukas atėjo labai greitai - per dvi dienas. Augaliukai atkeliavo gerai, iš esmės nenukentėjo, tik vieno žiedelis kiek susiglamžė
user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 05 15, 20:17)
Skarpionuke, sveikinu pabaigus sesiją 4u.gif  Gal jau apžiūrėjai Klasmann žemę - ar tai vien durpė? O Tu kokį substratą pirkai, gal T1?
O mano namuose šiandien apsigyveno Piotro (Lenkija) streptokarpai. Siuntinukas atėjo labai greitai - per dvi dienas. Augaliukai atkeliavo gerai, iš esmės nenukentėjo, tik vieno žiedelis kiek susiglamžė

Aciu drinks_cheers.gif
Jo pirkau T1 Maisas didelis 40kg, supresuotas doh.gif Durpe, bet atrodo geriau nei Grenwold. Kelis vaikus persodinau, tik galvoju kur reiks tiek det doh.gif
Sveikinu su naujais gyventojais 4u.gif Gaila nezinojau, kad uzsisakineji, buciau prisijungus, siuntimas pigiau kainuotu blush2.gif O kokias veisles uzsisakei g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skarpionuke: 15 gegužės 2009 - 20:09
Nežinau, kur gyveni. Butum kur arti - pusę maišo perpirkčiau smile.gif
Su manimi iš Lenkijos norėjo užsisakyti viena pažįstama, bet nutariau pati pabandyti - jeigu kas, kad kito žmogaus "nepavesčiau". Kadangi dar neturėjau Visa kortelės, buvo šiokių tokių nesusipratimų. Piotras atsiuntė duomenis kaip mokėti Pay Pal, o aš dariau tarptautinį pavedimą, kuriam, pasirodo, reikia ir gavėjo banko. Na, truputį apsižioplinau, bet kreipiausi į e.bankininkystės konsultantus ir jie sutvarkė taip, kad pevedimas sėkmingai nukeliautųų.
Skarpionuke, siuntimas nebūtų buvęs pigiau. Anksčiau Piotras rašė, kad augalų persiuntimas, nežiūrint, koks jų kiekis, kainuotų 15 eurų. Kai užsisakinėjau aš, parašė, kad kiekvieno augaliu persiuntimas - po 3 eurus, dar 3 eurai už patį augalą. Taip, kad kiek užsisakei, tiek atitinkamai ir moki.
Augaliukai neblogos kokybės, įvairaus dyio, šaknys, atrodo, gerai išsivysčiusios. Tikiuosi, gerai augs.
Atsakyti
Tai ten nuotraukoj visi is Lenkijos 10veisliu g.gif As is Ukmerges, kaip ir tolokai doh.gif siusti irgi neapsimeketu tikriausia g.gif bet jei buni Vilniuje ar Kaune galeciau pasidalinti. http://www.vedrana.l...s_1_substratas/ Ciupinejant atrodo labai maloni thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2009 05 15, 21:25)
Tai ten nuotraukoj visi is Lenkijos 10veisliu  g.gif  As is Ukmerges, kaip ir tolokai  doh.gif  siusti irgi neapsimeketu tikriausia  g.gif  bet jei buni Vilniuje ar Kaune galeciau pasidalinti. http://www.vedrana.l...s_1_substratas/ Ciupinejant atrodo labai maloni  thumbup.gif

Girdėjau tą "Vedraną' - kažkur už stoties. Kada nors nuvažiuosiu. Iš Lenkijos - 11 veislių, sunku buvo atsispirti. Šiaip sau prisižadėjau: šiemet daugiau jokių naujų augalų. Po to, kad per dvi dienas dar įsigijau dar apie 20 mini sanpaulijų, nebeliko vietos...
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 05 15, 20:40)
Iš Lenkijos - 11 veislių, sunku buvo atsispirti.  Po to, kad per dvi dienas dar įsigijau dar apie 20 mini sanpaulijų, nebeliko vietos...

Oho, Ausrazs, koks tavo stiprus virusas bigsmile.gif
Įsivaizduoju, kad visas kambarys pas tave turėtų būti vien gėlytės smile.gif
O iš kur sanpaulytes įsigijai?
Atsakyti