Įkraunama...
Įkraunama...

Tupperware

jau visos turbūt turite šią info, bet gal dar kam pravers 4u.gif

„Servofiks“ inde ilgiau išsaugosite reikiamą maisto temperatūrą. Tiesiog pripilkite pusę litro vandens arba priberkite ledo gabalėlių ir įstatykite kiauraindį (su maistu) „Servofiks“ inde. Jūs tuoj pat sulauksite reikiamo rezultato! Inde galite maistą sušildyti, atšaldyti ir net gaminti! Tai tikras iššūkis virtuvės virtuozams, nes jame galite gaminti viską: makaronus, kotletus, varškę, virti kiaušinius. Maistas, pagamintas „Servofiks“, niekada nepraras maistingų savybių, aromato ir išvaizdos. Tereikia indą pašildyti, pripilti verdančio vandens ir uždengti dangčiu.
Kiauraindžio tamsi spalva ilgainiui išsaugos pirminę išvaizdą, net jei Jūs virsite grikius. Tai saugesnis indas. Dangčio rankenėlė saugo jūsų rankas, neleisdama nusiplikyti, o aptakios formos leidžia patogiai paimti indą į rankas.

SUŠILDYMAS IR IŠLYDYMAS
Maistą, kurį reikia išlydyti, pavyzdžiui, sviestą, šokoladą, sudėkite į "Bake to Basics" dubenėlį ir statykite į "Servofiks" kiauraindį, pripilkite 0,5 l verdančio vandens ir uždenkite dangčiu. Palikite 10 - 15 min., kol ištirps. Taip maistą galima ir sušildyti.

ATŠILDYMAS
Šaldytas uogas, daržoves, mėsą, žuvį galima atšildyti "Servofiks" inde. Atšildomą produktą įdėkite į indą, uždenkite dangčiu ir palikite, kol atšils. Produktas nepraras drėgmės ir aromato, nemirks savo sultyse ir virtuvėje nepasklis atšildomo produkto kvapas.
Jeigu norite atšildytas daržoves išvirti, pašildykite indą, daržoves užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad jis semtų daržoves, paskaninkite druska, uždenkite dangtį. Po 20-30 min. daržovės bus paruoštos.

LAIKYMAS
Servofiks galite laikyti duoną, sviestą, kepinius, t.y. naudoti kaip duoninę.

BULVĖS
Jeigu pašildytą indą pilną pridėsite išvirtų bulvių, galėsite ilgai išlaikyti šiltas.

KOPŪSTAI
Į įkaitintą indą dėkite kopūstus, užpilkite verdančiu vandeniu ir apvyniokite rankšluosčiu. Po 30 min. kopūstai bus paruošti.

KIAUŠINIAI

Kambario temperatūros kiaušinius sudėkite į pašildytą indą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir uždenkite dangtį. Po 20 min. kiaušiniai išvirs. Jie nesutrūks ir nepamėlynuos trynys. Dėkite ne daugiau kaip 5 kiaušinius.

GRIKIŲ KOŠĖ
Pašildykite indą, grikius supilkite į kiauraindį, įdėkite į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu, (apie 2 cm virš kruopų). Uždenkite dangtį. Virti 20 min. Kitokias kruopas virkite pusę įprasto laiko puode ant viryklės, tada viską supilkite į „Servofiks“ indą ir palikti 15 min.

BIRŪS RYŽIAI
Pavirkite ryžius puode apie 5 min. Perpilkite ryžius ir nuovirą į Servofiks kiauraindį, uždenkite dangčiu (galite apvynioti rankšluoščiu, kad neatšaltų) ir palikite apie 15 min.

MAKARONAI
Puode užvirkite vandenį arba sultinį. Sudėkite makaronus į pašildytą indą (su kiauraindžiu) ir užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu ir apvyniokite rankšluosčiu. Virti 15-20 min. Kai kurių rūšių makaronus prieš pilant į indą 5 min. dar pavirti puode.

KVIEČIŲ DAIGINIMAS
Grūdus supilkite į indą, nuplaukite, pamerkite drungname vandenyje ir palikite per naktį. Nupilkite vandenį ir uždenkite dangčiu, per dieną 2 kartus perplaukite, tačiau inde vandens nepalikite. Per parą grūdai sudygs.

SRIUBA
Pavirtą daržovių sriubą supilti į "Servofiks" indą ir palikti. Daržovės išsaugos vitaminus (netinka žirnių ir pupelių sriubai).

KOTLETAI
Kotletus apkepkite iš abiejų pusių. Sudėkite į indą taip, kad uždengtų visas skylutes. Tuomet uždenkite dangtį ir po 20 min. patiekite kotletus.

MĖSA DVIEJUOSE MARŠKINĖLIUOSE
Pusę kilogramo filė supjaustykite 0,5 cm storio gabalėliais. Išmuškite, bet nesūdykite, nes pasūdžius iš mėsos išbėgs sultys. Viename inde išplakite kiaušinį su prieskoniais (druska, pipirais, vegeta ir t.t.), kitame išmaišykite manus su prieskoniais. Suvilginkite mėsą pirma į kiaušinį, paskui į manus, po to vėl į kiaušinį ir manus. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių ir dėkite į dėklą taip, kad tarp kepsnių liktų tarpas. Į indo dugną pripilkite 1,5 stiklinės verdančio vandens, įdėkite kiauraindį su mėsa, uždenkite dangtį ir palikite, kad išbrinktų, 30 min.

ŽUVIS
Taip gaminama tik jūros žuvis, pavyzdžiui : lydeka , menkė.
Žuvį supjaustykite 1,5 cm gabalėliais ir sudėkite į kiauraindį taip, kad stuburas būtų statmenas indo dugnui, pabarstykite prieskoniais, uždėkite citrinos, svogūno griežinėlių, tarkuotų morkų. Į pašildytą indą įpilkite 1,5 stiklinės verdančio vandens, dėkite kiauraindį su žuvimi ir uždengę dangtį laikykite 20 min.
Galite žuvį užpilti ir verdančiu (pasūdytu) vandeniu taip, kad apsemtų. Tuomet, išimkite kiauraindį su žuvimi, iš sultinio paruoškite padažą.

VARŠKĖ
Dideliame puode užvirinkite 2 l riebaus pieno ir nukelkite nuo ugnies. Plakimo dubenyje sumaišykite 1 l kefyro su 3 kiaušiniais. Į slūgstantį pieną supilkite kiaušinių ir kefyro plakinį, išmaišykite ir palikite apie 30 min. Kiauraindžio dugną išklokite viengubu popieriniu kavos filtru, kiaurasamčiu išgriebkite varškę, sudėkite į indą. Varškę pabarstykite cukrumi, cinamonu, aguonomis arba druska ir kmynais. Palaikykite šaldytuve 36 val. Iš apatinio indo išpilkite skystį, kad neapsemtų varškės.

JOGURTAS
Pašildykite 2 l pieno 40 laipsnių temperatūroje, supilkite 0,25 l jogurto be priedų ir išmaišykite. Tuomet sulkite į pašildytą "Servofiks" indą, uždenkite dangtį ir palikite 200 temperatūroje 12-15 valandų (neatidaryti dangčio). Galite palikti 0.5 l jogurto kitam kartui. Gaminant jogurtą iš šio raugo, laikykite 6 - 8 valandas. Taip galima pasigaminti ir bifiliną.

KOMPOTAS
Supjaustykite vaisius ar uogas ir sudėkite į indą, pripilkite verdančio vandens ir laikykite 5 valandas, kol atvės. Po to išimkite kiauraindį su uogomis ir pasaldinkite kompotą.

KOLDŪNAI, VIRTINUKAI
Išvirtus koldūnus ar virtinukus sudėkite į pašildytą "Servofiks" indą. Įdėję vieną porciją, dėkite gabalėlį sviesto, tada ruoškite kitą porciją ir t.t. Virtinukai nesulips. Jeigu virtinukų lieka, kitą dieną juos galite pašildyti (į tarpą (esantį tarp indo pagrindi ir kiauraindžio) pripylus 0,5 l verdančio vandens).
Atsakyti
O as servofikse isbandziau varske kitaip. Kefyra uzsaldai, po to ledo luita dedi i servofiksa ir palieki per nakti. Ryte turi varskyte thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 12 02, 22:48)
O as servofikse isbandziau varske kitaip. Kefyra uzsaldai, po to ledo luita dedi i servofiksa ir palieki per nakti. Ryte turi varskyte thumbup.gif

Labai fainas receptas. Seniai bedariau, reiks vėl pasigamint.
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2008 12 02, 22:56)
Šiandien išbandžiau naująsias  žirkles paukštienai: džiaugiuosi neatsidžiaugiu  thumbup.gif , karpiau vištą, prispaudžiau nemažai česnako su česnako spaustuku, pamarinavau, ryt kepsiu  rolleyes.gif

Rytoj bandysiu su česnako spaustuku imbierą spausti, darysiu arbatos, nes vaikai kosti  doh.gif

Atsiprasau, kad ne i tema, vaiku gyd. kazka minejo, ka imbiero milteliai sumaisyti su svietu nuo kosulio gerai g.gif gal kas bandet unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2008 12 02, 22:22)
jau visos turbūt turite šią info, bet gal dar kam pravers  4u.gif

Vixiuke, aciuks.gif, informacijos niekad nebus perdaug drinks_cheers.gif
O aš maniau, ką čia su juo daryti, pasirodo neblogas indas thumbup.gif
Atsakyti
Asese lauksim įspūdžių po imbiero spaudimo česnakų spaustuku mirksiukas.gif

Mane ir sudomino Servofiksas bigsmile.gif Man atrodo jis bet kokioj kelionėj atostogaujant ar iškylaujant nepamainomas dalykas thumbup.gif
Atsakyti
Bet Servofiksui nuolaidos nėr g.gif ar kažką praleidau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo davija: 03 gruodžio 2008 - 11:03
QUOTE(davija @ 2008 12 03, 11:02)
Bet Servofiksui nuolaidos nėr g.gif ar kažką praleidau...

ne nėra, tiesiog pradžioj info tinka visiem indam...

Dar radau daugiau info apie visus iso duo indus:

Iki šiol. Šie gaminiai ne tik neturi analogų—jie rodo kelią visiems .Ne tik gražūs ir puikaus dizaino, bet ir itin praktiški—kad patiekalus ir serviruotume, ir saugotume, ir pervežtume išties patogiai ir elegantiškai. Apgalvota viskas— ir šaukštas, ir dangtelis, ir forma, ir sienelės, ir vidinio dubens spalva, ir dangtelio rankenėlė tiesiog sako: mes tau tarnausime ilgai, nuveiksime daug ir džiuginsime kasdien. Iš ties, kai pagalvoji, kaip mes galėjome gyventi be Iso duo anksčiau? O juk dar neseniai bulvinius blynus (bent jau mano mama) dėdavo į plieninį dubenėlį (GOST-76), uždengdavo lėkštele, susukdavo į laikraščius, apsukdavo kaldrom ir tokį ritinį įremdavo į radiatorių– kad neatšaltų. Laikai pasikeitė. Kaip Jūs įsitikinate, kad serviruosite patogiai ir gražiai?

Kaip apie tai dar niekas nepagalvojo? Žinia, yra termosai, yra insuliuojančios medžiagos, bet namuose reikia daug paprastesnių ir efektyvesnių sprendimų. Iso duo turi ir dvigubą dangtelį, ir dvigubą indą. Tai leidžia dvigubai ilgiau išlaikyti maisto temperatūrą. Jei dar pripiltume verdančio vandens, ar ledukų– žiūrint ko reikia, pasiektume išties įspūdingą efektą.

Tik pagalvoji, kad nuo šiol nebereikės nervuotis dėl to, kad šeima niekaip neateina pietų, ar kad vyras paskambinęs pasakė, jog truputį užtruko darbe. Nereikia net mikrobangų krosnelės—tad taupomas ir laikas, ir pinigai. Su Iso duo mes turime naujas galimybes.

Pavyzdžiui, pilnas indas ryžių išlaikys 60 laipsnių temperatūrą net 2 valandas— o tai yra dvigubai ilgiau, nei vienasieniame inde. Bet... Tai nereiškia, kad įdėjus vieną ryželį, Jūs jį irgi išlaikysite šiltą dvi valandas. Žinoma ne. Todėl svarbu suvokti, kad jei norime maistą išlaikyti šiltą kuo ilgiau, turime maksimaliai užpildyti indą.

Jie ne tik dailūs, bet ir niekada nepaskęs indo viduje. Maža to, puikiai saugo šilumą—nes dangtelis juos prispaudžia sandariai. Išėmus šaukštą ir pasukus dangtelį, gudrus snapelis užspaudžia kiaurymę.

Rankenos tiesiog įlietos į indą ir išraiškingai leidžiasi žemyn. Pagalvota ir apie tai, kaip patogiai  pernešti indą, ir apie tai, kad semiant ką nors iš jo platūs kraštai neleistų aptaškyti staltiesės. Indo sienelės rupios—kad neslystų iš rankų, o vidinis indas nudažytas intensyvia spalva, kad nesidažytų, pvz., nuo morkų ar burokėlių.

Jei kalbame apie populiarųjį 2,5 L Iso Duo, tai tik jo mažasis indas yra 2,5l talpos. Didysis siekia net 3,1l— tad turite du puikius dubenėlius, uždaromus atskirais dangteliais, kai Jums reikia pateikti du patiekalus.

Jei ko liko, ar jei ruošiame kokį patiekalą—turime puikų didįjį dubenėlį ir į kelionę, ir šaldytuve. Kai kas net tešlą kildina— na, mes negalime garantuoti, kad Jums irgi taip gerai seksis su tešla, nes tam yra Bake to Basics serija.

Serviruokite sriubas, šaltibarščius, padažus, šiltas ir karštas salotas, mišraines, žuvį, risotto, plovą, koldūnus, cepelinus, kotletus, apkepus, dešreles– viską, ką dažniausiai pateikiate ant stalo. Su Iso Duo tai daryti ir šauniau, ir taupiau, ir praktiškiau.

Net jei turite kelis Iso duo indus, jie užima minimaliai vietos, nes patogiai sudedami vienas į kitą. Juos drąsiai galite plauti indaplovėje, tik, jei turite senesnę indaplovę, nedėkite jų arti kaitinimo elemento. Iso duo skirti ne aukštesnei, nei 85 laipsnių temperatūrai, tad akivaizdu, kad juose gaminti— mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje net neverta bandyti. Pažeisite garsiąją—neribotą– Tupperware garantiją.
Atsakyti
wou bigsmile.gif iš kur tiek info g.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2008 12 03, 11:21)
wou bigsmile.gif iš kur tiek info g.gif

turėjau gerą vadovę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2008 12 03, 11:32)
turėjau gerą vadovę  ax.gif

Ir pati gera vadovė thumbup.gif
Atsakyti
mano vadovė ir būtų nieko, bet jau baisiai uzsiėmus, tempas pas ją nežmoniškas doh.gif
Atsakyti