QUOTE(daidora @ 2008 11 25, 21:32)
šiand išbandžiau silikoną 19perliukų. nepamenu buvo čia receptas ar ne, bet įmetu.
GODOS MARIJOS GUMINUKŲ RECEPTAS
(,,19 PERLIUKŲ,, SILIKONINĖJE FORMOJE )
1 pakelis vaisių žele,
30 ml.(keturi šaukštai) sausos želatinos,
25ml. (trys šaukštai )cukraus,
pusė arbatinio šaukstelio citrinos rūgšties,
130 ml.šilto virinto vandens.
Visus ingredientus sumašome dubenėlyje ir dedame į mikrobangų krosnelę 1min. 400 galingumu. Svarbu, kad masė gerai išsimaišytų ir želatina isbrinktų. Silikono formą padėkite ant lygaus kieto paviršiaus, pvz.ant pjaustymo lentelės, kad galėtumėte saugiai pakelti ir su skystu turiniu nunešti iki šaldytuvo. Su šaukštu pripildyti įspaustas silikono formeles ir deti 10min.į šaldytuvą, kad pabaigtų stingti. Skanaus !
P.S. Šiame recepte vandens kiekis paskaiciuotas įspautstiems i vidu perliukams. Jei norite iškiliu guminuku vandens reiks mazdaug 150ml.
Skanaus !
receptas nukopintas, saldainiai mano
Aš tokius pačius guminukus darau, bet dedu 1 šaukštą su kaupu želatinos ir vieną šaukštą cukraus ir gaunasi kuo puikiausi. Ar čia truputį nepadauginta ?

Gal ten arbatiniai šaukšteliai ?

Beje ir šio recepto autorę Godą Mariją asmeniškai pažįstu
Papildyta:
QUOTE(vaida39 @ 2008 11 25, 22:34)
Mergaites,as cia ne i tema.Prasau man patart,ar apsimoka pirkt maisytuva braun(blenderi).Nusiziurejau su vakuminiu siurbliu(yra2vakuminiai konteineriai)
Atsakau ne į temą

Braun blenderį gavau pernai nuo Kalėdų senelio

ir iki šiol atsidžiaugti negaliu, koks geras

Nei vienas kombainas nesusmulkindavo krienų, o šitas be problemų

O šiemet pas tą patį gerą senelį užsisakiau vakuuminius priedus, nes komplekte nebuvo

Svarbiausia reikia žiūrėti, kad būtų turbo greitis, tada bus super