Įkraunama...
Įkraunama...

Tupperware

Viola80 console.gif , man ta mergaitė, kuri įtraukė į TW verslą, iškart perspėjo, kad nieko ypatingo ta didelė duoninė, t.y. ne stebuklas schmoll.gif .
Pvz., aš stengiuos daug duonos neprisipirkti, perkuos pagrinde "Balto pyrago" ir laikau šaldytuve blush2.gif, nes pati duonos nei batonų nevalgau, o tik mano vyrai.
O savo potencialioms klientėms tą patį kartoju - ne stebuklas schmoll.gif , turėjo ir tau tą patį pasakyti g.gif
Bet dabar ir duona tokia baisi doh.gif , nžn, gal reikia man pačiai jau pradėti kepti g.gif
Atsakyti
Tęsiant diskusijas apie duoninę. Du metus kalbėjau kaip gabe60, ir kaip gesa susirzikavau. Ir tikrai nenusivyliau. Stebuklo nepadarys TW ir jūsų jau kepykloje karšta sufasuota į polietileną ir taip sugadinta duona niekame kame neišsilaikys tris savaites... Tačiau visada parsinešusi duoną iš parduotuvės išimu iš maišelio ir palaikau ant stalo 2-3 val, kad išgaruotų drėgmė. Ir nebijokite, kad duona apdžius, įdėjus ją į duoninę durelėse esantis filtras CondensControl taip sureguliuos, kad duona bus natūralaus drėgnumo. Na bet jei įdėsite 3-4 dienų duoną tiesiai iš maišelio į duoninę, kuriame jau jį užsiauginusi pelėsį, nu nei lenkiška, nei lietuviška medinė nei jokia kita stebuklinga duoninė to pelėsio nebeiškrapštys. Bet kad pirkusi šviežią duoną ją išlaikau 5-6 dienas be jokio pelėsio, tai tikrai galiu drąsiai tvirtinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vita: 25 lapkričio 2008 - 15:45
QUOTE(Vita @ 2008 11 25, 15:44)
Tęsiant diskusijas apie duoninę. Du metus kalbėjau kaip gabe60

Nieko aš netvirtinu schmoll.gif , pati norėjau sau pirktis, bet mane atkalbėjo. Visgi ne tokia ir pigi, kai pagalvoji, o aš nepratusi švaistytis, be to mėgstu gerus ir gražius daiktus 4u.gif Pvz., ką esu įsigijusi iš TW, kol kas esu patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
Oi ne, ne taip supratai. Nesakau, kad tvirtinai schmoll.gif Sakau, kad kaip ir tu sakydavau, tą ką iš kitų buvau girdėjusi, kad nieko gero ta duoninė. Ir sakyčiau kelis žmones net atkalbėjau ją pirkti blush2.gif Bet ėmiau ir įsigijau ir va sakau dabar jau savo nuomonę, tikrai nenusivyliau smile.gif Ir kad verta pirkti smile.gif
Atsakyti
aš duonine esu labai patenkinta - kai kepu duoną pati - per naktį ją atvėsinu ir tik tada dedu i duoninę - esu pastebėjusi, kad pirkta duona greičiau pelyja - manau būtent todėl, kad nebuvo tinkamai atvėsinta. Mano kepta duona, esant reikalui, ramiai išstovi duoninėje dvi savaites. Šiaip mano kepaliukas užimą visą duoninę, na o jei sugalvoju dar ką įkišti - sausakimšai - tai tikrai greičiau pelyja. Plaudavau anksčiau su actu duonine kas 3 savaites, bet kai guli joje mano keptas 1 kepaliukas - užtenka ir vieno karto į 5 savaites - ir tai nereiškia, kad po į savaičių ten pelėsių pilna
. Na aš geresnės duoninės nežinau - sakykit ką norit.
Atsakyti
Jeigu pelyja duoninėje duona,tai ne duoninė kalta,o duona.Juk dabar į ją prideda daug visokių E ,ji dar karšta supakuojama į maišelius,na ir dar daug visokių dalykų.Naminė duona daug geriau laikosi šioje duoninėje. Dar priklauso nuo to,ar daug drėgmės patalpoje.
Atsakyti
šiand išbandžiau silikoną 19perliukų. nepamenu buvo čia receptas ar ne, bet įmetu.

GODOS MARIJOS GUMINUKŲ RECEPTAS

(,,19 PERLIUKŲ,, SILIKONINĖJE FORMOJE )

1 pakelis vaisių žele,
30 ml.(keturi šaukštai) sausos želatinos,
25ml. (trys šaukštai )cukraus,
pusė arbatinio šaukstelio citrinos rūgšties,
130 ml.šilto virinto vandens.

Visus ingredientus sumašome dubenėlyje ir dedame į mikrobangų krosnelę 1min. 400 galingumu. Svarbu, kad masė gerai išsimaišytų ir želatina isbrinktų. Silikono formą padėkite ant lygaus kieto paviršiaus, pvz.ant pjaustymo lentelės, kad galėtumėte saugiai pakelti ir su skystu turiniu nunešti iki šaldytuvo. Su šaukštu pripildyti įspaustas silikono formeles ir deti 10min.į šaldytuvą, kad pabaigtų stingti. Skanaus !

P.S. Šiame recepte vandens kiekis paskaiciuotas įspautstiems i vidu perliukams. Jei norite iškiliu guminuku vandens reiks mazdaug 150ml.

Skanaus !

receptas nukopintas, saldainiai mano mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
kaip gražu thumbup.gif

o aš vis neprisiruošiu išbandyt blush2.gif
Atsakyti
Mergaites,as cia ne i tema.Prasau man patart,ar apsimoka pirkt maisytuva braun(blenderi).Nusiziurejau su vakuminiu siurbliu(yra2vakuminiai konteineriai) g.gif
Atsakyti
QUOTE(daidora @ 2008 11 25, 21:32)
šiand išbandžiau silikoną 19perliukų. nepamenu buvo čia receptas ar ne, bet įmetu.
GODOS MARIJOS GUMINUKŲ RECEPTAS

(,,19 PERLIUKŲ,, SILIKONINĖJE FORMOJE )
1 pakelis vaisių žele,
30 ml.(keturi šaukštai) sausos želatinos,
25ml. (trys šaukštai )cukraus,
pusė arbatinio šaukstelio citrinos rūgšties,
130 ml.šilto virinto vandens.

Visus ingredientus sumašome dubenėlyje ir dedame į mikrobangų krosnelę 1min. 400 galingumu. Svarbu, kad  masė gerai išsimaišytų ir želatina isbrinktų. Silikono formą padėkite ant lygaus kieto paviršiaus, pvz.ant pjaustymo lentelės, kad galėtumėte saugiai pakelti ir su skystu turiniu nunešti iki šaldytuvo. Su šaukštu pripildyti  įspaustas silikono formeles ir deti 10min.į šaldytuvą, kad pabaigtų stingti. Skanaus !

P.S. Šiame recepte vandens kiekis paskaiciuotas įspautstiems i vidu perliukams. Jei norite iškiliu guminuku vandens reiks mazdaug 150ml.

Skanaus !
receptas nukopintas, saldainiai mano mirksiukas.gif
user posted image

Aš tokius pačius guminukus darau, bet dedu 1 šaukštą su kaupu želatinos ir vieną šaukštą cukraus ir gaunasi kuo puikiausi. Ar čia truputį nepadauginta ? g.gif Gal ten arbatiniai šaukšteliai ? g.gif Beje ir šio recepto autorę Godą Mariją asmeniškai pažįstu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vaida39 @ 2008 11 25, 22:34)
Mergaites,as cia ne i tema.Prasau man patart,ar apsimoka pirkt maisytuva braun(blenderi).Nusiziurejau su vakuminiu siurbliu(yra2vakuminiai konteineriai) g.gif

Atsakau ne į temą mirksiukas.gif Braun blenderį gavau pernai nuo Kalėdų senelio newyear.gif ir iki šiol atsidžiaugti negaliu, koks geras thumbup.gif Nei vienas kombainas nesusmulkindavo krienų, o šitas be problemų thumbup.gif O šiemet pas tą patį gerą senelį užsisakiau vakuuminius priedus, nes komplekte nebuvo smile.gif Svarbiausia reikia žiūrėti, kad būtų turbo greitis, tada bus super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ligita69 @ 2008 11 25, 22:57)
Aš tokius pačius guminukus darau, bet dedu 1 šaukštą su kaupu želatinos ir vieną šaukštą cukraus ir gaunasi kuo puikiausi. Ar čia truputį nepadauginta ? g.gif Gal ten arbatiniai šaukšteliai ? g.gif

man atsiuntė tokį receptą, taip ir dariau mirksiukas.gif . Pabandysiu kitą syk mažint. O su vienu šaukštu želatinos jie ne per minkšti?
Atsakyti
QUOTE(daidora @ 2008 11 25, 23:21)
man atsiuntė tokį receptą, taip ir dariau mirksiukas.gif . Pabandysiu kitą syk mažint. O su vienu šaukštu želatinos jie ne per minkšti?

Tikrai ne per minkšti smile.gif O su 3 šaukštais cukraus tai nesvietiškas saldumas turėjo būti ar ne ? g.gif
Atsakyti