man tai virtuve tai tas pats kas velniui kryzius
na nesutverta as buti prie puodu
bet jei labai reik arba kai uzeina upas tai pagaminu brangiausiam.o siaip tai mes arba bare pavalgom arba pas tevus

Kiek suprantu is daugumos pasisakymu.... tai busiu balta varna... Bet man patinka gamint savo vyrui.... Jau nuo mazu dienu darydavau valgyt savo seimai (ta prasme tevams, broliui).... Nesu virtuoze... bet kai daznai darai.... tai net man skanu
Gal del to,kad pagal horoskopa esu Jautis (kuriam labai svarbi seima ir namu zidinys)..... tai manau,jog jei as sedziu namie, o vyras grizta vakare po darbo- geda butu sedet issiziojus ir laukt kol jis dar ir man valgyt padarys.
Buna sunkiu dienu ir man.... tada verdam koldunus ar sasiskas.... Be to jis pats puikiai gamina..ir mums isverda daznai. Bet pvz man zymiai daugiau malonumo.... kai koki savaitgali pusryciams maniskis gauna karstu blyneliu.... ir buna laimingas kaip vaikas
(aisku ir mane tuo paciu laaaabai pamalonina
)...
Manau jei seimoje abipusis supratimas ir darna... tai viskas kitaip atrodo... ne tokia didele kancia ir toje virtuveje....
Kad tik neprisisnekeciau
Bet suprantu tas moteris, kurios "organiskai" nepakelia virtuves.... tada jau belieka deretis su vyru
Papildyta @ [mergetime]1079213711[/mergetime]
P.S. Tiesa.... ipilsiu dabar truputi zibalo.....
Mielos mamos, kurios nenora daryt valgyt motyvuoja laiko stoka auginant vaika.... o ka jus cia veikiat forume?
Juk tai labai daug laiko suryja
Aisku netaikau nescioms , nes pati neseniai buvau.. ir tada viskas kitaip atrodydavo.... ir tada galima "tinget"

Gal del to,kad pagal horoskopa esu Jautis (kuriam labai svarbi seima ir namu zidinys)..... tai manau,jog jei as sedziu namie, o vyras grizta vakare po darbo- geda butu sedet issiziojus ir laukt kol jis dar ir man valgyt padarys.
Buna sunkiu dienu ir man.... tada verdam koldunus ar sasiskas.... Be to jis pats puikiai gamina..ir mums isverda daznai. Bet pvz man zymiai daugiau malonumo.... kai koki savaitgali pusryciams maniskis gauna karstu blyneliu.... ir buna laimingas kaip vaikas

Manau jei seimoje abipusis supratimas ir darna... tai viskas kitaip atrodo... ne tokia didele kancia ir toje virtuveje....
Kad tik neprisisnekeciau

Papildyta @ [mergetime]1079213711[/mergetime]
P.S. Tiesa.... ipilsiu dabar truputi zibalo.....

Mielos mamos, kurios nenora daryt valgyt motyvuoja laiko stoka auginant vaika.... o ka jus cia veikiat forume?

Aisku netaikau nescioms , nes pati neseniai buvau.. ir tada viskas kitaip atrodydavo.... ir tada galima "tinget"

Man kazkaip neuzkliuvo , kad kuri rasytu, kad laiko ner
, tingiu skaityt is naujo.Auka galima jaustis ne del laiko stokos.
Pakalbesiu apie save:
Pavz:. as buvau taip isaukleta, kad reikia daryti valgyti. Mama mokesi, budavo isvaziuoja menesiui, tai man reikejo gyvulius serti, seses priziureti, valgyt daryti, tada man buvo 12 metu. Pirmam vyrui gaminau, paskui turejau draugu - gaminau. Viskas naturalu atrode ir nebuvo jokio kvailo aukos jausmo. Bet, va, dabartinis mano vyriuks...sunku paaiskinti, tingiu smulkmenas rasyti, bet jis elgiasi, kaip lodorius ir visada jausmas, kad kavalierius atejo i svecius , o ne namo. Todel man visa laika priseina kovoti su juo, su savo budrumu (karatis praziopsau momena, tai tenka nuo kupros su peiliu gramdyti
) , nes patikekit, visai nenoriu jaustis ta auka. Tikriausiai panasiu atveju yra ir daugiau, todel sakau, kad ne viskas is tinginystes ar laiko stokos.

Pakalbesiu apie save:
Pavz:. as buvau taip isaukleta, kad reikia daryti valgyti. Mama mokesi, budavo isvaziuoja menesiui, tai man reikejo gyvulius serti, seses priziureti, valgyt daryti, tada man buvo 12 metu. Pirmam vyrui gaminau, paskui turejau draugu - gaminau. Viskas naturalu atrode ir nebuvo jokio kvailo aukos jausmo. Bet, va, dabartinis mano vyriuks...sunku paaiskinti, tingiu smulkmenas rasyti, bet jis elgiasi, kaip lodorius ir visada jausmas, kad kavalierius atejo i svecius , o ne namo. Todel man visa laika priseina kovoti su juo, su savo budrumu (karatis praziopsau momena, tai tenka nuo kupros su peiliu gramdyti

QUOTE (Pipone @ 2004 03 13, 21:32) |
Mielos mamos, kurios nenora daryt valgyt motyvuoja laiko stoka auginant vaika.... o ka jus cia veikiat forume? ![]() ![]() Aisku netaikau nescioms , nes pati neseniai buvau.. ir tada viskas kitaip atrodydavo.... ir tada galima "tinget" ![]() |
matai pipone, vyrai dirbdami savotiskai pailsi, pabendrauja su zmonemis, galu gale neatbunka, o jei mes moterys forumuose negaletumem sedeti, tik prie puodu, ir issisiepus laukti brangiausio, tai jau sorry...kiekviena moteris nori bent kiek laiko per diena skirti sau, nes to laisvo laiko ir taip mazai turi...
beje as dabar jei vaikas miega, stengiuosi laika skirti sau, einu ilsetis, ar sedziu forumuose, galu gale guliu, ar TV ziuriu, o ne begu prie puodu, stai vaikas atsikelia, tada gali eit ir kambarius tvarkyti, jei ka ir diedui valgyt gaminti

As nemegstu valgyti daryt. Jei megciau, tai tikrai daryciau.Man smagu, kai vyrelis sotus. Kartais uzplusta ikvepimas kazka suregzt.tai buna retai. Dekui dievui aukle isgelbeja. o va savaitgaliais jei ikvepimas- gerai, jei ne- nusipirksim ko ir uzkasim.
na o jei manes kas reikalautu gaminti
, as matyt grafiko pareikalauciau .Pvz. kas antra diena . viena as viena jis.
na o jei manes kas reikalautu gaminti

Man atrodo cia priklauso kaip susitaria abu. Jei nuo pat vedybu pradzios zmonele su bliudais laksto, tai ir po keliu metu vyrai to paties tikisi.
Nors juk visada galima rasti kompromisa.
O man smagu vyrui valgyti daryti. Ir pyraga patinka iskept.
Nors juk visada galima rasti kompromisa.
O man smagu vyrui valgyti daryti. Ir pyraga patinka iskept.
Tvarkele - aš tikrai užjaučiu tave dėl tavo vyrelio, bet juk imti ir kategoriškai teigti kad nėra reikalo daryti valgyti ir lygios teisės. Aš kaip ir kai kurios čia pasisakiusios moterys irgi nejaučiu kaifo pjauti malkas, lakstyti kurti pečiaus, valyti užsikimšusius kanalizacijos vamzdžius ir dar daug kitų darbų. Bet yra taip kaip yra - nėra už ką pasamdyti tarnaitės kuri darytų valgyti, tvarkytų kambarius ir nėra už ką samdyti pečkurį, santechniką ar dar kokį biesą. Manau kad pagal galimybes turim suktis. Na o jei kam nepatinka - nėra ko gyventi ir gryzinti vienas kito. Teisingai voveriukas ir kai kurios mamytės yra parašiusios - sunku auginti lelių bet jei visi daro kas ką gali ir stengiasi vienas kitam padėti - tai pasidaro ne taip sunku. O dėl tingėjimo - tai prie jo labai greitai priprantama - dabar aš tingiu valgyt daryti, paskui jau nebeįdomu tvarkytis. Ir prasideda gyvenimas tik tai kas man įdomu, bet gyvenime yra darbų kuriuos reikia daryti nors ir jie labai neįdomus.
QUOTE (Bandis @ 2004 03 16, 08:07) |
...irgi nejaučiu kaifo pjauti malkas, lakstyti kurti pečiaus, valyti užsikimšusius kanalizacijos vamzdžius ... |
Bet juk ta darai ne kasdien po 3 kartus i diena ? Nes moterys vyrams edala gamina juk ne karta per diena,o KASDIEN ir 7 dienas per savaite.Be iseiginiu.
as pati sau nenoriu valgyt daryt
vyras , zinodamas tai , atveza pietus kiekviena diena ( buna , kad negali)
kai yra ikvepimas padarau, o siaip man maiskto gaminimas laiko gaisinimas

vyras , zinodamas tai , atveza pietus kiekviena diena ( buna , kad negali)
kai yra ikvepimas padarau, o siaip man maiskto gaminimas laiko gaisinimas

QUOTE (mamy @ 2004 03 16, 08:47) |
Bet juk ta darai ne kasdien po 3 kartus i diena ? Nes moterys vyrams edala gamina juk ne karta per diena,o KASDIEN ir 7 dienas per savaite.Be iseiginiu. |
O vat čia tu jau apsirinki. Kai šaltą tai tekdavo ir naktį keltis ir kurti. Teisingai kad ne kas dieną bet jei gyveni nuosavam name turėtum žinoti kad darbų yra pakankamai. Ir nereikia apie tai kad po 3 kartus per dieną. Man užtenka ir vieno karto per dieną (daug valgau tik po darbo). O be to nereikia pasakoti kad tai labai daug laiko užima - normalius pietus galima padaryti per 1 - 1,5 val. ir nereikia pasakoti kad turi stovėti tą laiką prie puodų. Aišku jei gaminama kažkas "tokio" tai ir daugiau aiko užima ir pastovėti reikia. Bet šmekam apie kazdieninius pietus. Vat norėčiau aš su ta kuri sako kad tai siaubingas darbas pasivaržyti (aišku sunku man būtų nes niekad nesu per daug gaminęs). Ir įtariu tada atsirastų kitų pasiteisinimų dėl ko moteris neturi daryti valgyti. Pasakojimai apie "sunkius" darbus gali būti veiksmingi tik tiems kas jų nedaręs.

Papildyta @ [mergetime]1079429019[/mergetime]
Sorry už klaidas, bet siutas ima kai kas nors stengiasi vaidinti labai nuskriaustus. Man patiko vienos moteriškės pasakojimas " Vieną kartą kai reikėjo tvarkytis o aš labai tingiu, tai vyrui pasakiau , kad galvą skaudą blogai jaučiuosi. Na suveikė- vyras viską sutvarkė. Na tai dabar labai dažnai pradedu "blogai" jausti". Na ir kaip tokiai neišvarius ligų su geru pagaliu?