Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 2

QUOTE(Sprigė @ 2009 01 06, 11:26)

man labiausiai keista, kad per dvi savaites niekas net telefonu nepasidomėjo, kaip mums sekasi- aš čia apie savanorišką globą (buvom pasiėmę vaiką visam švenčių laikotarpiui ). VTAT darbuotoja prieš tai pas mus lankėsi vienintelį kartą užsipildyti savo popieriukų, betgi tai tik 15 minučių! Suprasčiau dar, jeigu tą vaiką mes būtume globoję jau senai, o dabar....du savaitgalius prieš tai. Baisu pagalvoti, kad vaikai taip įduodami kaip žaisliukai, gauni už juos dienpinigius ir daugiau niekam neįdomu- gal juos skriaudžia, gal muša, gal vienus palieka, gal per šventes geria neišsipagiriodami, na maža kokių žmonių būna...didesnis gal pasakys, o mažas?

Tai tikriausiai VTAT darbuotojams nesukelete jau anksciau jokiu blogu itarinejimu biggrin.gif ,bet jei rimtai tai ir as tokiu dalyku nesuprantu,jiems net neidomu,kaip tas vaikas toje seimoje jauciasi.
O is tiesu,kaip jums sekesi? mirksiukas.gif
Atsakyti

Grįžau, nieko įdomaus neišgirdau, niekas ten nuo manę nesislaptė- paaiškino, kaip jau ministerija pateikė, taip jie patvirtino- išsamų raštą atsiųs raštu- tada matysim. Kažkodėl nenustebino, dokumentus dabar taip pakelti egali, reikia išimti iš archyvo, ai , na žodžiu lauksim visos atsakymo ir tiek.
Bet nors žiema žiemiška biggrin.gif
Atsakyti
Aš įžvelgiu skirtumus tap globotinio šeimynoje ir globotinio šeimoje. Suma negali būti vienoda. Tačiau jeigu patvirtino dvigubas išmokas už globotinį šeimynoje, tai globotiniui šeimoje turėjo padidėti nuo 25 proc. iki 50 proc. priklausomai nuo amžiaus skirtumo.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2009 01 06, 16:59)
Aš įžvelgiu skirtumus tap globotinio šeimynoje ir globotinio šeimoje. Suma negali būti vienoda. Tačiau jeigu patvirtino dvigubas išmokas už globotinį šeimynoje, tai globotiniui šeimoje turėjo padidėti  nuo 25 proc. iki 50 proc. priklausomai nuo amžiaus skirtumo.

tai tu tuos skirtumus imk ir išdėstyk- aš matau. Aš nematau, iš esmės to nemato nei Seimas, nei SRD, o tu matai. Būtų įdomu išgirsti. Ypač nuo kurio laiko tie skirtumai taip ėmė ir atsirado. Lig šiol nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 01 06, 18:49)

tai tu tuos skirtumus imk ir išdėstyk- aš matau. Aš nematau, iš esmės to nemato nei Seimas, nei SRD, o tu matai. Būtų įdomu išgirsti. Ypač nuo kurio laiko tie skirtumai taip ėmė ir atsirado. Lig šiol nebuvo.

Aga,man irgi butu idomu isgirsti tuos skirtumus g.gif .
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 01 06, 17:49)

Aš apie šeimynas nedaug težinau, bet iš to, ką esu girdėjusi, tam tikrų skirtumų įžvelgčiau. Tik susilaikau nuo kažkokių išvadų, ar dėl tų skirtumų turėtų būti skirtingi pinigai, nes jie gal ir neturėtų skirtis, gal turėtų skirtis pvz. kokia nors pedagoginė ar psichologinė pagalba, VTAT dėmesys ir pan.
Apie kokius skirtumus kalbu? Esu mačiusi 2 "gyvas" šeimynų globėjas, ir iš jų pasakojimų susidariau vaizdą, kad bent jau jų atveju tai tam tikra prasme yra labai panašu į darbą ar į privačius globos namus. Ta prasme, kad vaikus, kuriems reikalinga globa, pas juos tiesiog atveža, kartais be jokio perspėjimo, kartais tai būna netgi vidury nakties (jei viduryje nakties juos atima iš tėvų), dažnai atveža po 3-5 iš karto, jei tai didelė šeima, ir įduoda globai. Aišku, gal juridiškai jei ir gali tų vaikų nepriimti, sakyti, kad mums jau per daug, arba būtent šitų kažkodėl nenorim, gal taip ir būna, kad kažkas atsisako, na bet man yra susidarė vaizdas, kad būtent šeimynų atveju labiau galioja tas principas, kad vaikui ieškomi globėjai, o ne globėjams vaikui. O globos šeimoje atveju gal dažnai pas mus yra labiau panašu į ivaikinimą, kai kažkas nori būti tėvais, ir renkasi konkretų vaiką pagal konkrečius pageidavimus ir t.t. Net ir pati asmeniškai pažįstu tokią šeimą, jie netgi yra patys sakę, kad nesivaikina, nes nenori prarasti pašalpos. Bet iš esmės jų atvejis tikrai labiau panašus į įvaikinimo negu į globos šeimynoje.
Tikiuosi nieko neįžeidžiau, kaip minėjau, nedarau jokių išvadų apie piniginius klausimus, o norėjau tiesiog šiaip pasidalinti mintimis dėl tų skirtumų, kurios gal irgi diskutuotinos ir netgi neteisingos, nes ne viską žinau kaip kas yra. Alfijai linkiu sėkmės pradėtuose žygiuose, tik nesupraskit iš šio posto, kad jiems nepritariu smile.gif Tiesiog galvojau, kokie galėjo būti įstatymo rengėjų argumentai, ir pagalvojau, kad gal galėjo būti tokie, kaip surašiau, tipo, kad išsirinktam globėjų vaikui gali globėjai skirti ir savo pinigų, o įduotam šeimynei nesirenkant reikia pilno valstybės išlaikymo (į tokius argumentus ir pati tikrai surasčiau kontraargumentų), bet kaip buvo, pažiūrėkim, ką jie patys pasakys...
Sėkmės dar kartą smile.gif

Atsakyti
[quote=GinteZZ,2009

Esu mačiusi 2 "gyvas" šeimynų globėjas, ir iš jų pasakojimų susidariau vaizdą, kad bent jau jų atveju tai tam tikra prasme yra labai panašu į darbą ar į privačius globos namus. Ta prasme, kad vaikus, kuriems

Bet cia jau kalba ne apie vaiko pinigus,o apie globeju uzmokesti,kuris beja,kaip pati ponia Blinkeviciute per globeju suvaziavima kalbejo,yra mokamas visoje Europos sajungoje,tik pas mus kazkaip globejams niekas nemoka

pagalvojau, kad gal galėjo būti tokie, kaip surašiau, tipo, kad išsirinktam globėjų vaikui gali globėjai skirti ir savo pinigų, o įduotam šeimynei nesirenkant reikia pilno valstybės išlaikymo

Apie koki pasirinkima cia eina kalba,globejas gali tik rinktis is tu vaiku kuriems gali buti paskirta globa,be to jau daugelis manau is musu seniai savo globotiniams skiriame nemaza dali savo pajamu.Pas mus seimoje yra trys globotiniai,siuo metu vienam reikalingos dantuku kabes,(burnyteje truksta vietos dantuku augimui,todel auga antra eile)vien virsutiniams reikalingi 4000 lt ir cia ne del grozio,o jau butinybe.Tai nuo kurio is 3 globojamu vaiku pinigeliu nuimt ?juk tos sumos nei per visus sudejus nesurinksi,zinoma kad dantukus tvarkysime is savo kisenes.Ir aplamai,koks gali buti skirtumas tarp globotinio seimoje ir globotinio seimynoje,jo statusas vistiek nesikeicia,jis tiek ten, tiek ten yra globotinis.Ir serga ir valgo ir poreikiai visu vaiku yra vienodi,todel manau ir pinigeliai visiems vaikams turetu buti mokami vienodi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carvel: 06 sausio 2009 - 19:00
QUOTE(GinteZZ @ 2009 01 06, 19:25)
Aš apie šeimynas nedaug težinau, bet iš to, ką esu girdėjusi, tam tikrų skirtumų įžvelgčiau. Tik susilaikau nuo kažkokių išvadų, ar dėl tų skirtumų turėtų būti skirtingi pinigai, nes jie gal ir neturėtų skirtis, gal turėtų skirtis pvz. kokia nors pedagoginė ar psichologinė pagalba, VTAT dėmesys ir pan.
Apie kokius skirtumus kalbu? Esu mačiusi 2 "gyvas" šeimynų globėjas, ir iš jų pasakojimų susidariau vaizdą, kad bent jau jų atveju tai tam tikra prasme yra labai panašu į darbą ar į privačius globos namus. Ta prasme, kad vaikus, kuriems reikalinga globa, pas juos tiesiog atveža, kartais be jokio perspėjimo, kartais tai būna netgi vidury nakties (jei viduryje nakties juos atima iš tėvų), dažnai atveža po 3-5 iš karto, jei tai didelė šeima, ir įduoda globai. Aišku, gal juridiškai jei ir gali tų vaikų nepriimti, sakyti, kad mums jau per daug, arba būtent šitų kažkodėl nenorim, gal taip ir būna, kad kažkas atsisako, na bet man yra susidarė vaizdas, kad būtent šeimynų atveju labiau galioja tas principas, kad vaikui ieškomi globėjai, o ne globėjams vaikui. O globos šeimoje atveju gal dažnai pas mus yra labiau panašu į ivaikinimą, kai kažkas nori būti tėvais, ir renkasi konkretų vaiką pagal konkrečius pageidavimus ir t.t. Net ir pati asmeniškai pažįstu tokią šeimą, jie netgi yra patys sakę, kad nesivaikina, nes nenori prarasti pašalpos. Bet iš esmės jų atvejis tikrai labiau panašus į įvaikinimo negu į globos šeimynoje.
Tikiuosi nieko neįžeidžiau,  kaip minėjau, nedarau jokių išvadų apie piniginius klausimus, o norėjau tiesiog šiaip pasidalinti mintimis dėl tų skirtumų, kurios gal irgi diskutuotinos ir netgi neteisingos, nes ne viską žinau kaip kas yra. Alfijai linkiu sėkmės pradėtuose žygiuose, tik nesupraskit iš šio posto, kad jiems nepritariu smile.gif Tiesiog galvojau, kokie galėjo būti įstatymo rengėjų argumentai, ir pagalvojau, kad gal galėjo būti tokie, kaip surašiau, tipo, kad išsirinktam globėjų vaikui gali globėjai skirti ir savo pinigų, o įduotam šeimynei nesirenkant reikia pilno valstybės išlaikymo (į tokius argumentus ir pati tikrai surasčiau kontraargumentų), bet kaip buvo, pažiūrėkim, ką jie patys pasakys...
Sėkmės dar kartą smile.gif

GinteZZ, tikrai neįžeidei. Tai ką tusakai, visa taip ar panašiai ir yra, arba turi būti. Šeimynos turėtojai turi du valstybės apmokamus darbuotojus- tai dažniausia tos šeimynos mama ir vyriškoji dalis. Kad jiems kas algas didintų- koks gi klausimas? Tegu. Bet vaikų poreikiai nesiskiria- ir šeimoj ir šeimynoj augantiems reikalinga gi ir psichologinė ir medicininė pagalba, ir tie ir aie valgo, ir tie ir anie išeis į gyvenimą- tik vieni su per pus mažesne valstybės parama.
Panašu- nelygu tapatu. Globojami dažniausia, arba visada tik tie kurie neturi galimybės būti įvaikinti, šiaip jau pagal įstatymą. Niekas tau vaiko, galimo įvaikinti globoti neduos taip paprastai. Antra, o čia pagal kokį įstatymą globėjas privalo būti( būtent privalo priverstinai) būti labdaros davėju. Šeimynos gi gali turėti ir dažnai turi rėmėjus , kiek iš Lietuvos tiek ir iš užsienio. Globėjas nieko negali, nieko neturi ir turėti negali.
Atsakyti

Carvel ir Alfija, tikrai sutinku, jog vaikų poreikai nesiskiria smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2009 01 06, 15:59)
Aš įžvelgiu skirtumus tap globotinio šeimynoje ir globotinio šeimoje. Suma negali būti vienoda. Tačiau jeigu patvirtino dvigubas išmokas už globotinį šeimynoje, tai globotiniui šeimoje turėjo padidėti  nuo 25 proc. iki 50 proc. priklausomai nuo amžiaus skirtumo.

Aš neįžvelgiu jokio skirtumo, aš tik įvželgiu vaikų diskriminacij atsižvelgiant į jų globos statusą, tai socialinį stautsą. Pati valstybė diskriminuoja vaikus, ir kažkodėl man norisi sakyti, kad tokiais įstatymais valstybė pažeidžia Konstituciją, kurioje konkrečiai sakoma, kad visi žmonė (vaikai) lygūs prieš įstatymą.
Reikėtų Šalaševičiūtei užklausimą parašyti, ar tokiais įstatymais nėra pažeidžiamos vaiko teisės.
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2009 01 06, 23:28)

Aš neįžvelgiu jokio skirtumo, aš tik įvželgiu vaikų diskriminacij atsižvelgiant į jų globos statusą, tai socialinį stautsą.  Pati valstybė diskriminuoja vaikus, ir kažkodėl man norisi sakyti, kad tokiais įstatymais valstybė pažeidžia Konstituciją, kurioje konkrečiai sakoma, kad visi žmonė (vaikai) lygūs prieš įstatymą.
Reikėtų Šalaševičiūtei užklausimą parašyti, ar tokiais įstatymais nėra pažeidžiamos vaiko teisės.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2009 01 06, 22:28)
Aš neįžvelgiu jokio skirtumo, aš tik įvželgiu vaikų diskriminacij atsižvelgiant į jų globos statusą, tai socialinį stautsą.  Pati valstybė diskriminuoja vaikus, ir kažkodėl man norisi sakyti, kad tokiais įstatymais valstybė pažeidžia Konstituciją, kurioje konkrečiai sakoma, kad visi žmonė (vaikai) lygūs prieš įstatymą.

"saule" tokį užklausimą parašysim būtinai, bet pirma davai gaunam tuos raštiškus atsakymus iš Seimo ir ministerijos. Žiūrinėjau aš tą skundo šabloną, pridėsim ko klausėm, kur kreipėmės, ką atsakė. Ji tegu ir kreipiasi į KT, ji gali mes mirtingiejikaip ir ne. Konstitucijos gal ir nepažeidžia, bet Vaiko Teisių Konvenciją ir Žmogaus Teisių Konvenciją tikrai taip.
Atsakyti