Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 2

bigsmile.gif Vajezau kaip gerai,gal kartais reiketu suraityt koki kolektyvini rasta ir surinkciau pvz Klaipedoj globeju,kas globoja svetimus,negiminaicius, parasus, nes tokiu 27 tiktai.Toki pati rasta galima siusti butu individualiai,tegu raitosi,visiems atsakineja.Juk po galais, 2000-qisiais metais buvo nustatyta 500 litu globos ismoka. Juk tame ir reikalas-kad zmogus kuris turi dvasiniu galimybiu paimti vaika kartais to negali padaryti del materialiniu problemu...
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2008 12 30, 20:15)
bigsmile.gif Vajezau kaip gerai,gal kartais reiketu suraityt koki kolektyvini rasta ir surinkciau pvz Klaipedoj globeju,kas globoja svetimus,negiminaicius, parasus, nes tokiu 27 tiktai.Toki pati rasta galima siusti butu individualiai,tegu raitosi,visiems atsakineja.Juk po galais, 2000-qisiais metais  buvo nustatyta 500 litu globos ismoka. Juk  tame ir reikalas-kad  zmogus kuris turi dvasiniu galimybiu paimti vaika kartais to negali padaryti del materialiniu problemu...

jokių raštų siųsti nereikia, teisingiau negalima- visus raštus reikia atvežti, nunešti į ministerijos priimamąjį, užregitruoti- tada jau galima sakyti, kad adresatą pasiekė. Jei pasiseks kam nueiti iki ministro priimamojo dar geriau- ten dar labiau aišku, kad ministrą pasieks. O Lietuvos paštas gali ir nenunešti, gali pasimesti...Po švenčų būsiu Seime, tuo pačiu klausimu tiesiog ten pasirankiosiu to, kuo gi mūsų Svetlana argumentavo, popieriukų visokių, o kartu ir seimūnų apklausiu kas čia jiems jau taip priimtina pasirodė, kad ėmė ir priėmė. Net toks didelis būrys biggrin.gif , galima paskaičiuot kiek čia sustaupo biggrin.gif .
Atsakyti
SAUNUOLE MUSU ALFIJA ploja.gif ploja.gif ploja.gifMUSU SVIESOS SPINDULELIS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2008 12 30, 21:01)
SAUNUOLE MUSU ALFIJA ploja.gif  ploja.gif  ploja.gifMUSU SVIESOS SPINDULELIS 4u.gif  4u.gif  4u.gif

ne nu taip skambiai tai nereikia tikrai. Jaučiuosi aš šiuo metu tikrai labai šauniai, kaip tai būna kai peržengi kažką savyje. Tą baimę, gal, gal dar kažką- kada sakai o ar blogiau nebus. Dabar jau tikrai žinau blogiau nebus ir tiek. Bet labiausia mane paveikė tie rytiniai žodžiai, rodos labai parasti, bet man labai gal svarūs, o gal ir brangūs nuskambėję labai ryžtingai- o aš nieko blogo nepadariau, ir niekas tų vaikų iš manęs nepaims taip paprastai. Kaip tik to man ir trūko, trūko va to tikėjimo ir pasitikėjimo. Ačiū tau labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 12 30, 20:22)
ne nu taip skambiai tai nereikia tikrai. Jaučiuosi aš šiuo metu tikrai labai šauniai, kaip tai būna kai peržengi kažką savyje. Tą baimę, gal, gal dar kažką- kada sakai o ar blogiau nebus. Dabar jau tikrai žinau blogiau nebus ir tiek. Bet labiausia mane paveikė tie rytiniai žodžiai, rodos labai parasti, bet man labai gal svarūs, o gal ir brangūs nuskambėję labai ryžtingai- o aš nieko blogo nepadariau, ir niekas tų vaikų iš manęs nepaims taip paprastai. Kaip tik to man ir trūko, trūko va to tikėjimo ir pasitikėjimo. Ačiū tau labai 4u.gif

Mieloji, imk Tu daug balionų 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Paskaitėm su šeima ir Tavim pasidžiaugėm. Kaži ar daug Tau tenka savyje peržengti.. Tu gali eiti, gali daryti, turi tam reikalingų būdo savybių, ryžto, esi iškalbinga. Na, kam čia man daugiažodžiauti, to visai nereikia... Tiesiog labai džiaugiuosi ir apkabinu judu su Duksiu. Man labiausiai miela, kai žinau jūsų santykį su Duksiu, Tavo meilę jam ir jo Tau.

Su artėjančiais visom!!! Viso ko geriausio Jums ir Jūsų stebuklams. Net jei tai skambėtų ir banaliai - vis tik mūsų vaikai yra mūsų didžiausi stebuklai. Maniškis šiandien ypatingai mielas... ateina, apkabina... Ir nieko man daugiau nereikia. Tik prisiglausti.

Pėsė. O Kulpiną aš šiek tiek pažįstu... Pažinojau prieš keletą metų... Ji mane darban norėjo priimti. Tik situacija kitaip susiklostė. Nuėjau dirbti kitur smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 30 gruodžio 2008 - 23:16
2008-12-29 | 08:03:29
Girdėjau, kad šeimynose globojamiems vaikams padidino pašalpą. Norėčiau sužinoti, kuo skiriasi vaikas, globojamas šeimynoje ir šeimoje? Ar tai teisinga vaikų atžvilgiu? Ar nepažeidžiamos jų teisės? Juk, sakykime, kai vaikui sueis 18 m. ir jis bus gyvenęs šeimynoje, tai paskui, kai jis mokysis, gaus 1040 litų pašalpą. O šeimoje globotam vaikui priklausys tik 520 Lt. Nesuprantu tokio sprendimo. Kaip jis susijęs su globos skatinimu?

Išmokų vaikams įstatymo 8 str. 1 d. nurodo, kad vaikui, kuriam nustatyta globa (rūpyba), jo globos (rūpybos) laikotarpiu skiriama 4 bazinių socialinių išmokų dydžio išmoka per mėnesį. Nustatytas vienodas išmokos dydis globojamam vaikui, nepriklausomai nuo globos (rūpybos) formos (globa šeimoje, šeimynoje ar vaikų globos institucijoje). Tačiau vaiko išlaikymui skirta suma globos įstaigose yra skirtinga. Savivaldybės, kurių teritorijoje yra globos namai, moka globos namams sumos skirtumą, tarp išlaikymo sumos (sumos už globos paslaugas, kurias teikia globos įstaiga savivaldybei) ir globos išmokos (4 bazinių socialinių išmokų dydžių).

čia iš įvaikinimo forumo, ar supratot atsakymą, nieko nesako apie šeimynas, juk klausimas buvo ne apie globos namus, ar aš čia kažko pati nesuprantu.

Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2008 12 31, 10:55)
2008-12-29 | 08:03:29
Girdėjau, kad šeimynose globojamiems vaikams padidino pašalpą. Norėčiau sužinoti, kuo skiriasi vaikas, globojamas šeimynoje ir šeimoje? Ar tai teisinga vaikų atžvilgiu? Ar nepažeidžiamos jų teisės? Juk, sakykime, kai vaikui sueis 18 m. ir jis bus gyvenęs šeimynoje, tai paskui, kai jis mokysis, gaus 1040 litų pašalpą. O šeimoje globotam vaikui priklausys tik 520 Lt. Nesuprantu tokio sprendimo. Kaip jis susijęs su globos skatinimu?
Išmokų vaikams įstatymo 8 str. 1 d. nurodo, kad vaikui, kuriam nustatyta globa (rūpyba), jo globos (rūpybos) laikotarpiu skiriama 4 bazinių socialinių išmokų dydžio išmoka per mėnesį. Nustatytas vienodas išmokos dydis globojamam vaikui, nepriklausomai nuo globos (rūpybos) formos (globa šeimoje, šeimynoje ar vaikų globos institucijoje). Tačiau vaiko išlaikymui skirta suma globos įstaigose yra skirtinga. Savivaldybės, kurių teritorijoje yra globos namai, moka globos namams sumos skirtumą, tarp išlaikymo sumos (sumos už globos paslaugas, kurias teikia globos įstaiga savivaldybei) ir globos išmokos (4 bazinių socialinių išmokų dydžių).

čia iš įvaikinimo forumo, ar supratot atsakymą, nieko nesako apie šeimynas, juk klausimas buvo ne apie globos namus, ar aš čia kažko pati nesuprantu.

Paragintoji, 4u.gif 4u.gif 4u.gif žinai labai daug reikia peržengti, kadangi mūsų su Duksiu ryšys yra va toks, kadangi mes mylim vienas taip, pirmiausia reikėjo peržengti tą mintį, kad jei kas nors poidiot ne tak, kad nenukentėtų va visa tai kas mudu sieja, va tai iišsaugot man svarbiausia, ir viso to nepodstavit pod pervy udar. Tai kas manęs neliečia asmeniškai, galiu padaryt daug, daug ir padarau bet va visa tai. Ir visdėlto kai jau radau tai, kaip aš manau, kad niekas nepalies ir niekas tų mūsų jausmų neįskaudins ryžausi. Ir manęs visai nedomina- kodėl anos, o kodėl mes. Mane dmina kodėl jie- kodėl jie kaip ir yra, bet galutinai bandomi ištrinti, tarsi jų nėra. Kodėl šitiems vaikams kuriuos gyvenimas ir taip apdalino tokia gyvenimo patirtim kurios dešimčiai gyvenimų užtektų, bandoma nuskriausti galutinai. Tu juk mane puikiai supranti, kad aš ne apie pinigus ir ne dėl to, tiesiog valstybė pinigine išraiška tą dėmesį vaikams, globojamiems rodo. Juk iš esmės tam vaikui be tos pašalpos šioj žemėj nepriklauso daugiau niekas. Jis į nieką neturi teisių. Tai jei vaikui, kuio pajamos kiek didesnės nei globos pašalpa sutekiamos teisės į nemokamas , dalinai mokamas dienines stovyklas, nemokamus pietus mokykloje, dalinai apmokamas psichologo( privataus) paslaugas, ir dar visko labai daug- globotinio gi tai neliečia- jis jau gauna. Jis net viltis negali- nes jo menko asmens atžvilgiu valstybė visas savo galimybes jau išnaudojo ir jį paženklino ta pašalpa ir vardu- globotinis, nesuteikdama niekam jokių teisių to vaiko teises ginti ir atstovauti taip, kaip tas vaikas nusipelnė, pažeisdama visas įmanomas vaiko ir žmogaus teises neretai mesdama- tai grąžinkit ar įsivaikikit. Ai galiu rašyt ir rašyt, bet kas iš to. Dūšioj geriau nesidaro, o va nuo vakar kažkas tikrai apsivertė. Ačiū TAU, Paragintoji, kad esi, kad visada esi, ir kad tkrai žinau visada būsi manyje 4u.gif 4u.gif 4u.gif gerų jums švenčių visiems, labai labai tave myliu 4u.gif
Dar, iki sausio pirmos dienos nieas neatsakinės į šituos klausimus, todėl kad dar nėra įsigaliojęs įsttymo veikimas, šiaip. Čia gali tik kabinetuose gali aiškintis. Ir kadangi mūsų mielieji deputatai kažkodėl yra išvykę į susitikimus su rinkėjais šiandien, ką padarysi, su Blinkevičiūte susitiksiu po švenčių, o kartu ir dar su viena buvusia ministre- Degutiene, ir tikiuosi obstojatelno pogovorim.
Ir ypatingai po visko obstojatelno ogovorim su Šalaševičiūte, kuri dėl niekam nesuprantamų priežasčių tiesiog nusišalino nuo savo tiesioginių pareigų atlikimo.
Atsakyti
bigsmile.gif Nu jegine Tu Alfija
Atsakyti

galų gale gavau atsakymą, kad mane kažkas tame Seime rytoj priims. Pažiūrėsim kaip seksis.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 01 06, 00:33)

galų gale gavau atsakymą, kad mane kažkas tame Seime rytoj priims. Pažiūrėsim kaip seksis.

Laikau uz Tave kumstukus ir visa dusia su Tavim
friends.gif
Atsakyti
man labiausiai keista, kad per dvi savaites niekas net telefonu nepasidomėjo, kaip mums sekasi- aš čia apie savanorišką globą (buvom pasiėmę vaiką visam švenčių laikotarpiui ). VTAT darbuotoja prieš tai pas mus lankėsi vienintelį kartą užsipildyti savo popieriukų, betgi tai tik 15 minučių! Suprasčiau dar, jeigu tą vaiką mes būtume globoję jau senai, o dabar....du savaitgalius prieš tai. Baisu pagalvoti, kad vaikai taip įduodami kaip žaisliukai, gauni už juos dienpinigius ir daugiau niekam neįdomu- gal juos skriaudžia, gal muša, gal vienus palieka, gal per šventes geria neišsipagiriodami, na maža kokių žmonių būna...didesnis gal pasakys, o mažas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sprigė: 06 sausio 2009 - 09:27
QUOTE(Sprigė @ 2009 01 05, 23:26)
man labiausiai keista, kad per dvi savaites niekas net telefonu nepasidomėjo, kaip mums sekasi- aš čia apie savanorišką globą (buvom pasiėmę vaiką visam švenčių laikotarpiui ). VTAT darbuotoja prieš tai pas mus lankėsi vienintelį kartą užsipildyti savo popieriukų, betgi tai tik 15 minučių! Suprasčiau dar, jeigu tą vaiką mes būtume globoję jau senai, o dabar....du savaitgalius prieš tai. Baisu pagalvoti, kad vaikai taip įduodami kaip žaisliukai, gauni už juos dienpinigius ir daugiau niekam neįdomu- gal juos skriaudžia, gal muša, gal vienus palieka, gal per šventes geria neišsipagiriodami, na maža kokių žmonių būna...didesnis gal pasakys, o mažas?

o kaip jums sekesi?prisiminiau,kad jaudinotes pries pasiimdami vaikuti!kaip
praejo jusu sventes?..
...o vaikutis buvo kokio amziaus?nemanau,kad jo nepaklausines kaip sekesi,o
ir taip suprantu si globa nebus vienkartine...tada ir paaiskes ar vaikelis nori
pas jus dar sveciuotis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 06 sausio 2009 - 10:29