Įkraunama...
Įkraunama...

Patarkit: pienas ar mišinukas?

QUOTE(vaival @ 2009 08 01, 12:57)
Lietuvių liaudies pasakose iki 27 metų maitino MP, viskas priešaky biggrin.gif

Kokia laime,kad mes realiam gyvenime,o ne pasakose gyvenam thumbup.gif Nors kartais taip noretusi,kad viskas butu lyg paskoje... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(listuke @ 2009 08 01, 12:53)
ir dar pridurciau jog nei viena mama nenori vaikui blogo.taip kad jei nemaitinam iki triju metu vaiko savo pienu tai dar nereiskia kad mes blogos mamos.

Apir geras ar blogas mamas ,aplamai,cia niekas nekalba. Kalba eina apie naturalu zinduolio piena ar chemini misini ( misinuka) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaa @ 2008 12 21, 12:28)
mamytes patarkit , kaip ilgai duodavot misinuko, ir kada jau pereit galima prie pieno. ir jei pienas is parduotuves- virint ar? jis jau pasterizuotas gi..
mum dabar 1metai 2 men

Jusu klausimas skamba taip : " KOkakola ar naturalus kompotas " ? doh.gif . O jezau baikit tiems vaikams ta chemija grusti, paskui yra ispampe vaikai, serga , kad niekas nezino nuo ko gydyti !!! 1.2 metu vaikui, tai naturalus maitinimas, jokie hipp ar milupos. Versiena, kalakutiena, vistiena, bulves, morkos, kopustai, brokoliai, zirneliai, kefyras, pienas..........naturali varske...........zuvis........avizos..grikiai...............Vaikui virintas vanduo, ramuneliu nuoviras, naturalus pankolis, melisos, uogu arbatos...........
Naturalus produktas tegalioja 1-2 dienas, o misinukai, tyreles, "pridazytos" sultys, net po 5 metus, tai kur cia rasi sveikuma g.gif
Atsakyti
QUOTE(eckute @ 2009 08 03, 11:38)
Jusu klausimas skamba taip : " KOkakola ar naturalus kompotas " ? doh.gif . O jezau baikit tiems vaikams ta chemija grusti

Ir man nesinori vaikui duoti tos chemijos (misinio). Taciau kito pasirinkimo neturiu - lasas pieno issaukia siaubinga alergija. Man siek tiek keista skaityti tokius kategoriskus pasisakymus, nelabai tikslinga visus vaikus, ju poreikius matuoti vienu matu.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 08 03, 11:54)
Ir man nesinori vaikui duoti tos chemijos (misinio). Taciau kito pasirinkimo neturiu - lasas pieno issaukia siaubinga alergija. Man siek tiek keista skaityti tokius kategoriskus pasisakymus, nelabai tikslinga visus vaikus, ju poreikius matuoti vienu matu.

Tai turbut organizmas gauna pakankamai baltymu. Jeigu ir mes suvalgeme daugiau baltyminio maisto, jau kita diena matosi elergija, bet atitinkamai derinat produktus ir skaiciuojant baltymus vaikui alergija yra neutralizuojama. Pas mus alergija nuo 5 menesio, buvome pas alergologa. Dabar atitinkamai maitinantis alergijos isvengiame, ir tuo paciu (kaipsakant) valgome viska thumbup.gif Tik nereikai labai jau noreti "vaikui atgaivinti sirdele" kaip kiti teveliai kad megsta, pvz 10 men vaikui uzdave rukytu lasiniu doh.gif , tai patikekit kokia alergija buvo
Atsakyti
pradesiu nuo to kad gauti naturalaus karves pieno anglijoj neimanoma, nuo 10 men viriau maziui koses su parduotuviniu ekologisku "karves pienu", jokiu alergijos pozymiu nebuvo, bet va praeita savaite bandziau pakeist MP tuo "karves pienu", suneliui zandukai iskart issausejo, net raudonos demes atsirado doh.gif , ko anksciau tikai nebuvo, nupirkau Aptamil nuo metuku, ir viskas susitvarke thumbup.gif . tad jeigu rinktis tarp parduotuvinio "karves pieno", kurio sudetis ir kilme neaiski yra ir misinuko, geriau jau rinksiuos miesinuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eckute @ 2009 08 03, 12:01)
Tai turbut organizmas gauna pakankamai baltymu. Jeigu ir mes suvalgeme daugiau baltyminio maisto, jau kita diena matosi elergija, bet atitinkamai derinat produktus ir skaiciuojant baltymus vaikui alergija yra neutralizuojama. Pas mus alergija nuo 5 menesio, buvome pas alergologa. Dabar atitinkamai maitinantis alergijos isvengiame, ir tuo paciu (kaipsakant) valgome viska  thumbup.gif Tik nereikai labai jau noreti "vaikui atgaivinti sirdele" kaip kiti teveliai kad megsta, pvz 10 men vaikui uzdave rukytu lasiniu  doh.gif , tai patikekit kokia alergija buvo

Pasak seneliu mano sunus uzsilikes kokiame 6 menesyje lyginant su ju maitintais vaikais smile.gif Stengiames rinkti maisto produktus, neduodu jokiu produktu, kuriu neleidzia alergologe. Pediatro ir alergologes nuomones ka rinktis nuo metuku: piena ar misini, issiskyre. Pediatras - uz misini, alergologe pirmenybe teikia pienui. Pabandem duoti pieno, taciau pasireiskus stirpiai alergijai, grizom prie misinio. As linkusi verciau atsisakyti pieno, nei tarkim mesos ar rugsciu pieno produktu. Jie mano nuomone vertingesni uz piena.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 08 03, 15:46)
Pasak seneliu mano sunus uzsilikes kokiame 6 menesyje lyginant su ju maitintais vaikais smile.gif Stengiames rinkti maisto produktus, neduodu jokiu produktu, kuriu neleidzia alergologe. Pediatro ir alergologes nuomones ka rinktis nuo metuku: piena ar misini, issiskyre. Pediatras - uz misini, alergologe pirmenybe teikia pienui. Pabandem duoti pieno, taciau pasireiskus stirpiai alergijai, grizom prie misinio. As linkusi verciau atsisakyti pieno, nei tarkim mesos ar rugsciu pieno produktu. Jie mano nuomone vertingesni uz piena.

Zinok skiriasi visu daktaru nuomenes, as savo didziajai pieno pradejau duoti jau nuo 1.5 menesio, nes neturejau MP (na aisku ne gryna, skiedziau su "klijukais", is pradziu po labai mazai paskui didinant puse ant puses) varske pradejau duoti jau nuo 4men, ir nieko jokiu alerginiu pozymiu, nes as jai net tyreliu nedaviau, viriau pati is naminiu obuoliu, morku, slyvu) Na o vat antrajam tai siaubinga alergija, su kuria reikejo ismokti "kovoti". Siaip paklausiau daktares nuo kada galima duoti varske, ji man atsake " anksciau galedavo nuo 4men, o dabar pagal naujus metodus nuo 7men", eikit s.... su tais savo metodais. Viena daktare sako duokit duokit misinuka, vitaminingas ir visa kita, o kita daktare teigia, jog vitaminus turi gauti su maistu.
Kai gime pirmagime daktare sake pirmaji men maitinti kazkur berots po 50ml, tai tas mano vaikas klykia cypia, jau rankos melynuoja nuo supavimo, viduriukai nuo to misinuko uzkietejo, dygliai didziausi, tai metem tuos daktarus ir pagal save, vaikui avizu klijukus is pradziu pradejom duoti, davem kiek norejo, tai buvo ramiausia, naktim miegodavo kaip uzmusta, viduriukai thumbup.gif
Atsakyti
kaži, kas baisiau. informacijos stoka ar įsitikinimai esantys aukščiau norą pasidomėti g.gif
Atsakyti
Duokit pieną 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 08 04, 22:01)
kaži, kas baisiau. informacijos stoka ar įsitikinimai esantys aukščiau norą pasidomėti  g.gif

As, rodos, domiuosi pakankamai ir vis tiek nesu tvirtai isitikinusi, kad elgiuosi teisingai. Blogiausia, kad gydytoju nuomones siuo klausimu kategoriskai skiriasi. Ir kaip man zinoti, kuris is ju yra teisus... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Paukšte @ 2009 08 04, 22:14)
Duokit pieną  4u.gif

Va tokie pasisakymai man labiausiai patinka doh.gif biggrin.gif
O ka daryti, jei pieno lasas issaukia siaubinga alergija? Vis tiek duoti piena?
Atsakyti
as duodu ir piena ir aptamilviena diena pienuka kita aptamili padarau ax.gif ,aptamili duosiu iki2 metuku
Atsakyti
kadangi negere karves pieno,davem misinuka,pries kelias dienas nebeprase ir jo biggrin.gif mum pusantru metuku wub.gif
Atsakyti