
Mergaites, ar jus man ta picos balto padazo receptuka dar karteli galite pasakyti? Gavau prieskoniu is LT

shis bei tas uzkast:
Zirniu koshe su kumpeliu:
geltonus ir zalius zirnius uzmerkiam ish vakaro (jei ka, galima ir porai val)..
Puode pakepinam lashinuku, kumpelio, smulkiau pajustyta svoguna su pora skilteliu cesnako, shadytuve radau medziotoju deshrele, kelis pievagrybius- irgi tiko
-sumeciau i puoda.. ..Kai viskas graziai apkepa, verciam ishmirkytus zirnius, galima ideti gabaleli sviesto, ipilam vandens, prieskuoniojam ir troshkinam, kol zirniai suminkshtes..
:

Lashisha:
Lashishos file (mb suzvejota) barstom dziovintom zolelem, pipirais, cesnakais ir paliekam para shaldytuve..Kepam truputi apvoliota miltuose, druskinam baigiant kepti (tada bus sultinga)..:

Idaryti kiaushiniai:
Kiaushiniu trynius maishom su trupuciu rukyto kumpelio, marinuotu agurku, majonezu ir j. pipirais..Puoshiam pomidorais ir trupuciu rukytos lashishos..:

Idaryti pomidorai su:
Silke: pomidorus ishgremziam shaukshteliu, nusausinam ir truputi padruskinam. Silke sumaishom su pomidoru gabaleliais ir majonezu.
Pikantishka mishraine: virti kiaushiniai, suris, cesnakas, majonezas
Varshke: varshke ishtrinam su cesnakais, rukyta lashisha, majonezu, j.pipirais (liux variantas)



Papildyta:
Kalmaru salotos:
Kalmarus ( konservuotus) ir virtus kiaushinius supjaustom kubeliais, beriam zirnelius ir maishom su majonezu ir j. pipirais:

Silke:
Silke ir svogunu griezinelius uzpilam stiproku marinatu: vanduo, cukrus, druska, actas- pgl skoni- paliekam para shaldytuve. Kiekviena gabaleli susukam ir persmeigiam smeigtuku, i vidu dedam pomidoro, marinuoto agurkelio ir svogunu:

Papildyta:
Pyrageliai su dziovintais grybais:
Teshla (pirktine- Pilsbury
Idaras: ishmirkyti, supjaustyti dziovinti grybai, pakepti su svoguniuku ir cesnaku.
Kepam orkaiteje apie 15 min:

Makaronai su shpinatais ir vishtienos farshu:
Keptuveje pakepinam smulkiai supjaustyta svoguna, pora skilteliu cesnako, vishtienos farsha ir dedam supleshytus shpinatus..Kai viskas ishsitroshkina, beriam ishvirtus makaronus ir dar truputeli patroshkinam..pilam trupuciuka grietineles, prieskoniuojam:)
Skanu su suriu..:

Papildyta:
Vishtienos skrandukai su kopustais:
Vishtienos skrandukus supjaustom ir paskrudinam truputyje aliejaus su smulkintais svogunais ir cesnaku gilesniame puode..Tada beriam smulkiai pjaustyto shviezio kopusto ir tarkuota morka ar dvi..Troshkinam apie 30 min ir dedam raugintu kopustu..Beriam megiamu prieskoniu, pomidoru padazo ir troshkinam, kol kopustai tampa minkshtuciai..:

Zirniu koshe su kumpeliu:
geltonus ir zalius zirnius uzmerkiam ish vakaro (jei ka, galima ir porai val)..
Puode pakepinam lashinuku, kumpelio, smulkiau pajustyta svoguna su pora skilteliu cesnako, shadytuve radau medziotoju deshrele, kelis pievagrybius- irgi tiko



Lashisha:
Lashishos file (mb suzvejota) barstom dziovintom zolelem, pipirais, cesnakais ir paliekam para shaldytuve..Kepam truputi apvoliota miltuose, druskinam baigiant kepti (tada bus sultinga)..:

Idaryti kiaushiniai:
Kiaushiniu trynius maishom su trupuciu rukyto kumpelio, marinuotu agurku, majonezu ir j. pipirais..Puoshiam pomidorais ir trupuciu rukytos lashishos..:

Idaryti pomidorai su:
Silke: pomidorus ishgremziam shaukshteliu, nusausinam ir truputi padruskinam. Silke sumaishom su pomidoru gabaleliais ir majonezu.
Pikantishka mishraine: virti kiaushiniai, suris, cesnakas, majonezas
Varshke: varshke ishtrinam su cesnakais, rukyta lashisha, majonezu, j.pipirais (liux variantas)



Papildyta:
Kalmaru salotos:
Kalmarus ( konservuotus) ir virtus kiaushinius supjaustom kubeliais, beriam zirnelius ir maishom su majonezu ir j. pipirais:

Silke:
Silke ir svogunu griezinelius uzpilam stiproku marinatu: vanduo, cukrus, druska, actas- pgl skoni- paliekam para shaldytuve. Kiekviena gabaleli susukam ir persmeigiam smeigtuku, i vidu dedam pomidoro, marinuoto agurkelio ir svogunu:

Papildyta:
Pyrageliai su dziovintais grybais:
Teshla (pirktine- Pilsbury

Idaras: ishmirkyti, supjaustyti dziovinti grybai, pakepti su svoguniuku ir cesnaku.
Kepam orkaiteje apie 15 min:

Makaronai su shpinatais ir vishtienos farshu:
Keptuveje pakepinam smulkiai supjaustyta svoguna, pora skilteliu cesnako, vishtienos farsha ir dedam supleshytus shpinatus..Kai viskas ishsitroshkina, beriam ishvirtus makaronus ir dar truputeli patroshkinam..pilam trupuciuka grietineles, prieskoniuojam:)
Skanu su suriu..:

Papildyta:
Vishtienos skrandukai su kopustais:
Vishtienos skrandukus supjaustom ir paskrudinam truputyje aliejaus su smulkintais svogunais ir cesnaku gilesniame puode..Tada beriam smulkiai pjaustyto shviezio kopusto ir tarkuota morka ar dvi..Troshkinam apie 30 min ir dedam raugintu kopustu..Beriam megiamu prieskoniu, pomidoru padazo ir troshkinam, kol kopustai tampa minkshtuciai..:

Grybu sriubke, labai panashi i Giedriaus..(CIA )su keliais nezymiais pakeitimais:

Papildyta:
Tortiliniai blynukai:
..kai nera laiko ir noro kepti lietiniu blynu
, perkam miltu tortilijas ir pakepam su vishtienos farsho ar grybu idaru (abu idarus pakepinam priesh tai su prieskoniais, cesnakeliais, svoguneliais ir t.t.):

Keisti, bet visai skanus skarnduku kotletai:
Skrandukus sumalam mesmale (ar blenderiu), imusham kiaushini, butinai- cesnako pora skilteliu, prieskoniu iberiam ir kepam, kaip iprastus kotleciukus..
Salotos: agurkas, avokadas, zalumynai ir actinis padazas su saulegrazu aliejumi..:

Papildyta:
Stintos:
Stintas prieskoniuojam dziovintom zolelem, j. pipirais, druska, abibarstom miltais ir kepam, kol apskrunda..Valgom su virtom bulvytem...Padazas: apkeptos svogunu riekeles su trintu cesnaku, paprika pomidoru padaze...:

Papildyta:
Uch...vyniotinis:
tokia maza nekalta nuotraukyte..o darbo buvo
..zodziu, abejoju, kad daznai tokia uzkanda gaminsiu (ne mano nervams
):
taigi: pirkau kiaules pilva, kuris buvo supjaustytas i 3 dalis (nezinia kam
), pirkau stora siula/a le virve ir didziule adata..brrr..
Idaras: farshas (nebepamenu koks, tiks bet kuris), lsmulkiai pjaustyti lashinukai, susmulkintas liezuvis, skrandukai, morkos, trintas cesnakas, daug prieskoniu..
Idara dedam i shiaip ne taip susiuta pilva (net nepasakosiu su kokiu vargu ji siuvau..ir keikiaus..), dedam i kepimo maisheli arba tvirtai suvyniojam i maistine plevele , dar surisham virve ir verdam bent pora geru valandeliu..Ishvire paslegiam, kol atvesta ir i shaldytuva..
Skanu, bet...
:

Papildyta:
Greiti sumushtinukai:
Batono riekeles su pikantishka mishraine (kiaushinis, suris, cesnakas, majonezas) ir shrotais:

Papildyta:
Niamniamniam: bulviu pirshteliai:
Virtas bulves sumalam, imusham kiaushini, beriam krakmolo (nedaug- saujele kokia), druskytes, pipiriuku, varshkes kelis shaukshtus (jei turim) ir formuojam pirshtelius..Lengvai apkepam alyvuogiu aliejuje ir kertam su grietine..:

Papildyta:
Greita uzkandele:
"krekeriukai" su :
tunas, zalias, smulkiai pjaustytas agurkelis, zalumynai, j.pipirai, truputis spausto cesnako, majonezas, pomidoras..

Papildyta:
Tortiliniai blynukai:
..kai nera laiko ir noro kepti lietiniu blynu


Keisti, bet visai skanus skarnduku kotletai:
Skrandukus sumalam mesmale (ar blenderiu), imusham kiaushini, butinai- cesnako pora skilteliu, prieskoniu iberiam ir kepam, kaip iprastus kotleciukus..
Salotos: agurkas, avokadas, zalumynai ir actinis padazas su saulegrazu aliejumi..:

Papildyta:
Stintos:
Stintas prieskoniuojam dziovintom zolelem, j. pipirais, druska, abibarstom miltais ir kepam, kol apskrunda..Valgom su virtom bulvytem...Padazas: apkeptos svogunu riekeles su trintu cesnaku, paprika pomidoru padaze...:

Papildyta:
Uch...vyniotinis:
tokia maza nekalta nuotraukyte..o darbo buvo



taigi: pirkau kiaules pilva, kuris buvo supjaustytas i 3 dalis (nezinia kam

Idaras: farshas (nebepamenu koks, tiks bet kuris), lsmulkiai pjaustyti lashinukai, susmulkintas liezuvis, skrandukai, morkos, trintas cesnakas, daug prieskoniu..
Idara dedam i shiaip ne taip susiuta pilva (net nepasakosiu su kokiu vargu ji siuvau..ir keikiaus..), dedam i kepimo maisheli arba tvirtai suvyniojam i maistine plevele , dar surisham virve ir verdam bent pora geru valandeliu..Ishvire paslegiam, kol atvesta ir i shaldytuva..
Skanu, bet...


Papildyta:
Greiti sumushtinukai:
Batono riekeles su pikantishka mishraine (kiaushinis, suris, cesnakas, majonezas) ir shrotais:

Papildyta:
Niamniamniam: bulviu pirshteliai:
Virtas bulves sumalam, imusham kiaushini, beriam krakmolo (nedaug- saujele kokia), druskytes, pipiriuku, varshkes kelis shaukshtus (jei turim) ir formuojam pirshtelius..Lengvai apkepam alyvuogiu aliejuje ir kertam su grietine..:

Papildyta:
Greita uzkandele:
"krekeriukai" su :
tunas, zalias, smulkiai pjaustytas agurkelis, zalumynai, j.pipirai, truputis spausto cesnako, majonezas, pomidoras..

Makaronu salotos:
Virti makaronai, tunas savo sultyse, krapai, zirneliai, juodieji pipirai, majonezas..:

Papildyta:
mmm: Ryziai su rukytu fazanu:
Keptuveje pakepinam rukyto fazano krutinele kartu su smulkintais cesnakais, tada suberiam ishvirtus ryzius, dedam pora shaukstu pesto (sumaltu zalumynu: baziliko, petrazoliu ir t.t. su alyvuogiu aliejumi, druska, cesnakais), baigiant troshkintis iberiam zaliu shaldytu zirneliu..Dar keletas minuciu ir..prie stalo:)..
Labai skanu..

Papildyta:
Salotos:
Marinuoti juros kopustai, konservuotos shparagines pupeles, kukuruzai, j. pipirai, majonezas:
Virti makaronai, tunas savo sultyse, krapai, zirneliai, juodieji pipirai, majonezas..:

Papildyta:
mmm: Ryziai su rukytu fazanu:
Keptuveje pakepinam rukyto fazano krutinele kartu su smulkintais cesnakais, tada suberiam ishvirtus ryzius, dedam pora shaukstu pesto (sumaltu zalumynu: baziliko, petrazoliu ir t.t. su alyvuogiu aliejumi, druska, cesnakais), baigiant troshkintis iberiam zaliu shaldytu zirneliu..Dar keletas minuciu ir..prie stalo:)..
Labai skanu..

Papildyta:
Salotos:
Marinuoti juros kopustai, konservuotos shparagines pupeles, kukuruzai, j. pipirai, majonezas:

Kreivas/shleivas, bet shonkauliuku kelmas:
Kadangi gaminau nelabai zinodama kaip daryti, nebuvo grazuolis, bet skanus, tai tikrai
..
Shonkauliukus palaikiau shaldytuve pora val su ivairiais prieskoniais, zolelem, cesnakais ir kitais gerais dalykeliais..
Idaras: farshas (koki turim) su apkeptais svoguniukais, cesnakais ir tarkuota morka..
Shonakaulius susukam i ritini, aprisham virve ir pastatom i kepimo inda..I vidu prikisham idaro..Ish pradziu kepiau uzdengus, baigiant kepti atidengiam, kad apskrustu..
Kepa apie 1 val ar 1.5..

Kadangi gaminau nelabai zinodama kaip daryti, nebuvo grazuolis, bet skanus, tai tikrai

Shonkauliukus palaikiau shaldytuve pora val su ivairiais prieskoniais, zolelem, cesnakais ir kitais gerais dalykeliais..
Idaras: farshas (koki turim) su apkeptais svoguniukais, cesnakais ir tarkuota morka..
Shonakaulius susukam i ritini, aprisham virve ir pastatom i kepimo inda..I vidu prikisham idaro..Ish pradziu kepiau uzdengus, baigiant kepti atidengiam, kad apskrustu..
Kepa apie 1 val ar 1.5..



...
Nu ir ko as cia ilindau nakti
6663 ,nu ir saunuole tu
Reiks ka nors pabandyti is tavo sedevru
Tik ne vyniotini,darbelio,tai oho
O geriausia ,tai pas tave i svecius su sampe

6663 ,nu ir saunuole tu





O geriausia ,tai pas tave i svecius su sampe

..
Plovas su aviena:
Ryzius gerai perplaunam kelis kartus:)..
Aviena supjaustom didesniais gabaleliais, morka- stambiais shiaudeliais, svoguna ir cesnaka- smulkiau..
I didesni ir gilesni (pvz shpizini, sunku) puoda pilam aliejaus, ikaitinam ir kepam mesa, kol apskrunda. Tada beriam morkas, kepam, kol suminskhteja..beriam svoguna ir cesnaka. Toliau- beriam ryzius ir pilam ka tik uzvirinta vandeni, kurio turi buti 1.5 karto daugiau nei ryziu:)..Beriam megiamu prieskoniu, dziovintu zoleliu, cario, paprikos, ibedam cesnako galvute, uzdengiam ir troshkinam apie 40 min. Skanaus:
Ryzius gerai perplaunam kelis kartus:)..
Aviena supjaustom didesniais gabaleliais, morka- stambiais shiaudeliais, svoguna ir cesnaka- smulkiau..
I didesni ir gilesni (pvz shpizini, sunku) puoda pilam aliejaus, ikaitinam ir kepam mesa, kol apskrunda. Tada beriam morkas, kepam, kol suminskhteja..beriam svoguna ir cesnaka. Toliau- beriam ryzius ir pilam ka tik uzvirinta vandeni, kurio turi buti 1.5 karto daugiau nei ryziu:)..Beriam megiamu prieskoniu, dziovintu zoleliu, cario, paprikos, ibedam cesnako galvute, uzdengiam ir troshkinam apie 40 min. Skanaus:

6663, wow
pavarei tu cia
man ilga seile istyso






skanaus, smagu, jei patiko kas..
Lauriuk, lauksiu sveciuose

