QUOTE(Austejyte @ 2009 01 18, 16:12)
Sveika,
Gali buti, kad ankstyvas kelimasis taus sukelia organizmo soka

, kuris sukelia stemples/skrandzio spazmus. Pabandyk staigiai nesikelti ir pries atsikelima tarkim pagulineti koki pusvalandi. Gal tai bus mazesnis sokas organizmui. Man tai padeda
Papildyta:
Jeigu tau tikrai nustate GERL, tai vaistus tau reiktu vartoti maziausiai menesi. Jeigu tu juos vis pagerineji ir numeti, tai toks gydymas nelabai tau ir pades. Turi rimtai susiimti ir pasiziureti sveikata - dieta+ramybe+vaistai
GERL simptomai gali buti labai ivairus - skausmai sirdies plote, krutineje, gali buti kosulys, dusulys, krenkstimas, balso praradimas ir pan. Kartais tie simptomai tokie, kad net neitartum, jog tai gali buti del stemples/skrandzio problemu. PVz., mano mamai irgi yra GERL ir isvarza, bet ji gali viska valgyti

, jai niekas neskauda, remuo eda tik labai retais atvejais, taciau ji rytais labai ziauriai krenkscia. Tai issikrenkscia, issikrenkscia ir praeina.
na as ir nieko nejauciu, bet "jauciu sirdi", nors sako, kad ji po vaiko gimdymo padidejo labai. zinau turinti stemples isvarza, bet jokiu rugsciu, neskiatant labai retu atveju-nebuna, valgau ka noriu, aiksu geriau mazesniais kiekias, o kosulys pranyksta keliems men maximum ir vel..... gerkle tvarkoje-visa isziurejo visokiais aparatais, stempleje tik isvarza, kitu pakitimu nera, as pati baigiu isikalbet plauciu blogiausia liga

, bijau net atsakymo vaziuoti, jau penktad nevaziavau, gal ryt susiimsiu, bet nebemiegu visai is baimes. tikrino ir tbc, , kazkas plauciu saknyse yra, jos issiplete nestumo metu nes spaude vaikas man viska, tai ir stemple , ir plaucius, net jie dreko, tai vat ir nebesuprantu

, sakau jei daugiau kam taip yra, tai bent nustosiu sau ligos baisios ieskoti. o pradzioje, tai tiesa geriau savaite ir numeciau, nes bloga buvo, aplamai-inkstas nelabai sveikas, tai nenoriu tais vaistais apsikrauti, tad numojau ranka, be to ziniu maza apie ta gerl buvo. dabar geriu jau keli men, bet vistiek ziauriai kosau, taciau velgi-isimaise man ir bronxitas rimtas. papasakokit , ar jums yra kosuliai ir ar tai tiesiog dirginimas , sausas kosuliuks, kaip , kad kutentu, man buna ryte vakare, diena (visaip, kartais visai diena be nieko praeina, tik atsigulusi pakosau kol uzmiegu, net atrodo padetis kaklo, galvos reiskia daug ka), atsigulu-kosau ziauriai, o kai miegu-nieko.
p.s. kaip gerai, kad as cia kazka radau apie sia liga