QUOTE(jurvite @ 2009 06 21, 20:12)
Perskaičiau pusę šios knygos (siunčiausi iš čia:
http://www.scribd.co...nti-Allen-Carr)
Kilo keletas klausimų...
1. Ar jau visai tik žalius, t.y. termiškai neapdorotus produktus reik vartoti?
2. Ar duona- tai nevalgomas produktas, nes pernelyg apdorotas ir nenatūralus? Ten buvo toks pvz. apie plastikinį kibirą, kurio trupinėliai (nors plastikas- naftos produktas kaip ir benzinas) negali pakeisti benzino, kurio būtent ir reik automobiliui...
3. Ar mėsa ir pieno produktai- tie kurių reik atsisakyti?
3. Ar iš tiesų vitaminų kapsulių ir tablečių reik atsisakyti?
Šiaip, mano mintys didžiąja dalimi sutapo su autoriaus mintimis. (nelabai pritariu jam sporto klausimu (sako, kad tai nereikalinga, tačiau kartu pamini, jog ir pats sportuoja...), visgi kiek supratau, jis labiau apie tai rašo knygos gale, iki kurio dar nepriėjau).
Na, jau pabaigiau skaityt

. Viskas paaiškėjo dėl pieno, mėsos, dėl terminio apdorojimo ir kitų klausimų
Bet noriu pasitart su kitomis, skaičiusiomis šią knygą:
1. Kaip dėl kiaušinių?

Apie juos nieko nerašoma, ar tai natūralus ir tinkamas maistas žmogui? Juk būna, kad juos žmonės valgo žalius (ir pačiai vaikystėj teko valgyti...), jiems gardinti nereik spec. prieskonių ir pan. Ar jie gali būti netinkami tik todėl, kad juos reik virti?
2. Kaip suprantu aliejaus vartoti nedera žmogui, ar ne?

Šiaip, autorius prisipažysta, kad vartoja sviestą. Kažin, kaip su aliejumi? Ar šiuo atveju irgi visai nereik kreipt į dietologų rekomendacijas, kad žmogui reik suvartot tam tikrą kiekį riebalų?
3. Pritariu autoriui, kad gerai vartot vaisius. Bet dėl to, kad jie suteikia energijos, galima diskutuoti... Taip, juose yra cukraus, angliavandenių, kurie naudojami energijai. Tačiau aišku, kad valgant maistą, turintį daug angliavandenių (duoną, bulves, miltinius patiekalus), organizme susikaupia daugiau triptofano, pasiekiančio galvos smegenis. Dėl to padaugėja organizme seratonino, ir mes jaučiamės labiau atsipalaidavę, mieguisti ir mažiau jautrūs skausmui. Tai čia tokie, sakyčiau, gana prieštaringi vertinimai

Viskas atrodo skirtingai, žiūrint iš kurios pusės pažvelgsi
4. Taip pat ir dėl cukraus... Kaip jums atrodo, medus tinkamas žmogui, ar ne? kažkaip apie jį pasigedau info...

Vaisiuose esantys angliavandeniai nerafinuoti, tai gal jie dėl to labiau autoriaus vertinami? Nes šiaip, bet kokie angliavandeniai virsta gliukoze ir vienodai veikia organizmą, tik rafinuotas cukrus neįneša į organizmą jokių naudingų medžiagų

Kaižin, kaip kitoms atrodo?

Šiaip, aš nesirinkčiau pusryčiams bananų, vynuogių, persikų... Rinkčiausi mėgstamus obuolius, apelsinus, uogas