Įkraunama...
Įkraunama...

"Lengvas būdas sulieknėti"

QUOTE(jurvite @ 2009 06 24, 20:25)

1. Kaip dėl kiaušinių? unsure.gif  Apie juos nieko nerašoma, ar tai natūralus ir tinkamas maistas žmogui? Juk būna, kad juos žmonės valgo žalius (ir pačiai vaikystėj teko valgyti...), jiems gardinti nereik spec. prieskonių ir pan. Ar jie gali būti netinkami tik todėl, kad juos reik virti? g.gif

nuo siandien pradejau dometis irgi sveika gyvensena. atsispausdinau Carro knyga ir radau internete "Sveikata visam gyvenimui" knygos istraukas. apie kiausinius radau stai ka:
"Jeigu kiaušiniai yra valgomi ne žali, aminorūgštys sutraukomos, koaguluojamos karščio ir todėl tampa nebetinkamomis. Netgi žali kiaušiniai nėra naudingi, nes vištos yra lesinamos arseniku.Be to, kiaušiniuose yra daug sieros, kuri apsunkina kepenų ir inkstų darbą. Kiaušiniai kaip mat prašvinksta. Padėkite vieną kiaušinį karštą dieną ant kelio, palaikykite jį aštuonias valandas, o po to įkvėpkite to dvoko. Juk tas pats atsitinka kiaušiniui, patekusiam į mūsų organizmą, kur temperatūra 36,6 laipsniai. Žinoma, tuštinantis tas dvokas pasišalins.Bet ar verta taip apsunkinti savo organizmą? Jeigu jūs negalite atsisakyti kiaušinio, tai valgykite jį su dideliu kiekiu daržovių ar salotų.Bet nepamirškite, kad kiaušinis yra koncentruotas maistas ir nevalgykite jo su jokiu kitu koncentruotu maistu, o ypač su jokiu kitu baltyminiu maistu."
gal bus aiskiau... 4u.gif
Atsakyti
Kiaušinių tai aš nelabai ir mėgstu ax.gif Bet klausimas dėl jų visgi kilo, nes pasitaiko retkarčiais (ypač per Velykas lotuliukas.gif ) jų suvalgyti ax.gif Vaje, kokia prieštaringa informacija doh.gif Vienur taip rašoma, kitur jau kitaip doh.gif unsure.gif O ir visvien gal dar įdomu būtų pasitarti: juk kad puvimas prasidėtų, reikia puvimo bakterijų, o skrandyje yra stiprios rūgšties, tai negi visvien gali kas skrandyje pūti? Na, nebent ima visas turinys gesti žarnyne, kur jau jokių rūgščių nėra g.gif O dėl vištų lesinimo, tai tikrai netikiu, kad joms arseniko duodama lotuliukas.gif Nebent tik tam, kad nunuodytų- gi tai nuodai baisūs! doh.gif doh.gif unsure.gif Duoda kokio kraiko, lesalo joms, bet tikraiiii ne arseniko... schmoll.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 29 birželio 2009 - 17:00
Perskaiciusi sia knyga kiekviena karta pries imant kasni i burna pagalvoju ar mano organizmui tai patiks, ir siaip niekada neisivaizdavau saves dienos be mesos, o dabar as jos jau nevalgau ir visai nenoriu, tiesiog puiki ir jau galiu pasidziaugti numeciau 2kg per menesi thumbup.gif as tiesiog savimi didziuojuosi smile.gif
Atsakyti
o man tik juoką kvailą sukėlė ši knyga, tą buvo galima į 5 lapus parašyt blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif

nepadėjo ji man visiškai blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Ši knyga ir neturėjo padėti biggrin.gif Man irgi nepadėjo... nes ji nieko ir neturėjo manyje pakeisti- ir taip mėgau vaisius ir daržoves, nelabai valgiau mėsos. Tai yra vieno žmogaus pamąstymai, jo nuomonė apie tai, kas tiktų žmogui. Jei sutinki, tada šiuos principus paverti savais ir pagal juos gyveni džiaugdamasi gyvenimu. Jei nesutinki, gyveni ligšiolinį gyvenimą pagal savo ar perimtus kitų principus ir taip pat džiaugiesi. Visi džiaugiasi savais gyvenimais- ir veganai, ir mėsėdžiai, ir badaujantys, ir "normaliai" valgantys ir kiekvieni jų save vadina "normaliausiais". Ir literatūra apie juos visus- labai įtikananti, paremta įvairiais argumentais. Reik tik kritiškai visa tai vertinti ir mokėti gyventi savo gyvenimą.
Nelabai mėgstu tokių knygų, bet ši visai nieko g.gif Dabar, kai akcentuojamas liberalumas, laisvė rinktis, kai žmogus save identifikuoja pagal prekes, maistą, rituališką elgseną, atsirado daug "patarėjų-ekspertų", kurie savo patirtimi ir "žiniomis" neva gali patart žmogui kaip susikurt geresnį, tikresnį ar net stilingesnį gyvenimą, kad jo pasirinkimai būtų ne atsitiktiniai, bet pagal kažkokią primestą "matricą", susisteminti, neautonimiški (nekylantys iš paties žmogaus, kaip autonimiškos- už save atsakančios asmenybės). Man patinka mėgautis savo gyvenimu, kiekviena jo diena pagal savo poreikius, savo norus, kenknsmingi jie ar ne, bet už tai jaučiuosi laisvu, autonomišku žmogumi, mėgstančiu daržoves, vaisiu, uogas, bet todėl, kad man tiesiog jie patinka, o ne todėl, kad taip skaičiau knygoje.
Knygos autorius manau teisingai rašė, jog žmogus pirmiau imtų valgyti vaisių, negu mėsos kepsnį. Negaliu blogai kalbėti apie šią knygą. Tai subjektyvus vertinimas, nes tiesiog ji patvirtino mano nuomonę apie mitybą.
P. S. Yra toks dalykas, kaip filosofija, argumentuotas pasakojimas, minčių plėtojimas, įvairūs mėginimai įtikinti ir paveikti. Todėl knyga ir nėra 5psl. Filosofiniai trakatatai irgi nėra įterpti tik į kelis psl, bet jų yra ištisi tomai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 04 liepos 2009 - 11:14
Bet ta knyga,tai tikra nuobodybė.Ta pats per tą patį,niekaip net pabaigt skaityti negaliu doh.gif
Atsakyti
Atsiprasau,kad ilendu i jusu tema,bet perskaicius-apie ka si knyga ir jusu idetas istraukas,-be galo nustebau,nes pries 12 metu ta pati skaiciau ir gyvenau pagal knyga net pora metu...Tik jos autoriai buvo sutuoktiniai Djamondai blink.gif Net citatos-zodis i zodi....Keista.....
Atsakyti
QUOTE(Chiromante @ 2009 07 07, 08:20)
pries 12 metu ta pati skaiciau ir gyvenau pagal knyga net pora metu...Tik jos autoriai buvo sutuoktiniai Djamondai blink.gif  Net citatos-zodis i zodi....Keista.....

Gerei gerai, kad čia įlindai- manau tinka čia ir pagyras ir kritiką, ir abejones išsakyti 4u.gif Įdomu įdomu kaip čia su tom knygom bigsmile.gif g.gif Nagi, jei šita Carro knyga 100 proc kopija, (net ne plagiatas doh.gif ), tai kaip čia tik vienas žmogus pastebėjo? Negi neatsirado koks ekspertas, neskaitęs abiejų... g.gif Įdomu įdomu, reikės pasidomėti ax.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif
QUOTE(Chiromante @ 2009 07 07, 08:20)
Atsiprasau,kad ilendu i jusu tema,bet perskaicius-apie ka si knyga ir jusu idetas istraukas,-be galo nustebau,nes pries 12 metu ta pati skaiciau ir gyvenau pagal knyga net pora metu...Tik jos autoriai buvo sutuoktiniai Djamondai blink.gif  Net citatos-zodis i zodi....Keista.....

Papildyta:
QUOTE(jurvite @ 2009 07 07, 17:05)
Gerei gerai, kad čia įlindai- manau tinka čia ir pagyras ir kritiką, ir abejones išsakyti 4u.gif  Įdomu įdomu kaip čia su tom knygom bigsmile.gif g.gif Nagi, jei šita Carro knyga 100 proc kopija, (net ne plagiatas doh.gif ), tai kaip čia tik vienas žmogus pastebėjo? Negi neatsirado koks ekspertas, neskaitęs abiejų... g.gif Įdomu įdomu, reikės pasidomėti ax.gif

as irgi pastebejau rolleyes.gif
Atsakyti
Ta sutuoktiniu Djamondu knyga man labai patiko ir padejo (kazkam paskolinau,-taip ir negrazino).Pagal siuos principus mano vyras jau 12 metu gyvena....Puiki sistema.Man tik pasirode keista,kad minimi visai kiti autoriai....

Kritkuoti tikrai nedrisciau,bet yra toks reiskinys,kaip medicinine astrologija....Pagal ja šauiams ideaiai tinka nevalgymas iki 12 val. Tiksliau valgymas tik vaisiu.....Ga todel mano vyras taip maitinasi jau sitiek metu ir jam ikisti kanors tokio apart vaisiu-tiesiog neimanoma....Liutai,tarkim,is prigimties yra vegetarai,todel si sistema jiems irgi labai tinkama....Sunkiausia jos laikytis turetu buti jauciams bei dvyniams,nes jie yra ziaurus mesedziai biggrin.gif (be abejo,-isimciu yra visur)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chiromante: 08 liepos 2009 - 12:33
QUOTE(joriukomamyte @ 2009 01 24, 15:02)
aha suprantu tave, mane irgi kai nervinuosi traukia prie maisto, o paskui kai prisivalgau dar labaiu nervas ima doh.gif  doh.gif  doh.gif
siaip man darbo dienomis labai liuks gaunasi su maitinimusi thumbup.gif
laikausi gerai, nes uzimtos dienos, bet savaitgaliais
tai sunku
va ir siandien saldainiu prisikirtau  prie kavos doh.gif  cool.gif

pazystamas jausmas blush2.gif as pati sugalvojau toki buda, kad lengviau butu su uzkandziavimu kovoti, nes kartais, atrodo, jau nebera kur detis. Kai as noriu pauzkandzhiaut (nors bunu nealkana ar neseniai valgiusi) pasakau sau: "po pusvalandzio". Esme yra tame, kad daznai per ta pusvalandi as pamirstu, kad ketinau valgyt biggrin.gif ir beto nereikia jokios valios - per ta pusvalandi veikiu ka noriu ir nekamuoja mintys apie maista. o jeigu po pusvalandzio dar noriu valgyti, tai tada pasmaliziauju, bet zveriskas apetitas jau buna dinges ir galiu save kontroliuot smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Vakar perskaiciau LBL (lengva buda liekneti). Nu ir ka galiu pasakyti - man patiko tai, kad ten lieknejimo prasme, teorija neispaudzia taves i kampa. Tikrai pradedamas atisakyti senu ypriciu, psichologiskai nesijauti kazka prarandanti. Juk yra ta nesveiko maisto riba kuri gali siekti net 30% viso raciono biggrin.gif Apie sporta irgi gerai pasakyta, kad tai turi eiti kartu su noru gerinti gyvenimo kokybe, o ne del to, kad numestum svori. Tiesa sake ir apie valios isekima, jei viskas daroma per prievarta. Taip pat man priimtina mintis valgyti isalkus, o ne todel, kad kiti valgo ar kad atejo laikas valgyti. Vadovaujantis LBL neturetu kilti savigauza del vakarelyje suvalgyto neteisingo maisto, del tu paciu minimu 30%. O kad rytais vaisiai yra gerai, jau esu pries tai isitikinusi thumbup.gif
O nepatiko knygoje per daznai vartojamas "smegenu plovimas" ir su nuomone, kad zmonems pagal prigimti nedera mesos valgyt, galeciau gincytis. Juk per tiek metu evoliucijos, manau musu skrandziai jau prisitaike lengviau ta mesa suvirskinti, juolab , kad jos nevalgom zalios biggrin.gif Kitavertus tikiu teorija, kad jos nevalgant daugelio ligu galima butu isvengti, nes vistik tai sunkus maistas. Siaip ar taip as kasdieniskai atisakau jos vartoti pasilikdama tik 30% kitoms aplinkybems rolleyes.gif
O del pieno produktu.. gal ir itikejau, kad jie irgi neprideda sveikatos ir lengvumo jausmo, na bet kolkas atsisakau tik pieno, be suriu ir varskes gaminiu kolkas neisivaizduoju savo raciono unsure.gif Tai tiek. cool.gif
Atsakyti