pasirodo greitpuodyje galima virti ir konservavimui
http://www.virejai.l...veiksmas=rodyti
Papildyta:Mėsa įdarytos bulvės
68 bulvės,
300 g faršo,
2 riekutės pyrago,
2 svogūnai, morka,
50 g margarino,
2 šaukštai pomidorų pastos,
mairūno,
druskos.
Gaminimas
Virtos bulvės nulupamos, išgremžiamas vidus ir į tuštumas pridedama įdaro. Greitpuodyje ištirpinamas margarinas, sustatomos viena eile įdarytos bulvės, supilama 2 šaukštais karšto vandens praskiesta pomidorų pasta. Indas sandariai uždaromas ir 1015 min. troškinama. Valgoma su agurkais arba salotomis.
Į d a r a s. Svogūnai smulkiai sukapojami, morka smulkiai sutarkuojama, išmirkytas piene pyragas nuspaudžiamas. Viskas sudedama į mėsą, užbarstoma mairūno, druskos ir gerai sumaišoma.
Manau įdaras gali būti ir kitoks, gal net pagal tai kas šaldytuve tuo metu
iš
http://www.geri-rece...s-bulves-2.htmlPapildyta:Troškinta lydeka sviesto/kiaušinių padaže
2 kg lydekos,
šaukštas sviesto, druskos,
prieskonių: saliero, krapų, poro, svogūno, 3 lauro lapai, 6 kvapnieji pipirai, 1 morka.
Padažui: 125 g sviesto, 1 šaukštas miltų, 3 virti kiaušiniai, citrinos, muškato riešuto,žuvies sultinio, smulkiai pjaustyto krapo didelis žiupsnis.
Žuvį ištroškiname su prieskoniais.Ją pjaustome dideliais gabalais. Vandens pilam tik tiek, kad apsemtų iki pusės. Sudedame galvą ir kitas liekanas ir visas daržoves su šaukštu sviesto ir lėtai troškiname 0.5 valandos atvirame inde. Arba galima ir kitaip:
lydeką sulenkiame - uodegą įkišame gerklėn. Žuvį dedame į greitpuodį ant grotelių. Įpilame pasūdyto vandens su sviestu ir sudedame daržoves, sandariai uždarome, kai užvirs, troškiname 5-8 min. Ištroškintą žuvį sudedame į pailgą pusdubenį ir apipilame padažu.
Padažas: svieste pakepinam miltus iki rusvumo, tada įpilame žuvies sultinio, citrinos sulčių, įdedame muškato riešuto, suberiame kapotus kiaušinius, įberiame smulkiai pjaustytų krapų. Neužviriname. Padažas turi būti tirštokas.
iš
http://www.skanausvi...o-receptai-617/Papildyta:Makaronai su petražolėmis
Ingridientai:
250 g makaronų
2 šaukštai aliejaus
50 g sviesto
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai šviežių petražolių
druskos
Gaminimas
Į greitpuodį įpilkite 1,5 l vandens ir pasūdykite. Sudėkite makaronus ir įpilkite truputį aliejaus. Greitpuodį uždenkite ir virkite makaronus, kol puodas pradės švilpti. Puodą nukelkite nuo ugnies ir leiskite po truputį išeiti garams. Nukoškite makaronus, perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Atidengtame greitpuodyje ištirpinkite sviestą ir paskrudinkite džiūvėsėlius. Sudėkite makaronus, petražoles, viską gerai pakaitinkite, išmaišykite, kad makaronai apsivoliotų svieste, džiūvėsėliuose ir petražolėse.Skanaus!
iš
http://www.geri-rece...trazolemis.htmlPapildyta:Troškinys su jautienos faršu
Ingredientai
4-5 žalios bulvės
2 svogūnai
50g margarino
300g faršo
Morka
4 porai
2 šaukštai pomidorų tyrės
0,5 l vandens
Žiupsnelis mairūno
Druska
Gaminimas
Bulvės ir porai su lapais supjaustomi griežinėliais, svogūnas smulkiai sukapojamas ir pakepinamas margarine, morka stambiai sutarkuojama. Greitpuodyje sluoksniuojama bulvės, porai, morka, faršo gumulėliai ir vėl bulvės su kitomis daržovėmis. Viršus užpilamas pakepintais svogūnais, pomidorų tyre, užberiama druskos, mairūno, įpilama 0,5 1 karšto vandens ir, sandariai uždarius, 20- 25 min. troškinama ant silpnos ugnies. Valgoma su raugintais agurkais arba kopūstais.
iš
http://www.gamink.lt...enos-farsu.html