
Nusipirkau ir as si malonuma, gaminau troskintus kopustus su sonkauliukais. Viriau 15min. ir dar gal po 10min. aidariau, manau butu uzteke maziau
, labai skanu, tik per daug vandens ipyliau, tai skystoka gavosi.
Dariau taip: idejau troskintus kopustus, tarkuota morka, svoguna, sukisau i juos keptuveje pakepintus sonkauliukus. Ipyliau vandens, ant virsaus uzdejau ta tarka su bulvemis (bulves nebuvo apsemtos, bet vandeni liete). Super skanu buvo
Labai noriu gaminti ir virti ivairius vyniotinius, kad nepirkti tu parduotuviniu, bet reikia pirmiausiai ismokti juos pasigaminti
teks bandyti

Dariau taip: idejau troskintus kopustus, tarkuota morka, svoguna, sukisau i juos keptuveje pakepintus sonkauliukus. Ipyliau vandens, ant virsaus uzdejau ta tarka su bulvemis (bulves nebuvo apsemtos, bet vandeni liete). Super skanu buvo

Labai noriu gaminti ir virti ivairius vyniotinius, kad nepirkti tu parduotuviniu, bet reikia pirmiausiai ismokti juos pasigaminti


as vakar viriau bilves garpuody, tai ilgokai sakyciau, apie 45-50 min
bet gavosi LABAI skanu, dar visada vistiena gaminu joje, darzoves, omleta, kotletukus, sparnelius, koldunus dariau, bet man nepatiko, kazkaip riebiai gavosi, ryzius, grikius, lesius, sriubu ne bandziau, varskes apkepas nesigavo ))

QUOTE(KaZantipA @ 2010 12 06, 12:59)
as vakar viriau bilves garpuody, tai ilgokai sakyciau, apie 45-50 min
bet gavosi LABAI skanu, dar visada vistiena gaminu joje, darzoves, omleta, kotletukus, sparnelius, koldunus dariau, bet man nepatiko, kazkaip riebiai gavosi, ryzius, grikius, lesius, sriubu ne bandziau, varskes apkepas nesigavo ))

bulves 45-50 min? ogo, ilgokai kazkaip

o kaip omleta jame daryt?
as tik darzoviu troskinius ir sriubas, koses ivairiu grudu esu bandzius, dar mesa - viskas isejo, o stai kaip ten omleta ar apkepa - neturiu supratimo

Bet siaip nerealus daiktas - turbut, vienas is geriausiu mano pirkiniu

QUOTE(Astuliux @ 2010 12 06, 13:18)
bulves 45-50 min? ogo, ilgokai kazkaip
o kaip omleta jame daryt?
as tik darzoviu troskinius ir sriubas, koses ivairiu grudu esu bandzius, dar mesa - viskas isejo, o stai kaip ten omleta ar apkepa - neturiu supratimo
Bet siaip nerealus daiktas - turbut, vienas is geriausiu mano pirkiniu

o kaip omleta jame daryt?
as tik darzoviu troskinius ir sriubas, koses ivairiu grudu esu bandzius, dar mesa - viskas isejo, o stai kaip ten omleta ar apkepa - neturiu supratimo

Bet siaip nerealus daiktas - turbut, vienas is geriausiu mano pirkiniu

jo bulves ilgai, bet ir verdant jos ilgokai verda, apie 25 min, omleta as taip darau: 4 kiausiniai, kazkur stikline, 1,5 pieno, miltu pora saukstu, pora saukstu jogurto naturalaus, svogunai, paprika, morkos ( na cia jau ka nori gali det), ir viska supilu i inda ryziams, statau 40 min ( po 20 min viska pamaisau), ir paruosta, gaunasi daug, visai seimai


Sveikutes.....noriu prisijungti prie jusu......neseniai ysigijau greitpuody ir vis eksperimentuoju......ka galiu pasakyti-nuostabus daiktas....greitai viskas išverda,mesa minkštutele.....
šiandien dariau paprastus pietus....
mesytes gabaliukus pamušiau,paprieskoniavau, palikau valandžiukei...po to apkepiau keptuveje,sudejau y greitpuodžio dugna...ydejau šaldytu gryby ,supjaustyta morkyte šiek tiek vandenuko ypyliau.....ant viršaus pridejau nuskustu nedideliu bulvyčiu...uždengus užviriau,sumažinau kaitlente ant min ir paviriau gal 15 min.....išjungiau....nuleidau gara...atidengus ydejau pora šaukštu grietines ir uždengus dar palaikiau truputy.....gavosi nuostabi minkšta mesyte su grybu grietines padažiuku ir kartu išvire bulvytes......
dar darau raugintu kopustu troškiny su dešrelemis.....
pasiskaitinejau jusu receptukus,tai vis kažka naujo išbandysiu.....
ačiu jums,kad atidarete atskira temuke,nes anksčiau kiek teko skaityti tai daugumoj viskas buvo apie elektrinius garpuodžius......
šiandien dariau paprastus pietus....
mesytes gabaliukus pamušiau,paprieskoniavau, palikau valandžiukei...po to apkepiau keptuveje,sudejau y greitpuodžio dugna...ydejau šaldytu gryby ,supjaustyta morkyte šiek tiek vandenuko ypyliau.....ant viršaus pridejau nuskustu nedideliu bulvyčiu...uždengus užviriau,sumažinau kaitlente ant min ir paviriau gal 15 min.....išjungiau....nuleidau gara...atidengus ydejau pora šaukštu grietines ir uždengus dar palaikiau truputy.....gavosi nuostabi minkšta mesyte su grybu grietines padažiuku ir kartu išvire bulvytes......
dar darau raugintu kopustu troškiny su dešrelemis.....
pasiskaitinejau jusu receptukus,tai vis kažka naujo išbandysiu.....
ačiu jums,kad atidarete atskira temuke,nes anksčiau kiek teko skaityti tai daugumoj viskas buvo apie elektrinius garpuodžius......



QUOTE(kirbe @ 2010 12 07, 16:04)
Sveikutes.....noriu prisijungti prie jusu......neseniai ysigijau greitpuody ir vis eksperimentuoju......ka galiu pasakyti-nuostabus daiktas....greitai viskas išverda,mesa minkštutele.....
šiandien dariau paprastus pietus....
mesytes gabaliukus pamušiau,paprieskoniavau, palikau valandžiukei...po to apkepiau keptuveje,sudejau y greitpuodžio dugna...ydejau šaldytu gryby ,supjaustyta morkyte šiek tiek vandenuko ypyliau.....ant viršaus pridejau nuskustu nedideliu bulvyčiu...uždengus užviriau,sumažinau kaitlente ant min ir paviriau gal 15 min.....išjungiau....nuleidau gara...atidengus ydejau pora šaukštu grietines ir uždengus dar palaikiau truputy.....gavosi nuostabi minkšta mesyte su grybu grietines padažiuku ir kartu išvire bulvytes......
dar darau raugintu kopustu troškiny su dešrelemis.....
pasiskaitinejau jusu receptukus,tai vis kažka naujo išbandysiu.....
ačiu jums,kad atidarete atskira temuke,nes anksčiau kiek teko skaityti tai daugumoj viskas buvo apie elektrinius garpuodžius......

šiandien dariau paprastus pietus....
mesytes gabaliukus pamušiau,paprieskoniavau, palikau valandžiukei...po to apkepiau keptuveje,sudejau y greitpuodžio dugna...ydejau šaldytu gryby ,supjaustyta morkyte šiek tiek vandenuko ypyliau.....ant viršaus pridejau nuskustu nedideliu bulvyčiu...uždengus užviriau,sumažinau kaitlente ant min ir paviriau gal 15 min.....išjungiau....nuleidau gara...atidengus ydejau pora šaukštu grietines ir uždengus dar palaikiau truputy.....gavosi nuostabi minkšta mesyte su grybu grietines padažiuku ir kartu išvire bulvytes......
dar darau raugintu kopustu troškiny su dešrelemis.....
pasiskaitinejau jusu receptukus,tai vis kažka naujo išbandysiu.....
ačiu jums,kad atidarete atskira temuke,nes anksčiau kiek teko skaityti tai daugumoj viskas buvo apie elektrinius garpuodžius......



Kaip nuleidote gara? Pasukti ant to garu zenkliuko? Ilgai garuoja? As bijau pabandyti vis...
Siandien viriau burokeliu sriubyte, sonis fantastiskas per 10min. Sonine per 15 min nuo kalo krenta

QUOTE(kirbe @ 2010 12 07, 17:04)
Sveikutes.....noriu prisijungti prie jusu......neseniai ysigijau greitpuody ir vis eksperimentuoju......ka galiu pasakyti-nuostabus daiktas....greitai viskas išverda,mesa minkštutele.....
šiandien dariau paprastus pietus....
mesytes gabaliukus pamušiau,paprieskoniavau, palikau valandžiukei...po to apkepiau keptuveje,sudejau y greitpuodžio dugna...ydejau šaldytu gryby ,supjaustyta morkyte šiek tiek vandenuko ypyliau.....ant viršaus pridejau nuskustu nedideliu bulvyčiu...uždengus užviriau,sumažinau kaitlente ant min ir paviriau gal 15 min.....išjungiau....nuleidau gara...atidengus ydejau pora šaukštu grietines ir uždengus dar palaikiau truputy.....gavosi nuostabi minkšta mesyte su grybu grietines padažiuku ir kartu išvire bulvytes......
šiandien dariau paprastus pietus....
mesytes gabaliukus pamušiau,paprieskoniavau, palikau valandžiukei...po to apkepiau keptuveje,sudejau y greitpuodžio dugna...ydejau šaldytu gryby ,supjaustyta morkyte šiek tiek vandenuko ypyliau.....ant viršaus pridejau nuskustu nedideliu bulvyčiu...uždengus užviriau,sumažinau kaitlente ant min ir paviriau gal 15 min.....išjungiau....nuleidau gara...atidengus ydejau pora šaukštu grietines ir uždengus dar palaikiau truputy.....gavosi nuostabi minkšta mesyte su grybu grietines padažiuku ir kartu išvire bulvytes......
Kaip skaniai atrodo vien perskaičius

QUOTE(Akimirkos @ 2010 12 07, 17:27)
Kaip nuleidote gara? Pasukti ant to garu zenkliuko? Ilgai garuoja? As bijau pabandyti vis...
Siandien viriau burokeliu sriubyte, sonis fantastiskas per 10min. Sonine per 15 min nuo kalo krenta
Siandien viriau burokeliu sriubyte, sonis fantastiskas per 10min. Sonine per 15 min nuo kalo krenta

na pas mane toks yra pypsiukas,per kury garai išeina...tai pakeliu aš jy...garai po truputy išeina ir viskas...galima atidaryti......
QUOTE(barbarux @ 2010 12 07, 17:35)
nea...grybai iš miško....bet pievagrybiai manau irgi tiktu......
QUOTE(JusRuMa @ 2010 10 12, 00:13)
Vadinamąją "tušonkę" aš verdu taip: sudedu gabalais pjaustytą mėsą (pvz., kiaulės kumpį), pridedu pjaustytų morkų, svogūniuko, prieskonių. Viską verdu ~1 val. Išvirusi mėsa tiesiog byra pailgais gabaliukais. Tuomet viską dar su bulvių trintuve patrinu ir į stiklainiukus ar indelius. Keletą porcijų įmetu į šaldiklį - labai patogu staigiam vartojimui su bulvėm, grikiais, makaronais. Kitus laikau šaldytuve.
Ir jokių stiklainių į greitpuodį dėti tikrai nereikia, ne iš stiklainių verdam, o mėsos
Ir jokių stiklainių į greitpuodį dėti tikrai nereikia, ne iš stiklainių verdam, o mėsos

O ar reikia vandens kazkiek ipilti?
QUOTE(KaZantipA @ 2010 12 06, 12:59)
as vakar viriau bilves garpuody, tai ilgokai sakyciau, apie 45-50 min
bet gavosi LABAI skanu, dar visada vistiena gaminu joje, darzoves, omleta, kotletukus, sparnelius, koldunus dariau, bet man nepatiko, kazkaip riebiai gavosi, ryzius, grikius, lesius, sriubu ne bandziau, varskes apkepas nesigavo ))

Na garpuodis ir greitpuodis gan skirtingi dalykai


QUOTE(kamyzaz @ 2010 10 06, 13:49)
Sveikos merginos
Noriu paklausti ar kas nors darėte greitpuodyje "tušonkę" ? Jezau net nežinau kaip lietuviškai
Na žodžiu mėsytę stiklainiukuose
Noriu pasigaminti, tik nežinau ar galima stiklainius su mėsyte dėti tiesiai į greitpuodį, ar geriau ištušinti mėsytę ir dėti į įstiklainius
Gal kas galėtumėte pagelbėti, nes nebeturiu greitpuodžio instrukcijos 

Noriu paklausti ar kas nors darėte greitpuodyje "tušonkę" ? Jezau net nežinau kaip lietuviškai




Aš darau šį gėrį

P.S. verdu su stiklainiais tam, kad būtų mėsa savo sultyse, o ne mėsa su vandeniu


o kas cia per indas - atskirai pirkt reik, ar su puodu buvo
gal galima nuorodele
idomu kaip - butinai reikes isbandyt, tik turiu pora klausimuku:
- kokia mesa geriau imt, kad daugiau drebuciu isskirtu? ar nera skirtumo?
- uzsukt reikia su spec dangteliais geleziniais tokiais siaurais ar tinka paprasti dangteliai, kuriuos ranka tiesiog galima uzsukt?
- kiek druskos apytiksliai det i viena stiklainiuka, nes amzinai "nugrybauju" su druskos kiekiu patiekaluose - o cia toks dalykas - mesa - nesinori sugadint visko, nes, kazkur skaiciau, kad blogai paruosta mesa situo metodu gali kazkokiu ten bakteriju tures savyje ir galima apsinuodyt paskui, todel nesinori idet per mazai druskos

gal galima nuorodele

QUOTE(KaZantipA @ 2010 12 06, 14:15)
<..> viska supilu i inda ryziams <...>

- kokia mesa geriau imt, kad daugiau drebuciu isskirtu? ar nera skirtumo?
- uzsukt reikia su spec dangteliais geleziniais tokiais siaurais ar tinka paprasti dangteliai, kuriuos ranka tiesiog galima uzsukt?
- kiek druskos apytiksliai det i viena stiklainiuka, nes amzinai "nugrybauju" su druskos kiekiu patiekaluose - o cia toks dalykas - mesa - nesinori sugadint visko, nes, kazkur skaiciau, kad blogai paruosta mesa situo metodu gali kazkokiu ten bakteriju tures savyje ir galima apsinuodyt paskui, todel nesinori idet per mazai druskos

QUOTE(AkvileZ @ 2010 12 08, 14:22)
Aš darau šį gėrį
Į stiklainius dedu gabaliukais mėsą sluoksniuodama su druska (jokio vandens), pipirais ir lauro lapelio gabalėliais. Kai prigrūdu mėsos (gerai paspausdama) tada į greitpuodį tiesiu rankšluostėlį, dedu stiklainiukus, pridengiu dangteliais, pilu vandenį į puodą maždaug iki pusė stiklainių, gal kiek mažiau ir užsuku greitpuodį. Kai susikaupia garai, tai nuo tada kokia 30 min paverdu ant mažos liepsnos, tada išjungiu palaukiu pora min ir karštus užsuku. Į 4 puslitrinukus sugrūdu apie 3 kg mėsos jei gerai pamenu. Prisidarau daug ir nešu į rūsį. Šaldytuve laikyti nereikia, nes vandens nėra, mėsa želatinoje sustingus, tai negenda.
P.S. verdu su stiklainiais tam, kad būtų mėsa savo sultyse, o ne mėsa su vandeniu
aišku ir tai nėra blogai, bet man skaniau be vandens 

P.S. verdu su stiklainiais tam, kad būtų mėsa savo sultyse, o ne mėsa su vandeniu

