Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nexta: 17 spalio 2010 - 17:38
Nusipirkau ir as si malonuma, gaminau troskintus kopustus su sonkauliukais. Viriau 15min. ir dar gal po 10min. aidariau, manau butu uzteke maziau smile.gif , labai skanu, tik per daug vandens ipyliau, tai skystoka gavosi.
Dariau taip: idejau troskintus kopustus, tarkuota morka, svoguna, sukisau i juos keptuveje pakepintus sonkauliukus. Ipyliau vandens, ant virsaus uzdejau ta tarka su bulvemis (bulves nebuvo apsemtos, bet vandeni liete). Super skanu buvo thumbup.gif
Labai noriu gaminti ir virti ivairius vyniotinius, kad nepirkti tu parduotuviniu, bet reikia pirmiausiai ismokti juos pasigaminti blush2.gif teks bandyti smile.gif
Atsakyti
as vakar viriau bilves garpuody, tai ilgokai sakyciau, apie 45-50 min g.gif bet gavosi LABAI skanu, dar visada vistiena gaminu joje, darzoves, omleta, kotletukus, sparnelius, koldunus dariau, bet man nepatiko, kazkaip riebiai gavosi, ryzius, grikius, lesius, sriubu ne bandziau, varskes apkepas nesigavo ))
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2010 12 06, 12:59)
as vakar viriau bilves garpuody, tai ilgokai sakyciau, apie 45-50 min  g.gif  bet gavosi LABAI skanu, dar visada vistiena gaminu joje, darzoves, omleta, kotletukus, sparnelius, koldunus dariau, bet man nepatiko, kazkaip riebiai gavosi, ryzius, grikius, lesius, sriubu ne bandziau, varskes apkepas nesigavo ))


bulves 45-50 min? ogo, ilgokai kazkaip g.gif
o kaip omleta jame daryt?
as tik darzoviu troskinius ir sriubas, koses ivairiu grudu esu bandzius, dar mesa - viskas isejo, o stai kaip ten omleta ar apkepa - neturiu supratimo blush2.gif
Bet siaip nerealus daiktas - turbut, vienas is geriausiu mano pirkiniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2010 12 06, 13:18)
bulves 45-50 min? ogo, ilgokai kazkaip  g.gif
o kaip omleta jame daryt?
as tik darzoviu troskinius ir sriubas, koses ivairiu grudu esu bandzius, dar mesa - viskas isejo, o stai kaip ten omleta ar apkepa - neturiu supratimo  blush2.gif
Bet siaip nerealus daiktas - turbut, vienas is geriausiu mano pirkiniu  smile.gif


jo bulves ilgai, bet ir verdant jos ilgokai verda, apie 25 min, omleta as taip darau: 4 kiausiniai, kazkur stikline, 1,5 pieno, miltu pora saukstu, pora saukstu jogurto naturalaus, svogunai, paprika, morkos ( na cia jau ka nori gali det), ir viska supilu i inda ryziams, statau 40 min ( po 20 min viska pamaisau), ir paruosta, gaunasi daug, visai seimai thumbup.gif ir labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes.....noriu prisijungti prie jusu......neseniai ysigijau greitpuody ir vis eksperimentuoju......ka galiu pasakyti-nuostabus daiktas....greitai viskas išverda,mesa minkštutele.....

šiandien dariau paprastus pietus....
mesytes gabaliukus pamušiau,paprieskoniavau, palikau valandžiukei...po to apkepiau keptuveje,sudejau y greitpuodžio dugna...ydejau šaldytu gryby ,supjaustyta morkyte šiek tiek vandenuko ypyliau.....ant viršaus pridejau nuskustu nedideliu bulvyčiu...uždengus užviriau,sumažinau kaitlente ant min ir paviriau gal 15 min.....išjungiau....nuleidau gara...atidengus ydejau pora šaukštu grietines ir uždengus dar palaikiau truputy.....gavosi nuostabi minkšta mesyte su grybu grietines padažiuku ir kartu išvire bulvytes......

dar darau raugintu kopustu troškiny su dešrelemis.....

pasiskaitinejau jusu receptukus,tai vis kažka naujo išbandysiu.....

ačiu jums,kad atidarete atskira temuke,nes anksčiau kiek teko skaityti tai daugumoj viskas buvo apie elektrinius garpuodžius...... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2010 12 07, 16:04)
Sveikutes.....noriu prisijungti prie jusu......neseniai ysigijau greitpuody ir vis eksperimentuoju......ka galiu pasakyti-nuostabus daiktas....greitai viskas išverda,mesa minkštutele.....

šiandien dariau paprastus pietus....
mesytes gabaliukus pamušiau,paprieskoniavau, palikau valandžiukei...po to apkepiau keptuveje,sudejau y greitpuodžio dugna...ydejau šaldytu gryby ,supjaustyta morkyte šiek tiek vandenuko ypyliau.....ant viršaus pridejau nuskustu nedideliu bulvyčiu...uždengus užviriau,sumažinau kaitlente ant min ir paviriau gal 15 min.....išjungiau....nuleidau gara...atidengus ydejau pora šaukštu grietines ir uždengus dar palaikiau truputy.....gavosi nuostabi minkšta mesyte su grybu grietines padažiuku ir kartu išvire bulvytes......

dar darau raugintu kopustu troškiny su dešrelemis.....

pasiskaitinejau jusu receptukus,tai vis kažka naujo išbandysiu.....

ačiu jums,kad atidarete atskira temuke,nes anksčiau kiek teko skaityti tai daugumoj viskas buvo apie elektrinius garpuodžius......  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kaip nuleidote gara? Pasukti ant to garu zenkliuko? Ilgai garuoja? As bijau pabandyti vis...
Siandien viriau burokeliu sriubyte, sonis fantastiskas per 10min. Sonine per 15 min nuo kalo krenta smile.gif

Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2010 12 07, 17:04)
Sveikutes.....noriu prisijungti prie jusu......neseniai ysigijau greitpuody ir vis eksperimentuoju......ka galiu pasakyti-nuostabus daiktas....greitai viskas išverda,mesa minkštutele.....

šiandien dariau paprastus pietus....
mesytes gabaliukus pamušiau,paprieskoniavau, palikau valandžiukei...po to apkepiau keptuveje,sudejau y greitpuodžio dugna...ydejau šaldytu gryby ,supjaustyta morkyte šiek tiek vandenuko ypyliau.....ant viršaus pridejau nuskustu nedideliu bulvyčiu...uždengus užviriau,sumažinau kaitlente ant min ir paviriau gal 15 min.....išjungiau....nuleidau gara...atidengus ydejau pora šaukštu grietines ir uždengus dar palaikiau truputy.....gavosi nuostabi minkšta mesyte su grybu grietines padažiuku ir kartu išvire bulvytes......

Kaip skaniai atrodo vien perskaičius essen.gif O grybai kokie? Pievagrybiai?
Atsakyti
QUOTE(Akimirkos @ 2010 12 07, 17:27)
Kaip nuleidote gara? Pasukti ant to garu zenkliuko? Ilgai garuoja? As bijau pabandyti vis...
Siandien viriau burokeliu sriubyte, sonis fantastiskas per 10min. Sonine per 15 min nuo kalo krenta  smile.gif


na pas mane toks yra pypsiukas,per kury garai išeina...tai pakeliu aš jy...garai po truputy išeina ir viskas...galima atidaryti......

QUOTE(barbarux @ 2010 12 07, 17:35)
Kaip skaniai atrodo vien perskaičius  essen.gif O grybai kokie? Pievagrybiai?


nea...grybai iš miško....bet pievagrybiai manau irgi tiktu......
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 10 12, 00:13)
Vadinamąją "tušonkę" aš verdu taip: sudedu gabalais pjaustytą mėsą (pvz., kiaulės kumpį), pridedu pjaustytų morkų, svogūniuko, prieskonių. Viską verdu ~1 val. Išvirusi mėsa tiesiog byra pailgais gabaliukais. Tuomet viską dar su bulvių trintuve patrinu ir į stiklainiukus ar indelius. Keletą porcijų įmetu į šaldiklį - labai patogu staigiam vartojimui su bulvėm, grikiais, makaronais. Kitus laikau šaldytuve.

Ir jokių stiklainių į greitpuodį dėti tikrai nereikia, ne iš stiklainių verdam, o mėsos lotuliukas.gif

O ar reikia vandens kazkiek ipilti?

QUOTE(KaZantipA @ 2010 12 06, 12:59)
as vakar viriau bilves garpuody, tai ilgokai sakyciau, apie 45-50 min  g.gif  bet gavosi LABAI skanu, dar visada vistiena gaminu joje, darzoves, omleta, kotletukus, sparnelius, koldunus dariau, bet man nepatiko, kazkaip riebiai gavosi, ryzius, grikius, lesius, sriubu ne bandziau, varskes apkepas nesigavo ))

Na garpuodis ir greitpuodis gan skirtingi dalykai biggrin.gif Garpuodyje tiek laiko bulves verdant dar nieko, bet greitpuodyje turbut bulviu kose gautusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kamyzaz @ 2010 10 06, 13:49)
Sveikos merginos  4u.gif
Noriu paklausti ar kas nors darėte greitpuodyje "tušonkę" ? Jezau net nežinau kaip lietuviškai  blush2.gif Na žodžiu mėsytę stiklainiukuose  ax.gif Noriu pasigaminti, tik nežinau ar galima stiklainius su mėsyte dėti tiesiai į greitpuodį, ar geriau ištušinti mėsytę ir dėti į įstiklainius  ax.gif Gal kas galėtumėte pagelbėti, nes nebeturiu greitpuodžio instrukcijos  doh.gif

Aš darau šį gėrį smile.gif Į stiklainius dedu gabaliukais mėsą sluoksniuodama su druska (jokio vandens), pipirais ir lauro lapelio gabalėliais. Kai prigrūdu mėsos (gerai paspausdama) tada į greitpuodį tiesiu rankšluostėlį, dedu stiklainiukus, pridengiu dangteliais, pilu vandenį į puodą maždaug iki pusė stiklainių, gal kiek mažiau ir užsuku greitpuodį. Kai susikaupia garai, tai nuo tada kokia 30 min paverdu ant mažos liepsnos, tada išjungiu palaukiu pora min ir karštus užsuku. Į 4 puslitrinukus sugrūdu apie 3 kg mėsos jei gerai pamenu. Prisidarau daug ir nešu į rūsį. Šaldytuve laikyti nereikia, nes vandens nėra, mėsa želatinoje sustingus, tai negenda.

P.S. verdu su stiklainiais tam, kad būtų mėsa savo sultyse, o ne mėsa su vandeniu mirksiukas.gif aišku ir tai nėra blogai, bet man skaniau be vandens smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 08 gruodžio 2010 - 13:24
o kas cia per indas - atskirai pirkt reik, ar su puodu buvo blush2.gif
gal galima nuorodele ax.gif
QUOTE(KaZantipA @ 2010 12 06, 14:15)
<..> viska supilu i inda ryziams <...>


bigsmile.gif idomu kaip - butinai reikes isbandyt, tik turiu pora klausimuku:
- kokia mesa geriau imt, kad daugiau drebuciu isskirtu? ar nera skirtumo?
- uzsukt reikia su spec dangteliais geleziniais tokiais siaurais ar tinka paprasti dangteliai, kuriuos ranka tiesiog galima uzsukt?
- kiek druskos apytiksliai det i viena stiklainiuka, nes amzinai "nugrybauju" su druskos kiekiu patiekaluose - o cia toks dalykas - mesa - nesinori sugadint visko, nes, kazkur skaiciau, kad blogai paruosta mesa situo metodu gali kazkokiu ten bakteriju tures savyje ir galima apsinuodyt paskui, todel nesinori idet per mazai druskos blink.gif
QUOTE(AkvileZ @ 2010 12 08, 14:22)
Aš darau šį gėrį  smile.gif Į stiklainius dedu gabaliukais mėsą sluoksniuodama su druska (jokio vandens), pipirais ir lauro lapelio gabalėliais. Kai prigrūdu mėsos (gerai paspausdama) tada į greitpuodį tiesiu rankšluostėlį, dedu stiklainiukus, pridengiu dangteliais, pilu vandenį į puodą maždaug iki pusė stiklainių, gal kiek mažiau ir užsuku greitpuodį. Kai susikaupia garai, tai nuo tada kokia 30 min paverdu ant mažos liepsnos, tada išjungiu palaukiu pora min ir karštus užsuku. Į 4 puslitrinukus sugrūdu apie 3 kg mėsos jei gerai pamenu. Prisidarau daug ir nešu į rūsį. Šaldytuve laikyti nereikia, nes vandens nėra, mėsa želatinoje sustingus, tai negenda.
P.S. verdu su stiklainiais tam, kad būtų mėsa savo sultyse, o ne mėsa su vandeniu  mirksiukas.gif aišku ir tai nėra blogai, bet man skaniau be vandens  smile.gif

Atsakyti