Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

QUOTE(Astuliux @ 2010 12 08, 13:44)
bigsmile.gif idomu kaip - butinai reikes isbandyt, tik turiu pora klausimuku:
- kokia mesa geriau imt, kad daugiau drebuciu isskirtu? ar nera skirtumo?
- uzsukt reikia su spec dangteliais geleziniais tokiais siaurais ar tinka paprasti dangteliai, kuriuos ranka tiesiog galima uzsukt?
- kiek druskos apytiksliai det i viena stiklainiuka, nes amzinai "nugrybauju" su druskos kiekiu patiekaluose - o cia toks dalykas - mesa - nesinori sugadint visko, nes, kazkur skaiciau, kad blogai paruosta mesa situo metodu gali kazkokiu ten bakteriju tures savyje ir galima apsinuodyt paskui, todel nesinori idet per mazai druskos  blink.gif

Aš imu kokį kumpį (jei kumpis su riebaliuku tada be šoninės) ir šoninės kiaulienos, nes patinka riebiau, dėl drebučių tai įmetu skūrelės gabaliuką.
Dangteliai paprasti užsukami ranka, kaip nuo pomidorų padažo smile.gif
Nu nepasakysiu kiek tos druskos, niekad nematavau. Jei persūdysi, tai tada gaminant kokius makaronus, jų nesūdysi, o sekantį kartą žinosi kiek dėti biggrin.gif Aš naudoju jūros druską, ir beriu į stiklainį kokius tris ar keturis kartus (tarp mėsos sluoksnių), gaunasi po keletą grūdukų kas sluoksnis. Berk kaip į mėsos troškinį ir tiek smile.gif
Kai išvirtus užsuku, tai sukratau stiklainį, kad karšta masė susikratytų ir susimaišytų visi prieskoniai.

Beje darau taip ir vištieną, dedu su visais kaulais. Kai reikia greito maisto tai išsiverdu bulvių, pašildau vištieną ant keptuvės ar mikrobangėj ir fsio nestuke.gif
Papildyta:
QUOTE(KaZantipA @ 2010 12 06, 13:15)
jo bulves ilgai, bet ir verdant jos ilgokai verda, apie 25 min, omleta as taip darau: 4 kiausiniai, kazkur stikline, 1,5 pieno, miltu pora saukstu, pora saukstu jogurto naturalaus, svogunai, paprika, morkos ( na cia jau ka nori gali det), ir viska supilu i inda ryziams, statau 40 min ( po 20 min viska pamaisau), ir paruosta, gaunasi daug, visai seimai  thumbup.gif ir labai skanu  thumbup.gif


Merginos nemaišykit temų ir neklaidinkite kitų forumiečių. GARŲ PUODAMS yra kita tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 08 gruodžio 2010 - 14:24
taip taip, supainiojau, as garpuodi su greitpuodziu sumaisiau smile.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 12 08, 15:27)
beriu į stiklainį kokius tris ar keturis kartus (tarp mėsos sluoksnių), gaunasi po keletą grūdukų kas sluoksnis.


gerai, kad paminejot "keleta gruduku kas sluoksnis", nes jau vaizduoteje piesiau sau paveiksla kaip po sauja kas sluoksni beriu doh.gif lotuliukas.gif
Aciu uz paaiskinimus - isbandysiu ir parasysiu kaip man pavyko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2010 12 08, 15:33)
gerai, kad paminejot "keleta gruduku kas sluoksnis", nes jau vaizduoteje piesiau sau paveiksla kaip po sauja kas sluoksni beriu  doh.gif  lotuliukas.gif
Aciu uz paaiskinimus - isbandysiu ir parasysiu kaip man pavyko  ax.gif

Nu nu nu lotuliukas.gif reik apmastyti kiek druskos reikia ir padalinti į barstymų skaičių lotuliukas.gif Labai lauksim atsiliepimų smile.gif

Ir dar kai išsitušins ir užsuksit atrodys, kad mėsa nepakankamai išsitušino, nes nesuiro į siuliukus, bet taip tik dėl "ramybės būsenos" smile.gif Pamaišius ar kabinant šakute viskas gražiai subyra. Mes vieną stiklainiuką visada suragaujam ką tik ištroškintą (jei pradarysit stiklainį ir paragausit, tai tokio užsukinėt ir nėšt į rūsį jau nebegalima, bacilų prieina, reik dėt į šaldytuvą ir per artimiausias dienas suvartoti), tai matau ar pakankamai minkšta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 08 gruodžio 2010 - 15:53
O tie stiklainiai tikrai nesprogs unsure.gif

Siandien gaminau balandelius - tinginelius smile.gif , supjausciau kopusta (zalia), itarkavau morkyte, supjausciau svoguniuko galva, ipyliau stikline plikytu ryziu, vandens, kad apsemtu, prieskoniu. Farsa pakepinau ant keptuves, kai uzvire puodas supkreciau, ismaisiau, uzsukau gerai dangti ir 20min. nuo uzvirimo. dar ant virsaus dejau bulves tame sietelyje. Isvire viskas puikiai! Skonis nerealus! Dar dejau pomidoru padazo ir grietines, tik nukelus dangti!
Atsakyti
QUOTE(Akimirkos @ 2010 12 08, 20:19)
O tie stiklainiai tikrai nesprogs  unsure.gif

Siandien gaminau balandelius - tinginelius  smile.gif , supjausciau kopusta (zalia), itarkavau morkyte, supjausciau svoguniuko galva, ipyliau stikline plikytu ryziu, vandens, kad apsemtu, prieskoniu. Farsa pakepinau ant keptuves, kai uzvire puodas supkreciau, ismaisiau, uzsukau gerai dangti ir 20min. nuo uzvirimo. dar ant virsaus dejau bulves tame sietelyje. Isvire viskas puikiai! Skonis nerealus! Dar dejau pomidoru padazo ir grietines, tik nukelus dangti!


Reik dangtelio neužsukti, o tik uždėti-pridengti ir dėti stiklainį netrūkusį. Stiklainiai trūksta arba sprogsta, kai šalti patalpinami į karšta aplinka. O greitpuodį jie kaista ir iš vidaus ir iš išorės. Juk nesprogsta stiklainiai kai juos bandai iškaitinti marinavimui.
Atsakyti
Sveikutes....
na pasidžiaugsiu dar savo puodu.....

užvakar gaminau karkutes su raugintais kopustais ir bulvemis.....
turejau pora nedideliu karkučiu,tai iš vakaro ištryniau prieskoniais ir palikau.....

ant rytojaus dejau y greitpuody,užvirinau,nupyliau pirma vandenuka...na galima nenupilti ,o tik putas nugraibyti,bet kadangi turiu nedidele mergyte,tai aš visada nuo mesytes nupilu pirma vandenuka.....po to užpyliau vandenuku ,kad butu sulig karkutemis,uždariau sandariai ir leidau troškintis apie pusvalandy...atidengus matesi ,kad karkute jau baigia išvirti,tad nupyliau skysty,kad nebutu jo per daug,sudejau raugintus kopustus,uždejau pomidoru padažo,ant viršaus sudejau bulves ,pabarsčiau priskoniais,uždariau ir nuo užvirimo pavirinau 10 min ant mažiausio kaitinimo,išjungiau...palikau kad pastovetu kokia 15 min ir viskas.....atidarius ir vaizdas ir skonis buvo super....mesyte minkštutele,net 3 metuku dykryte puikiai valge.... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kirbe: 11 gruodžio 2010 - 10:44
Sveikutės, kokia gera tema. thumbup.gif skaičiau receptus ir nusprendėm nusipirkti greitpuodi iš senukų.Gal kuri turite tokį?kokie atsiliepimai?user posted image
Vakar išbandžiau. pakepiau jame šonkauliukus ir kūdos mėsytės gabaliukus,sudėjau raugintus kopūstus,tarkuota morką,ant viršaus sudėjau bulves didokas ir viriau 25min.paskui nuleidau garą ir atidariau tai skonis visiškai skiriasi nuo virto maisto paprastame puode. Labai minkšta mėsytė ir bulves nepervirė. Pirmas blynas nebuvo prisvilęs. thumbup.gif
Nekantrauju šiandien kažką naujo išbandyt vėl jame daryt.




Atsakyti
Mano kitos greitpuodis,bet visuose gaminimo procesas toks pats....kai ysigijau šita puoda,tai jis dažniausiai naudojamas mano virtuveje..... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 12 08, 14:22)
Aš darau šį gėrį  smile.gif Į stiklainius dedu gabaliukais mėsą sluoksniuodama su druska (jokio vandens), pipirais ir lauro lapelio gabalėliais. Kai prigrūdu mėsos (gerai paspausdama) tada į greitpuodį tiesiu rankšluostėlį, dedu stiklainiukus, pridengiu dangteliais, pilu vandenį į puodą maždaug iki pusė stiklainių, gal kiek mažiau ir užsuku greitpuodį. Kai susikaupia garai, tai nuo tada kokia 30 min paverdu ant mažos liepsnos, tada išjungiu palaukiu pora min ir karštus užsuku. Į 4 puslitrinukus sugrūdu apie 3 kg mėsos jei gerai pamenu. Prisidarau daug ir nešu į rūsį. Šaldytuve laikyti nereikia, nes vandens nėra, mėsa želatinoje sustingus, tai negenda.

P.S. verdu su stiklainiais tam, kad būtų mėsa savo sultyse, o ne mėsa su vandeniu  mirksiukas.gif aišku ir tai nėra blogai, bet man skaniau be vandens  smile.gif

Labai sudomino. g.gif O koks Tavo greitpuodis ir kiek litrų talpos? Kaip įsigudrini juos karštus iš greitpuodžio iškelt? O ar išvirus mėsa nesusitraukia ir nepasidaro nepilnas stiklainis? O gal tada išsiskiria pakankamai sulčių iš mėsos ir jos užpildo stiklainį? Ar užvirusi mėsa nebėga iš stiklainio, nes jis pilnutėlis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 13 sausio 2011 - 20:20
QUOTE(Akimirkos @ 2010 12 07, 18:27)
Kaip nuleidote gara? Pasukti ant to garu zenkliuko? Ilgai garuoja? As bijau pabandyti vis...

Pas mane greitpuodis Tefal, labai patenkinta juo thumbup.gif Kai tik pradeda pypseti kad virimo laikas baigesi iskarto pasuku ant garu zenkliuko ir laukiu kol vel supypses kad galima atidaryti puoda.
QUOTE(AkvileZ @ 2010 12 08, 15:22)
Aš darau šį gėrį  smile.gif Į stiklainius dedu gabaliukais mėsą sluoksniuodama su druska (jokio

Labai idomus receptas. O kur ir kaip paskui ta mesyte naudojate?

O as dazniausiai greitpuodyje verdu vista ir paskui mesyte ir sultinuka naudoju kitiems (vistienos salotos, uzkepai, sriubos) patiekalams.
Bet yra ir vienas labai musu seimos megstamas receptas. Lietuvoje gal ir nelabai galima butu surasti tokiu prieskoniu, bet vistiek pasidalinsiu receptu.
1kg. kubeliais pjaustytos avienos (galima bet kokia mesyte)
1 stikline bet kokio pilno grudo kruopu
1 stikline skaldytu kvieciu (bulghur)
2 v.s sviesto
1 svogunas
juodu pipiru
druskos
6 kvepantys pipirai
2 cinamono lazdeles
1 lauro lapas
5 kardemono seklos
4 stiklines mesos sultinio
Apkepinti mesos gabalelius. Ipjaustyti svoguna ir sudeti prieskonius. Uzpilti vandeniu ir virti greitpuodyje apie 30min. Po to mesa isgreibti.
Nuplautus grudus uzmerkti saltam vandeny 2 valandom. Po to isvirti greitpuodyje su mesos sultiniu apie 30 min.
Patiekti grudu kose su mesos gabaliukais ir dazovemis.
Aromatas ir skonis mmmmmm ... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Plaukia laivas: 13 sausio 2011 - 23:05
QUOTE(Letune @ 2011 01 13, 20:16)
Labai sudomino. g.gif O koks Tavo greitpuodis ir kiek litrų talpos? Kaip įsigudrini juos karštus iš greitpuodžio iškelt? O ar išvirus mėsa nesusitraukia ir nepasidaro nepilnas stiklainis? O gal tada išsiskiria pakankamai sulčių iš mėsos ir jos užpildo stiklainį? Ar užvirusi mėsa nebėga iš stiklainio, nes jis pilnutėlis?


Mano greitpuopdis senovinis, bet mažai kuo skiriasi nuo naujų smile.gif Karštus stiklainius iškeliu su pirštine su kuria ir skarda iš orkaitės išimu arba rankšluostuku. Verdama mėsa susitraukia ir gaunasi nepilnas stiklainiukas, priklauso nuo mėsos rūšies ir prikimšimo kiek tos vietos bus, aišku ir sulčių atsiranda. Laisvos vietos būna neperdaugiausiai. Kad nebėgtų, nesitaškytų sultys reik pridengt danfteliu, kažkiek turbūt prabėga, bet to nesimato, mažas nuostolis manau lotuliukas.gif
QUOTE(Plaukia laivas @ 2011 01 13, 22:59)
Pas mane greitpuodis Tefal, labai patenkinta juo  thumbup.gif Kai tik pradeda pypseti kad virimo laikas baigesi iskarto pasuku ant garu zenkliuko ir laukiu kol vel supypses kad galima atidaryti puoda.

Labai idomus receptas. O kur ir kaip paskui ta mesyte naudojate?


Naudojam su makaronais, išsiverdu makaronus, palieku šiek tiek vandens, tada dedu pom. padažo mėsa iš stiklainio, pakaitinu ir dedu sūrio. Tikra ta žodžio prasme suryjam lotuliukas.gif Arba iš stiklainio verčiam mėsa į keptuvę, pakepinam kol sušyla ir valgom su virtom/keptom bulvėm, galima su ryžiais, grikiais ir t.t. Skanu į grikius išvirtus įmaišyti ir dar kartu pakaitinti kol mėsa sušyla, labai skanūs tokie troškinukai. Dar valgau šalta tiesiai iš stiklainio su duona ar be jos lotuliukas.gif Visur galima dėt kur tik fantazija leidžia mirksiukas.gif Labai skanūs drebučiai, pirmiausiai juos ir išsikrapštau blush2.gif
Atsakyti