Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

QUOTE(AkvileZ @ 2011 01 17, 18:43)
Naudojam su makaronais, išsiverdu makaronus, palieku šiek tiek vandens, tada dedu pom. padažo mėsa iš stiklainio, pakaitinu ir dedu sūrio. Tikra ta žodžio prasme suryjam  lotuliukas.gif  Arba iš stiklainio verčiam mėsa į keptuvę, pakepinam kol sušyla ir valgom su virtom/keptom bulvėm, galima su ryžiais, grikiais ir t.t. Skanu į grikius išvirtus įmaišyti ir dar kartu pakaitinti kol mėsa sušyla, labai skanūs tokie troškinukai. Dar valgau šalta tiesiai iš stiklainio su duona ar be jos lotuliukas.gif Visur galima dėt kur tik fantazija leidžia  mirksiukas.gif  Labai skanūs drebučiai, pirmiausiai juos ir išsikrapštau  blush2.gif

Siaip visas gaminimo procesas keistokas toks ax.gif o ir baisoka kad stiklainiai nesprogtu ten viduj doh.gif
Taciau, man tokiai uzsiemusiai ir vis laiko neturinciai, tai SUPER tureti tokius mesos ruosinukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Plaukia laivas @ 2011 01 18, 15:36)
Siaip visas gaminimo procesas keistokas toks  ax.gif o ir baisoka kad stiklainiai nesprogtu ten viduj  doh.gif
Taciau, man tokiai uzsiemusiai ir vis laiko neturinciai, tai SUPER tureti tokius mesos ruosinukus  4u.gif

Nieko keisto tame gaminimo procese, nuo senų senovių taip konservai gaminami, tik mūsų paprasti greitpuodžiai mažiau talpos turi. Yra specialūs garpuodžiai tam "keistam" procesui lotuliukas.gif tik į jį telpa apie 10 stiklainių. Stiklainiai nesprogsta, nes neužsukti. Va kaip atrodo konservams gaminti garpuodis foto autoklava Bet mūsiškiai tokia pat funkcija atlieka, tik telpa daug daug mažiau stiklainių.
O čia galima paskaityti apie tuos puodus ir kaip gamina "tušonkes" http://www.zemesukis...c...?f=9&t=6624 kaip ir čia http://www.supermama...howtopic=206013 čia kalba ir apie tušinima orkaitėj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 18 sausio 2011 - 17:13
Kaip tik šiandien viriau makaronus su "tušonke" tai specialiai nufotografavau stiklainiuka, kad būtų matyti kiek tos laisvos vietos ir šiaip kaip tai atrodo smile.gif Matosi riebaliukų, nes naudoju šiek tiek riebesnę mėsa, bet naudojant bet kokio riebumo mėsa tų riebalų susidarys smile.gif
user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 23 sausio 2011 - 20:00
QUOTE(AkvileZ @ 2011 01 18, 18:06)
Nieko keisto tame gaminimo procese, nuo senų senovių taip konservai gaminami, tik mūsų paprasti greitpuodžiai mažiau talpos turi. Yra specialūs garpuodžiai tam "keistam" procesui  lotuliukas.gif tik į jį telpa apie 10 stiklainių. Stiklainiai nesprogsta, nes neužsukti. Va kaip atrodo konservams gaminti garpuodis foto autoklava Bet mūsiškiai tokia pat funkcija atlieka, tik telpa daug daug mažiau stiklainių.
O čia galima paskaityti apie tuos puodus ir kaip gamina "tušonkes" http://www.zemesukis...c...?f=9&t=6624 kaip ir čia http://www.supermama...howtopic=206013  čia kalba ir apie tušinima orkaitėj.


mano anyta irgi tokia troskinta mesyte gamina, tik nesidomejau, ar spec. puode ar siaip isverda ir supila g.gif (bet galutiniame rezultate, kai atsidarau valgyti, tai atrodo butent taip kaip Jusu nuotraukose - labai skanu ir greita, kai tingisi kazka gamint)
Aciu uz nuorodele SM apie konservavima - turiu daug lasisos, reikes pabandyt ja uzkonservuot lotuliukas.gif
Atsakyti
greitpuodi turiu gal 14 metu, bet viriau jame- ant pirstu kartus galiu suskaiciuot; nepatinka man kvapas ir skonis to nuoviro; uzeina tarpai kai kas primena tai vel vis ka isverdu doh.gif tai paskutinis virimas buvo liezuviu doh.gif kai istraukiau po valandos, tai kai kempines; o bulves, viriau kazkokia sriuba, tai po valandos buvo nesuvirusios (ko man reika);
Tai va, kadangi pirktas seniai, tai instrukcijos, kiek kas verda, neturiu- o buvo ir matyt pasirode, kad neprireiks, nes tik saltienai ta puoda pirkau; net vaikysteje mama nieko daugiau jame nevirdavo biggrin.gif Gal atsiras tokiu seimininkiu, kurios po pora sakiniu parasys virimo laika blush2.gif labai busiu dekinga, puodas taip pat apsidziaugs, gal but bus dazniau naudojamas biggrin.gif 4u.gif


dar klausimelis, o kaip zinot, kad neprisvils? ziuriu cia plova daug kas gamina, kiek vandens pilt, kad sriuba nesigautu ir neprikeptu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1000inis: 21 vasario 2011 - 18:18
Va va, man irgi tas kvapas toks specifinis...Galvojau, gal tik mano vienos puodas ne toks, koks turėtų būti. Irgi turiu daug metų, pradėjau naudoti pamažu, teko ir iš virtuvės visu greičiu bėgti, kai ėmė šnypšti kaip išprotėjęs. Po truputį pripratau, pati ėmiau eksperimentuoti su patiekalais, kažkiek idėjų radau čia, SM. Dažnai valgom jautieną, taigi jos troškinimui šis puodas tapo nepakeičiamas. Stambesnius gabaliukus (pusės kumščio dydžio maždaug) dedu į puodą, pilu vandens kad vos vos semtų, nepagailiu svogūno, česnako, morkų, lauro lapelis, druska, pipirai. Sandariai užsuku, dedu ant ugnies. Kai pradeda smarkiai šnypšti, sumažinu liepsną ir taip verdu maždaug 30 min. Išjungus dar nejudinu gerą valandą. Mėsa gaunasi mikštutėlė, jei būna su kauliukais- iš jų tiesiog išsineria. Liežuvį irgi ne kartą viriau visą, nepjaustytą, 1 val. per akis , net pervirė kiek.
Gal jūs sandariai neužsukat, nesusidaro slėgis?
Kad prisvils, tai sunkiai įsivaizduoju, juk praktiškai neišgaruoja iš jo skystis. Tiesa, plovo dar nebandžiau.
Čia aš aprašiau savo senovinį, tarybinį rusišką greitpuodį, gal šiuolaikiniai kažkuo skiriasi...
Atsakyti
QUOTE(liepa68 @ 2011 02 21, 22:06)
Va va, man irgi tas kvapas toks specifinis...Galvojau, gal tik mano vienos puodas ne toks, koks turėtų būti. Irgi turiu daug metų, pradėjau naudoti pamažu, ...... Kai pradeda smarkiai šnypšti, sumažinu liepsną ir taip verdu maždaug 30 min. Išjungus dar nejudinu gerą valandą. Mėsa gaunasi mikštutėlė, jei būna su kauliukais- iš jų tiesiog išsineria. Liežuvį irgi ne kartą viriau visą, nepjaustytą, 1 val. per akis , net pervirė kiek.
Gal jūs sandariai neužsukat, nesusidaro slėgis?
Kad prisvils, tai sunkiai įsivaizduoju, juk praktiškai neišgaruoja iš jo skystis. Tiesa, plovo dar nebandžiau.
Čia aš aprašiau savo senovinį, tarybinį rusišką greitpuodį, gal šiuolaikiniai kažkuo skiriasi...



ar senovinis ar naujovinis- nematau jokio skirtumo, tik dizainas; nebent yra kazkokie lygiai pas kitus, bet mano ne toks- paprastas uzdedi dangti ir uzspaudi; Dar vienas dalykas: verdant, ypac jautiena, mesa suverda, ji tiesiog atsidalina, bet kramtant vistiek nesusikramto- gal cia priklauso nuo mesos vietos?
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2011 02 22, 12:12)
ar senovinis ar naujovinis- nematau jokio skirtumo, tik dizainas; nebent yra kazkokie lygiai pas kitus, bet mano ne toks- paprastas uzdedi dangti ir uzspaudi; Dar vienas dalykas: verdant, ypac jautiena, mesa suverda, ji tiesiog atsidalina, bet kramtant vistiek nesusikramto- gal cia priklauso nuo mesos vietos?

Nuo blogo mėsos supjaustymo. Jautiena blogai supjaustyta kad ir kiek troškintum nebus minkšta. O jei bulvės neišverda tai arba blogai dangtį užspaudžiat arba nesukeliat temperatūros ir slėgio. Reik gerai uždėt ir užsukt ar užspaust dangtį priklauso nuo puodo, tada ant stipriausios ugnies kaitint kol šnypšti pradeda, o tada ant minimalios palikt. Aš dar išjungiu ir palieku kokia 15-30 min, tada nukrenta slėgis.
Dėl bulvių, tai jei jūs norėjot, kad jos greitpuodį virstų bulvių koše tai jau pusdienį reikėjo pavirkit lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet nei ekonomiška nei skanu manau biggrin.gif
Atsakyti
Bulves dideles nepjaustytas greitpuody verdu max. 10 min. Ir tai daznai pabyreje jau buna. Neisivaizduoju, kas per valanda is ju liktu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 02 22, 13:40)
Nuo blogo mėsos supjaustymo. Jautiena blogai supjaustyta kad ir kiek troškintum nebus minkšta. O jei bulvės neišverda tai arba blogai dangtį užspaudžiat arba nesukeliat temperatūros ir slėgio. Reik gerai uždėt ir užsukt ar užspaust dangtį priklauso nuo puodo, tada ant stipriausios ugnies kaitint kol šnypšti pradeda, o tada ant minimalios palikt. Aš dar išjungiu ir palieku kokia 15-30 min, tada nukrenta slėgis.
Dėl bulvių, tai jei jūs norėjot, kad jos greitpuodį virstų bulvių koše tai jau pusdienį reikėjo pavirkit  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif bet nei ekonomiška nei skanu manau  biggrin.gif

O kaip jautieną pjaustyt, teisingai? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarux @ 2011 02 22, 13:10)
O kaip jautieną pjaustyt, teisingai?  ax.gif  4u.gif

Priklauso nuo to kokią dalį reik pjaustyti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif bet jautiena reiktų įstrižai raumens skaidulų, dar šitoj nuorodoj yra knyga technologinė, ten apie įvairią mėsą parašyta. http://www.manoguru....RT_virejams.pdf
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 02 22, 14:29)
Priklauso nuo to kokią dalį reik pjaustyti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  bet jautiena reiktų įstrižai raumens skaidulų, dar šitoj nuorodoj yra knyga technologinė, ten apie įvairią mėsą parašyta. http://www.manoguru....RT_virejams.pdf

Dėkui thumbup.gif skaitysim 4u.gif
Atsakyti