Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

QUOTE(AkvileZ @ 2011 02 22, 13:40)
Nuo blogo mėsos supjaustymo. Jautiena blogai supjaustyta kad ir kiek troškintum nebus minkšta. O jei bulvės neišverda tai arba blogai dangtį užspaudžiat arba nesukeliat temperatūros ir slėgio. Reik gerai uždėt ir užsukt ar užspaust dangtį priklauso nuo puodo, tada ant stipriausios ugnies kaitint kol šnypšti pradeda, o tada ant minimalios palikt. Aš dar išjungiu ir palieku kokia 15-30 min, tada nukrenta slėgis.
Dėl bulvių, tai jei jūs norėjot, kad jos greitpuodį virstų bulvių koše tai jau pusdienį reikėjo pavirkit  lotuliukas.gif   lotuliukas.gif   lotuliukas.gif bet nei ekonomiška nei skanu manau  biggrin.gif



nelabai suprantu kaip ten pas jus tie puodai gali neuzsidaryt gerai g.gif jis arba uzsidaro arba ne; o kai verdi tai visada snypscia daugiau ar maziau; o bulves nesuverda i kose nors tu ka- as tokiu nemegstu- as net paprasta sriuba trumpiau 40 min neverdu, nes bulves man neisverda (taip pjaustytos gabaliukais) taip kaip man reikia; man sriuba turi buti mutni biggrin.gif

o jautienos verdu ciela gabala, nes megstu su majonezu, bet va tam greitpuodi idomiai gaunasi, nes pervirus ji pabyra- neatpjausi, nors lieka nesukramtoma biggrin.gif

labai aciu AkvileZ uz nuoroda-suzinojau skirtumus 1-3 rusies mesos thumbup.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1000inis: 22 vasario 2011 - 14:28
QUOTE(1000inis @ 2011 02 22, 14:22)
nelabai suprantu kaip ten pas jus tie puodai gali neuzsidaryt gerai g.gif  jis arba uzsidaro arba ne; o kai verdi tai visada snypscia daugiau ar maziau; o bulves nesuverda i kose nors tu ka- as tokiu nemegstu- as net paprasta sriuba trumpiau 40 min neverdu, nes bulves man neisverda (taip pjaustytos gabaliukais) taip kaip man reikia; man sriuba turi buti mutni biggrin.gif

o jautienos verdu ciela gabala, nes megstu su majonezu, bet va tam greitpuodi idomiai gaunasi, nes pervirus ji pabyra- neatpjausi, nors lieka nesukramtoma biggrin.gif

labai aciu      AkvileZ    uz nuoroda-suzinojau skirtumus 1-3 rusies mesos thumbup.gif

Tarp puodo ir dangčio yra guma, o jei jos nėra tai sandariai neužsidaro, arba galima vos milimetru skersai uždėt ir užspausti, atrodys gerai uždaryta, bet slėgis vis tiek per šoną eis.
Jautiena išvirtą pjaustyti reikia taip pat teisingai, nes blogai supjausčius gaunasi kaip siūlai ir juos sunku sukramtyti.
Tam kad suvirtų bulvės ir patirštintų sriubą jas reikia sulaužyti, o ne supjaustyti, čia Beatos patarimas.
Įdomu kaip jum paprastam puode suverda per 40 min, o greitpuodį per valanda niekaip lotuliukas.gif
Atsakyti
aš nusipirkau turguj bulvių vineta, tai labai greitai suverda ir paprastai verdant, o greitpuody verdant turbūt iš viso pasidarytų lygi košė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 02 22, 15:38)
Tarp puodo ir dangčio yra guma, o jei jos nėra tai sandariai neužsidaro, arba galima vos milimetru skersai uždėt ir užspausti, atrodys gerai uždaryta, bet slėgis vis tiek per šoną eis.
Jautiena išvirtą pjaustyti reikia taip pat teisingai, nes blogai supjausčius gaunasi kaip siūlai ir juos sunku sukramtyti.
Tam kad suvirtų bulvės ir patirštintų sriubą jas reikia sulaužyti, o ne supjaustyti, čia Beatos patarimas.
Įdomu kaip jum paprastam puode suverda per 40 min, o greitpuodį per valanda niekaip  lotuliukas.gif



pries men prisiminiau ta greitpuodi, nes pazistama snekejo, kad be jo gyvent nemoketu biggrin.gif tai tuo metu nusipirkau jautienos, supjausciau bulves ir sudejau; po valndeles ir biski atidariau- mesa, aisku buvo truputi pervirusi (bet kaip paskaiciau apie rusis 4u.gif supratau kodel dalis, nors ir issiskaidzius, bet nesusikramte), bet bulves lotuliukas.gif as net tai draugei pasakiau- ji irgi pastebejusi, kad bulves reik ilgiau suvirti; Jos nebuna zalios gal ir po 15 min, bet man reikia , kaip cia paaiskinti, kad susustu ar kaip lauzytos butu biggrin.gif daugiau neviriau greitpuodyje sriubos, bet gerai pastebeta, kad: paprastam puode suverda per 40 min, o greitpuodį per valanda niekaip - taip ir buvo- bet as negaliu teigti, kad taip visada, gal man tik pasitaike- viriau tik ta karta smile.gif 4u.gif as gi sakiau, kad primena man ji kas keli metai, pabandau ir padedu- tik saltienai naudoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2011 02 22, 18:26)
pries men prisiminiau ta greitpuodi, nes pazistama snekejo, kad be jo gyvent nemoketu biggrin.gif  tai tuo metu nusipirkau jautienos, supjausciau bulves ir sudejau; po valndeles ir biski atidariau- mesa, aisku buvo truputi  pervirusi (bet kaip paskaiciau apie rusis 4u.gif  supratau kodel dalis, nors ir issiskaidzius, bet nesusikramte), bet bulves  lotuliukas.gif as net tai draugei pasakiau- ji irgi pastebejusi, kad bulves reik ilgiau suvirti; Jos nebuna zalios gal ir po 15 min, bet man reikia , kaip cia paaiskinti, kad susustu ar kaip lauzytos butu biggrin.gif  daugiau neviriau greitpuodyje sriubos, bet gerai pastebeta, kad: paprastam puode suverda per 40 min, o greitpuodį per valanda niekaip - taip ir buvo-  bet as negaliu teigti, kad taip visada, gal man tik pasitaike- viriau tik ta karta smile.gif  4u.gif  as gi sakiau, kad primena man ji kas keli metai, pabandau ir padedu-  tik saltienai naudoju biggrin.gif

O aš kaip ir tavo draugė be jo gyventi negaliu. Man patinka kai išvirtos bulvės išlieka "cielos", o ne subyra-suyra, spėju tu tokių ir nori.
Gal greitpuodį jos kai verda daug nejuda tai ir nesubyra g.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 02 22, 21:23)
O aš kaip ir tavo draugė be jo gyventi negaliu. Man patinka kai išvirtos bulvės išlieka "cielos", o ne subyra-suyra, spėju tu tokių ir nori.
Gal greitpuodį jos kai verda daug nejuda tai ir nesubyra  g.gif

thumbup.gif aš irgi jau nemoku be greitpuodžio-daug ką darau, ypač kai per mažąją neturiu tiek daug laiko stovėti prie puodų, čia suruošei, sudėjai, užkaitei ir pamiršai kokiam pusvalandžiui ar 40min, nes su mėsa paprastai darau, išjungiu ir dar palieku visada kol slėgis pats išeis-super daiktas thumbup.gif
bulvės ir man greitpuodyje sveikos lieka, nors verda tiek pat kiek mėsa-neatidarinėju aš jo, tai sudedu viską iš karto... bet tikrai išverda, ir turbūt per 10-15min išvirtų g.gif o paprastam aš irgi tik 20min verdu nuo užvirimo, sumažinu ugnį, tik tiek kad vanduo putotų, nes verdu nedideliam kieky vandens, tai irgi visada man išverda-gal dar ir nuo bulvių rūšies priklauso g.gif nes būna tokios akmeninės kartais, kai skuti iškarto jaučiasi, tai tos kaip taisyklė man irgi neišverda su visom kitom normaliom doh.gif
paskutinį kartą triušį viriau, tai pagal nurodytą laiką triušienai, man dar trūko minkštumo, tai sakiau visą mėsą virsiu 40min-tuomet man viskas išverda (na dar jautienos nebandžiau)
vienu žodžiu man greitpuodis nepakeičiamas, paprastą tai labai retai ir naudoju, nebent kokiems kiaušams ar mažosios košei, nes nedidelės talpos puodo užtenka
Atsakyti
Man tai balandėliai fantastiški grietpuodyje būna, skanesni nei paprastai puode virti ax.gif
Atsakyti
paprotinkit kiek to vandens pilt i plova balandelius, kad sriuba nesigautu ir neprikeptu biggrin.gif Paklausciau , bet ta drauge tai greiciau pazistama, su kuria nesiskambinejam o prie progos susitikus pasnekam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2011 02 23, 22:29)
paprotinkit kiek to vandens pilt i plova balandelius, kad sriuba nesigautu ir neprikeptu biggrin.gif Paklausciau , bet ta drauge tai greiciau pazistama, su kuria nesiskambinejam o prie progos susitikus pasnekam biggrin.gif

Į plovą pilasi tiek, kad vandens virš ryžių būtų truputį daugiau nei per pirštą. Greitpuodį ryžiai suverda ir gaunasi nebirūs, nebent labai gerai atitaikysit laiką, o jei vandens mažiau įpilsit, tai nieko tokio, garuose ryžiai iššus. Šiam puode juk skystis niekur neišgaruoja smile.gif
O balandėlius kai gaminu tai vandens pilu, kad semtų visus balandėlius, mums skaniau kai jie paskendę padaže (kaip sriuboj smile.gif ) ir valgydami prisipilam to padažo, kad būtų į ką bulves dažyti ax.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Atnešu dar vieną įrodymą netikinčiosioms lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Troškinta žuvis su morkom ir svogūnais
user posted imageuser posted image
Vaizdelis ne koks, bet skonis labai geras, padariau 4 stiklainius, liko tik 2 doh.gif pora iškart buvo sutaršyta su bulvėm/duona.

Dar buvo išbandyta tušinti stiklainius su iškart gerai užsuktais dangteliais. Viskas liuks išėjo, nereikėjo karštų užsukinėti, nei dangteliai nei stiklainiai proceso metu nenukentėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 04 kovo 2011 - 11:22
QUOTE(AkvileZ @ 2011 03 04, 12:20)
Atnešu dar vieną įrodymą netikinčiosioms  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Troškinta žuvis su morkom ir svogūnais

Dar buvo išbandyta tušinti stiklainius su iškart gerai užsuktais dangteliais. Viskas liuks išėjo, nereikėjo karštų užsukinėti, nei dangteliai nei stiklainiai proceso metu nenukentėjo  lotuliukas.gif

Įdomu g.gif O išorinio vandens puode jaučiu nepylei virš stiklainių? Jeigu vanduo stiklainių neapsėmė, tai stebiuosi kaip jie nesprogo veikiami slėgio puodo viduje. Matyt slėgis puodo viduje susivienodino su slėgiu stiklainyje. Nes gi pvz verdant kokį nors užkonservuotą konservą paprastam puode, jis turi būti būtinai apsemtas vandens, nes kitaip sprogs (tai daro visos supermamos, kurio karamelizuoja kondensuotą pieną su cukrumi), nes skirtųsi slėgiai neapsemtam konserve ir jo išorėje. Ačiū, kad išbandei nebijodama rizikuoti ir parašei. 4u.gif Gal dar kas atsilieps? O tiesa, kaip ilgai laikei konservuotą žuvį? Ar ji nepradėjo rūgti ir nenušovė dangtelio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 04 kovo 2011 - 18:46