Sutinku su tavimi, Erszebeth. Mano mergučė, dabar jau septynerių, ilgą laiką pati nenorėjo auskariukų. Ir nesiruošiau ja siūlyti ar kaip įkalbinėti - jos teisė rinktis. Prieš keletą mėnesių pareiškė norinti. Dar kurį laiką svarstėme visus "už" ir "prieš", aptarėme argumetus ir... nuvedėme įverti. Patenkinta. Pati sugeba prižiūrėti, dėmesingai rūpinasi, atidžiai apžiūrinėja vitrinose, išsako savo nuomonę, formuoja skonį.
I bamba tai tikrai, manau, butu galima pagasdint vaizdine medziaga.. Man kai vere, neskaudejo, uztat po to lankstytis negalima, maudytis ir tt.. Ilgai gyja..
Mes visos, pamenu, padrushkes, norejom auskaru i bambas. Viena karta vienai verem pacios, tai nualpo ji, ot strioko atpurejom..Tiesa, metu mums buvo po 13-15...
O kai visai nudurnejau paauglysteje, prisivariau i nosi ir i lupa auskaru.. Dabar gailiuosi nerealiai.. Tiesa, tai buvo mano tylus protestas pries visuomene.
Mes visos, pamenu, padrushkes, norejom auskaru i bambas. Viena karta vienai verem pacios, tai nualpo ji, ot strioko atpurejom..Tiesa, metu mums buvo po 13-15...
O kai visai nudurnejau paauglysteje, prisivariau i nosi ir i lupa auskaru.. Dabar gailiuosi nerealiai.. Tiesa, tai buvo mano tylus protestas pries visuomene.

Mano dukrai 14 ir aš pagaliau sutikau su jos dideliu noru ir leidau įsiverti auskarą. Nematau čia jokių pliusų ar minusų. Tik faktas tas, kad nereikia ten labai superinio salono, kad tai padarytų (dukra įsivėrė paprasčiausiam salone). Užgijo viskas
, per daug nešvepliavo, tik kelias dienas. Pirmas kelias dienas sunkiai valgėsi. Bet aš taip pat sutinku su tom, kurios sako, kad bet kada galima jį išverti ir čia matysis mažiausiai, o nesutarimo ir nesusipratimo tarp mūsų buvo mažiausiai. Kas iš to, kad tėtis vos neprikūlė jos po to, kai pamatė. Liko tik negeras ir pats blogiausias tėtis. O dabar vistiek su tuom turi susitaikyt (nežinau ar susitaikė).

Sveikos!
Maniškė auskarų norėjo jau gal nuo 4-5 metų (prisižiūrėjo į vyresnę pusseserę ir prašinėjo visą laiką), bet sakiau - per anksti, palauk. Bet kai sukako 7 metai, gimtadienio proga krikšto tėvelis nuėjo kartu su ja į saloną ir pradūrė ausytes. Man atkrito šitas rūpestis nuvesti pradurti ausis, kažkaip pati truputį nerimavau, ar, pamačius aparatėlį, neišsigąs...
Bet viskas gavosi labai puikiai, liko patenkinta. Truputį pavargom, kol šlapiavo ausytės, bet neilgai - gal kokius 2-3 mėn.
Dabar nešioja dailius nedidukus auskariukus, gražiai atrodo, pati labai patenkinta. Aišku, kai namie žaidžia, tai išsitraukia mano kokius nors masyvesnius kabančius -alpsta ji dėl jų - ir vaikštinėja po namus, princeses vaidina...
Bet esam susitarę, kad su tokiais auskarais neitų į lauką ir t.t.
Maniškė auskarų norėjo jau gal nuo 4-5 metų (prisižiūrėjo į vyresnę pusseserę ir prašinėjo visą laiką), bet sakiau - per anksti, palauk. Bet kai sukako 7 metai, gimtadienio proga krikšto tėvelis nuėjo kartu su ja į saloną ir pradūrė ausytes. Man atkrito šitas rūpestis nuvesti pradurti ausis, kažkaip pati truputį nerimavau, ar, pamačius aparatėlį, neišsigąs...

Bet viskas gavosi labai puikiai, liko patenkinta. Truputį pavargom, kol šlapiavo ausytės, bet neilgai - gal kokius 2-3 mėn.
Dabar nešioja dailius nedidukus auskariukus, gražiai atrodo, pati labai patenkinta. Aišku, kai namie žaidžia, tai išsitraukia mano kokius nors masyvesnius kabančius -alpsta ji dėl jų - ir vaikštinėja po namus, princeses vaidina...

Bet esam susitarę, kad su tokiais auskarais neitų į lauką ir t.t.
[Mano dukrai tuoj 10 metu:)) labai norejo auskaru,tiesiog gyvent man nedave:) nuvaziavom kaune i silianiu maxima,pradure uz 25 lt ir cpec auskariukus idejo,uz ta pacia kaina,dukra laiminga,mokykloje niekjs nieko nesako,ausytes plauna su vandenilio peroksidu profilaktiskai,ir tiek,jokiu komplikaciju tfiu,tfiu,tfiu:),taip kad mamytes,jai dukros nori,prasom:) drasiai

Sveikos mergaites, labai dziuogiuosi radusia sia tema apie auskariukus. Mano dukryte mane terorizavo nuo 4 metuku, kad labai nori auskariuku, taigi susitarem, kad kai bus 7m mes juos ir turesim. Tai va pradurem viskas tvarkoj, kad nebijotu ir as prasiduriau nors niekad nenorejau tu auskaru, dabar man labai patinka kad as juos turiu.
Tik beda ta kad dukra visa laika tampo tas ausis ir zaidzia su auskarais
, prisizaide tiek, kad viena ausis eme ir smarkiai supuliavo, teko auskariuka isimti. Dabar baigia ausyte uzgyti ir as taip isivaizduoju, kad skylute taip pat uzaugs. Patarkit ka nors ar buvot su tuo susidurusios, ar galima po to vel durti, ar ta ausyte taip ir puliuos visa laika

QUOTE(aumu @ 2006 11 23, 12:19)
Sveikos mergaites, labai dziuogiuosi radusia sia tema apie auskariukus. Mano dukryte mane terorizavo nuo 4 metuku, kad labai nori auskariuku, taigi susitarem, kad kai bus 7m mes juos ir turesim. Tai va pradurem viskas tvarkoj, kad nebijotu ir as prasiduriau nors niekad nenorejau tu auskaru, dabar man labai patinka kad as juos turiu.
Tik beda ta kad dukra visa laika tampo tas ausis ir zaidzia su auskarais
, prisizaide tiek, kad viena ausis eme ir smarkiai supuliavo, teko auskariuka isimti. Dabar baigia ausyte uzgyti ir as taip isivaizduoju, kad skylute taip pat uzaugs. Patarkit ka nors ar buvot su tuo susidurusios, ar galima po to vel durti, ar ta ausyte taip ir puliuos visa laika 

man buvo 7 metukai kai priprašiau tėvų, kad nuvestų įverti. jau buvo lyg ir gyti pradeję, bet viena, antra.. kartą besirengiant užkliuvo, nes buvo žiema. Pradėjo puliuoti, skaudėti, iš pradžių dar kentėjom, bet po to išvėrėm. Užgijo. Praėjo jau 6 metai, bet auskarų vertis nebegaliu ir tikriausiai nebegalėsiu. Visada yra jausmas, kurio negaliu pavadinti skausmu, bet nepermaloniausias. Ši viena labai jautri prisilietimui.. o į lūpą prieš pusmetį įsivėriau, ir greit užgijo, ir gražu ir man patogu.
Paskaičius paauglių pasisakymus šioje temoje, ilgą laiką net burnos aušint nesinorėjo - nei jiems rūpi, kas bus rytoj, nei jie skaitys. O skausmas, aišku, kad menkniekis, tai - ne argumentas ...
Bet, va, nors vienas žmogus protauja tiek, kad matytų bent žingsnį į priekį
Inete galima rasti nuotraukų, kuriose aiškiai matomi ,,puikūs" vaizdai seniai turinčių auskarus liežuvyje
Visiškai nutrupėję priekiniai dantys ir pnš. grožis
Nereikia būti didelio proto, kad įsivaizduoti, jog nuolat trankantis metalui į dantis (o jaunimas tai daro netgi tyčia - smagu), toks trapus daiktas, kaip dantų emalis, ilgai nesuskilinėjęs nelaikys. O jau to pasekmė - dalipintos plombos - juo labiau. Taigi, jei ketinate ilgai nešioti metalinį auskarą liežuvyje, mintyse pratinkite save prie priekinių dantų protezų.
Aišku, kai žmogui 15m, jam nelabai rūpi, kad 30-ies nebeturės dantų, todėl ir auskaro vistiek baisiai norisi. O va, kai jam 20, jau nebeatrodo, kad 30 - tai tokia senatvė, kad nei dantų, nei grožio nebereiks.
Todėl, galbūt, už tuos, labai jaunus ir reiktų pagalvoti tėvams
Dantys, aišku, tik vienas iš daugelio argumentų ,,prieš".
Kai dukra užsimanė auskaro, sutarėm, kad leisiu, jei jos argumentų ,,už" auskarą (t.y., kodėl jis tau reikalingas burnoje), bus daugiau, nei mano ,,prieš" jį. Kai visi jos argumentai baigėsi ties ,,laaaabai noriu", pati suprato, jog tai tik vaikiška užgaida, būdas būt tokia, kaip ir dauguma. Noras praėjo. Jei ne visam laikui, tai tikuosi bent tokiam, iki kol ateis protas.
Bet, va, nors vienas žmogus protauja tiek, kad matytų bent žingsnį į priekį

QUOTE(Dios @ 2006 07 06, 22:59)
man butu smalsu suzinot... ar yra zmoniu kas su auskaru liezuvyje gyvena 10 ar 20 metu. kaip tai atrodo ir koks tai jausmas po tiek laiko. nes mes aplinkui matom tik pastaruoju metu apsiauskaravusius zmones. tad nezinom kaip bus paskui.
Inete galima rasti nuotraukų, kuriose aiškiai matomi ,,puikūs" vaizdai seniai turinčių auskarus liežuvyje

Aišku, kai žmogui 15m, jam nelabai rūpi, kad 30-ies nebeturės dantų, todėl ir auskaro vistiek baisiai norisi. O va, kai jam 20, jau nebeatrodo, kad 30 - tai tokia senatvė, kad nei dantų, nei grožio nebereiks.

Dantys, aišku, tik vienas iš daugelio argumentų ,,prieš".
Kai dukra užsimanė auskaro, sutarėm, kad leisiu, jei jos argumentų ,,už" auskarą (t.y., kodėl jis tau reikalingas burnoje), bus daugiau, nei mano ,,prieš" jį. Kai visi jos argumentai baigėsi ties ,,laaaabai noriu", pati suprato, jog tai tik vaikiška užgaida, būdas būt tokia, kaip ir dauguma. Noras praėjo. Jei ne visam laikui, tai tikuosi bent tokiam, iki kol ateis protas.
QUOTE(KreWetKa @ 2006 06 27, 23:35)
o ten bamboj wisokiu bakteriju pilna;D
O burnoj tai jau turbūt sterilu

QUOTE(Atogrąža @ 2006 11 26, 22:56)
Paskaičius paauglių pasisakymus šioje temoje, ilgą laiką net burnos aušint nesinorėjo - nei jiems rūpi, kas bus rytoj, nei jie skaitys. O skausmas, aišku, kad menkniekis, tai - ne argumentas ...
Va būtent, paskaičiau ir pritrūkau argumentų