Kas buvo is realaus gyvenimo ( ir tardymo).
situacija 1.
Ateina keli vaikai pas kita, pabuna , pazaidzia . Grizta tevai, ta pati, gal kita vakara, gal po dienos ko nrs pasigenda- pinigeliu, auksinio ziedelio, ar dar ko nors.
Tada prasideda:
1. Vieni "drasko " savo vaika i gabaliukus, tardo, kvieciasi policijos pagalbos , kad ta vaikeli dar labiau "patardytu" bet i viesuma skeltis nenori. Kai is vaiko nieko nesuzino, taip ir palieka.
2. Kiti mano, kad ju vaikas nekaltas, o buvo ateje visokie draugai banditai. Arba patys imasi tardytoju pareigu, laksto per draugus ir juos tardo.Arba atlekia i policija, paraso pareiskima ir irvardinta visus atejusius draugus. Kas belieka policijos pareigunui? Pradeti ikiteismini tyrima ( arba liaudiskai pasakius- iskelti baudziamaja byla) ir atlikti tyrim. O tai reiskia, kad visi vaikuciai, vienas po kito, kartu su teveliais, kuriems reikia atsiprasyti is darbeliu- vaiksto i apklausas, akistatas, gal reikia kartais ir daktiloskopuoti ( pirstu pedsakus pavyzdziams paimti). Sutikit, situacija ne is maloniuju
Skaudziausia buna vaikams, tevams ir visiems, kas neteisingai lieka apkaltintas. As jau nekalbu apie tai, kad jei koks vaikas tikrai susigundo ir paima atvirai, ant stalo padetus pinigeliusnar koki grazu ziedeli, kuris pasirodo kainuoja koki visa tukstanti litu. Neduok dieve, tfu,tfu,tfu.
Budavo ir taip, kad "apvogtoji" mamyte, po gero nervu gadinimo, klykimo ir viso komisariato statymo ant ausu, kai jos sunelio draugai jau istardyti po keleta kartu policijoje, ir isverke visas asaras, atlekia po kokiu dvieju menesiu, ziuri i akis, kvailai sypsosi , rodo rankoje ziedeli ar dingusi pinigu pundeli ir sako : Oi, atleiskit, radau, pasirodo i kita vieta buvau pasidejusi, pamirsau".
Kad jus zinotumet, kiek tokiu situaciju buvo
Todel, tam, kad mano vaiko niekas be reikalo neapkaltintu, arba neduok dieve ji nesusigundytu kokiu blizguciu, as draudziu jai vaikscioti per butus ( per draugus). Nesu pries viena ar kita drauge, bet ne daugiau, ir man labiau patinka, kad drauges ateina,kai esu namie as. Tada , kai jos siunta ar zaidzia lelemis, ir sumustinuku padarau, ir kokteili suplaku. Man taip ramiau, del savo ir del kitu vaiku.