Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų draugai jūsų namuose

Wild Cat, atsakau smile.gif
Kas buvo is realaus gyvenimo ( ir tardymo).
situacija 1.
Ateina keli vaikai pas kita, pabuna , pazaidzia . Grizta tevai, ta pati, gal kita vakara, gal po dienos ko nrs pasigenda- pinigeliu, auksinio ziedelio, ar dar ko nors.
Tada prasideda:
1. Vieni "drasko " savo vaika i gabaliukus, tardo, kvieciasi policijos pagalbos , kad ta vaikeli dar labiau "patardytu" bet i viesuma skeltis nenori. Kai is vaiko nieko nesuzino, taip ir palieka.
2. Kiti mano, kad ju vaikas nekaltas, o buvo ateje visokie draugai banditai. Arba patys imasi tardytoju pareigu, laksto per draugus ir juos tardo.Arba atlekia i policija, paraso pareiskima ir irvardinta visus atejusius draugus. Kas belieka policijos pareigunui? Pradeti ikiteismini tyrima ( arba liaudiskai pasakius- iskelti baudziamaja byla) ir atlikti tyrim. O tai reiskia, kad visi vaikuciai, vienas po kito, kartu su teveliais, kuriems reikia atsiprasyti is darbeliu- vaiksto i apklausas, akistatas, gal reikia kartais ir daktiloskopuoti ( pirstu pedsakus pavyzdziams paimti). Sutikit, situacija ne is maloniuju schmoll.gif .Rezultate- dazniausiai niekas neprisipazista, jei ir paeme ( pavoge ), akivaizdziu liudytoju nera, todel byla lieka neisaiskinta ir visi draugai, buve bute lieka su tevu uzdetu zenkliuku "vagis".

Skaudziausia buna vaikams, tevams ir visiems, kas neteisingai lieka apkaltintas. As jau nekalbu apie tai, kad jei koks vaikas tikrai susigundo ir paima atvirai, ant stalo padetus pinigeliusnar koki grazu ziedeli, kuris pasirodo kainuoja koki visa tukstanti litu. Neduok dieve, tfu,tfu,tfu.

Budavo ir taip, kad "apvogtoji" mamyte, po gero nervu gadinimo, klykimo ir viso komisariato statymo ant ausu, kai jos sunelio draugai jau istardyti po keleta kartu policijoje, ir isverke visas asaras, atlekia po kokiu dvieju menesiu, ziuri i akis, kvailai sypsosi , rodo rankoje ziedeli ar dingusi pinigu pundeli ir sako : Oi, atleiskit, radau, pasirodo i kita vieta buvau pasidejusi, pamirsau".
Kad jus zinotumet, kiek tokiu situaciju buvo doh.gif doh.gif schmoll.gif
Todel, tam, kad mano vaiko niekas be reikalo neapkaltintu, arba neduok dieve ji nesusigundytu kokiu blizguciu, as draudziu jai vaikscioti per butus ( per draugus). Nesu pries viena ar kita drauge, bet ne daugiau, ir man labiau patinka, kad drauges ateina,kai esu namie as. Tada , kai jos siunta ar zaidzia lelemis, ir sumustinuku padarau, ir kokteili suplaku. Man taip ramiau, del savo ir del kitu vaiku. smile.gif
Atsakyti
Na pas mus ateina dukros drauges (7 metai) man tai nepatinka bet ka jau darysi tegul zaidzia seimoje ji vienas vaikas o bendravimo jai reikia labai. Tik man idomu toks dalykas kai ateina jusu vaiku draugai ar pasiklausia ar galima pas jus pabut? Nes as atsimenu is savo vaikystes tai kazkaip paklausdavom ar galima. g.gif
Atsakyti
QUOTE(indreivile @ 2009 03 19, 15:31)
Na pas mus ateina dukros drauges (7 metai) man tai nepatinka bet ka jau darysi tegul zaidzia seimoje ji vienas vaikas o bendravimo jai reikia labai. Tik man idomu toks dalykas kai ateina jusu vaiku draugai ar pasiklausia ar galima pas jus pabut? Nes as atsimenu is savo vaikystes tai kazkaip paklausdavom ar galima.  g.gif

Ech, dabar tokiu isaukletu vaiku nedaug. Is kruvos pas mus pabuvojusiu tik vienas vienintelis tox pasitaike.
O siaip - leidziu vaikams atsivesti draugus tik tada, kai namuose yra suauges. Be to gerai tai, kad gyvename name - vaikai draugus kai suaugusiu nera vedasi ne i namus, o i kiema- zaidzia kasi, supasi, kazka meistrauja, vartosi po zole arba ridena besmegenius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo claudija: 08 balandžio 2009 - 18:47

pas mano sunu irgi ateina draugai tik tuomet kai suauge namuose, o dabar kai gims kitas lelius turbut uzdrausiu ir situos vizitus... ligos ten visokios ir pan. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nataliukas1 @ 2009 04 10, 18:56)
pas mano sunu irgi ateina draugai tik tuomet kai suauge namuose, o dabar kai gims kitas lelius turbut uzdrausiu ir situos vizitus... ligos ten visokios ir pan.  blush2.gif

Tai kad ligu ir paprastame prekybcentryje stovint eileje galima pasigauti. O cia - draugai. Siaip, kaip gydytojai sako, egzistuoja virs 200 virusu, su kuriais zmogus susiduria viso gyvenimo eigoje. Zinoma, intensyviausia su jais susiduria tada, kai nebelieka is mamos atsinesto imuniteto (t.y. nuo 4-o men.). Tai va. Nesusirgs leliukas anksciau, tai susirgs veliau rolleyes.gif
Atsakyti
As nemanau, kad reikia drausti vaikam atsivesti draugu i namus. Pvz.: Ateina pas dukra viena kita drauge, tai paklauso muzikos abi, prie kompo pasede, arbatos isgeria, pasisneka, juk nieko blogo, o maziukai ir palaksto, pazaidzia, nieko blogo nematau. Paskaitinejau dar čia, kad ateina vaikai ir vagia, bet juk vertingu daiktu nepaliekat atviroj vietoj, beto draugai su jusu vaikais buna, ir visgi jus patys bent truputi juos pazystate...Suauge kai ateina i svecius, tai didesne tikimybe, kad ka nusvilps, o vaikai, kad ateina, nieko blogo tame nematau... ax.gif 4u.gif
Atsakyti
As ir nieko blogo nematau ,kai pas sunu ateina draugai ,bet ....ima pyktis ,kai atejas svetys nezino kada iseiti ,nesuprantu tu teveliu ,kurie leidzia vaikams laisvai vaikstineti kur panorejus ir jokios kontroles jiems,gal jiems gerai ,kad nesimakaluoja ju atzala po kojomis ,nezinau g.gif
Buna net tokiu atveju ,kai ateina ,net vakare 7 val.,nu tai jau virsune doh.gif ir atseit tevai leidzia,nu jau atleiskit teveliai jei jusu vaikas tokiu metu vaiksto dar i svecius ir jus dar leidziat tai netoleruotina ,juk po darbo grizti norisi paiilseti ,o cia dar svetimas vaikas ant galvos ,o bernai ,kaip zaidzia.. saudo ,gaudo rekavimai ,isprotet galima blink.gif
Mes savo vaika kontroliuojam ,daugiausia porai valandu pas drauga ir laiku namo,o jei ne ,bausme...
Tai dabar aciu dievui ,atsilo oras tai gali po lauka lakstyt ,bent kambary ramu smile.gif
Vai,vai kiek prirasiau biggrin.gif
Atsakyti
Pilnai pritariu. Vaikus reikia kontroliuoti, kad neužsibūtų per ilgai svečiuose.
Man taip pat nepatinka, kai pas dukrą iki vėlumos uzsibūna vaikai. Taip pat nesuprantu tų tėvų, kurie tai leidžia. Ankščiau ar vėliau vaikus bus labai sunku suvaldyti, taigi geriausiai, kad zinotų kažkokias taisykles jau nuo mažens.
Pas dukrą yra viena draugė, kuri gali ateiti nakvoti iš vakaro, o vėliau išbuna pas mus svečiuose visą dieną iki kito vakaro. Taigi apie šios mergaitės tėvus esu dėl to nelabai geros nuomonės. Na savo dukrai niekada neleisčiau taip eilgtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalyte4: 12 balandžio 2009 - 22:30
Pas mus tiek pas dukra (9m) tiek pas sunu(12m) ateina draugu ir as tai toleruoju. Gyvename nuosavame name todel tikrai netrukdo ir bendrauja jie tyliai ir tvarkingai ir man daug ramiau kai matau ka jie veikia. Turime tokias taisykles, kad reikia visada atsiklausti pries pasikvieciant draugus, o jei matau, kad ilgai uzsibuvo tai pasakau pati, kad laikas namo ir, kad pirmiausiai reikia pavalgyti pietus, nes buvo pradeje iskart po pamoku susirinkti smile.gif Netgi planuojame irengti atskiras patalpas, kuriose jie galetu bendrauti ir niekam netrukdyti, ysirengti savo dirbtuveles, nes sunus su draugais megsta meistrauti. Pas mus beveik kasdien surmuliuoja vaikai 4u.gif
Atsakyti
O musu bustas labai mazas,tai kiekvienas bildesys ,triuksmas girdisi kuo puikiausiai ,dabar vaikai nieko nebijo ,nereaguoja i pastabas daro savo doh.gif
Pre ilgai kentejau nieko nesakydama ,nekrepdavau demesio mano sesuo sakydavo "is kur pas tave tiek kantrybes , sako ,kad butu senai isvarius lauk",bet jau turbut pavargau nuo triuksmo,isprasau ir as graziai i namus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smilgeleee @ 2009 04 16, 14:21)
O musu bustas labai mazas,tai kiekvienas bildesys ,triuksmas girdisi kuo puikiausiai ,dabar vaikai nieko nebijo ,nereaguoja i pastabas daro savo doh.gif
Pre ilgai kentejau nieko nesakydama ,nekrepdavau demesio mano sesuo sakydavo "is kur pas tave tiek kantrybes , sako ,kad butu senai isvarius lauk",bet jau turbut pavargau nuo triuksmo,isprasau ir as graziai i namus biggrin.gif

O kam kenteti triuksma? g.gif Tai gi Jus esat savo namuose seimininke ir pasakot, kas negerai.
Mano dukruzes ir ju drauges zino, kad yra tam tikros kiekvienu namu taisykles ir aukstyn kojom stovet tikrai negalima. smile.gif Jei tik jauciu, kad triuksmas pernelyg didelis, visad uzeinu i kambari ir pasakau, kad noreciau truputi tylesnio veiksmo. Ir jokiu problemu-svarbu aiskiai ir konkreciai viska pasakyti. mirksiukas.gif
Atsakyti
As leidziu savo vaikui parsivest drauga i namus, su salyga, kad vienu kartu tik viena, ir bus tylu. Bet va prisipazinsiu, yra vienas vaikas, kurio tiesiog negaliu pakesti. Maniskis visada buvo ir yra toks atlapasirdis, visada viskuo dalijasi tiek su artimaisiais, tiek su draugais. Man taip pat negaila pavaisint kazkuo jo draugus, bet... Sis vaikas tiesiog tikra ''paprasaika'', jei jau jis ieina i namus, man nevalingai kyla noras isslapstyt viska kas valgoma. Gal negrazu, bet tikrai taip yra. Kita vaika gal pavadint galima butu ''drasiu'', kad laisvai , nemekendamas sneka su suaugusiais, bet sito visos ribos perzengtos, tiktu tik epitetas ''naglas'' ieina i virtuve, apziuri visus bliudelius, leksteles, ar kitus indelius, kurie nepaslepti. I saldytuva ar spintele dar nelenda, bet nenustebciau. Girdziu, kaip ikalbineja mano sunu, kad sis paprasytu is manes 2lt, kad abu galetu nusipirkt ledu,pastoviai klausineja jo, ar turime sureliu, jei turime, kodel jam neduodame. Jau vienakart net neistverus pasakiau, kad pavalgyti reikia namuose. Gal kam pasirodys juokinga ar smulkmeniska cia, bet patikekit atsidurus tokioje situacijoje taip neatrodo. Nusprendziau neisileist jo i namus visai, bet nezinau,kaip tai paaiskinsiu sunui. Negi sakysi vaikui, kad nenoriu maitinti jo draugo?
Atsakyti