Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų draugai jūsų namuose

QUOTE(laurima @ 2008 11 04, 17:31)
Visuomet leidžiu vaikams atsivesti  tuos draugus, kuriuos gerai pažįstu, net jei nieko nėra namuose iš suaugusių. Tačiau griežtai uždraudus atsivesti mažai pažįstamus draugus kai nieko nėra namie. Vaikai irgi daug būna pas draugus.
Tik nelabai patinka, kai prašosi pas draugus miegoti, ar nori atsivesti, kad daraugai pas mus miegotų. Kelis kartus leidau.  Bet manau, kad vaikai turi miegoti savo namuose, juolab, kad visi arti gyvena.

Ir aš taip pat manau, kad bendravimo su draugais turi pakakti dieną, o naktį kiekvienas vaikas turi būti savo namuose. Taigi neišgirdau nei vienos mamos nuomonės, kuriai patiktų, kad vaikai vieni pas kitus nakvotų. Dabar jausiuos teisi. Tiesiog labai sunku atsispirti, kai vaikai prašo.
O dėl vagysčių, tai visiškai pritariu, kad vaikai patys atsirinks ir supras kas yra vagyšius o kas ne. Vaikai iš tiesų patys labai nemėgsta tokių vaikų, kurie vagia. "Vagyšio" etiketė priklijuojama labai ilgam laikui, jeigu tik ne visam laikui. Taip buvo su viena dukros klasiokė, jau praėjo keli metai nuo to laiko, kai ją įtarė vagyste, o ją iki šiol mergaitės pavadina vagyle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalyte4: 06 lapkričio 2008 - 18:21
QUOTE(Dios @ 2008 11 06, 15:39)
vaikai kaip ir dauguma kitų žmonių -- supranta kas per "draugas" tik tada, kai atsikanda patys. kad suaugusiems meluoja -- kodėl turi rūpėt, jei smagu kartu žaisti? bet va kai pačią išdurs, tada pagalvos kitaip.

Tai gal vertetu leisti "pasimokyti"?
Atsakyti
QUOTE(Natalyte4 @ 2008 11 06, 18:20)
Taigi neišgirdau nei vienos mamos nuomonės, kuriai patiktų, kad vaikai vieni pas kitus nakvotų. Dabar jausiuos teisi. Tiesiog labai sunku atsispirti, kai vaikai prašo.

Matyt, nelabai atidziai skaitet tema. mirksiukas.gif As is tu mamu, kuri labai nepurkstauja, kai pas dukra retkarciais lieka nakvoti drauges. Patikekit, jokiu ilgu naktiniu kalbu nebuna. Bet ispudziu kiek ryte -nepakartojamos vaiku sypsenos buna. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalyte4 @ 2008 11 06, 19:20)
Ir aš taip pat manau, kad bendravimo su draugais turi pakakti dieną, o naktį kiekvienas vaikas turi būti savo namuose. Taigi neišgirdau nei vienos mamos nuomonės, kuriai patiktų, kad vaikai vieni pas kitus nakvotų. Dabar jausiuos teisi. Tiesiog labai sunku atsispirti, kai vaikai prašo.
O dėl vagysčių, tai visiškai pritariu, kad vaikai patys atsirinks ir supras kas yra vagyšius o kas ne. Vaikai iš tiesų patys labai nemėgsta tokių vaikų, kurie vagia. "Vagyšio" etiketė priklijuojama labai ilgam laikui, jeigu tik ne visam laikui. Taip buvo su viena dukros klasiokė, jau praėjo keli metai nuo to laiko, kai ją įtarė vagyste, o ją iki šiol mergaitės pavadina vagyle.

Aš iš tų mamų, kurios tokių dalykų netoleruoja. Kiek nakvojo mano dukra ir kiek pas mano dukra, galiu suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų... smile.gif
Atsakyti
Pas mano dukrą nieks nenakvojo ir nenakvos. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Limmy @ 2008 11 08, 09:54)

Jei turesiu kada dukra, tai pas ja drauges tikrai nakvos! bigsmile.gif
Pati buvau vaikas ir zinau, kaip smagu tokie "pizamu vakareliai".
Man buvo gal 9 metai, kai tevai pradejo palikineti mane viena namuose nakvoti (kai nenoredavau ar negaledavau del mokyklos vaziuoti su jais). Budavo super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Limmy @ 2008 11 08, 09:54)

Kam taip grieztai? ax.gif
Juk nesakau, kad ir pas mus nakvoja kas antra diena, zinoma, kad ne. Bet koks vakarelis viena syki per du ar tris menesius, tai tikrai nieko blogo. mirksiukas.gif
Ar pati nebuvot vaikas ir nei syki nenakvojot pas drauge ar atvirksciai? As iki siol atsimenu tylius plepesiukus tamsoj su drauge. Nepakartojama, o ir draugyste dar labiau sutvirteja. mirksiukas.gif

Kazi kodel veliau tevai skundziasi, kad su vaikais neranda bendros kalbos... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 08 lapkričio 2008 - 18:16
QUOTE(Paja @ 2008 11 08, 17:14)
Kam taip grieztai? ax.gif
Juk nesakau, kad ir pas mus nakvoja kas antra diena, zinoma, kad ne. Bet koks vakarelis viena syki per du ar tris menesius, tai tikrai nieko blogo. mirksiukas.gif
Ar pati nebuvot vaikas ir nei syki nenakvojot pas drauge ar atvirksciai? As iki siol atsimenu tylius plepesiukus tamsoj su drauge. Nepakartojama, o ir draugyste dar labiau sutvirteja. mirksiukas.gif

Kazi kodel veliau tevai skundziasi, kad su vaikais neranda bendros kalbos... g.gif

Kai maniskei buvo 9 metai, tai mergaites is tiesu labai nekaltai pasiplepedavo nakvodamos kartu, o dabar atsisiuncia is interneto kazin kokiu neaiskiu filmu ir sedi ziuri iki ryto. Nuo to ir prasidejo mano priesiskumas tokiom nakvynem. Dabar sakiau, kad daugiau niekada nebeleisiu kartu nakvoti... Bendrauti su draugais reikia diena.
Mes su vyru bunam visa diena darbe, dukra visada atsiveda i musu namus drauges, del to niekada nepriestaravom ir problemu kol kas nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Natalyte4 @ 2008 11 09, 20:12)
Kai maniskei buvo 9 metai, tai mergaites is tiesu labai nekaltai pasiplepedavo nakvodamos kartu, o dabar atsisiuncia is interneto kazin kokiu neaiskiu filmu ir sedi ziuri iki ryto. Nuo to ir prasidejo mano priesiskumas tokiom nakvynem. Dabar sakiau, kad daugiau niekada nebeleisiu kartu nakvoti... Bendrauti su draugais reikia diena.
Mes su vyru bunam visa diena darbe, dukra visada atsiveda i musu namus drauges, del to niekada nepriestaravom ir problemu kol kas nebuvo.

Visiškai sutinku, dar prisimenu, kai mes su drauge tą pat darydavome, ji labai mėgo visokias nesąmones organizuoti, kaip dabar įvertinu kitomis akimis - nieko gero tai neduoda, o kas gali garantuoti, kad neišeis į bloga. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nebijoklė @ 2008 11 11, 15:34)
Visiškai sutinku, dar prisimenu, kai mes su drauge tą pat darydavome, ji labai mėgo visokias nesąmones organizuoti, kaip dabar įvertinu kitomis akimis - nieko gero tai neduoda, o kas gali garantuoti, kad neišeis į bloga. ax.gif

Garantiju niekas tokiais atvejais ir neduoda. mirksiukas.gif Kiekvienas sprendzia, kaip jam geriau ir priimtiniau. As irgi nakvodavau pas drauge, ji pas mane, bet jokiu nesamoniu nedarydavom, nes zinojom, kad pries mus pacias ir atsisuktu.
Kiekviena kuo puikiausiai pazista savo vaika ir zino, kas galima, o kas ne. As saviskem pasitikiu. smile.gif
O del neaiskiu filmu ziurejimo per naktis-tai tevu zodis nieko nereiskia? g.gif Jei negalima, tai negalima, galu gale susitart is anksto galima.
Zodziu, mano pozicija aiski siuo klausimu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2008 11 12, 15:57)
Garantiju niekas tokiais atvejais ir neduoda. mirksiukas.gif Kiekvienas sprendzia, kaip jam geriau ir priimtiniau. As irgi nakvodavau pas drauge, ji pas mane, bet jokiu nesamoniu nedarydavom, nes zinojom, kad pries mus pacias ir atsisuktu.
Kiekviena kuo puikiausiai pazista savo vaika ir zino, kas galima, o kas ne. As saviskem pasitikiu. smile.gif
O del neaiskiu filmu ziurejimo per naktis-tai tevu zodis nieko nereiskia? g.gif Jei negalima, tai negalima, galu gale susitart is anksto galima.
Zodziu, mano pozicija aiski siuo klausimu. smile.gif

Na susitarimas juo gali ir likti ax.gif , o kas sužinos, kokį naktį filmuką prasukai ir kada atsigulei miegoti, juk čia tik filmas smile.gif , o uždraustas vaisius toks saldus. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nebijoklė @ 2008 11 12, 15:14)
Na susitarimas juo gali ir likti ax.gif , o kas sužinos, kokį naktį filmuką prasukai ir kada atsigulei miegoti, juk čia tik filmas smile.gif , o uždraustas vaisius toks saldus. bigsmile.gif

Nejau tevai miega taip, kad nieko negirdi? g.gif
Ai, bet nesvarbu, gincytis galima iki negalejimo. Kol kas leidziu ir leisiu kartkartem nakvynes ar vakarelius. smile.gif
Atsakyti