maniškėms liepta pas draugus nevaikščiot, o pas save, jei nori, gali atsivest ;), tai vakar abi po savo "skonio" draugą atsivedė, viena-mergaitę, kita-berniuką, sakau vyrui-dabar linksmiau gyvensim :
, svečiai arbatos užsiprašė ;D...
o man nepatinka, kai svetimi vaikai po buta vaikstineja, as suprantu, kad blogu oru nera ka jiems vieniems namie veikti, bet pas mus pereinami kambariai - tai nera ramybes patiems kai svetimi visur laksto.
O viena syki iseinu is vonios - o po kambari svetimas vaikas vaiksto - nei i duris paskambinti nereikia, net pasisveikinti - tik akis ispute ir "kur justas" - o maniskis i lauka isdume ir duru neuzrakino, tai tas ir nesivargino belstis, skambinti ar kt - uzejo kaip pas save namo ir vaikstineja po buta - gerai kad ne nuoga is vonios isejau. Oi uzsiutau, veja pakeliau !! Bet jam kaip vanduo nuo zasies - dar kelis kartus taip namie ji radau !
O viena syki iseinu is vonios - o po kambari svetimas vaikas vaiksto - nei i duris paskambinti nereikia, net pasisveikinti - tik akis ispute ir "kur justas" - o maniskis i lauka isdume ir duru neuzrakino, tai tas ir nesivargino belstis, skambinti ar kt - uzejo kaip pas save namo ir vaikstineja po buta - gerai kad ne nuoga is vonios isejau. Oi uzsiutau, veja pakeliau !! Bet jam kaip vanduo nuo zasies - dar kelis kartus taip namie ji radau !
Po gana nemalonaus įvykio, kai mergaitės parsivedė į namus dvi klasiokes ir po jų radome subraižytą monitorių , leidžiu atsivesti draugus, jeigu pati būnu namuose.Jeigu nėra manęs arba vyro, tai tik pačią geriausią draugę, kurią pažįstu ir pasitikiu.
Mano sunus parsiveda po pamoku klasiokus kompu pazaisti. Dazniausiai tai tie patys du berniukai, su kuriais geriausiai sutaria. Juos gerai pazistu, nes atlikau praktika sunaus klaseje, todel nematau tame nieko blogo. Jau geriau tegul buna namie, negu po kompiuterines kokias slaistytusi. Bet kad atsivestu visa kruva draugu ir labai daznai, tai tikrai neleisciau, kaip sakoma, kas per daug, tas nesveika
Na o mazoji dar draugiu nesiveda. del to nakvojimo tai nzn. Pati tai daznai pas drauge nakvodavau ir nieko blogo mes ten nedarydavome. Bet, zinot, kai kalba eina apie savo vaikus, tai taip norisi juos nuo visko apsaugoti.....
Na o mazoji dar draugiu nesiveda. del to nakvojimo tai nzn. Pati tai daznai pas drauge nakvodavau ir nieko blogo mes ten nedarydavome. Bet, zinot, kai kalba eina apie savo vaikus, tai taip norisi juos nuo visko apsaugoti.....
as savaitgali valandai kitai leidziu parsivesti geriausia drauga/e dazniausiai kaimyne ateina bet grieztai lauziu kad zaistu vaiku kambari ir nuolat stebiu ka daro ir jei lauzo zaislus tai daugiau nebeleidziu ateit. Savo vaika viena pas kaimyne leidziu nueit pusvalandziui, ilgiausiai valandai kai isgirstu, kad jau laksto net sienos dreba tai parsigenu namo. o daugiau vieno niekur neleidziu einam kartu ir man jaukiau kad galiu matyt ir jam maziau sansu padaryt zbitkas o paskui raudonuoti pries seimininkus. Ateity planuoju leisti lankytis tik geriausiems draugams, vienam, dviems. Tikrai nenoriu kad namai virstu pereinamu kiemu. Del nakvojimo tai pas mane tik pazistamu vaikai, o savo taip pat tik pas pazistamus ir kad namie butu tevai
Leidziu savo pirmokei kviestis draugus, nors ir "sniurais"
. Lankosi ir berniukai , ir mergaites. Dukra labai bendraujantis, gyvenimu patenkintas vaikas. Mokytoja pasakojo, kad su ja visi vaikai nori draugauti, o ji nori visus reguliuoti
, yra viena is dvieju klases lyderiu.
Visko buna, suknisa kambarius, isvercia stalcius, patikrina visus buto uzkaborius
. Tas tai nervuoja. As paprastai liepiu iseinant visiems draugiskai susitvarkyti. Visi zino sia taisykle ir labai nepriestarauja, nes zino, kad jei bus cacos-lelios, tai bus ir vel laukiami
.
Visada, kai ateina draugai, as bunu namuose, bet stengiuosi vaikams netrukdyti. Nors kartais jie patys "ant kakalo kariasi', pasakoja apie meiles visokias, kas kam sijionus kilnoja, kuris musasi, kuris negraziu zodziu moka
. Vakar vat viena zaidima papasakojo
, tai as jums pasakyciau, kad musu pirmokeliai, odnako, isdyke
.
Aisku, buna laikas, kai draugams pasakau, kad tanci-pliaski baigesi. Kai uzmigdau maza, tai isveju visus i lauka. Arba kai vyras dirba namuose, arba tiesiog esu labai pavargusi ar sergu...
O siaip, tikrai nemanau, kad reikia drausti vaikui bendrauti su draugais. Nes uzaugs, nedukdie, koks outsideris. Bala nemate tu apgadintu baldu ar sulauzytu zaislu. Jie tikrai tai daro netycia.
Visko buna, suknisa kambarius, isvercia stalcius, patikrina visus buto uzkaborius
Visada, kai ateina draugai, as bunu namuose, bet stengiuosi vaikams netrukdyti. Nors kartais jie patys "ant kakalo kariasi', pasakoja apie meiles visokias, kas kam sijionus kilnoja, kuris musasi, kuris negraziu zodziu moka
Aisku, buna laikas, kai draugams pasakau, kad tanci-pliaski baigesi. Kai uzmigdau maza, tai isveju visus i lauka. Arba kai vyras dirba namuose, arba tiesiog esu labai pavargusi ar sergu...
O siaip, tikrai nemanau, kad reikia drausti vaikui bendrauti su draugais. Nes uzaugs, nedukdie, koks outsideris. Bala nemate tu apgadintu baldu ar sulauzytu zaislu. Jie tikrai tai daro netycia.
GYvenom bendrabutyje,gana seniai
kai dukrai buvo 2-6m,visada budavo tuntas vaiku ji turejo savo kambari 20kv metru tai budavo visiems vaikam zaidimu kambarys ,susirinkdavo 6-8 vaikai
Dabar su siaubu pagalvoju apie tai o seniau visai normalu budavo
Dabar guvenam daugiaaukstyje paneliu tokiu irgi daug yra ,bet dukra jau ismoko rinktis drauges ,kartais tai padeda kokie ivykiai,
Kadangi ji buvo pripratusi prie nemazo draugu rato,norejo elgtis irgi taip pat ir situos namuos,bet pasirinko ne tas drauges (dingo kelios smulkmenos ,paneles paskui grazino net neliepemos joms nepatoko kad uzdraudziau ateiti, bet pasitikejimo nebuvoir aisku jos dabar nebe drauges ,dukra pagalvojo ir suprato kas negerai)
Taigi dabar ateina tik pora draugiu .buna jos dukros kambaryje arba eina i virtuve arbatos gert.Laiko nenormuoju, jeigu tai nemaiso mokslams ir miegui
Dabar su siaubu pagalvoju apie tai o seniau visai normalu budavo
Dabar guvenam daugiaaukstyje paneliu tokiu irgi daug yra ,bet dukra jau ismoko rinktis drauges ,kartais tai padeda kokie ivykiai,
Kadangi ji buvo pripratusi prie nemazo draugu rato,norejo elgtis irgi taip pat ir situos namuos,bet pasirinko ne tas drauges (dingo kelios smulkmenos ,paneles paskui grazino net neliepemos joms nepatoko kad uzdraudziau ateiti, bet pasitikejimo nebuvoir aisku jos dabar nebe drauges ,dukra pagalvojo ir suprato kas negerai)
Taigi dabar ateina tik pora draugiu .buna jos dukros kambaryje arba eina i virtuve arbatos gert.Laiko nenormuoju, jeigu tai nemaiso mokslams ir miegui
esu is tu bjauriu , nes nemegstu smirinejanciu vaikigaliu po namus,o ypac savatgaliais.
na, maniske, tai dar nesivedzioja,o va, vyro dukra vis bando atsivesti kokia drauge, o as einu is proto.
kodel esu tokia? nezinau. gal del to, kad karta ne viena radau isversta savo kosmetine, ispukstus kvepalus, be to neradau kai kuriu savo niekuciu po kurio laiko. Gal ir pati kur nukisau, nors tai atrodo nelabai tiketina.
be to pastoviai kas nors sulauzoma- cia jau vos ne taisykle. Suprantu, kad netycia, bet vistiek nervas ima.
be to zinau , kad visur sniukstinejama, o ir nepasitikiu tokiais vienkartiniais draugais, su kuriai ka tik susipazino.
Cia nekalbu apie tuos , kuriuos pazistu. O vaikams juk nepaliepsi: va draugauk su situo arba anuo.
Buciau kaip Doma pamaciusi koki namuose, musiau buciau parpali is pasiutimo gavusi.
na, maniske, tai dar nesivedzioja,o va, vyro dukra vis bando atsivesti kokia drauge, o as einu is proto.
kodel esu tokia? nezinau. gal del to, kad karta ne viena radau isversta savo kosmetine, ispukstus kvepalus, be to neradau kai kuriu savo niekuciu po kurio laiko. Gal ir pati kur nukisau, nors tai atrodo nelabai tiketina.
be to pastoviai kas nors sulauzoma- cia jau vos ne taisykle. Suprantu, kad netycia, bet vistiek nervas ima.
be to zinau , kad visur sniukstinejama, o ir nepasitikiu tokiais vienkartiniais draugais, su kuriai ka tik susipazino.
Cia nekalbu apie tuos , kuriuos pazistu. O vaikams juk nepaliepsi: va draugauk su situo arba anuo.
Buciau kaip Doma pamaciusi koki namuose, musiau buciau parpali is pasiutimo gavusi.
bet tik su salyga, jei: pavalgei, sutvarkei indus, paruosei pamokas, issiurbei kambari, perskaitei skyreli knygos ir t.t.
Tada nepriestarauju, kad jie mazais kompu ar "monopoli", ar kt., ypac, jei lauke prastas oras.
Zinoma, jei grizus rasciau "apsmirinetus" visus kambarius (nors nieko nuo SAVO vaiku neslepiam), tai tikrai buciau labai nepatenkinta. Ir jei kruvomis eitu draugai-drauges. Tiesiog nusistoveje tokios taisykles- paskambink, pasiklausk leidimo, suzinok termina ir pan. Ir "tilpkit" vaiku kambary!
Bet tai tik viena diena per savaite! Kitomis- ryte iseina, vakare grizta, ir nera nei laiko, nei problemos...
Leidau vestis iki tol kol nesužinojau,kad po spintas žaidžia slėpynių ir t.t. Nu nelabai malonu buvo išgirsti,kad mano spintoje buvo įlindęs svetimas vaikas
Dabar leidžiu vestis draugus(es)namo tik kada aš ar tėtis yra,antraip
Mano sunus pirmokas, tai tam, kad geriau pazinciau jo draugus, leidziu atsivesti geriausius draugus i namus, bet tik tada, kai pati esu namie ir galiu matyti kaip jie elgiasi. Taip pat net skatinu, kad supazindintru mane su savo draugais (kartu einame i Mcdonalds, kina), nes taip lengviau zinoti su kuo vaikas bendrauja, padeti atsirinkti draugus.
Mūsų kiemo mergaitės įkūrusios kolektyvą. Susirinkimai vyksta mano namuose. Dukra yra kolektyvo pirmininkė. Tad namuose labai dažnai būna tikras knibždelynas. Guodžia tik tai, kad jos užsiima prasminga veikla. Rengia įvairiausiom progom koncertus, vaidinimus. Eina į iškylas, kiną . Ateinančią žiemą ketina globoti žvėrelius ir paukštelius.